Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mercel

senior tag

válasz Mr.Silkó #47 üzenetére

Nekem közel 3 éves modellciklusu Z10-em van egy ma már nyomorultnak számító 2 magos procival és a BlackBerry saját rendszere qrva reszponzivan fut rajta. Jó mondjuk már 2-3 éve is beletoltak 2 giga RAM-ot biztos ami biztos alapon.:)
    Ez általad boncolgatott téma inkább OS kérdés.

• Mr.Silkó

veterán

válasz Mr.Silkó #45 üzenetére

Bocs, lejárt a szerkesztési időm. A 45-ös kommentem törölhető a modik által.

Szóval:

1.

Nem azt írtam, hogy eltűnnek a középkategóriából a Snapdragon 400/410 és társai, hanem, hogy lejjebb kellene csúszniuk egy szintet, mert alap dolgokra kiválóan használhatóak, jobb lenne sokkal tőlük a droidos alsó kategória, a középbe meg jöhetnének erősebb chipek, mint ami a tesztelt telefonban is van, hogy legyen már erőtartalék egy 80-100 ezres gépben.

2.

Akárki akármit mond nekem, én még nem láttam olyan androidos telefont, ami ne akadt, fagyott volna akár egy kicsit is. Tapasztalatból beszélek, rengeteg készülék megfordul a kezeim között, folyamatosan hozzám hozzák a kollégáim, családtagjaim, barátaim a különféle (főként androidos) telefonjaikat, ha valami gond van velük. Ezeken felül az utóbbi pár évben megfordult nálam használatra jópár középkategóriás és csúcsmobil is: G2, S5, G3, Sony M2, Lumia 640, S6 edge. A felsoroltakból csak a Lumia nem fagyott normál használatnál.
    Igen, sajnos az Android alá kell a nyers erő, ellentétben a Windows-zal és az iPhone-okkal.

3.

A cikkíróra pedig azügyben hivatkoztam, hogy nála fordult meg a cikkben szereplő készülék, nem nálam, vélhetően nem is nálad. Ő azt írta, hogy fluid a működése alaphangon, nem kételkedem benne.

• viano

aktív tag

válasz Mr.Silkó #40 üzenetére

Ne haragudj, de nem úgy tűnik, mintha naprakész piaci és technikai ismereteid lennének.
    Éppen mostanában tűnnek fel a Snapdragon 200-as sorozat tagjai nem belépő szintű készülékekben.
    (Nem mintha ez nekem is annyira szimpatikus lenne.)

Éppen a belépő kategóriában szinte kizárólag MTK csipek vannak.

A hardver elméleti erejének pedig, nem túl sok köze van egy készülék gyakorlati használhatóságához.
    Nem ezért van probléma (nemcsak) a belépőszintű telefonokkal, de amikor már az OS is félkész állapotban kerül piacra, a gyártók se könnyű helyzetben vannak. A használhatóság tehát elsősorban sw-téma, elég szomorú, ha egyesek azt sugallják, hogy ezen az erősebb hw. javít.

A cikkíróra pedig én nem szívesen hivatkoznék, mert ha csak az ebben a cikkben leírt és elírt (de ezt már más is említette) hmm . . .dolgokat felsorolnám, elég hosszúra nyúlna a lista.

Új hozzászólás Aktív témák