Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Nyomon követem a blog alakulsát és azt kell mondjam ez egyik szemem sír a másik nevet. Örömmel vettem tudomásul, hogy mint technikai oldal végre foglalkoztok az OS X platformmal. Azonban olyan érzés olvasni a bejegyzések egy részét mint amikor valaki hamisan játszik hegedűn. Értem, hogy tulajdonképpen naplót írtok és nem a legszigorúbb értelemben vett szakmai teszteket végzitek Mac-en. Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy sületlenségeket ne hagyjatok a megjelent írásban, nem szégyen megkérdezni tapasztaltabb felhasználót.
Akár az iPhoto, akár a GarageBand az ipari sztenderd Aperture és Logic egyszerűsítése. Nekem pl. alap a "non destructive editing" és hasonló megvalósítások. Ki lehet emelni, hogy a profi változatok gond nélkül importálják az iMovie project-eket, iPhotó könyvtárakat, vagy a GarageBand-ben megírt zenéket. Apróságok milliói közül egy, hogy a RAW file rögtön nézhető e-mail mellékletből Quick Look-kal, nem kell külön konverter program. A Quick Look önmagában megérne egy írást, annyira hasznos. Az iMovie 09 teljesen jó használható, kijavították a 08 hibáit ami borzalmas volt. Ellenben letölthetővé tette az Apple az iMovie 06-ot felhasználók kérésére. DV-t behúzni és megvágni mai napig tökéletes. Nem erőltet rád wmv-t vagy bármilyen más formátumot.
A másik dolog a touchpad. Ezen jót nevettem. Ha rágyúrtok akkor eléritek Édesanyám hardverkezelési szintjét.
Azzal indított, hogy gyönyörű a gép, de egér kell mert mindig is utálta a touchpad-ot, a pöcökegeret méginkább. Most ott tartunk, hogy az ajándékba vett Magic Mouse rajtam maradt. Az egész üveg touchpad az oprendszerrel együtt a drag and drop megvalósításáról szól, ez az Apple vesszőparipája. Gyakorlatilag konkurencia nélküli a multitouch minősége. Bettertouchtool segítségével olyanokat lehet varázsolni, hogy csak na. Nem lehet, hogy inkább pöcökegér hívők vagytok? Mert így kicsit olyan mint ha azt olvasnám, hogy jó dolog a versenyautó csak nem lehet vele gyorsan menni.
Windows-t kiskorom óta, OS X-et 2005-ót használom. Alig tudok pár billentyű kombinációt Win alatt, míg OS X alatt (most döbbentem rá) egyre többet. Csomó kombinációt ki lehet találni mert logikusan vannak kitalálva és arra is odfigyeltek, hogy egy kézzel elérd. Tény, hogy pár dolog gyökereiben más, de logika van mögöttük. A programok alternatíváit gyűjtögetik Beszéljükmac-en, de a multiplatform alternativeTo is elég jó. Mivel natívan telepíthető vagy virtualizálható szinte bármi, igazán meg lehet bármit csinálni. Az "It Just Works" működik, de helyén kell kezelni és megfelelően értelmezni. Az Apple Faék sem lenne itt a PH!-n "It Just Works" mert azt is az ajtó alá kell tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egy hét MacBook használat után itt tartottam.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Yettel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Assetto Corsa Competizione
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest