2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Siswoo i8 Panther - karcsú párduc éles fogakkal

Kompakt kijelzővel, ám méretes kávákkal próbál szerencsét a Siswoo mutatós nyolcmagosa a prémium küllemű középkategóriások között, és nem spórol a hardveres komponensekkel.

Bevezető

Pont a minap fejeztem be a 2016-os Galaxy A3-ról szóló soraimat azzal, hogy ritka ma a prémium küllemű kompakt telefon, főleg az alsóbb szegmensekben, és szó mi szó, az említett Samsung mobil szép is, jó is, de nagyon drága. És akkor befutott a kevéssé ismert Siswoo nevű márka üdvöskéje, az i8 Panther, ami több kifogásomat is orvosolta: a felső-középkategóriás ár mellé itt nem négy, hanem nyolcmagos rendszerchip jár, nem 1,5 gigabájt RAM, hanem a kényelmes rendszerműködéshez mindenképpen kellemesebb 2 gigabájt, és a gyártó a tárhellyel sem spórolt: alanyunk 32 gigabájtos belső modult kapott.

Visszafogott méretek jellemzik a fém-üveg Siswoo i8 Panthert
Visszafogott méretek jellemzik a fém-üveg Siswoo i8 Panthert [+]

Adott tehát egy gyönyörű fém- és üvegházas mobil az egyre ritkább 5 hüvelyk alatti képátlóval (4,7”), és a 720p-s felbontáson roppant ígéretes MediaTek MT6752-es SoC-vel, ráadásul a többi tulajdonság is elég ígéretes (13 megapixeles hátlapi és 8 megapixeles előlapi kamera), hogy a kompakt készülékek között kiemelkedő ajánlat legyen. Csak van egy kis bökkenő: az i8 Panther képernyőkávái úgy megnyúltak, hogy igazából már nem fér bele a kompakt kategóriába, márpedig az apró zsebkészülékekre vágyók érzékenyek minden extra milliméterre. Ha pedig az i8 Panther az öthüvelykesekkel versenyez, akkor már sokkal több a potenciális konkurens, de még közöttük is lehet keresnivalója.

Elöl-hátul üveglap védi az i8 Panther komponenseit
Elöl-hátul üveglap védi az i8 Panther komponenseit [+]

A képeken látható egyébként nem az első nálunk járt Siswoo mobil: a C55 tavaly bukkant fel szerkesztőségünkben, és az i8 Panther is a Ping Digital jóvoltából jutott el hozzánk, ezúttal fekete dobozba csomagolva. A kartonszerkezet egy 1 amperes töltőfejet, egy hallójáratba illeszkedő mikrofonos fülest, egy SIM-tálca nyitására használatos tűt, egy microUSB kábelt, némi leírást és garanciajegyet rejtett.

Az i8 Panther csomagolása képernyővédő fóliát is rejtett
Az i8 Panther csomagolása képernyővédő fóliát is rejtett [+]

Extra kedvességként egy előre felragasztott képernyővédő fólia is járt, bár ezzel két problémánk is akadt: nem lehetett az erre a célra odaragasztott matricával a fölé helyezett külső réteget lehúzni, így a pluszmunkával némi levegő is alákerült. Másfelől pedig a gyönyörű előlapon egyszerűen nem ér a fólia a szélekig, védtelenül hagyva azokat a részeket, amelyek a legjobb eséllyel karcolódnak egy kellemetlen balesetben, és a dolog az esztétikai élményen is ront.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Siswoo C55 Longbow - a józan spanyol

    Ismét egy új márka hazai debütálásának lehetünk szemtanúi. A Siswoo C55 nyolcmagos processzorral, gyári Android rendszerrel és nagy akkumulátorral próbál szerencsét.

Gyártók, szolgáltatók

Hird​e​t​é​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.