- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
Éljen! A szoftverrel mennyit foglalkozol? Mennyi az uptime ezen az épített vason? Friss minden szoftver rajta? Beépített ellenörző van? Távsegítség?
Ha a fenti dolgok fontosak, akkor nem épített NAS-t veszel, hanem egy gyári megoldást. Ha 1 napot elbaszok azzal, hogy az épített NAS-omat nyomkodom, meg keresem a hibáját, akkor már elestem egy DS413+ árának a felétől fizetésben.
Az idő drága, nem a NAS, nem az épített cucc. Ha neked van erre időd, akkor jó, de na, sokunknak nincs. Inkább család, gyerek énidő, mint fórumokon keresni, hogy ami 3 perce ment, az most ménemmegy. -
pengwin
addikt
Ezeket az integrált CPU-s borzadályokat tényleg el kell felejteni, évekkel ezelőtt több tízezer forinttal olcsóbbak voltak az akkori kurrens darabok, ez az 50+ ezer forint valami rossz vicc...
Annyiból akár AMD, akár Intel oldalon vehetsz tisztességes CPU-t és jobb eleplapot, de ha ügyes vagy akkor lehet egy hálózati kártyát is bele lehet szorítani annak az AsRock lapnak az árába.
-
érted, amikor 10 évvel ezelőtt a 25 ezer forintos nason gigabit volt, az OKÉ, "evvan". valamennyire értékarányos.
... de 2023-ban egy kimondottan drága modellbe férjen bár bele a 10 dolláros _MINIMUM_ 2.5gbites NIC....
persze, értem én, hogy az már a félmillás-millás enterpriseBB kategória(nem!!!)
-
Nekem most a harmadik Synology NAS működik itthon, a korábbiakat kinőttük általában
– és sohasem volt egyikkel sem hasonló gond. A leghangosabb elem eddig mindig a vinyó volt, pedig abból is kifejezetten csendes típust vettem hozzá. És így is nagyon csendes. Az pedig, hogy fém vagy műanyag egy ilyen eszköz doboza, az már huszadrangú kérdés, elvileg nem tankról beszélünk.
Az pedig, hogy "tele vannak a fórumok ilyen problémákkal", ez leginkább a felhasználók és a netes fórumok jól bevált sémáit követi, ebből a helyedben máskor nem mernék merész következtetéséket levonni.
-
"egy műanyag dobozban egy gagyi fémdoboz, ami használat közben zörög, a venti zajos..."
Azt mindig érdekesnek találom, hogy vannak emberek, akik egy bizonyos termék egy bizonyos példánya alapján szerzett tapasztalattal rögtön úgy érzik, hogy értékelni lehet a gyártó összes termékét...
-
Laggner
csendes tag
Ebben egy picit vitatkoznék veled. Ez a téma, rám eléggé érzékenyen hat, köszönhetően annak, hogy közeli rokonom rendszergazdája Synot választott. Amit csupán utána 8-szor kellett cserélni. Most próbálom intelligensen leírni a dolgokat.
Míg a Synonál úgy gondolkodnak, hogy tök jó, eladtuk az összes "nemszakmabelinek" a NAS-t próbáljuk meg ezt eladni komolyabb helyekre. Csak amikor odaviszed a műanyag vackot, vagy a használhatatlan supportot, akkor kiröhögnek és ezt mondják, hogy ügyes vagy kishaver, na told el a talicskát.
A QNAP és akár az Asustor ebből a szempontból picit más... Eleve fém a ház. Kit érdekel, mondhatná mindenki ezt.
Az megvan azért mindenkinek, hogy a QNAP-ot, valós időben 40 órán keresztül, teljesen HDDvel telerakva 40 fokon tesztelik??? Minden egyes NAS-t... Hello Syno!? Valami komment? Jah, hogy ezért szar az összes ami kijön tőletek, mert nincs tesztelés. Csak hulladéktermelés. Kirácsi!
A többit inkább nem írom le, mert tényleg, csak nagyon nagyon durván tudnám kommentálni a gyártó hozzánemértését az SMB és az enterprise szegmenshez.
Otthoni felhasználásra meg vegyél kb. Google vagy OneDrive tárhyelyet. Pont annyira jó/rossz, mint egy Syno. Inkább jobb. -
PSti
tag
Köszi a választ, nem volt baj, hogy hosszú, sőt!
Ez a megoldás amúgy tök jó, két lakás, összekötve 2 nas, menti egyik a másikra magát. De nekem csak 1 lakásom van. Egyelőre sima külső merevlemezre mentek, de persze kényelmesebb lenne a NAS. Viszont ha 1 NAS sem atombiztos, tehát arról is menteni kéne külső merevlemezre, akkor kb. ugyanott vagyok. Persze a NAS tud ezer dolgot, de nekem egyelőre csak adat tárolásra kéne.
-
Nagyrészt a hardverről írták, pedig a szoftver elég fontos része annak, hogy miért érdemes mégis Synologyt venni – egyszerűen a legtöbb egyéb NAS szoftver eléggé fapados és / vagy kényelmetlen.
És persze értem, hogy neked (vagy nekem) nem gond, ha parancssorból kell konfigurálni egy szervert, de azért ez már eléggé mélyvíz még a magukat informatikusnak tekintő felhasználók között is...
-
Mauzes
addikt
Én is ezt csináltam még 2016-ban, a DS213j kicsi volt és gyenge, ezért cserélni akartam, de olyan drága lett volna egy komolyabb, Plex-et meghajtó Syno, hogy fele pénzből összeraktam egy NAS-t (Fractal Design Node 304, közepes ITX lap, közepes Intel proci, Be Quiet táp, stb). Az egyszerűsége persze hiányzik a Syno-nak, főleg a szoftveres frissítés.
De azért érdekel a másik tábor véleménye is, hogy nem tartják-e drágának a dobozos terméket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest