- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
"Ezért van a mai központi egységekbe kettő-, illetve háromcsatornás memóriavezérlő építve. Sajnos egyes esetekben még ez is kevésnek bizonyul."
-
shabbarulez
őstag
A DDR4-be szeretné betolni ezeket az IP-ket Rambus, erről már májusban volt egy cikk [link] Rambusnál látják hogy a saját XDR megoldásukat nem igazán veszik a piacon, míg a DDRx-ek széleskörűen elterjedtek. Ezért most próbálják ugyanazokat a fejlesztéseket és szabadalmakat belepakoltatni, mint amik az XDR-ben is benne vannak, mert így pénzhez juthatnának. Viszont a memória iparág nincs túl jó véleményen a Rambusról a korábbi ügyeskedéseik/pereskedéseik okán.
-
A lényeg annyi, hogy drága lesz, így nem egészen miránk gondoltak mikor kifejlesztették a technológiát. Viszont azt elhiszem, hogy akár lényegesen is gyorsíthatja az adatok feldolgozását.
-
.mf
veterán
"Rég hallottam már a Rambusról olyat, hogy fejlesztene. mostanában inkább csak a jogsértéseiért pereskedett.
Szóval Rambus fejlesztésre adta a fejét?"
Én úgy látom, hogy a hírben Kingston és Rambus van
Szerintem a Kingston fejlesztett, de a Rambust is be kellett venniük, hogy ne pereljék be őketMit várnál egy olyan cégtől, ahol több az ügyvéd, mint a mérnök, és a mérnökök egy része is azon dolgozik, hogy más gyártók technológiáit vizsgálja, hogy hol indíthatnak szabadalmi pert?
---
Szerverekhez, HPC-be biztos jó, szerencsére asztalra még egy ideig nem fog kelleni, jelenleg az i7 3 csatornája is alig mutat gyorsulást 2 csatornához képest, tehát a programok nem használják ki.
-
Solten
őstag
"...várhatóan drága lesz egy ilyen modul."
-
A threaded memory elven működő modulok természetesen drágábbak lesznek az egycsatornás társakhoz képest, mivel új vezérlőt igényelnek, és a nyomtatott áramkör is bonyolultabb. Előny azonban, hogy a jelenleg használt DDR3-es memórialapkák tökéletesek a rendszerhez, és még a processzorok memóriavezérlőjét sem kell átalakítani.
na most akkor kell neki új vezérlő vagy nem?
-
snake1977
őstag
Én laikusként kiemeltem az alábbi mondatot "Elméleti szinten logikus lenne a memóriavezérlőt még több csatornára osztani, viszont fontos szem előtt tartani, hogy a csatornák növelése egyre bonyolultabb áramköröket eredményez, emellett a tokozás esetében is több érintkezőt kellene használni." Minden platformon változnak a memóriák, hiszen a ddr1 és ddr2/ddr3 nem kompatibilisek, akkor amikor egy új platformot vezetnek be, lehetne mindjárt kidobni hozzá ilyen lapokat és új memóriákat, a ddr3 sem volt éppen olcsó mikor bejött de egyre jobban terjed. A több csatorna pedig mindenképpen gyorsitaná a rendszert, na és oda már lenne értelme ezt az energia takarékos módszert beépíteni, mivel esetenként több kihasználatlan csatorna lenne amikor nem dolgozik annyit a gép, amivel valóban lehetne sporolni. Mindezt laikus hozzánemértőként gondolom..
-
Loader
tag
Szerintem a VGA kártyákon is alkalmazhatják, mert ott is a memória sávszélesség szokott a szűk keresztmetszet lenni.
-
Szerintem csak egy marketingfogás
De azért egy tesztet megér majd a dolog -
törölt tag
Ennek az energiaspórolásnak van alapja, de némi marketing is van benne.
Képzeld el, hogy a 8 memória chipből ami a modulon van egyszerre csak 4 dolgozik, mert épp abban van a kérdéses csatorna adata. A másik 4 ilyenkor egy energiatakarékosabb módban várakozik. Gondolom én ez alapján meg valami átlagos használatot figyelembe véve saccolták a 20%-ot.
Persze most sem csak 8 chippes modulokat lehet kapni, hanem van 4-es is ami "fele annyit" fogyaszt. De azért a 2x4 chippes felépítésnek dupla a kapacitása is...
Szerintem nagyon jó ötlet. Na nem az energiamarketing miatt.
Hanem a csatornákra bontás miatt. Az más kérdés, hogy a vezérlőáramkör mennyivel dobja meg a fogyasztást.
-
Móci
addikt
Kíváncsi lennék erre, hogy valóban ér e valamit, vagy csak marketing, s pár százalékos gyorsulás jó nagy adag pénzmagért.
-
azbest
félisten
na véégre... hogy nem csak a külső órajelet növelik, hanem a modulokat belül is gyorsítják
Ahogy a régi tesztben is volt
Most már tényleg lesz párhuzamosítás, eddig csak marketing rizsa volt.
-
oPalRx7
aktív tag
Rég hallottam már a Rambusról olyat, hogy fejlesztene. mostanában inkább csak a jogsértéseiért pereskedett.
Szóval Rambus fejlesztésre adta a fejét?
az elvet nem kritizálom, fogyasztás sztem is blama szöveg.továbbá kíváncsi lennék hogy egy átlapolt belső DC a csatlakozó és cpu között szenved-e valami hátrányt?
a drótokkal spórolás nem mindig hozott javulást teljesítményben.
továbbra is lesz holt idő, amikor 1 cella tartalma 1xrre 2(vagy több) szálnak is kéne, az kikerülhetetlen. -
liksoft
nagyúr
Na ettől elfeküdtem. 20% spórolás plusz elektronika használatával. Ilyent még nem pipált a világ. Ráadásul a dupla meghajtás miatt relatív nagyobb igénybevétel a memóriákon.
Elfogadom, ha egy számítógépet egy feladat elvégzésének idejére kapcsolnak be, majd rögtön ki. De a hírben server alkalmazás szerepel. Azt meg NEM illik napnyugtával leállítani. Vagyis többet fog fogyasztani szerintem, nem kevesebbet. Drágábban. Egyet elismerek, a felhasználót gyorsabban fogja kiszolgálni. Így valószínűleg megéri ott ahol erre igény van, de az energiacsökkenést talán hagyjuk...... Ez rossz marketinges duma csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Lexus, Toyota topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Jogász topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest