Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
FullHD-s 3D-s kontaktlencse. Mi más!?
-
"..rendkívül nagy felbontású kijelzők..."
Hajjajj.. mi jön még itt..

-
hoffman_
nagyúr
Ahogy orbano is említette, ahhoz, hogy ez a technológia elérhető legyen, csak egy nagy név, és a vele járó háttér/pénz kellene.
Bár ezzel, azt hiszem nem mondtam újat. Az a sanda gyanúm, hogy van azon a bizonyos polcon egy rakat, ehhez hasonló, az áttörés "minősítést" megérdemlő cucc, csak amíg az a nem sok, csupán néhány ezer milliárd értékű(nem, nem forint
) kint lévő techológia, és elkészült ketyere kint van, addig cseszhetjük...
És ezzel, mi, hétköznapi user, olvasó, bennfentes, nem sokat kezdhetünk. Bár egy petíció talán segít![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
Hetfield28
üzenetére
Hopika, igen arra gondoltam

"250 DVD egy pénzérme nagyságú felületen"
World's Biggest Coin Hits Market (100Kg)

-
dokesz007
aktív tag
válasz
Depression
üzenetére
LooooL....
Nem BME-s vagy véletlen?Mert ezt a hangzatos mondatot én is hallottam anno...

-
-
julius666
addikt
Feltetted a 40 000 000-s kérdést.

A másik meg: nagyon jó dolog, hogy sikerült olyan struktúrát kitalálni, amin 1 bit néhány nanométeren elfér, csak arról megfeledkeznek, hogy meddig őrizné meg ezt az információt.
Szvsz ez lenne a lényegi kérdés, nem hogy mekkora a tárolókapacitása. -
zafírba nyomják bele..hmm..látom már az adattároló zafírgyűrűket.. megkéred a csaj kezét és adsz neki egy gyűrűt amin ottvannak még véletlen a másik csajoddal a chatlog-ok

-
Adott most egy lemez, amin lehet adatokat tárolni.ennek most mi köze a napkollektorokhoz meg a kijelzőkhöz? Meg mivel történne az olvasásuk? En nem értem, de legyen igazuk!
-
PTS
csendes tag
Volt már fehérjealapú volt már baktériumos de végülis az asztali gépekből mikor is tűnnek el a tányéros mechanikus lemezek?

-
Puma K
nagyúr
Ting Xu valami ferde szemű lesz
Thomas Russel hááát nem valami magyaros hangzás.. de tutit találnánk valami magyar szálakat pl: magyar nagyszülők, magyar anyuka etc...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy elég jó hogy ilyen dolgokat fejlesztgetnek mert én szívem szerint az egész ház tetejét tele pakolnám napkollektorokkal és a 150 éves ház lépcsőházának a világítását meg az elektromos motorral nyíló ajtót azzal nyomatnám meg a többi apróságot, hogy legalább annyival kevesebb legyen a szennyezés

-
enamessias
aktív tag
Egyáltalán töbször irhato-e lesz ez a technologia? Vagy csak olvashato? Szerintem nem véletlen a dvd-vel valo hasonlitás!
Egyenlöre van egy nagykupac pálcika egymás mellet. Ahoz hogy (digitlis) adat legyen belöle meghatározott pálcikákat el kell távolitani belöle. Innentöl kezdve egyszer irhato a cucc. Többszöri iráshoz meg meghatározott helyeken kell tudni pálcikát kreálni, ami problémás lehet szerintem.
Ugyhogy ez inkább a dvd utodja lehet, nem az ssd-é. Ha rosszul gondolom, javitsatok ki! -
DarkByte
addikt
Huh ez nagyon durva.
Milyen jó lenne ha ez max. 1-2 éven belül elérhető lenne. De úgy sem így lesz. 
-
Muton
addikt
Amerikai kutatók vagy Amerikában élő kutatók?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LGLuke
őstag
Pontosan így van! Már a '90-es évek közepén-végén hallottam, hogy mindjárt itt van a memória alapú adattárolás, aztán ma 2009 van és még mindig csak elvétve használnak SSD-ket. Dollár milliókat, sőt milliárdokat öltek a HDD gyártó és fejlesztő cégek, hogy az évtizedek alatt tökéletesítsék ezt a mágneses technológiát. Gyártósorokat rendeztek be a világ minden pontján. Nyílván jöhetett volna hamarabb az SSD is, de melyik gyártó xart volna a saját fészkébe? A fejlesztési költségeket meg kell fizetni. Meg kell térülnie sokszorosan a fejlesztéseknek és beruházásoknak, hogy a következő technológiát szabadjára engedjék. DE valóban ígéretesnek tűnik!
-
Tyberius
aktív tag
De nem mondják, mert nem kell nekik ez a cucc. Illetve kell, csak nem korlátlan erőforrásokért, és nem 2-3 éven belül.
Az SSD-k kifejlesztésére rengeteg pénzt áldoztak a gyártók, illetve még most is gőzerővel dolgoznak rajta, főleg azok a cégek, akik eddig nem gyártottak vinyókat, pl. pont az Intel. Ha most rögtön lecserélnék a jelenleg használt SSD technológiát, ezen fejlesztések nagy része mehetne a kukába. Egy cég sem saját pénzének ellensége, és nem is kell elhinni a "mission statement"-jeikben foglalt világmegváltó elveket. Ezek a cégek pénzt akarnak csinálni. Ha ehhez az kell, hogy visszatartják a következő generációs adathordozók fejlesztését, esetleg csak szép lassan csorgatják bele az erőforrásokat, akkor azt fogják tenni. És ha Te lennél a CEO helyében, akkor Te is ugyanígy döntenél. -
DraXoN
addikt
Ezt ha jól értem akkor valami optikai holmi lesz
.. akkor feltételezem majd a holo-diskekkel fog versenyezni kapacitásban
...
Viszont jó, hogy más területeken is alkalmazható a holmi... ha lenne pár felesleges dollár vagy euró millióm biztos befektetnék, ígéretesnek tűnik
-
Hogyan olvassák be az adatot és mennyi lehet az olvasási/írási sebesség,mert az is eléggé lényeges adat.
-
orbano
félisten
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
ha most azt mondaná egy intel, vagy ibm hogy gyertek kutatók, korlátlan erőforrás áll a rendelkezésetekre, de nekünk ez a cucc kell, akkor 2-3 éven belül tuti itt lennének a piacérett termékek. szerintem.
-
Khan13
senior tag
Mit csinálnak azalatt az egy évtized alatt? Álljanak mögéjük az ipar nevesebbjei azt kezdjék el az alkalmazást... Egy évtized múlva meg jöhet a fejlettebb/javított/finomított verzió... Az SSD sem tökéletes, mégsem ülnek rajta még mindig, várva hogy az legyen...
-
AnimX
csendes tag
remélem minél hamarabb lejjebb mennek akkor a vinyó árak

-
Dejo lesz az 1 Pb-os pendrive

2 kis hiba:
250 DVD egy pénzérme nagyságú felületen. Egy áttörésként bemutatott felfedezés minden eddiginél nagyobb adatűrűség elérését teszi lehetővé.
a masikat nem talalom

-
FTeR
addikt
nah, 250 dvd kevesebb mint 25 blúréj...

-
Killing
addikt
Akkor most SSD vagy ez?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Konteó topic
- Google Chromecast topic
- Tomato firmware
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- További aktív témák...
- Asztali PC , Ultra 245K , RX 6900 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 2TB HDD
- Ps5 Spider-Man 2 limitált kiadás szobor és kontroller
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Google Pixel 7 Pro 12/128 GB fehér + extrák
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe SSD magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- Samsung Galaxy S20 FE / 6/128Gb / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Csak azért "
)

) kint lévő techológia, és elkészült ketyere kint van, addig cseszhetjük... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Milyen jó lenne ha ez max. 1-2 éven belül elérhető lenne. De úgy sem így lesz.