Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
[link]
Lesz hivatalos Live Stream is.
-
törölt tag
válasz
johny dragon
üzenetére
nem mindegy, hogy iphone füles vagy ipod füles. ezeket mind tapasztalatból írtam, nem légből kapott információk.
-
törölt tag
igen, láttam. annyi hátránya azért van, hogy csak apple termékek használják, így ha mondjuk a környezetemben nincs egy darab másik apple cucc sem, akkor ehhez is tarthatok külön kábelt. most például a SonyE bluetooth fülest és a telefont tudom azonos kábellel tölteni. ha mondjuk szifonom lenne mellé, akkor azzal nem menne ez a trükk.
majom2: részben igen. a 3,5-es jack sem teljesen szabványos sajnos. látszólag az, de próbálj meg egy nokia telefonba bedugni egy motorola vagy szifon headsetet. vagy próbálj meg egy motorolába vagy akármi másba bedugni egy ipod kompatibilis headsetet...
az adatcsatlakozós rész meg elég egyételmű. -
-
majom2
senior tag
erre a feladatra nincs "szabványos csatlakozó"...
különben is, mennyit kereshetnek ezzel?
darabonként hány centet?
ráadásul gondolom kínában szokás szerint be is tartják ezeket a jogdíjfizetéseket 
baromira nem ez a lényege az egésznek. ők megalkották a saját házi "szabványukat". teljesen triviális lépés. rengeteg más cég is ezt csinálja, csak ők nem ennyire sikeresek... vagy az úgy nem "fáj"?
-
majom2
senior tag
pont most olvasom, h az apple az új nanóban csökkentette a dock méretét, mert nem fért volna el az eredeti

-
majom2
senior tag
dehogynem ezen spóroltak, ne viccelj már. meg bepróbálkoztak egy kis árucsatolással
3.5-es jack már akkor szabvány volt, amikor a htc még nem is létezett 
ipod-hoz adnak töltőt? baromi régen volt már ipodom, de úgy emlékszem, nem volt hozzá töltő csak sync-kábel. így kipróbálni sem tudom. de ha van valami forrás, azt örömmel veszem.
dock/usb. mutass olyan kiegészítőt, ami olyan sokoldalúan tudna vezérelni bármilyen kütyüt mint a dock az ikütyüket. jó dolog az usb, de azt nem pont erre találták ki. persze attól még lehetne erre is használni, de én erre nem tudok egy példát sem.
#60:
ez baromira nem így van. kismillió 3rd party kiegészítő kapható szinte mindenhez. nem kell venned az apple-tól semmit, ha nem akarsz. pont azért mert ennyire elterjedt és mert ennyire sokoldalú.#76:
én sem mondtam h űrtechnológia, de legalább valami újítással próbálkoznak. btw, jó a link. -
Egy kis ismeretterjesztés az Apple cuccok töltése kapcsán. Nincs ebben semmi fejlett elektronika, egyszerű USB-gányolás a feszültségszintekkel. Az egész folyamat érdekes (többek között moonman állítása is úgy tűnik, hogy mégis helytálló), de az oldal utolsó negyedénél jönnek be az iPhone-ok a képbe.
-
evone
őstag
válasz
johny dragon
üzenetére
ja.

-
evone
őstag
válasz
johny dragon
üzenetére
ja.

-
moonman
titán
válasz
johny dragon
üzenetére
"De attól még Apple ellenes a blog rendesen."
az Engadget??

-
Dotcom
aktív tag
ez a topic egy elszomorító jellemrajza a vérfanoknak...
-
Inarus
addikt
válasz
johny dragon
üzenetére
He?
Az a Gizmodo volt.
Amúgy ennek mi köze van a moonman hsz-éhez? -
-
Ricardo
titán
"az erre épülő hatalmas mennyiségű kiegészítőn,"
Amikor a SE-t szídták hogy még mindíg nem szabványosak a csatlakozóik, érdekes módon a kutyát sem érdekelte hogy rengeteg SE kiegészítő használja a szabványos SE csatlakozót. Szar mert nem szabvány. Az almagyárnál ez már egy ellenérv

-
"mondjuk próbálj meg egy-két generációval ezelőtti iPod-hoz adott töltővel iPhone 4-et tölteni..."
Olyan nagy vész nem lehet, az iPad töltőjével is töltöttem egy 5G-s iPodot (az két generáció mínusz a mostanihoz képest) - a másik irányba töltő híján nem tudtam tesztelni. Van valami személyes tapasztalatod ezen a téren?
-
moonman
titán
"milyen márkán belüli inkompatibilitásról beszélsz? magsafe-el akarsz ipod-ot tölteni, vagy mi?"
mondjuk próbálj meg egy-két generációval ezelőtti iPod-hoz adott töltővel iPhone 4-et tölteni..."te komolyan az apple-dock-ot, a htc megoldásához hasonlítod? ahol ezzel spórolnak meg egy nyomorult 3,5-es jacket? lol"
nem spórolnak, ugyanis a 3,5mm jack is szabvány lett, így az újabbakon már mindkettő megvan."természetesen megint elsiklottál az egyik lényeges pont felett: az erre épülő hatalmas mennyiségű kiegészítőn."
mert USB-s kiegészítőből csak néhány darab van a világon.
most komolyan, ne vicceskedj már. Apple-kiegészítőket mihez használhatod még? Apple-hez. a többit? bármihez, ami USB-s. további kérdés? -
majom2
senior tag
milyen márkán belüli inkompatibilitásról beszélsz?
magsafe-el akarsz ipod-ot tölteni, vagy mi? 
te komolyan az apple-dock-ot, a htc megoldásához hasonlítod?
ahol ezzel spórolnak meg egy nyomorult 3,5-es jacket? lol 
természetesen megint elsiklottál az egyik lényeges pont felett: az erre épülő hatalmas mennyiségű kiegészítőn, ami nyilván legeslegjobban az apple-t érinti. más gyártó alternatív megoldásai közel sem ilyen sikeresek. ők nyilván örömmel váltanak, nincs nagy veszteség.
-
moonman
titán
"ilyen csodák vannak már a világban. nem baj, eu-nak a fapad kell."
az Apple csodatöltőiről szerintem inkább szemérmesen hallgassunk...
még márkán belül sem kompatibilisek egymással. fapad, mi?"mégegyszer mondom, az apple csatlakozója sokkal több egy nyomorult usb-nél."
mégegyszer mondom: a többieké is. szerinted a HTC pl. mivel szinkronizál, mivel válik kártyaolvasóvá, mivel működteti a headset-et (ahol nincs 3,5mm jack)?
-
majom2
senior tag
pl az apple usb töltője okosan meg tudja mondani a készüléknek (a data+/- -on), h kb mekkora áram leadására képes. és akkor a készülék annyit szipkáz és nem többet. ilyen csodák vannak már a világban. nem baj, eu-nak a fapad kell.
mégegyszer mondom, az apple csatlakozója sokkal több egy nyomorult usb-nél. nyilván azok a gyártók, akiknél nincs ennyire összetett megoldás, és nem épül erre kiegészítők garmadája, az aláír bármit. nekik ugyanis majdnem mindegy. remélem annyi lesz a történet, h ad az apple egy microusb konvertert aztán heló. nehogy már rá kelljen heggeszteni azt a gány csatlakozót a gépeikre. egyébként az eu-n belül a 220-as konnektor sem mindenhol ugyanaz.
-
moonman
titán
válasz
üzenetére
a szabványosítás elsősorban nem a csereszabatosság miatt lett kitalálva, hanem pont a hulladéktermelés visszaszorítása érdekében. pár év kivárási idő múlva (úgy tudom, 2012-től), már nem fognak csomagolni töltő/sync kábeleket az EU-ban értékesített készülékekhez, csak külön kérésre lehet kapni.
-
moonman
titán
nem értem a problémát. az EU-ban elfogadták a microUSB portot, mint standard töltőeszközt, 5V és föld, aztán jónapot. és igenis kötelező, a user csak ne válogasson, a 230-as konnektor is egyfajta, nem válogathatsz.
az meg más dolog, hogy a gyártók általában szinkronizálásra is használják a portot, senki nem tiltja meg, fölösleges is lenne még egy lyukat fúrni a készülékekbe.
-
hemaka
nagyúr
iphone 4 külső valszeg...
amúgy nem tudom mi értelme egy tácsnak, engem nagyon idegesített anno, hogy telefonálni nem lehetett vele +1 kacattal több a zsebben a telefon mellett. El is adtam gyorsan.
Inkább használok régebbi nano-t, az jól bírja a strapát, simán ráülök aztán semmi baja.
-
BiP
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha meg nem csomagolnak mellé, akkor meg az a baj. Azért, mert neked már van egy csomó, nem mindenkinek. Ha meg van, add el a maradékot, egyet tarts meg. Így mindig csak egyet kell vinned magaddal. Viszont ha a telefon/mp3 lejátszó valamelyik nem szabvány, akkor meg mindig alapból 2 kábelt kell vinned magaddal, meg ugyanúgy mellé kéne csomagolni, mivel a nem szabvány kábelből nincs otthon már. Igen, sokkal jobb megoldás.
-
törölt tag
ez szép és jó. éljen a szabványos csati. én akkor dobálnám a konfetnit ha nem csomagolnának minden mellé egyet, amikor otthon már van két raklap usb kábelem. ugyanúgy huladékot termelünk ezzel is. ha meg megyek valahova úgyis viszek egyet a telefonhoz, egyet az mp3 lejátszóhoz, mert amíg a lejátszó otthon tölt addig tudnom kell telóról szinkronizálni, esetleg tölteni menet közben laptopról, vagy akármi. de tényleg jó ötlet volt, csak bennebb nem vagyunk vele
-
majom2
senior tag
nyilvánvalóan, mert ők messze nem csak töltésre használják a csatlakozójukat. azt meg gondolom nekik kellene finanszírozni, h ezután xmillió készüléken legyen még egy microUsb is... meg egy microUsb kábel is... na ez aztán valóban baromi jó lenne.
amúgy nyilván jó kezdeményezés, csak ne legyen kötelező. aztán majd a vásárló dönt.
van egyébként erről vmi doksid? csak egy szaros +5V meg egy föld, aztán jónapot? mert az aztán hatalmas újítás lenne...
-
moonman
titán
válasz
Snowy_owl
üzenetére
pedig de. de biztosan nem hallottál még a microUSB-ről. olvasgass.
"the vast majority of mobile phone manufacturers in Europe have signed an agreement"
és nem csak európai, de pl. a HTC, Samsung, stb. is, érdekes módon az egyik kivétel nyilvánvalóan az Apple. -
majom2
senior tag
leleplezik Jobs kedvenc zeneszámát. vagy gitározni fog az öreg a színpadon. esetleg gitárhírózni.
az ipod-ok annyira nem csigáznak fel, viszont amiket várok:
- ios 4.1
- iTv: pusztán kíváncsiság. állítólag arm alapú lesz, 100 dodóért. ha ez igaz, akkor valamiért van egy olyan érzésem, h érdemes lesz venni egyet és szarráhekkelni
- kicsi ipad. -
moonman
titán
válasz
johny dragon
üzenetére
"Az Apple termékeibe SZABVÁNY MP3 rakható."
de szabvány töltő már nem.
-
Inarus
addikt
válasz
johny dragon
üzenetére
Szerintem meg vicces volt. Biztos csak mi szeretjük az ilyen "alpári" humort...

De most komolyan, miért kell mindent mellre szívni és úgy reagálni, mintha behúztak volna egyet?

"de a Googleban is legalább annyi cikiznivaló található."
Hajrá! A jó poén mindig értékelhető, függetlenül a "hitvallástól" - annál inkább függve az inteligenciától... -
-
johny dragon
aktív tag
Én szeretem az Apple termékeit, szóval várom, bár nem fogok venni egy iTouch 4G-t, max a régit.
Meg mire ideér... -
talamasca
senior tag
Most elég lenne, ha csak azt jelentenék be, hogy már tudnak elég iPhone 4-t meg iPad-t gyártani...
-
Jhonny06
veterán
válasz
Seggtuzelo
üzenetére
A hülyeség aláz, maximum.
-
törölt tag
tudod minden cégnek kell mutatni valamit, amit kitalálnak, aztán soha nem éri el a használhatóság szintjét mert eleve elvetélt ötlet. applenek itt van ez, de itt lehetne akár a Microsoft is a Windowsal és még sorolhatnám
akik nem értik azok kedvéért: igen vicceltem ahogy az előttem kommentelő sem gondolta komolyan. -
DeFranco
nagyúr
Tudom, vótmá', de ordít, hogy ide kerüljön.

Egyébként remélem, hogy valami szuper dolog lesz. De tényleg...

-
baliii
senior tag
A régi touchnak max használtan meg lejjebb az ára, mivel az új mellett nem lesz kapható. Kíváncsi vagyok milyen külsőt kap, remélem ütős lesz

-
-
moonman
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
MS meg csinál hozzá ájgitárhírót.
-
<NewL>
addikt
inkább fordítva
az új iTouch mellett az "iTV", a Touch biztosabb mint a Tv...legalább az Apple-nek van mit bejeltenie

-
hemaka
nagyúr
fantasztikus...
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
iGitááár ezaz, ezen hangosan felröhögtem!

Vigyázzá' evone nehogy meglássa, mer' iDe beszól!

madstunt: Naná:
rendre 129, 161, 193, 225, 257, 321 kbps-os bitráta lenne...

-
Legyen iGitár.
És legyen rajta egy darab gomb amitől zenél.
-
madstunt
addikt
nem volt valami spekuláció streaming iTunes izéről?

mrlujoak attól az i betűtől még jobb is a minősége
-
-
Probber
őstag
Ezek szerint világszerte ismét Apple hírdömping várható.

-
moonman
titán
legalább térerőproblémáktól nem kell tartani.
-
...én azt hittem, bejelentik, hogy feltalálták az imp3 formátumot, ami ugyan sima mp3, de mivel az appstore-ból vehető meg, így máris nem egy halandó mp3...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tehát akkor a mostani iPod touch-nak lejjebb megy az ára???

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Probléma DVD/CD íróval
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- Apple Airtag 1 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Vivo x200 pro prémium tok
- Bonola 3 az 1-ben töltőállomás több Apple eszközhöz! Új!
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Xiaomi Mi 11 lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest