- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
DraXoN #13973 üzenetére
"A leginkább amit nem szeretek és bizonytalanná tesz az a ragasztás. Nem tudok elképzelni olyan ragasztót ami jól tart de még is szétszedhető.
....
Félek, ez idővel elfárad (főleg a hideg-meleg ciklusoktól, hisz eleve meleggel melegítik le a ragasztót)."Segítek, ha neked még nem fáradt el, akkor szerencsés vagy :S ... nekem kb. 1,5 hónapot bírt és a szervizben sem csináltak vele semmit, csak visszamelegítették valószínűleg, mert 1-2 hét után megint elvált :S. legalább cserélnék valami erősebb ragasztócsíkra, vagy nem is tudom :S.
Viszont szó volt az USB fedél cseréjéről is. Igen azt szó nélkül cserélték garanciában nekem is, pedig én csesztem össze (megkarcoltam), szóval gondolom tudják, hogy egy gyenge konstrukció az az ajtó, ezért inkább szó nélkül cserélik, amikor szervizbe kerül.
És inkább én is mágneses töltőt használok, ami ezerszer kényelmesebb, mint ajtót nyitogatni, meg bedugdosni a telefont. Ja és nekem EDDIG még nem karcolta össze az oldalát szerencsére, pedig sokszor tologatom a sínben ide-oda, mire beleugrik a helyére (mondjuk az én töltőm gyári Sony, lehet azért nem karcolja, mert talán finomabb a kidolgozása a csatlakozó körül) -
Tommmysun
aktív tag
válasz
knuckle #13767 üzenetére
Akkor te szerencsésebb vagy mint én :S ..... majdnem 3 hétig volt szervizben (ok ebben benne van az is, hogy a szolgáltatón keresztül küldtem), és már amikor átvettem, akkor láttam, hogy nem 100%-os a hátlap vissza ragasztása, de pont tegnap vettem észre, hogy megint totál elvált :S. Gondolom semmi mást nem csináltak, mint egy kicsit megmelengették körbe a telefont és visszanyomkodták a ragasztócsíkra a lapot, csak sajnos az a ragasztócsík baromira nem ragad már :S.... tegnap én is ezt játszottam el, egy játékkal kicsit fölmelegedett a telefon, utána erősen visszanyomkodtam körbe a ragasztónál .... most kb. egy-két napig jó lesz valamennyire, de a vízállóság, meg a porállóság elég felejtős így :S. Szóval eldönthetem, hogy a kb két hete visszakapott telefont visszaküldjem megint kb. 3 hétre a szervizbe, ahol semmi garanciát nem látok arra, hogy újabb 1-2 hét elteltével nem-e kell ismét visszaküldenem, plusz vehetek rá újból 2000-ért egy fóliát, ha hobbiból megint lehúzzák a kijelzőről
, vagy hagyom a francba az egészet, kockáztatva, hogy beporosodik pl a kamera előtti rész is és figyelek arra, hogy véletlenül se kerüljön vízbe a vízálló telefon, majd a garancia idő lejárta után, lehúzom a hátlapot és megcsinálom én, rendesen a ragasztást, pl egy üveglappal a hátulján.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
Joezyka #13530 üzenetére
Ezzel viszont nekem az Android pont a legfontosabb részét, a nyitottságot és ez által a végletekig történő testre szabhatóságot veszítené el :S .... nekem pl. jól jön, hogy az NFC lezárt képernyőnél is működik, hogy a gyorsbeállításokban fel tudok venni mást is, mint a gyári (pl zseblámpa funkció), a Taskernek meg rengeteg művelethez (pl bizonyos programok bezárása) szüksége van a root joghoz, stb., stb. stb..... szóval ha ezekkel nem lehet majd "eljátszani", akkor a következő telefonom, akár Windowsos is lehet majd :S.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
DraXoN #13479 üzenetére
Igen, érdemes Backupot csinálni ezt eddig is tudtam és most is megtanultam
, csak ugye a lustaság, meg a kapkodás, hogy hamar végezzek, ezt eredményezte :S ..... volt igazából Backupom, csak az is egy olyan állapot mentése volt, amit nem szeretnék inkább visszaállítani :S.
Most céges neten vagyok, így nem tudom linkelni, meg megnézni, hogy milyen verziót használtam, de szerintem azzal nem volt gond!
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
mindthecrap #13474 üzenetére
Szerk.: mindthecrap, bocs ezt nem neked szántam válasznak, csak véletlenül sikerült arra kattintani az új helyett :S
Sziasztok!
Rég jártam erre! Most egy kis szerviz tapasztalatot írnék le, illetve lenne egy kérdésem!
Nemrég szervizbe küldtem a telefont, főleg azért mert két oldalt elvált a hátlapom (nem volt vészes, de a vízállóság érdekében, azért zavart a dolog, főleg, hogy alig 1-2 hónapos a telefon), plusz az USB fedelét sikerült megkarcolni, így azt garancián túli javításban kértem, illetve a kijelző fehéregyensúlyát is megemlítettem a hibalistán (gondoltam, hátha valami csoda folytán kezdenek vele valamit).
Bő két hét után kaptam vissza. Az USB fedőlapot mindenféle plusz költség nélkül cserélték, ez pozitív dolog mindenképpen. De a többi dolog..... A hátlappal valamit csináltak, mert már nincs akkora rés, de még minimálisan mindig mozog, ha megnyomom a szélét, így nem vagyok benne biztos, hogy egy komolyabb vizes akciót túlélne (meg a Telekomos ismerősöm amúgy is azt mondta, hogy felejtsem el inkább ezt a vízállóság dolgot, mert rendre beáznak ezek a telefonok és szinte sosem javítják garanciában :S ...pfff). A kijelzővel meg annyit sikerült csinálniuk, hogy lehúzták a 2000 forintos, víztiszta fóliát róla (gondolom ezzel arra utalva, hogy biztos a fólia miatt rossz a kijelző képe ... de NEM :S).
Plusz azóta szerintem sz@rakodik a hangszóró meg a mikrofon benne, mivel sokszor olyan, mintha sörösüvegbe beszélnék, meg onnan hallanám a hangokat (pedig nekem eddig semmi bajom nem volt a telefon hangminőségével :S). Hát ennyit a szervizes tapasztalatokról :S.Most pedig a kérdésem...: Tegnap megpróbáltam "deodexesíteni" a telefont. Látszólag minden szépen ment, a számítógépen elkészítettem, a zip fájlt, majd megpróbáltam a telefonra recovery módban feltelepíteni, látszólag ez is rendben lefutot, aztán amikor újraindítottam a telefont, a kék "hullámzó" képig eljutott, majd ott lefagyott és újraindult a telefon, és ezt ismételte folyamatosan (kb 5-10 percig vártam, hátha történik valami, de nem). A végeredmény az lett, hogy megint flashelhettem újra az egész rendszert (persze a saját hülyeségem miatt normális Backupom sem volt, így mindent kezdhetek a nulláról :S). Szóval a hozzáértőket kérdezném, mi lehet a probléma, más is találkozott ilyennel?
-
Tommmysun
aktív tag
Sziasztok!
Már egy ideje húzom az időt, de jövőhéten mindenképpen vissza kéne vinnem a hátlap leválás miatt a telefont, viszont előtte vissza kéne állítanom mindent gyárira (root, Z2 camera, dual recovery, stb., stb.). A kérdésem, hogy lehetne a legegyszerűbben mindent nullára gyalulni a telefonon? A gyári beállítások visszaállításával gondolom a root nem fog eltűnni, vagy mégis? Mert az lenne a legegyszerűbb, de ha nem használ, akkor fölöslegesen nem próbálnám ki.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
csrobert1981 #11028 üzenetére
Akkor én meg elmondom az ellenkezőjét ... ha régi Telekomos vagy, akkor meg megrendeled a netről a telefont, bemész érte a boltba és úgy hozod el, hogy egy darab cetlit sem írtál alá még csak az átvételről sem ... nemhogy előleg fizetés, vagy hitelképesség ellenőrzés, stb. .... nekem meg ez volt furi
... majdhogynem sz@rul éreztem magam miatta
.... már csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha bemegyek másnap is és azt mondom, hogy jöttem a telefonért, akkor miként tudnák bizonyítani, hogy egy napja is már én vettem fel és nem a szomszédom akinek elmeséltem, hogy rendeltem egy telefont :S.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
LonGleY #10861 üzenetére
Te nem tudom melyik szolgáltatónál tapasztaltad ezt, de a Telekomnál van egy elég jó ismerősöm és még így sem valószínű, hogy kapok csere készüléket! A magyarázat egyszerű, manapság annyi a hulladék telefon, hogy a szolgáltató nem győzi cserekészülékkel! De egyébként ez lesz a legkisebb bánatom, ha szervizbe adom a telefont :/
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
darvinya #10845 üzenetére
Nyilván, ahogy a végén én is írtam, az lesz a sorsa, hogy megy a szervizbe, csak előtte rakhatok mindent vissza gyárira, amit egy hónap alatt sikerült rápakolnom (root, 120 fps video, NFC hack, stb. stb...). És rohadtul nem vagyok boldog, hogy egy pár hetes telefont szét fognak bontani, fizikailag, mert az már soha az életbe nem lesz olyan, mint ha a gyárban rakták volna össze (ami a jelek szerint igaz elég silányul sikerült), plusz a legjobb esetben is kb 2 hétig nem lesz rendes telefonom (a régi telóm aksija kb kuka, szóval lehet megint vezetékes telefonom). Plusz a kijelzőmet nyilván nem is cserélik, hiszen, azzal csak annyi van, hogy a gyengébb szutyok panellal szerelték
zsolt19900: Nézd meg az én előző kommentemet .... a hátlap nekem kezd elvállni a telefontól pl. ezt szerintem érdemes ellenőrizni
-
Tommmysun
aktív tag
Emberek én kezdek egyre többet csalódni a telefonban
Először a kijelző minősége okozott csalódást, majd kisebb fagyásokat kezdtem tapasztalni (nem fagy le teljesen a telefon, csak 10-20 másodpercig bizonyos alkalmazás megakad pl.).
De a legújabb, ami végleg kiverte a biztosítékot, hogy a hátlap úgy néz ki elkezdett elválni a széleken
a sarkokban még passzol de a telefon közepe felé haladva egyre nagyobb a rés és ha megnyomom a hátlapot, akkor a rés összébb megy, tehát láthatóan mozog a hátlap
.... csak én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy más is találkozott ilyennel
.... a telefont nem ejtettem le természetesen, szóval nem ilyesmiről van szóé s ez egy kb 1 hónapos telefontól szerintem szégyen
Így persze erősen kétlem, hogy vízálló lenneés persze most, hogy kb. belaktam, rakhatok vissza mindent gyárira, mielőtt szervizbe megy, mert tippelem nem díjazzák a rootolt, meghackelt telefont ... igaz ennek semmi köze a hátlaphoz
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
glehel #10627 üzenetére
Húúú, köszi, az SuperUser kimaradt (fórumokon ezt nem írják, de te ráéreztél, mit cseszek el
)
Viszont a siker mellett megkaptam a rossz hírt is (amit mondjuk sejtettem is :S), mégpedig, hogy AUO paneles a telefonom :S. Ez sajnos elég gáz
... mivel nem csak a feketékkel van gond, meg hogy túl kontrasztos, hanem azzal is ahogy írtam, hogy a fehéregyensúlyt képtelenség úgy beállítani, hogy a fehérek ne sárgák legyenek :S, ez pedig engem sokkal jobban zavar, mint a többi, bár az is igaz, hogy majdnem fullon van a fényerő, ahhoz, hogy ne legyen minden tök sötét feketébe bukó :S.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
istibond #10616 üzenetére
Nekem 14w23-as és akármilyen panel is van benne, baromira nem vagyok vele elégedett :S. Fura módon, hiába rootolt a telefonom a Terminál emulátoros módszerrel azóta sem sikerült kiderítenem, hogy milyen panel van benne, nekem úgy tűnik a Sony utólag letiltotta valahogy a hozzáférést ehhez az infóhoz :S.
Másokkal ellentétben én sajnos nem vagyok elájulva ettől az IPS panel dologtól :S.... baromira nem természetesek a színei. Az a nagyon csúnya, hogy három másik Z1C-vel vetettem össze a telefont, mindegyiknek más-más volt a kijelzője (jelentős eltérésről beszélek), kettőnél szebbek voltak a fehérek, természetesebbek voltak a színek, mint az enyémen, a harmadik (amire cserélni tudtam volna esetleg Telekomnál) még az enyéménél is sokkal rosszabb volt :S ... az nagyon csúnyán sárgás árnyalatú volt (természetesen minden telefonon alaphelyzetbe raktam a fehéregyensúlyt, stb.). -
Tommmysun
aktív tag
Sziasztok!
Mióta utoljára írtam ide, elég sok dolgot felraktam a telefonra, de maradt pár kérdés bennem
.
Az első a Z2 kamera szoftveréhez kapcsolódik. Ahogy fent is írták már én is azt tapasztalom, mintha egy nagyon minimálisan akadozottabb lenne a rendszer működése. A kérdésem az, hogy konkrétan ezt az Xposed modul okozza, vagy az xposedbe telepített Xposed (KK) meg a kamera app együtt? Csak mert az xposed keretprogit másra is használom, pl. arra, hogy az NFC lezárt képernyőn is működjön, illetve az Xposed (KK) modulban vannak egyéb funkciók is amit szeretnék használni.
A másik kérdésem, hogy valaki telepített már BLACK UI-t (fekete színű téma) a telefonra, mert nekem kb 90%-os. A legtöbb helyen feketére változott a háttér, de valamiért a telefonkönyvben nem :S. Lehet ez azért, mert még mindig nem deodexes a telefonom?
Ezzel a deodexel is lenne kérdésem! Ha ezt telepítem, akkor a komplett rom lecserélődik, vagy csak a gyári íródik részben felül.Utolsó kérdésem mára
, hogy szerintetek a Nilkin üveggel belefér a telefon a GYÁRI dokkolóba, vagy annyira passzentos, hogy felejtős?!
Előre is köszi a válaszokat
-
Tommmysun
aktív tag
Hozzáértő segítségét kérném!
Írtátok, hogy a Z2 kamera app-hoz nem kell más csak root, Xposed, meg a kamera program. Nah most nekem a root megvan, Xposed-et is telepítettem, utána letöltöttem INNEN a 4K-HFRv1.3.zip fájlt, majd ezt CWM-ből telepítettem. Látszólag minden működött, minden lefutott, elíndítottam a kamera alkalmazást, és megjelent a 4K meg a Timeshift Video funkció is. Óóóó, mondom minden szuper, mint full kezdő, tök örültem a fejemnek, hogy mindezeket telepíteni, meg használni tudtam, Erre meg amikor rákattintok valamelyik funkcióra, elsötétül a kép és kiírja a telefon, hogy Hiba A kamera nem érhető el.
Wáááá, valami nagyon nem ok! Kérdés mit ronthattam el, mi az amit kihagytam esetleg :S. Deodexinget nem telepítettem, mivel azt mondtátok, hogy nem szükséges (és egyelőre nem is teljesen világos a funkciója). Xposed fent van, de nem teljesen világos, hogy jelenleg milyen funkciót kéne betöltenie, hiszen nem onnan telepítettem (lehet, nem zippet kellett volna telepítenem CWM-ből?) -
Tommmysun
aktív tag
válasz
Pocok256 #10174 üzenetére
Te már sikeresen hackelted így a kamerát? Le tudnád írni röviden mi volt a menete és hol lehet csak külön a kamera appot leszedni? Csak mert próbálom beleásni magam a témába, de elég sokféle módszert lehet találni a neten, de mindegyik elég bonyolult elsőre :S és ha nem szükséges nem szeretném a komplett romot cserélni pl.
Egyébként ettől függetlenül ki milyen xposed alkalmazást használ?
-
Tommmysun
aktív tag
-
Tommmysun
aktív tag
Maradjunk annyiban, hogy az a gyárinak nevezett kábel sem több, mint egy jobb minőségű hamisítvány. Tudom melyikről beszélsz, gondolkodtam rajta, hogy veszek egy olyat és lehet adni is fogok neki egy lehetőséget, mert az utángyártott cuccok közül az tűnik eddig valóban a legjobbnak. DE ha szétszedsz egy eredeti dokkolót ( vagy olcsóbb, ha neten nézel képek után
), akkor látható, hogy ha minimálisan is, de eltér a két töltőfej kialakítása, tehát ez alapján szerintem nem igaz, hogy a dokkolókba szánt kábeleket használják.... persze ahogy fent is jeleztem, ettől még lehet jó, de a Sony még akkor sem gyárt ilyen kábelt (még azon a bizonyos "éjszakai műszakos" gyártósorain sem
)
Engem még ez a Deff Travel Biz Xperia nevezetű cucc érdekelne, mivel elvileg japán gyártmány és talán minőségileg is rendben van, de amikor utoljára kerestem, még csak japánban forgalmazták :S.
-
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
DraXoN #10123 üzenetére
Hmmm, ennyi lett volna? Akkor úgy néz ki, hogy a legújabb Easy Root Tool-al, tényleg gyerekjáték (onnantól, hogy sikerül felismertetni a telefont a programmal .... nekem az USB driverrel volt valami gubanc először, meg ha nem olyan hülye valaki mint én, hogy a kijelzőt nem hagyja bekapcsolva
)
Köszi a segítséget
!
Akkor most jöhet is a kamera szoftver cseréje
.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
DraXoN #10120 üzenetére
Huhúúú, köszi! Valami még mindig nem ok (vagy az új szoftverrel ennyire könnyű lenne? :S), de legalább megint léptem egyet előre
.
Annyi volt a gond, hogy a telefonon lezárt a képernyő.... bagatel, de eszembe nem jutott :S.
Most viszont eddig jutottam...:
Látszólag minden ok, legalábbis azt írja, hogy rootolva, amikor futott az Easy Root Tool, a telefon is kiírt egy csomó mindent (gyorsan pörgött, passz, hogy mit :S), meg a számítógépen is szépen dolgozott, DE sem a towelroot nem jött fel (pedig telepítve van), sem újraindítás nem történt :S. Ha a towelrootot külön elindítom és rányomok a make it ra1n-ra, akkor sem indul újra, csak kiír egy üzenetet...:
"You should have root, no reboot requiered"
-
Tommmysun
aktív tag
Sziasztok!
Korábban szenvedtem a rootolással, de nem volt vele időm foglalkozni, így most feküdtem neki ismét! Eddig az Easy Root Tool progi nem is találta meg a telefont, hiába csatlakoztattam. Most már eljutottam odáig, hogy látja a telefont, lefut végig a program, de a végén csak annyit ír ki, hogy az eszköz nincs rootolva :S.
Nekem nem kérdez semmit a program, nem indít el a telefonon semmit, nem indul újra, stb. Mi az amit kihagytam, vagy rossz helyre másoltam, stb. :S .... légyszi segítsetek, mert már becsavarodok teljesen :S.
Előre is köszönöm!
-
Tommmysun
aktív tag
Hmmm .... csak akkor a fenéért nem működik a rootolás :S ....
Ma egyébként bementem a Telekomhoz és összevetettem egy másik (szintén 14w23-as) Z1C-vel a kijelzőt.... a vicc, hogy az még ennél is sárgább volt :S .... nem irigylem aki azt kapja meg :S. Ezek szerint elég komoly szórás van a kijelzők minőségében :S .... eddig három Z1C-t vetettem össze az enyémmel és egyiknek sem volt ugyanolyan a kijelzője (természetesen figyelve, hogy ugyanazok a beállítások legyenek).
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
Tommmysun #9319 üzenetére
Valakinek ötlete a #9319-el kapcsolatban?
Az is eszembe jutott már. hogy az újabb szériáknál direkt letiltják a kijelző típusának a lekérdezését, azért hogy ne tudja a hülye User, hogy átvágták :S, mivel a Terminál Emulátor nekem azt írja, hogy "permission denied" és sehol nem olvasok olyat, hogy rootolni kell a telefont ahhoz, hogy hozzáférjünk ehhez az infóhoz!
-
Tommmysun
aktív tag
Nincs optimális beállítás, ha maxra állítom a kéket, még akkor is kicsit sárgás marad a fehér, cserébe viszont minden más szín eltolódik :S ... nem ez a normális megoldás szerintem ... alap beállításon szerintem nem normális, hogy egy másik Z1C-hez képest sokkal sárgább a kijelző!
-
Tommmysun
aktív tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni!
Pár napja vettem egy Z1C-t és a kijelzőjével én személy szerint nem vagyok elégedett. A fehérjei baromi sárgák (tudom lehet színhőmérsékletet állítani, de alap beállításon összevetettem egy másik készülékkel és egyértelműen sárgásabb az én kijelzőm :S). Feltételezem, hogy sikerült egy nem JDI kijelzős példányt kifognom (bár netes képek alapján meg az AUO kijelzős mintha pont hidegebb színű lenne inkább). Szeretném kideríteni, hogy milyen panel van a telefonban, de a neten leírtak alapján nem jött össze, mivel feltételezem rootolt telefon kell hozzá. De a rootban is elakadtam, szinte már az elején :S... 4.4.4-es rendszerem van, az EasyRootTool-al próbálkoztam, de látja valamiért a telefont :S. a ",connect USB cable now..." üzenet után annyit ír, hogy: "Make sure that you authorized the connection if you get any message on the phone"
Mi lehet a gond? Az USB hibakeresést engedélyeztem (ki is írja a telefon, amikor csatolom a kábelt). Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro 128gb bontatlan
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest