Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolondember
MODERÁTOR
Nem tudom miért nem lehet megérteni többszöri figyelmeztetésre, h nem offoljátok, szemeteljétek tele a topikot?!
moonman és ulkesh akkor most elmegy egy nap pihire.
aki tovább offol szintén automatikus pihit kap.
-
Stunts666
őstag
"Gyakorlatilag ugyan azt a csontot rágja". Miért ne rágná, ha ugyan úgy el tudja adni az 5-6 éves technikát???
Ha te lennél egy ilyen cég tulajdonosa mint a Nokia, akkor téged érdekelne az, hogy jobbra törekedj ha az 5-6 éves technikát is eltudnád adni a mai napig??? Hát nem.
Szerinted az E és az N szériából van ekkora bevétele a Nokiának???
Míg a 100ezres telefonokból elad 1-2 millió darabot addig a 20-30ezresekből elad 10-20 milliót.Miért csak a felhasználó szemszögéből nézik az emberek a telefonokat???
Apple a felhasználókat nézi szerinted??? 3 éve ugyan azt a technikát adja el évről évre. Ennyit az innovatívitásról.
-
moonman
titán
azt elismerem, hogy az iphone felgyorsította az ütemet, de kétlem, hogy emiatt gondolkodna ma mindenki érintőképernyőben, amúgy is ez volt a fejlődés logikus útja. mi Pocket PC-sek amúgy is csak mosolyogtunk, amikor nagy csimbummal bejelentették a "világ első" érintőképernyős Nokiáját, Motoroláját, stb, amikor már 5-6 éve tacs cuccot nyúztunk.

de nekik legalább már van qwerty slider-jük és netbookjuk is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ulkesh
őstag
Gyakorlatilag 5-6 éve ugyanazt a csontot rágja a Nokia, nincs önálló gondolatuk, saját, kiemelkedő fejlesztésük.
Anno a Communikátor egyedülálló és innovatív eszköz volt, de az elmúlt pár évben szinte ugyanazt a hardvert tették eltérő burkolatba és próbálták eladni, mint új készülék.
"amúgy Apple miben volt korszakalkotó?"
Két dologban.
- Felrázta a langyos vízben dagonyázó mobilpiacot, az iPhone után mindegyik cég gőzerővel kezdett bele valami újabb fejlesztésben, hogy lekörözze.
- Megmutatta a gyártóknak, hogy a vásárlókat nem a két oldalnyi feature lista érdekli, hanem azt a pár funkciót amit naponta használ, azt kell tökélyre fejlesztve a kezébe adni, a többit meg rábízni külsős fejlesztőkre, akik egy ellenőrzött felületen tudják azokat eljuttatni a vásárlókhoz.Azóta minden gyártó érintőképernyős készülékben gondolkodik, átlátható, kézzel is könnyen használható UI-t próbál tervezni és létrehozza a saját alkalmazás áruházát.
-
moonman
titán
ha az nem kiemelkedő, hogy a világ mobilpiacának 40%-a az övék és 110 millió telefont adnak el negyedévente, akkor nem tudom, mi az. meg aztán várjunk még fél évet, most jelent meg az első Nokia netbook...
amúgy Apple miben volt korszakalkotó? kihozott egy közepesen erős vason egy közepesen gyenge tudású szoftvert, amit két év alatt "jóra" sikerült fejleszteniük, és közben kvázi semmit nem változott a hardver. van egy darab terméke, amit sikerült státuszszimbólummá emelnie és most mindenki szarja össze magát, hogy feltalálták az érintőképernyőt meg a telefont?
-
erdoke
titán
"A Nokia az elmúlt 5-6 évben kiadott mobiltelefonjai bármiben voltak-e korszakalkotók, vagy bármiben kiemelkedők, innovatívak?"
Az a gond, hogy csövön keresztül nézed a világot, amin keresztül az alsó- vagy középkategóriás készülék sajnos nem is látszik. Ettől függetlenül felső-közép és felső kategóriában is alkotott a Nokia kiemelkedőt, nézd csak meg az eladási számokat. Egy E52 hardveresen szerintem is ott van a szeren, amire egy candybar okostelefon általában kell, arra szoftveresen is jó (lesz majd 1-2 frissítés után). Ez csak egy kiragadott példa a saját ízlésemnek megfelelően, másoknak más tetszik.
-
Stunts666
őstag
264 hozzászólásból 10 vág a témába. LOL
Kit érdekel mit adott ki a Nokia mit adott ki az elmúlt 5-6 évben (Egyébként ha már jó dolgot akarsz Nokiától: N95/N95 8gb/N82/N79/N86.)
Az a lényeg, hogy a Nokia szabadalmaztatta azt a tíz dolgot vagy nem. A tököm tele van már veletek. Kicsit unalmas már. Egyik ezt védi másik azt. Ha igaz a hír fizessen az Apple.
10 szabadalomból eljutottunk Bill Gates-ig meg az első PC-ig. Ez normális???Az elefántok párzási szokásairól nem akartok beszélgetni??? Ti képesek vagytok azt is idekötni.
ui.:
xy: - Vazze Apple 2 év alatt eljutott az mms-ig.
yx: - Az tök jó az elefánt is 2 év alatt szüli meg a kölykét. -
Ulkesh
őstag
Félreértettél!
Úgy gondoltam, hogy az előző hozzászólásból érthető, hogy az utolsóbbi 4-5 évre gondolok és a mobiltelefonok terén végzett munkásságukra.
"ehhez képest az Apple mondjuk, hogy megcsinálta az első PC-t, aztán azóta nagyjából semmi globális jelentősségűt nem alkotott"
Önmagában ez is elég lenne, hisz az Apple II nélkül ki tudja hogy állna most az informatika, hisz az indította el ezt az egész PC-s iparágat.
No meg azért elég sok mindent elsőként vezettek be, vagy dobtak piacra. -
moonman
titán
igen, Win7-nél már inkrementálisak a változatok és nem összevissza vannak a fícsörök.
"Nem, de mondhatsz valamit, amiben a Nokia forradalmi volt"
1962: pulzus-analizátor atomerőműhöz
1964: VHF rádiószabvány
1966: ARP technológia, mely lényegében az "autótelefonokat" és így egyben az első mobilhálózatot is jelentette
1982: a világ első digitális telefonja (DX200)
1983: a világ első hordozható digitális, titkosított szöveges üzenetkezelő készüléke (elsősorban a hadsereg számára)
1987: a világ első igazi mobiltelefonja (Mobira Cityman 900)
1989: GSM (igen, jól olvastad a GSM technológiát (2G) úgy ahogy van a Nokia fejlesztette ki, kisebb-nagyobb segítséggel, a világ első GSM hálózatát a finn Radiolinja szolgáltató nyújtotta)
1992: a világ első GSM mobiltelefonja (Nokia 1011 - van is belőle egy példány itthon
)ezen kívül 81-ben kvázi az IBM-mel egy időben személyi számítógépet is készítettek (Fujitsu-val közösen), de valamiért végül az IBM terjedt el. továbbá, amint a cikk is írja, jelentős, vezető szerepet tölt be a mai napig a WCDMA (3G) és WLAN technológiák alapköveinek letételében és továbbfejlesztésében. ahogy Dare2Live is említette, a Nokia elképzelhetetlenül nagy és innovatív cég, talán csak a Motorola fogható hozzá. (olyan ez, mint a Siemens, sokan alulértékelik, pedig talán a világ legnagyobb vállalata, majd' félmillió alkalmazottal.)
ehhez képest az Apple mondjuk, hogy megcsinálta az első PC-t, aztán azóta nagyjából semmi globális jelentősségűt nem alkotott, csak ügyesen halászott a már meglévőből. voltak jó húzásai, mint az iTunes (az iPod csak az eszköz a sikerhez) és az iPhone, de ezekben semmi forradalmi nincs, csak jókor volt jó helyen és hatalmas hype-ot meg imázst körített hozzájuk.
-
Ulkesh
őstag
Nocsak, a Vistában még nem volt benne a Home verziókban.
"Nokia nem innovatív?"
Nem, de mondhatsz valamit, amiben a Nokia forradalmi volt a mobiltelefonok terén (lehet, hogy van, de nekem semmi nem ugrik be).
"pont mai hír: 3D multitouch"
Egyelőre még sima multitoch-ot sem tudnak a termékei.
-
Dare2Live
félisten
"Hát azért az utóbbi években nem éppen a Nokiára illő jelző az innovatív. Ezt még neked is el kell ismerned."
Kérdés mi az, hogy innovatív. Meg hol. Mobil távközlésben csak a Moto fogható Nokiahoz."Apple megtámadja a szabadalmát, akár arra is hivatkozva, hogy a GSM, 3G, Wifi szabványok része és egy szabvány nem igen épülhet jogdíjköteles szabadalomra.
Ez megent a legjobb.... gyanúsan megint fogalmad sincs az egészről (még nekem se pedig én patenteket linkelek.....) de mondod és mondod...
"Nagyon könnyen az Apple mögé sorakozhatnak azok a cégek, akik eddig fizették ezt a költséget és lehetőséget látnak ebben a perben a fizetési kötelezettség alóli kibújásra."
Ez nem ovoda.... mégha neked erről ez is az elképzelésed. Nem mindha ezerszer nem bújt volna ki a Moto/SE/Samsung/LG..... a fizetés alól ha megtehette volna ahogy a Nokia uezt csinálta volna a Moto/SE/Samsung/LG.... szabadalmi esetén.
A "vicces" az egészben, hogy pont Apple gondolja úgy, hogy ő szabadon lophat. Bezzeg amikor fordítva van... -
moonman
titán
"A pislogó ikonok a tálcán valóban sokkal jobbak"
inkább legyen sárga, mint ugráljon összevissza."otthoni felhasználók meg sem kapják a Shadow Copy funkciót ugyebár"

"No meg a két funkció (Time Machine / Shadow Copy) nem is igen azonos történet"
van külön Windows Backup, de az sem akar Star Trek lenni.Nokia nem innovatív? a végén kiderül, hogy az Apple-től lopták a 3G-t is. amúgy pont mai hír: 3D multitouch
-
Ulkesh
őstag
Hát azért az utóbbi években nem éppen a Nokiára illő jelző az innovatív. Ezt még neked is el kell ismerned.
--
Egyébként a Nokia akár pórul is járhat, ha az Apple megtámadja a szabadalmát, akár arra is hivatkozva, hogy a GSM, 3G, Wifi szabványok része és egy szabvány nem igen épülhet jogdíjköteles szabadalomra. Nagyon könnyen az Apple mögé sorakozhatnak azok a cégek, akik eddig fizették ezt a költséget és lehetőséget látnak ebben a perben a fizetési kötelezettség alóli kibújásra.
-
Ulkesh
őstag
"de én elsősorban a dokk-os, stacks-es ugrabugrára meg a minimize effektekre gondoltam. hol funkcionális az?"
A Dokk alapból nem animál, ha valahol úgy látod, akkor a tulaj bekapcsolta.
A stack funkcionalitás miatt ugrik elő, ha csak úgy ott teremne egy buborék az eléggé érdekes lenne. Mint írtam rádférne egy kis szoftverergonómia.
A minimize effekt meg a Windowsban is ugyanúgy megvan, csak ott a nem a genie effekt-et használta fel a MS (az OSX is tudja ugyanúgy lerakni az ablakokat, mint a Windows)."és hol látsz a Windowsban ilyen idiótán pattogó ikonokat és hullámzó tálcát? "
A pislogó ikonok a tálcán valóban sokkal jobbak

"és akkor még a time machine-os matinéról nem is beszéltünk. Windows-ban kapsz egy listát és kiválasztod, melyik változat kell - nem olyan látványos, de negyed annyi idő alatt megvan."
Cserébe a kutya nem használja, mert nem tolja az orrod elé (már akinek, mert az otthoni felhasználók meg sem kapják a Shadow Copy funkciót ugyebár). No meg a két funkció (Time Machine / Shadow Copy) nem is igen azonos történet, mert a Time Machine backup funkciót is ellát.
"szerencsére egyébként mindkét rendszerben kikapcsolható a pörgettyűk, úgyhogy ez legyen a legkisebb gondunk."
Hosszú idő óta ez az első gondolat, amiben egyetértünk, szerintem most itt zárjuk le ezt a parttalan vitát

-
moonman
titán
azért hihetetlen ez a stílus, amiben nyomod. FTeR szavailval élve igazi moving target vagy. mondom, sok a zavaró animáció, erre bizonygatni kezded, hogy depedig a Windows-ban több van. mutatok videót, amiből egyértelműen kiderül, hogy fordítva van, erre elkezded bizonygatni, hogy deazért, mert a Windowsban nincs exposé.
szánalmas.igen, nincs exposé (más kérdés, hogy letöltesz egy 300KB-os programot és van), de én elsősorban a dokk-os, stacks-es ugrabugrára meg a minimize effektekre gondoltam. hol funkcionális az? és hol látsz a Windowsban ilyen idiótán pattogó ikonokat és hullámzó tálcát? és akkor még a time machine-os matinéról nem is beszéltünk. Windows-ban kapsz egy listát és kiválasztod, melyik változat kell - nem olyan látványos, de negyed annyi idő alatt megvan.
szerencsére egyébként mindkét rendszerben kikapcsolható a pörgettyűk, úgyhogy ez legyen a legkisebb gondunk.
-
erdoke
titán
Végre valami ON topic. Találtam egy elemzést, bár ez is inkább találgatásokra épít.
-
Ulkesh
őstag
Azt ugye még úgy késő este levetted, hogy azok a plusz OSX animációk olyan plusz funkciók (Spaces, Expose), amik a Windows 7-ből hiányoznak, vagy csak csökevényesen vannak jelen, és míg a Windows animációi öncélúak, semmi szerepük nincs, addig ezeknél ez a funkció része (pl. az Expose-ból kizoomoló ablakok igen érdekesen néznének ki, ha csak úgy megjelennének nagyban és nem lenne animáció, de ez igaz a Spaces-re is).
Szerintem ideje lenne venned a MS Akadémia mellett pár szoftverergonómiai különórát is.
(Vajon miért van az, hogy engem akit nem zavar az OSX-ben lévő animáció, a Windows7 animációit elsőként kapcsolom ki????)---
Egyelőre abbahagyom az offtopic-ot, ha késztetést érzel válaszra, akkor privát tegyed.
(Ez csak úgy kikívánkozott belőlem
) -
moonman
titán
"Ez van a Windows7-ben"
azt sejted, hogy ezek 90%-ban a különféle elemek fade-in effektjei. marha nagy animáció. de tessék:baromi vicces amúgy, pont ma magyaráztam egy pörgőforgó linuxkockának, hogy a Windowsban szándékosan nincs túl sok animáció, erre itt meg arról próbálnak meggyőzni, hogy még az OS X-nél is több van. LOL
-
Ulkesh
őstag
-
Ulkesh
őstag
"az ilyen kijelentések miatt az ember lassan azt hiszi, hogy nemcsak Windows-t, de Mac-et sem láttál még életedben."
Én meg ilyenkor hiszem azt, hogy elég méretes szemellenzőt hordasz..
"menüanimáció (400 milliszekundumos fade-in hűha) XP-ben volt utoljára."
Most miért kell olyanban hazudni, amit mindenki meg tud nézni???????
Soroljam?
Ez van a Windows7-ben:
- Kombinált listák úsztatott megnyitása
- Animáció az ablakok kis vagy teljes méretre állításakor
- Animáció a tálcán és a Start menüben
- Eszközleírások ki- és beúsztatása
- Menüelemek kiúsztatása kattintás után
- Menük ki- és beúsztatásaOSX-ben:
- Animáció az ablakok kis vagy teljes méretre állításakor
- Animáció az ablakok megnyitásakor és bezárásakor
- Animált dokk
- Animáció a Stack megnyitásakorEnnyi.
Örülnék, ha nem vitatkoznál olyasmiben, amit bárki meg tud nézni."hála a jó magasságosnak."
Tőled nem is vártam mást..
-
moonman
titán
Ulkesh első hozzászólása: "Úgy tűnik a Nokia lejáratós kampánya (robbanó iPhone) az EU-s vizsgálatok miatt dugába dőlt és most hirtelen más utakat kellett keresniük. Szánalmas."
és a beszólása, amire elsőként válaszoltam: "A WinMo-t azért szokták feltörni, hogy egyáltalán működjön"
csak a tisztán látás kedvéért.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Bocs, hogy beleszólok, de az utóbbi 60 hozzászólásnak mi köze van ahhoz, hogy az iPhone készítésekor a remek Apple lenyúlt egy csomó szabadalmat a Nokiától?
Örvendetes lenne, ha a témánál maradnánk.
És nem szeretném azt látni, hogy Ulkesh, Mr. Apple Csőlátó teljesen off dolgokat hoz fel, hogy védje hőn imádott gyártóját, és azt sem szeretném, hogy Moonman, Mr. Redmond erre fel hitvitába keveredjen.
Köszönöm.
Ui: úgy is az Android fogja szétverni mindkettőt
-
moonman
titán
"Már bocsi, de Windows7-ben sokkal több animáció van."
az ilyen kijelentések miatt az ember lassan azt hiszi, hogy nemcsak Windows-t, de Mac-et sem láttál még életedben."a menük és egyéb előugró vackok csak a Windows-ban"
menüanimáció (400 milliszekundumos fade-in hűha) XP-ben volt utoljára."Akkor értem miért van annyi a Windows-ban"
érted a faszt."én nézhetem thumbnail nézetben is, te viszont nem használhatsz coverflow-os, quicklook-ot, spaces-t"
hála a jó magasságosnak. -
Ikonos nézet itt is van, állítható az ikonméret, szövegméret, a távolság a rácson. [link]
A QuickLook viszont kicsit gyorsabb itt. Szóköz, és ott van nagyban a kép. Közben lehet lépkedni (tényleg nem kényszerít senki a CoverFlowra), lehet egy gombnyomásra (vagy kétujjas mozdulattal) fullscreenbe menni, vagy szóközzel becsukni.
Ulkesh: Kösz a figyelmeztetést, eszembe jutott, hogy ha újrarendezem, akkor megjavul

-
Ulkesh
őstag
"Mac-en lassan már csak a gépelt szöveg nem animált meg áttetsző meg tükröződő. "
Már bocsi, de Windows7-ben sokkal több animáció van.
Az ablakok mindkét rendszeren animálódnak, viszont a menük és egyéb előugró vackok csak a Windows-ban."el lehet fedni velük a lagolást"
Akkor értem miért van annyi a Windows-ban

"kipróbáltam, az én monitoromon egyszerre 128 képet látok "medium icons", azaz thumbnail nézetben. te látsz ezen egyszerre 128 képet?"
Az a különbség, hogy ha akarom akkor én nézhetem thumbnail nézetben is, te viszont nem használhatsz coverflow-os, quicklook-ot, spaces-t.
-
moonman
titán
hát akkora képet, hogy még lássam, mi van rajta. de ctrl+görgő és finoman lehet zoomolni. és ez csak egy sima Explorer ablak, Live Gallery-ben rámutatot és megmutatja nagyobb méretben.
pl. az ablakok számának növekedésével a Flip3D is veszít a hasznosságából, 10-12 ablaknál már egyszerűbb egy alt+tab-on végigpörögni.
-
Egyáltalán nem jobb. Azért, mert 1) sokkal nagyobbak a képek, mint egy miniatűrnézetben, 2) sokkal több kép látszik egyszerre, mint egy nagyra méretezett miniatűrnézettel, 3) kib... gyorsan lehet benne görgetni, nagyítani (Quick Look). Egyszer nézz meg élőben is egy OSX-et

Sőt. Az ablakok határozottan szimplák az Aeróhoz képest.
-
moonman
titán
nem is azt mondom, hogy ne legyen szép, de a jóízlésnek is van egy határa. a Windows-ban szándékosan kevés és visszafogott animáció van, míg Mac-en lassan már csak a gépelt szöveg nem animált meg áttetsző meg tükröződő. nekem valahogy mindig olyan érzésem van Mac előtt, mint amikor éjjel esőben kell vezetni, kurva látványos, csak alig látni, ami tényleg fontos.
a sok animációnak azon kívül, hogy 3 napig lehet rá élvezkedni, egyetlen előnye van: el lehet fedni velük a lagolást, iphone is ezért tűnik sokkal gördülékenyebbnek, mint amilyen valójában. őszintén szólva a WM pda-kon sem szeretem az agyon csicsázott gui-kat, TouchFlo is 2.0-ig tetszett, ami a Hero-n és a HD2-n van nekem már sok. asszem, ha így folytatják, visszatérek a classic today-hez.
-
David75
őstag
Igen iphone-on folyamatosan használom a cover flow-t.De egyébként ilyen hozzá állásal amúgy még mindig bámulhatnánk a gyönyörű win98-at.Semmibaj sincs ezzel hogy sokat animált fényes és szép.Én például csak emiatt használok windows-ból hetest mert ronda xp-t nem fogok bámulni mac után.
-
-
moonman
titán
közben utánanéztem, valóban meghagyták a kill-switch-et. korábban szó volt róla, hogy nem lesz, de mégis bent maradt. és akkor kicsit hadd játszak apple fanboy-t: annál jobb, legalább az ártó szándékú, hibás programokat nem a usernek kell letakarítani, hanem a cég eleve megvédi őket ettől. erre egyébként is csak nagyon kivételes esetben lesz szükség, a bekerült fejlesztők kétlem, hogy ezzel szivatnák saját magukat.
"In the vast majority of instances where an application is removed from Windows Marketplace for Mobile, users of this application will continue to be able to use these applications on their phones. In the rare event an application from Marketplace exhibits harmful behavior or has unforeseen effects, Marketplace has the capability to remotely uninstall these applications. While we hope to avoid this scenario, we will make refunds available in such cases."
-
moonman
titán
"A kettő nem zárja ki egymást"
vazeg, most mutattam képet a faq-ból. a Microsoftnak elsőkézből sem hiszed el?"Egyébként egyszerű a megoldás, vásárolj valamit és töltsd le 6-szor, ha sikerül, akkor neked lett igazad"
"I paid for an app but uninstalled it and deleted it from my phone. Now I want it back.
You can download and reinstall any application you purchased by signing in to your Windows Marketplace for Mobile account on your phone and then selecting My Applications. Your app will still be there for you to reinstall."
ha ezt nem érted, akkor nem tudok segíteni rajtad.
"Egyébként borzalmasak ezek a képernyők, innen is látszik, hogy nem nagyon van ízlése a MS-nak….)"
PC-s weboldal bezoom-olva. itt az eredeti:
http://marketplace.windowsphone.com/Help.aspx
mondjuk ízlésről inkább nem nyilatkoznék a hányinger candyland OS X mögül.de nem akarunk inkább megint arról beszélni, hogy miért is nem fizet licencdíjat az Apple?
-
Ulkesh
őstag
"vagy nem. éppenhogy öt gépre is letöltheted egy vásárlással."
A kettő nem zárja ki egymást, gyanítom a PCWorld szerkesztői kicsit több infóval rendelkeznek és a két hetes cikk óta, nem hiszem, hogy módosítottak volna ezen.
Egyébként egyszerű a megoldás, vásárolj valamit és töltsd le 6-szor, ha sikerül, akkor neked lett igazad

(Egyébként borzalmasak ezek a képernyők, innen is látszik, hogy nem nagyon van ízlése a MS-nak….)
"az iphone-nak igazából nincs is felhasználói felülete"
Ezt megértem, egy WinMo-n nevelkedett emberkének az egységes felhasználói felület nem mond túl sokat

-
moonman
titán
"Mintha az iPhone óta kezdett volna komolyabban foglalkozni a szoftveres felülettel a HTC is, előtte csak a gyári felülettel árulták a gépeiket."
erre mondtam, hogy ebből a tacs-mániából mi is profitáltunk. egyébként esküszöm a klasszikus today képernyő máig a leghatékonyabb."5-ször töltheted le a megvásárolt tartalmat és slussz, utána újra ki kell fizetned."
vagy nem. éppenhogy öt gépre is letöltheted egy vásárlással. -
Sztbeni
őstag
Mikorra fog eldőlni, hogy lesz-e ebből valami?
-
David75
őstag
"Na igen,de nem mindegy hogy arra mégis hogyan voltak képesek..."
megnyomom a gombot és csinálja. vagy az iphone közben kitörli a seggem is?"Azt hiszem az egyre barátságosabb kezelőfelületek mint os-eknél mint programoknál egyre fontosabb szempont.Nem véletlenül más a wm 6.5 kezelő felülete is például.Csúnyán kirajzolt ikonokra fehér háttér előtt már nem sokan kíváncsiak.Persze lehet ilyen csúsztatásokat írni mint amit irtál de a tendencia az az amit én írtam...
-
Ulkesh
őstag
"HTC konkrétan 1998 óta gyárt PDA-kat. szerintem felejtsük már el ezt az apple előtt nem volt élet szemléletet."
Mintha az iPhone óta kezdett volna komolyabban foglalkozni a szoftveres felülettel a HTC is, előtte csak a gyári felülettel árulták a gépeiket.
"most már komolyan érdekel, hogy mi a pöcsről beszélsz itt összevissza."
Mondom, hogy olvass utána.
Mennyibe is kerül, hogy bekerülj, ezért mennyi alkalmazást helyezhetsz el a Marketplace-en és mennyi időre szól. Az egyéb megkötésekről linkeltem cikket.Azért nem írom le én, mert akkor azt fogod mondani, hogy nem igaz, tessék olvass utána magad és sírjál.
"megint hazudsz? azért van Live ID, hogy ha egyszer valamit megvettél, bármikor letölthesd."
Ha valamit nem tudsz ne hazugozz, mert te fogsz hülyének látszani a végén.
5-ször töltheted le a megvásárolt tartalmat és slussz, utána újra ki kell fizetned."én nem tudom, honnan szedik ezeket az információkat, de a fele elévült, a másik fele simán nem igaz."
Látom fájdalmas az igazság

-
moonman
titán
"Ha nem tűnt fel az utóbbi pár évben, mintha az összes gyártó érintőképernyős készüléket kezdett gyártani"
HTC konkrétan 1998 óta gyárt PDA-kat. szerintem felejtsük már el ezt az apple előtt nem volt élet szemléletet. annyit elismerek, hogy az iphone generálta ezt a nagy tacs-mániát és ez nekünk is jó, bár időnként visszasírom a nagyképernyős, ceruzás időket. (igen, részemről szeretem a stylust.)"és azt valamilyen módon másolni"
elég nehéz egy nagy érintőkijelzőt másképp elrendezni. de ilyen erővel az iphone meg a régi HTC PDA-kat másolja. (lásd iPAQ)""még így is háromszorosa a részesedésük, mint Apple-nek a PC-piacon."
Ez szuper visszavágás lenne, ha igaz lenne, de sajna nem az."
elég belenézni a legutóbbi statisztikákba. persze tudom, nálatok 120%-ot mutat."Semmire sem fognak menni, olyan megkötéseket hoztak, ami mellett az Apple a nyíltság grállovagja"
most már komolyan érdekel, hogy mi a pöcsről beszélsz itt összevissza."De a vásárlók is meggondolják, hogy vegyenek-e ott valamit, amikor adott szoftver 6. letöltésénél közli majd velük a rendszer, hogy szíveskedjen újra kifizetni a már megvásárolt alkalmazást, ha le akarja tölteni"
megint hazudsz? azért van Live ID, hogy ha egyszer valamit megvettél, bármikor letölthesd.
egyébként meg ha valakinek drága a $99 díj, felteszi a saját honlapjára és csinál neki egy topicot az xda-n. még talán több letöltésre is számíthat. tudod, ez Windows, itt szabad ilyet is. -
David75
őstag
"tehát minden olyat, amire a 100ezres pda-k eddig is képesek voltak."
Na igen,de nem mindegy hogy arra mégis hogyan voltak képesek..."csodálom, hogy nem ingyen kaptad. alkalmazottaknak jár, nem?"
Egy hasonló tudású wm-es telefon semmivel se kerül többe mint egy iphone.Csak ugyebár egy wm-es cucchoz is ha ki akarod használni ugyanúgy kell egy t-mobil ikon díjcsomaghoz hasonló előfizetés és egy wm-es telefonnál annak függvényében hogy milyen előfizetésel veszed nem lesz olcsóbb olyan mértékben a telefon ára mint az iphone-nál.Persze ha lehet egyáltalán kapni szolgáltatónál..."a Marketplace egy hónapja (sem) indult, mégis mit vársz, hogy első nap hattrillió szar lesz rajta? nagyon is remélem, hogy nem a mennyiségre fognak menni, mint az appstore-nál."
Ez igaz de ha ez így van akkor nem kell fikázni a konkurens sokkal jobb online store-ját,ami igenis vannak minőségi programok.A többi részre nem válaszolok mert gyerekes vitának tartom kettőtök közt.
-
Ulkesh
őstag
"tehát minden olyat, amire a 100ezres pda-k eddig is képesek voltak."
Senki nem mondta, hogy az iPhone olyat tud, amit előtte egyetlen más készülék sem, a különbség az, ahogyan tudja.
Ha nem tűnt fel az utóbbi pár évben, mintha az összes gyártó érintőképernyős készüléket kezdett gyártani és titkolva, vagy nyíltan az iPhone sikerét akarja meglovagolni és azt valamilyen módon másolni, eddig elég kevés sikerrel."csodálom, hogy nem ingyen kaptad. alkalmazottaknak jár, nem?"
Ha Apple alkalmazott lennék nem igen fecsérelném rád az időmet

"nekem egyetlen problémát kellett volna megoldanom, mégis jailbreak-et javasoltak. biztos pechem van."
Kezd érdekelni, hogy mi lehetett az

"még így is háromszorosa a részesedésük, mint Apple-nek a PC-piacon."
Ez szuper visszavágás lenne, ha igaz lenne, de sajna nem az.

"a Marketplace egy hónapja (sem) indult, mégis mit vársz, hogy első nap hattrillió szar lesz rajta? nagyon is remélem, hogy nem a mennyiségre fognak menni, mint az appstore-nál."
Semmire sem fognak menni, olyan megkötéseket hoztak, ami mellett az Apple a nyíltság grállovagja

"mi bajod van?"
Szerintem nézz utána a Marketplace-be jutás lehetőségeinek, meg a megkötéseknek.
Nincs az az épp eszű fejlesztő, aki ezek után komolyan számolna a Marketplace-el.
De a vásárlók is meggondolják, hogy vegyenek-e ott valamit, amikor adott szoftver 6. letöltésénél közli majd velük a rendszer, hogy szíveskedjen újra kifizetni a már megvásárolt alkalmazást, ha le akarja tölteni
-
moonman
titán
"Meg böngészni, levelezni, újságot olvasni, dokumentumot/táblázatot szerkeszteni, adatbázist kezelni, zenét szerezni, fotókat retusálni, rajzolni, befotózott szövegoldalt lefordíttatni stb."
tehát minden olyat, amire a 100ezres pda-k eddig is képesek voltak."nekem spec. kemény 25 eFt-ba fájt a 3GS"
csodálom, hogy nem ingyen kaptad. alkalmazottaknak jár, nem?"Sok felmerülő kérdésre valóban megoldás a jailbreak, de a legtöbb felhasználót ezek nem érintik."
nekem egyetlen problémát kellett volna megoldanom, mégis jailbreak-et javasoltak. biztos pechem van."Gondolom mint hű MS alattvaló, neked ezt tanítják és ezt el is hiszed"
az MS-nél megtanítják olvasni is az embert, így aztán olvastam."A WinMo jelenlegi részesedése mellett"
még így is háromszorosa a részesedésük, mint Apple-nek a PC-piacon."Úgy tűnik a Marketplace-t látva kissé mintha savanyú lenne a szőlő"
a Marketplace egy hónapja (sem) indult, mégis mit vársz, hogy első nap hattrillió szar lesz rajta? nagyon is remélem, hogy nem a mennyiségre fognak menni, mint az appstore-nál."Végül is a MS jobb módszert talált ki, alapból és nem titkoltan ellehetetlenítve az ingyenes és olcsó alkalmazásokat a Marketplace-en"
mi bajod van? (eddig asszem kettő darab fizetőssel találkoztam.) -
Ulkesh
őstag
"ja végülis telefonálni meg iránytűt pörgetni jailbreak nélkül is lehet vele. 300.000-ért."
Meg böngészni, levelezni, újságot olvasni, dokumentumot/táblázatot szerkeszteni, adatbázist kezelni, zenét szerezni, fotókat retusálni, rajzolni, befotózott szövegoldalt lefordíttatni stb.
300.000-ért meg az olyan okosok vesznek iPhone-t mint te, mások vagy 160-ért függetlenül, vagy jóval olcsóbban valamelyik előfizetéses konstrukcióban (nekem spec. kemény 25 eFt-ba fájt a 3GS)."azért van tele minden fórum vele, és minden elhangzó kérdésre az első válasz, hogy csak tört szoftverrel lehet…"
Ez így, ebben a formában nem igaz. Sok felmerülő kérdésre valóban megoldás a jailbreak, de a legtöbb felhasználót ezek nem érintik.
"az én tapasztalatom mást mutat: tele vannak a fórumok és a youtube is elégedetlen felhasználókkal, akik csalódtak benne és inkább vissza vagy másra váltottak"
Örülök, hogy találtál rá példát, én pont az ellenkezőjével találkozom, de Te tudod. Gondolom mint hű MS alattvaló, neked ezt tanítják és ezt el is hiszed

A WinMo jelenlegi részesedése mellett nem is csodálom, hogy ezt sulykolják belétek
"kinőtte, most már az apple által engedélyezett - többségében semmire sem jó - programokat is feltolhatod rá"
Úgy tűnik a Marketplace-t látva kissé mintha savanyú lenne a szőlő

" mert nehogymár egy 3rd party ingyenes szoftver többet tudjon, mint a saját fizetős szarja."
Végül is a MS jobb módszert talált ki, alapból és nem titkoltan ellehetetlenítve az ingyenes és olcsó alkalmazásokat a Marketplace-en

"trollkodni én sem saját névvel járnék más fórumra."
Pedig én mindig ezen a néven látlak trollkodni

-
moonman
titán
kinőtte, most már az apple által engedélyezett - többségében semmire sem jó - programokat is feltolhatod rá, hűdejó.
aztán ha valami hasznos cucc is akad köztük, azt apple másnap letiltja, mert nehogymár egy 3rd party ingyenes szoftver többet tudjon, mint a saját fizetős szarja.azokra, amiket felsoroltál 300.000 helyett 80-100.000 körül is képes bármelyik más készülék.
-
moonman
titán
"Rendeltetésszerű használatban semmi nem korlátoz a gyári állapotban sem."
ja végülis telefonálni meg iránytűt pörgetni jailbreak nélkül is lehet vele. 300.000-ért."a vásárlók igen kis (4-5%) része jailbreak-eli"
azért van tele minden fórum vele, és minden elhangzó kérdésre az első válasz, hogy csak tört szoftverrel lehet..."az iPhone vásárlók jelentős része a Microsoft zászlaja alól lépett meg"
a nokiás nagytömeg minek venne 300.000-ért telefont, ha ugyanarra használná?"és nem is kívánkozik vissza"
az én tapasztalatom mást mutat: tele vannak a fórumok és a youtube is elégedetlen felhasználókkal, akik csalódtak benne és inkább vissza vagy másra váltottak, mert nem mindenük az apple életérzés, de használni is szeretnék valamire. erről persze a sajtó már mélyen kussol. -
vicsege
csendes tag
Rendben, neked elhiszem!
Olvasgatom a szifont is mostanában természetesen, mert ugye gyüjtögetem az infót! Viszont az itteni nickjével odaát nem találkoztam vagy nem tünt fel nekem, szóval akkor más néven ír odaát, az az oka ezek szerint! Ha vannak érdemei, ahogyan mondod akkor elismerésem érte!
Viszont, ha lesz egy fórumtali itt vagy ott és jelen lesz, küldjetek már rám egy mailt légyszíves, hogy menjek el és nézzem meg magamnak személyesen is! Előre is köszönöm !!!
-
joey04
titán
Ebben a témában meg kell védenem, sok embernek szokott segíteni, bár az igaz, hogy a vitái több nyomot hagynak a fórumban, de ez sokunkról elmondható. szifon.comon még több segítséget szokott adni, sőt ami miatt sokan köszönetet mondhatunk, az az átvariált magyar billentyűzet amit a cydiából le lehet szedni, meg is említik a nevét már a letöltésnél is (ott Mordon néven keresd) Nekem legalábbis nagy kényelmet adott az a billzet. Ettől még a nézetei nagy részével nem értek egyet, kicsit a stílusa is bicskanyitogató, de ettől még segítőkész.

-
A legelső verziókban még csak featurephone volt, de szerencsére kinőtte egy kicsit. A rendeltetésszerű használatban ez se korlátoz feltétlen (telefonálni, emailezni lehet vele, naptár van benne - még ha az Exchange támogatást nem is tudom, névjegyzék van benne, a böngészője rommá ver mindent, YouTube-ot lehet vele nézni, App Store-ból van Office-támogatás, PDF olvasási lehetőség...). Gyárilag korlátozott, nem korlátolt, mint a feature phone-ok

-
Ulkesh
őstag
Rendeltetésszerű használatban semmi nem korlátoz a gyári állapotban sem.
Nem véletlen, hogy a vásárlók igen kis (4-5%) része jailbreak-eli, ennek ellenére elégedetten használja, és mint hithű Microsoft alattvaló, pontosan tudod, hogy az iPhone vásárlók jelentős része a Microsoft zászlaja alól lépett meg és nem is kívánkozik vissza, szóval lehet, hogy alapból ott nagyobb a szabadság, csak a "közbiztonsággal" van némi probléma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- 27% - Samsung S27D360GAU VA Monitor! 100Hz / 1920x1080 / 4ms
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Úgy jött le a hírekben mintha ez távközlési forradalom lenne.

)

)