- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
A picit olcsóbbat a házra értettem, azért egy elfogadható minőségű, jobb konfigot befogadó ITX kuckót (mint a tiéd) drágábban kapsz, mintha ugyanezt mATX-ben keresnéd.
De ha már szóba hoztad a lapot is: ha sacc/kb. azonos felszereltségű mATX és ITX deszkát nézel, akkor sokszor még mindig van felára a kisebb méretnek. Nem sok, nem mindig, de van. Ha meg éppen nincs, akkor is bővítőkártyahelye(ke)t kell beáldozni a lap kisebb mérete miatt, ami egy már kívülről mATX méretű házba kerülő lapnál mondhatni felesleges. Ezzel együtt én nagyon is megértem, miért jó, ha egyre kisebb a gép, nekem is nagyon bejön, csak én végül más pontokon kötöttem meg a saját kompromisszumaimat, mint te.
Eredetileg én is egy ITX konfigot akartam építeni A8 APU-val, újonnan, aztán inkább az adatlapomon levő konfig lett belőle, nagyrészt használtan...
A szerelhetőségben én sem vagyok biztos, hogy jobb a mATX-nél, de azért a képeiden látszik, hogy nálad sem az alaplap foglalja a sok helyet, sokkal inkább a hűtő, VGA, kábelezés. Na most ez utóbbit én egy még ennél is kisebb házban félnék, hogy hova tüntessem el...az esztétikus elrendezéséhez már moduláris tápra van szükség, ami szintén kicsit drágább, mint azonos képességű nem moduláris társai.
-
pengwin
addikt
Nagyon jó cikk lett, átkozottul jó volt olvasni!
Meg nézni is jó volt, mert nagyon szép, igényesen összerakott kis konfig lett!
Én is ITX méretben gondolkoztam eredetileg, de rájöttem, hogy egy mATX kuckó sem sokkal nagyobb (a Dragon Slayer-em kb. ~5%-kal lehet nagyobb térfogatú ennél), általában mégis több lehetőség van bennük, talán picit könnyebben szerelhetőek, és olcsóbbak.
Szóval aki külső méretre kb. ekkora házban gondolkozik, az szerintem nézzen mATX dobozokat is, bőven van választék, és ebben a méretben mégis csak flexibilisebb egy mATX konfig.
Az ITX az igazán pici dobozkáknál tud lenyűgöző lenni, AMD APU-nak, vagy non-K Intel CPU+valami low-profile VGA-nak tökéletes, de ha már nagyobb VGA beszerelésére is van igény, akkor már mATX méretű lesz kívülről a doboz... De az a jó, hogy tényleg csak ízlés, igény és szeszély kérdése, hogy mit vesz az ember, akkora a választék.
Nagyon király kis házikója lett Szkájléknak, bár az a piros nappali belső jól mutatja, hogy csak nemrég gazdagodtak meg a Feriék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- World of Tanks - MMO
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged