Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene
üzenetére
De így akkor VGA limitben játszol... a CPU-d elvileg nem szól bele a dologba....
Amúgy itt van pár teljesítmény táblázat... Ezekből nagyon jól le lehet vonni, hogy a Phenomok nem állnak annyira rosszul...
Csak mert egy juhtúrós videón láttad, hogy a E8400 30%-al legyorsulja a 2,3GHz-es Phenom X3-at...

-
dezz
nagyúr
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Így már nagyjából egy szintre kerülnek, mert nagyjából éppen ennyivel volt lemaradva...
(Vélhetően azonos alkalmazásban kb. azonos mértékben gyorsulva.)A K8 meg mondjuk 2x ennyivel, bár ez most csak sacc.
-
Iron Funeral
őstag
Na, hát az már biztos, hogy ütősebb darabok lesznek ezek a processzorok, már csak az a kérdésem hogy ezzel együtt hol fog állni a core2-höz képest? Meg mondjuk megmondhatná valaki hogy %-ban kb mennyi a lemaradása a k8-nak, és a k10-nek a c2-höz képest mert nekem kicsit összekuszálódtak a dolgok, mióta van phenom is

Szerk.: ez válasz lett volna #106-ra

-
dezz
nagyúr
Itt-ott már volt linkelve, de ha valaki még nem látta volna: Deneb vs. Agena. Ha ez valós, akkor az a bizonyos IPC javulás alkalmazástól függően 5-20%!
-
Ste
addikt
válasz
Iron Funeral
üzenetére
talán azért mert előrelépés volt a 0 magos köfejtőhöz képest

-
Iron Funeral
őstag
válasz
akiesznelvan
üzenetére
Nekem 3 a szerencseszámom, hidd el, hogy a hárommagos Phenom csak jó lehet
Egyébként meg ha idegen a páratlan szám akkor mire fel volt az egymagosok sikere?
-
akiesznelvan
csendes tag
Nekem a 3 magosokról mindig az jut eszembe, hogy hiába jó ár érték arányban, hiába ellenfele a 8xxx-es sorozatnak, az embereknek idegen a páratlan magszám. Szvsz nem kellene ezzel piszmogni, tudom ezek selejtes 4 magosok, de akkor is valami másra lenne szükség... .
-
leviske
veterán
Hát akkor megint nem értem a dolgot... amíg VGA limited van... addig nincs CPU limited. Ha te csak a Crysis-t játszod alacsony felbontáson és azt is a VGA miatt, akkor ahhoz sincs köze a CPU-nak...
De ha van más, komoly érved, szívesen elolvasom.

(#79):
Ezt honnan veszed????? Én úgy tudtam, hogy a Nehalem magja nagyobb, mint a Deneb... a Deneb kb. akkora, mint az Agena (a megnövelt L3 miatt), ami pedig akkora, mint a 65nm-es Core2-k magja.Az Intel max. a Penryn-ek árával szórakozhat, de azok ellen, jobb esetben ott lesznek a Propusok (rosszabb esetben meg a Propusokkal majd aláígér a Penryneknek), amik kisebbek/akkorák, mint a Penryn-ek.
Bár lehet, hogy itt nem csak a méret a lényeg, de abból következtetve, hogy a Nehalem semmivel sem egyszerűbb felépítésű, mint a K10... erősen kétlem, hogy olcsóbban tudnák gyártani. És akkor itt megint hozzá kell tennem a nagyobb magméretet.
De javítson ki valaki, ha tévedek.
-
Dr_Syrex
senior tag
a duplamagos Regor is jó alternatíva lehet, pláne ha valami tisztességes tuningra is képes.
persze alapon használva se rossz, valamint biztosan hűvösebb lesz néhány fokkal a jelenlegi X2-eseknél. -
Brae
őstag
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Ó a szép emlékű 1700+ Tbred-B, mindjárt könny szökik a szememből
Az én kis JIUHB-m simán vitte a 2300mhz-et... Sztem ez volt az AMD legeslegjobbab CPU-ja. 
-
Iron Funeral
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Na jó valami VIA chipsetre gondoltam meg egy SiS Xabre 200 vga-ra, az pont jó lesz nekem
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Iron Funeral
üzenetére
nForce & GeForce? Nem arról volt szó, hogy az AMD-t bünteted és nem magad?

-
Iron Funeral
őstag
WOW! 2.8-3.0GHz mint startoló órajel
, nyam nyam, hát még ha gyorsabb is lesz clock to clock mint a jelenlegi K10 akkor már igencsak jó lesz lecserélni az x2-met!
Még a 3 magos variánsok lehetnek érdeksek, kevesebb fogyival+hőtermeléssel lehet, hogy megint lesz új "1700+".Remélem, hogy megelékszenek ezek a processzorok az SB600-as csoda lapokkal, mert ha nem akkor kenheti nálam a hajára a platformját az AMD
aztán jöhet megint az nF+GF kombó
-
dezz
nagyúr
Az a max. IPC. Nem ártana, de ez szinte az egész mag átdolgozását igényelné. Viszont nem is ez az igazán fontos, hanem a különféle programoknál valójában elért átlag IPC (pl. a PerfMonitorral mérhető). Ez általában egy 1.0 és 2.0 közötti nem egész szám. 0.1-0.2 többlet máris nagyon sokat számítana, mert most kb. ennyivel teljesít jobban a Core2. Ehhez kisebb finomítások is elégségesek lehetnek.
-
-
Bluegene
addikt
válasz
audi100td
üzenetére
és ha AM2+-os lapot vettél volna?
asszem a 45nm-es phenomok belemennek vagy nem?
én meg azért váltottam AMD-ről mert az S939 4200+ X2-esem és a DDR1-es Gigás moduljaim többet értek mint a nagyobb teljesítményű DDR2 és E2160-as, tehát úgy cseréltem jobbra hogy 2500 Ft-os nyereségem lett

-
audi100td
nagyúr
Remélem ez végre egy kis előnyhöz jutattja az AMD-t, régen nagyon szerettem a Barton procimat, de múszáj volt Intelre váltanom.
-
-
radírfej
senior tag
-
Ste
addikt
a baráti körömben 1 tuningolt gépet tudok, most még a sajátom sem az

a többiek inkább vesznek nagyobb procit, pedig mindenkinek ajánlottam az esetlegesen költségkímélő tuningot.
ettől függetlenül munkával kapcsolatban csak alapon járó procikat látok, s egy nagy hányadában még 1 magosak, amik bőven elcsörögnek még pár évig -
leviske
veterán
Kezdek attól félni, hogy csak fekete fehérben látod a világot. Nem tudom, ki az, aki képes arra HD4800-ast venni, hogy 1280x1024-ben játszon vele. 1680x1050-es felbontásban pedig már sehol nem volt komolyabb különbség a PH teszt szerint.
(#64) gV: Mikor is jön rendes desktop Nehalem? Q2? H2? Ne a Bloomfield-okhoz mérjük már... Azok ellen az FX-ek jönnek...

A sima Denebek/Propusok stb egyelőre a Core2-k ellenfelei lesznek, mert még sokára jönnek a középkategóriás/alsókategóriás Nehalem változatok és ha jól emlékszem, akkor ezt még maga az Intel nyilatkozta (már mint azt, hogy később jönnek).
Bár azt azért megjegyzem, hogy valószinűleg nem lesznek annyira lemaradva a Nehalem-től... A Nehalem olyan téren hoz újításokat, amiket leginkább csak szerver fronton kamatoztathat. Játékokban a Core2 komolyabb ellenfél lesz elvileg (és a legtöbb usernek ez a lényeg)
és itt gyorsulni is fog a Deneb az Agena-hoz képest. (gondolom) -
leviske
veterán
Erősen kétlem, hogy ezekkel csak megszorongatnák a Q6-osokat... Végül is a Propus a Q8-asok ellenfelének volna szánva, a Deneb pedig a Q9-esek ellenfele volna... A továbbiakban is lesznek programok, amik a Cor2 felépítésénak kedveznek, de azokban a Nehalem sem fog fényeskedni.

(#17) [CS]Blade2: Én azért még kíváncsi leszek, hogy a Nehalem-ek milyen TDP-vel fognak kijönni.
Egyelőre 130W-os, intelféle TDP-ről hallottam. 
-
klambi
addikt
nem kevés nekik ez a gyorsítótár...? intelelkben sokkal több van...
-
Hun'reeth
őstag
Az már csak a kérdés, hogy vajon a Deneb tényleg mennyivel lesz jobb a Phenomnál?
Mert ebből: "számos ponton továbbfejlesztette a K10 mikroarchitektúrát" még semmi sem garantálja, hogy igazán jó lesz. -
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nem azért kérdeztem, mert zavarna, de ezt így kijelenteni, kicsit bátor. Kíváncsian várom a fejleményeket.

-
Oliverda
félisten
Ejj...muszáj itt is nyomni a bundás féle baromságokat?

Az E1280 vs. 6400+ hasonlat eddig a nap vicce. Gyanítom hogy az E7200 pedig teljesítményben kb. azonos szinten lehet a 6400+al.
A 9850 Black Edition pedig egy árban van a Q6600-al.
Ste:
"...ha valaki nem tuningolja őket, mint a felhasználók tetemes hányada,"
A PH! felhasználoknak valóban a tetemes hányada de ha az össz. otthoni dekstop PC felhasználokat vesszuk alapul akkor ott már csak elenyésző ez a rész. Pl. pont tegnap vett tőlem meg egy procit egy arc innen a PH!-ról. Amikor átadtam neki az volt az első kérdésem hogy lesz-e tuning. Kapásból rávágta hogy ő soha nem szokott tuningolni, csak alapon járatja a cuccot. Mondom oké. Pedig amúgy elég tuning júzer feje volt neki.

-
-
Solten
őstag
Hurráá...
Go AMD! -
dezz
nagyúr
"A fentebb említett Deneb chipnek természetesen az új foglalattal kompatibilis verziója is megjelenik, továbbra is a csúcskategóriát képviselve."
Az alapján, hogy az AM3 visszafelé kompatibilis mind AM2-vel, mind AM2+-szal [link] (*), nem tudom, mi értelme külön AM2+ és AM3 tokosat kiadni.
2-3 hónapos különbséggel... Ez nem túl jó húzás.(* Kiv. hogy az AM3-as alaplapok nem kezelik az AM2-féle Parallel VID-et (ez amúgy is felesleges lenne, mert az AM2 procik nem támogatják a DDR3-at) -- viszont maguk az AM3 procik vélhetően támogatják, mert a rajz szerint képesek működni AM2 lapokban is.)
Remélem, ez csak félreértés, és arról van szó, hogy eleve AM3 tokban érkezik, de használható AM2+ lapokban is, és márciusban jön ki az AM3 platform (alaplapok AM3 foglalattal). A különbség lényegében az, hogy AM2+ lap esetén DDR2 játszik, AM3 lapnál meg DDR3.
(Gy.k. tok = tokozás, a proci "háza"; foglalat = ami az alaplapon van.)
-
Bluegene
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
de nekem 4850-esem van ahhoz kell (nem pedig 3850-es)
egyébként én is remélem hogy a fusion és a 45nm-es AMD-k jók lesznek, inkább veszek AMD-t
1-2 percel előbb legyen vége egy olyan videókonvertálásnak, amihez az ember úgyis bekapcsolva hagyja a gépet és elmegy tv-zni... Pfff... Nem is kell ennél nagyobb tempó, mint amit az AMD csinál... hajrá, akkor vedd meg a lassabb gépet! Ennyi
elhiszem hogy neked "elég", de azért a gyorsabb mégiscsak jobb nem? -
Bluegene
addikt
... Eldöcögök majd én a legerősebb Phenommal... Kit érdekelnek az Intelesek? Folyton csak Ők támadnak, az AMD-sek meg csak lesajnálják őket, hogy mennyit képesek procira költeni azért hogy 1-2 percel előbb legyen vége egy olyan videókonvertálásnak, amihez az ember úgyis bekapcsolva hagyja a gépet és elmegy tv-zni... Pfff... Nem is kell ennél nagyobb tempó, mint amit az AMD csinál... Azt kéne már mindenkinek az agyába vésni, hogy játékra ár/érték arányban nem olyan mint a VGA... az én wolfim 7500Ft-ba került az E2160-as beszámítással(szal 16500ft), már 45nm-es kevés áramot fogyaszt és nézhetünk 1-2 játéktesztet 3,6ghz-en
nem azért de ez olyan "savanyú a szőllő" hsz volt

-
eddie17
addikt
Ilyen waferrekkel dolgozom én is.

-
Mercutio_
félisten
Ha a propus árban is 2/3-a lesz a denebnek lehet érdemes lesz elgondolkodni

-
Oliverda
félisten
Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, sőt. Más tészta letiltani egy bizonyos részt illetve más kiiktatni az egészet. Gyanítom hogy a Propus esetében majd pár (apróbb) változtatásokat is kell eszközölni és nem csak "kihagyni a tervrajzról" magát az L3-at. Tehát ha egy Deneb-nél letiltják az L3-at abból még szvsz nem lesz működő Propus.
Egyébként még bő 1 éve volt arról is szó hogy lesz L3 nélküli K10. Aztán mégsem lett. Lehet hogy áttervezni nem érte meg, szimpla letiltással pedig nem működött volna a dolog?
-
radírfej
senior tag
válasz
üzenetére
ebben teljesen igazatok van, valószínűleg sokat profitálnak ezekből a közös kutatóműhelyekből a résztvevő cégek, de ebből tömegtermelésre vonatkozó jóslatokba bocsátkozni nem érdemes.
úgy tűnik a gyártástechnológiai előny jelenleg az Intelnél van, és nagy valószínűség szerint ez 32nm-re is igaz lesz. 22nm-ert meg majd meglátjuk.
-
törölt tag
Vagy éppen Venice, ami felezett cache-ű San Diego, vagy NewCastle, ami felezett cache-ű Clawhammer (aka Clawhammer-512)... Ugyanez megvan intelnél is.
radírfej: A zintel még ott sem tart, hogy egy SRAM cellát legyártson 22nm-en. Szóvaé jelenleg előnyben van az IBM/AMD csoportosulás.
-
Oliverda
félisten
Azért mert desktop-on nincs akkora szükség az L3 cache-re mint mondjuk server vonalon. Tehát jóval kevesebb előnye van. Viszont ha legyártják L3 nélkül akkor kijön kb. 2/3 anyagból a mag így olcsóbb az előállítás és ezért olcsóbban is tudják piacra dobni őket.
Thrawn: Nem tiltják le hanem ott sem lesz.
-
scoorn
csendes tag
Kösz az infokat ! Egy kérdésem lenne még, hogy miért raktak l3 cache-t a procikba ha most meg kiszedik? Nem jött be nekik ?
-
Oliverda
félisten
Hát ha megnézed a hírben is szereplő die shot-ot akkor abból jól látszik hogy a 6MB L3 foglalja el kb. a mag 1/3 részét. Tehát elég sokat meg lehet spórolni azzal ha azt onnan tényleg leradírozzák. Főleg úgy hogy ahova szánják (desktop) ott nem igazán lesz majd észrevehető a hiánya.
-
Oliverda
félisten
Pontosabban a Propus az L3 nélkül legyártott Deneb lesz. Mivel nem csak letiltják hanem oda sem rakják a magok mellé ezt a részt így ezzel elég sok anyagot tudnak majd megspórolni.
A Hydra az már D steppinges natív 8 magos CPU lesz magonkánt 1MB L2 és gőzöm sincs hogy mennyi L3 cache-vel.
-
[CS]Blade2
addikt
Egy enyhe +fesz. azt már 150W-nál jár az ember.

-
Oliverda
félisten
válasz
Noel Ryyka
üzenetére
Ezt honnan álmodtad?

scoorn: [link]
-
scoorn
csendes tag
Valaki el tudná nekem magyarázni nekem, hogy a hydra és a propus név mit takar ?
-
Remélem gyorsan eltelik az a 3 hónap, akkor derül ki minden...

-
Egzee
őstag
Nah megvan előre láthatólag a legutolsó rúgása az AM2+-nak, jövőre CPU csere... Eldöcögök majd én a legerősebb Phenommal... Kit érdekelnek az Intelesek?
Folyton csak Ők támadnak, az AMD-sek meg csak lesajnálják őket, hogy mennyit képesek procira költeni azért hogy 1-2 percel előbb legyen vége egy olyan videókonvertálásnak, amihez az ember úgyis bekapcsolva hagyja a gépet és elmegy tv-zni... Pfff... Nem is kell ennél nagyobb tempó, mint amit az AMD csinál... Azt kéne már mindenkinek az agyába vésni, hogy játékra ár/érték arányban nem olyan mint a VGA... -
Tomate
veterán
Remélem fog akkorát ütni mint most az ATI

-
CYBERIA
őstag
Egy Regort megnéznék valami jó magas órajelen.
-
Integra
titán
jó lenne már egy tuti amd cpu-deszka-vga triót látni...
csak a cpu hiányzik, reméljük ez már jó lesz! -
pok.tom
aktív tag
fúú de új ez a 45nm es gyártástecnológia.
és ezt még nem is idén?mod:
mivan az intel nehalem 32nm es technikával?
-
Devid_81
félisten
Új tokozás az AMD-től?
Alakulnak már azért, kicsit valóban késve, de ki tudja hátha a 45nm hoz némi tuning lehetőséget az egyszerű júzereknek.
Pl nem épp ilyesmire gondolok

-
t72killer
titán
Ezzel kellett volna kijönni az AMD-nek - 1 évvel ezelőtt. Akkor megszorongatta volna a q6600-at és társait, de így...
-
leviske
veterán
Kíváncsi leszek, hogy a Propus hogy viszonyul majd a mostani Agena-hoz... Ha hozza a szintjét és emellett a L3 hiányának köszönhetően jobban tuningolhatóvá válik, akkor elég erős ellenfele lehet a Q8-asoknak és Q9-eseknek. 
(#2) ^Clown: Nem akarok okoskodni, de egy termék még nem csinál nyarat... a gödörből már a elindultak kifelé. (lásd: már 6$ fölött járnak a részvények) Ahhoz, hogy 100%-ig kint legyenek belőle több erős platformot be kell mutatni. A Leo Platform (RV7x0+SB750+Deneb) egy elég erős desktop platform lesz, és a Hydrával szerelt utódja úgyszintén... A Bulldozer architektúráról nem sokat tudok, de ha jól sejtem, akkor az sem lesz kispályás.
-
^Clown
addikt
Várjuk a Denebet, remélem kihúzza az AMD-t a gödörből!
-
dokar
addikt
őrült messze van még sajnos

Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Mit tud egy nagy név? Teszten az Acer Predator Orion 5000 PC
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Eladó Pentium G6400 gyári hűtővel
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egyébként meg ha idegen a páratlan szám akkor mire fel volt az egymagosok sikere?

Ezt honnan veszed????? Én úgy tudtam, hogy a Nehalem magja nagyobb, mint a Deneb... a Deneb kb. akkora, mint az Agena (a megnövelt L3 miatt), ami pedig akkora, mint a 65nm-es Core2-k magja.
, nyam nyam, hát még ha gyorsabb is lesz clock to clock mint a jelenlegi K10 akkor már igencsak jó lesz lecserélni az x2-met!

Mert ebből: "számos ponton továbbfejlesztette a K10 mikroarchitektúrát" még semmi sem garantálja, hogy igazán jó lesz.
2-3 hónapos különbséggel... Ez nem túl jó húzás.