Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapoati
nagyúr
Gimiben 98-ban találkoztam először az internettel, itthon pedig 2004 őszén lett, 128 kbps ADSL formájában.
Na én is beugrottam, múmia feltámasztása rulez.

-
bLaCkDoGoNe
veterán
1996-ban voltak az első bátortalan kísérleteim BBS-ezésre, kevés sikerrel. Ugyanebben az évben ősszel láttam először internetet az ELTÉ-n, valami MUD-ba is belekóstoltam (matek felkészítő helyett, meg is lett az eredménye...). 1997. őszétől a főiskolán már sokat gyötörtem, főleg IRC-ztem, aztán 1998-ban otthonra is megérkezett a csoda (14.4kbps hell yeah!).
Szerk.: hopp, nem is néztem, hogy milyen ósdi témába sikerült beleböfögnöm.

-
laci0530
senior tag
1998 óta.

-
gzbotii
nagyúr
2006ban lett otthon, sajst netem.
Suliban, itt-ott 2005 - 13 evesen. -
törölt tag
Én kilógok a sorból, 2010-ben lett előszőr net itthon

-
7
addikt
'97 nyara, 14.4 Kbites modem.

-
kmisi99
addikt
Még valamikor 98 ban akkor volt 1-2 hónapig internetünk. Aztán 2005 óta napi szinten.
-
Gergosz2
veterán
Na ezen most elgondolkoztam.
A dátum mindenképp 2001 szeptember 11 elé esik, vagy tavaszra, vagy előző év nyarára
Ugyan ekkor kaptam az első gépem is amit még mai is őrzök és tökéletesen működik.
Szeptemberben van a születésnapom és anno interneten akadtam rá Mortal kombat 4-re, vagyis a borítójára , ami akkor rögtön megfogott.
Nekem szept . 11-ről mindíg a mortal kombat jut ezsembe , mert a a TV-ben ment élőben , hogy dőlnek össze a tornyok , én meg közben mortal kombatoztam.szerk: p*csába most látom hogy valaki régészkedett

-
EczkE
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Napi régész.
-
Bjørgersson
félisten
2007 decemberében köttettük be itthon 1Mbps/128kbps, előtte csak édesanyám munkahelyén neteztem. Mire hazaértem édesapámnak sikerült is befagyasztania az Explorert valami XXX reklámmal a háttérben.

-
hoffman_
nagyúr
2005-nél korábban tuti nem kezdtem.
-
kmisi99
addikt
Még valamikor 97-98 ban lett net az volt 1-2 évig majd kb 2005 ben újra lett és azóta megvan.
-
koshmar
veterán
-
F34R
nagyúr
2007 akkor le vagyok maradva nemde ?

-
baluka26
veterán
Kb. 2004 óta.
Axelero ADSL volt, 256 megás, ha jól emlékszem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cathfaern
nagyúr
1999 tavasza körül lett otthon modemes net, azóta (előtte talán egyszer valami kiállításon egy kioszkon nyomogattam 5 percig, azt kár beleszámolni
)56k-s modem, 150Ft-os esti net

-
DeltaPower
addikt
kb 96-ban kerültem életemben először nethez, aztán 98-tól már folyamatosan neteztem suliból+modemmel otthonról, kb. 2000-től szélessávon.
-
Mr.Csizmás
titán
~96-97 körül

-
koshmar
veterán
2009.09.25 óta.
-
KYZRR
őstag
Édesapám olyan 20 év tapasztalattal rendelkezik számtek és internet terén, (Most Vállalkozása is van Békés megyében, DocNET) így én is korán kezdtem netezni... kb. 5 éves lehettem amikor még modemmel neteztem Apával. Ez úgy 2002-2003 környékén lehetett...Sosem felejtetem el....

-
gamek!ller
őstag
300Mhz-es AMD Procival, 16mb rammal, 2 gigás vinyóval kezdtem ~96-ban.
-
molnarpeter
nagyúr
Mióta anyád pilóta

Kb 2007 óta, 1 megás nettel kezdtem. Az első gépemet karácsonyra kaptam 2005-ben. Mercury kuckó, Athlon XP, Gigabyte lap dualbiosszal, chaintek (?) mx440-eske, bár ez nem teljesen biztos... Nagy vágyam, hogy újra legyen egy ilyen masinkám. Nézegettem már ezeket aprón, de a házat nem leltem. Egyedül a sulink egyik géptermében láttam, de nemrég új masinákat hoztak be... -
2007. 04
-
JetiRulez
őstag
Hogy pontosítsalak:
2003. december 23-án kaptuk meg az új számítógépünket. Előtte volt kb. 3/4 év szünetünk, miután a régi gép megadta magát és ezidőben volt a PlayStation1-es időszak.2004. tavaszán (azt hiszem márciusban, a születésnapomra) lett bekötve a telefon és vele együtt fizettünk elő az 56 kbit-es szolgáltatásra. Napi egy óra internetezés volt megengedve, mert sokba került.Akkor még csak és kizárólag Én használtam. Nem értettem hozzá, így csak azokat a lapokat látogattam, amit a tévében meg a rádióban reklámoztak. A fórumozást a FoxKids oldalán kezdtem meg. Egyik nap le akartam tölteni a Doom 3 demóját és pár óra alatt le is jött a kb. 300 Mb és csak ámultam, hogy mekkora állomány. A demóval jóformán nem is játszottam és nem is futott jól. Utána egy hétig nem volt szabad netezni.

Azt hiszem ősszel, az iskolakezdésre lett megrendelve kemény 15 000 Ft-ért a 768 kbit-es ADSL. Akkor kezdte használni fater is hírolvasásra és Te chatelésre velem együtt.
Egy év múlva végül rátaláltam a Porhardverre: Kuwabara14
Rövid szereplésem volt: A vesztem
Kaptam még egy esélyt, de nem tetszett a nevem és töröltettem: Yeti910331
Azóta vagyok jelen, mint JetiRulez és megpróbálom betartani az írott, illetve íratlan szabályokat egyaránt.
nem_tom ennyiféleképpen volt jelen régen (már egyik sincs használatban):
Jófey srác
Jófeysrác12
T_Csávó
paaa
S-one
!!!D00M3R!!!Nagyjából ennyi a mi történetünk.
-
ffodi
veterán
'96-'97 körül, egy csúcsszuper 14.4-es modemmel. De jó is volt a betárcsázós korszak....ezek után 56.6-os modem volt, fél napig tartott mire lejött egy 3 megás zeneszám

-
Magnum_
nagyúr
döcögősen indult ez a net dolog, de aztán függő lettem... talán a középsuliban neteztem először a 2000 körül, majd lett otthon, akkor nyomtam az IRC-et, a gyalogló csetet.
aztán le lett mondva a net... aztán 2003-ban a bátyámnak lett, oda jártam minednnap, eléggé terhes is lehettem számukra
majd 2004-ben katptam ilyen betárcsázós, 25órás internetet. sokat nem ért. majd eljöttem egyetemre, ott a suliban neteztem 2évig biztosan... aztán berágtam és előfizettem. azóta van és lesz is. -
sagesz93
addikt
fú, jókérdés
talán 2001-2 körül -
joshua7
veterán
'98 szeptember kb.
-
Hasek
Közösségépítő
regisztrációm dátuma, mínusz 2 hónap kb.
-
Ice!?
őstag
most épp negyed órája.
-
Hát, úgy három éve, vagyis valamikor 2007 nyár eleje felé. Igen, elég későn...
-
vans?
őstag
Nekünk 2000 körül lett netünk, de én 13-14 éves koromig egyáltalán nem használtam.
-
westcoastog
veterán
2006-tól 2007-ig könyvtárban neteztem, 2007 januárjában lett netem itthon.

-
DeFranco
nagyúr
Az én első modemem, és az első saját külön bejáratú kapcsolatom a világhálóra:

Az volt benne a szép, hogy egy csatlakozója volt az adatkábelnek és a töltőnek, tehát 1 óra net, 1 óra töltés. Később negyed óra net 1 óra töltés. Majd sorozatos pótakksi vétel
Évekig használtam albérletben, mert nem volt más. A telefont azóta is használom. -
mephi666
nagyúr
nekem ennek a "kistestvére" volt... még baráti áron szereztem 3ezer forintért 1999-2000 körül...
még mindig működőképes szerintem, ha megvan valahol... egyébként viccet félretéve: még mindig használunk itt a cégnél modemet... amikor 3.5éve jöttem, már akkor is sz@r volt a fax (folyamatosan elakad benne a papír, stb... cserére "nincs pénz"), én meg beiktattam egy külső modemet, amin keresztül jönnek a faxok, egyik gépen archiválódnak és azonnal nyomtatódnak a lézerre... kicsit gazdaságosabb, mint szívni a régi fax-szal és venni bele a "festéket"... -
ArchElf
addikt
-
Csemike
aktív tag
2001. májusában, amikor érettségiztem, akkor csinálta nekem a nővérem az első e-mail címemet, meg ő mutatta meg ezt az egészet, mert elképzelni sem tudtam.
Addig persze egy kavics alatt éltem... -
ArchElf
addikt
1996 szeptember (vagy '97 február) óta. Nem emlékszem, hogy már az elején be volt -e kötve a suliba a internet, vagy csak az egyetemi laborban neteztünk először a második félévben...
AE
-
mephi666
nagyúr
hát igen... volt, hogy lefeküdtem aludni, előtte ráengedtem a letöltést valamire, (amit nem lehetett sehonnan sem beszerezni, csak letölteni) aztán 1-2hét alatt szedtem le 33.6-os modemmel 700-800 megát
mindig elmondtam ateista létemre alvás előtt egy imát, hogy ne szakadjon, de ez ritkán segített... öröm volt, amikor pártíz mega lejött 1 éjjel... kicsit fura visszagondolni így a "megabites" korszakból a (h)őskorra, amikor nem engedhettem meg magamnak, hogy reggelente csak behuppanjak a fotelba kávéval/cigivel és átalánydíjjal annyit netezhessek, amennyit akarok... -
CséZé
őstag
2006. augusztus
-
Gergő_
őstag
1995-ben egy fura bácsi a magyaregyen elkezdett beszélni fura dolgokról, hogy elért hazánkba is az internet, nem igazán értettem mi ez.
felhasználóként 1999-ben találkoztam vele én is először a gimiben.
Itthon 2003 óta van, kezdetben az éjjeli betárcsázós volt csak, aztán drága upc, és olcsó digi. -
szablya
aktív tag
Azt hiszem, valamikor 2006-2007. 2007 január talán. Igen, sajnos csak akkor, 14 évesen csatlakoztam a világhálóra.
-
rolkaDb
aktív tag
Nekünk kb 2003-2004 óta van gép. Nem tudom pontosan.
Net viszont kb 2008 augusztus óta van. 
-
'96-'97 körül láttam először, mi is az az internet. 2001-ben, mikor a középiskolát kezdtem, akkor használtam először, saját kezűleg az internetet. Már akkor sem kellett betárcsázósat használni, valami szélessávú net volt bekötve. 2001-ben vettem az első "saját" gépemet (összegyűjtött pénzből, pár év kellett hozzá). 2004-ben gépet újítottunk, mert a Pentium MMX 166 (640MB HDD) már nem volt elég semmire, aztán végül 2006 márciusában köttettük be a netet "itthon" is.
A PH-t ha jól emlékszem már korábban is ismertem (2004-2005 körül), de nem regisztráltam, csak 2007 elején. -
mephi666
nagyúr
én is valahogy úgy kezdtem... vagy kicsit korábban: sógorom is infós, ők hozták mindig a gépüket és betárcsázóssal szórakoztam néha én is... aztán '97-ben kezdtem a gimit, de akkor már nagyban ment a netezés...
''99 körül meg már egyre többet neteztem otthonról is betárcsázóssal (esti 150ft-os akció, vagy miaszösz) -
DeFranco
nagyúr
kb 96-97. Középiskola, gépterem, repeta chat.

-
Probber
őstag
Pontosan nem tudom, de kb. 2002 óta.
-
Dany007
veterán
Kb 97-98 eleje. Még 7.-ben kezdtük

-
~97
-
EczkE
veterán
Őőőő jó kérdés. Már arra sem emlékszem, hogy mikor volt meg az első gép.
Arra jött a betárcsázós net.
De akkkor még kicsi voltam, inkább csak játszottam. Hogy mikor is lettem net függő? 2004 talán vagy 2005. Fúú télleg nem tudom. Gáz? 
-
14adam
addikt
2001-ben volt meg az első gépem és csak rá 5 évre lett net

-
Avicularia
veterán
96-ban 14.4-es modemen nyomtam a netet.
-
Huh,már nem tudom pontosan,de asszem 2001 óta van gép itthon,és a net sem késett sokat(max 2 hónap)
-
törölt tag
2001 óta, itthon viszont csak 2009.12.14 óta van (mobil)internet.
Magyarázat: anyám munkahelyén napi rendszerességgel neteztem, mielőtt megvettem volna itthonra a modemet.
-
nem_tom
őstag
Húha... Az első olyan felmérés, amin komolyan el kell gondolkoznom.

Körülbelül 2004 óta, azt hiszem. Az előtt meg vagy nem volt gépünk, vagy volt, de csak játszottam rajta.
-
Az első gépemet 2000 január 1.-én vásároltam, és másnap már rohantam is be az Externethez modemet vásárolni. Ott egy fiatal srác elmagyarázta mik a teendők.
Haza mentem, vártam, hogy 6 óra legyen, és kapcsolódás.
"Üdvözöljük az interneten" ez fogadott. Még a géphez sem értettem, de mikor megláttam ezt a szöveget, csak ültem, és vártam a csodát, fogalmam sem volt mit kell most csinálni.
Aztán szépen lassan rájöttem mire is jó, és azóta is napi kapcsolatban állunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali játékos kérdések órája
- Akciókamerák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Elden Ring
- Apple asztali gépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Asus P2b-s + P II 350mhz
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

anno még keresztapám csinálta meg magának ezt a trükköt..