- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
viharhozo
addikt
Nem latom a kiindulo allitast.
Megneztem, jelenleg a Binance, aki a BUSD mogott all, savosan fizet kamatot:
0-2000 BUSD: 10%
2-20000 BUSD: 2%
20000- : 1%A hitelezes kamata fix 9,125%. Tehat a kis beteteken valoban bukik, de a a hitelezes fedezete eleg szuk, ha a fedezeted erteke 83%-ra esik, mar likvidaljak a pozit.
Ezen nagy uzlet nem lesz, a nagyok 2%-ert valoszinuleg nem kotik le a penzt, a kicsiknel meg biznak abban, h a sajat platformjukon kezdenek el kereskedni, ezzel jutalekot termelve es/vagy likvidaljak a pozijukat, amibol megint csak bejon annyi, h ne bukjanak az uzleten.
Ebben osszessegeben nem latok olyan nagyon veszelyes tendenciat.
-
-
viharhozo
addikt
Az, hogy közgazdászként nem értem hogyan lehetséges eladni egy 9%-os hitelt, amikor USD-ben kapsz hitelt 5%-on az szomorú.
1. Nem mindenki kap 5%-on hitelt.
2. Felveszed 9%-on es berakod egy olyan stablecoinba, ami ennel tobbet ad. Egyszeru arbitrazsugylet, amig ki nem derul, h a masik oldalon nincs meg a fedezet (ld. Anchor protocol).Biztos vagyok benne, hogy van értelme 75%-os kamatot ajánlani és abban is biztos vagyok, hogy aki ilyet ajánl, az nem játszik tisztességesen.
Az ilyen allitasok elott celszeru vmennyire megismerni a cryptok mukodeset. Ertem en, h minden atveres meg piramisjatek, meg mindneki mindent tud anelkul, h barmirol barmit tudna, de akkor is.
A "kamat" attol fugg a stake-elesnel, h jelenleg hany darab coin van forgalomban es egy adott kovetkezo periodusban mennyit nyomnak ki meg.
Pl. ha a kovetkezo egy evben 2 millio coin jon, most viszont csak 0,5 millio van forgalomban, akkor a jelenlegi tulajdonosok 400%-os inflaciokent elik meg a kovetkezo egy evet. Nekik olyan opciot kell ajanlani a "lekotesre", stake-elesre, h hajlandoak legyenek ezt megtenni.
Tehat onmagaban a "kamat" szintje nem jelent semmit.
-
viharhozo
addikt
tehát a hagyományos bank, amit pszáf meg egy rakás másik cég felügyel, nemzetközi szerződésekben van lefektetve a működési szabályzata, stb. stb. az nem biztonságos.
Pedig a hagyomanyos bank nagyon nem biztonsagos, persze fugg attol is, mi a biztonsagos definicoja.
2007 Fed+ECB+BoJ 3390 milliard dollar
2020 Fed+ECB+BoJ 21700 milliard dollar
2022 Fed+ECB+BoJ 24200 milliard dollarMaximalis felugyelet mellett, teljesen torvenyes modon, nemzetkozi szerzodesekben lefektetett mukodesi szabalyzattal loptak el a penzed nagy reszet. Te meg tapsikolsz nekik, milyen jo fejek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest