- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Ha megfelelő igényekkel vagy megáldva (FullHD+képjavítók, vagy efeletti felbontás), végülis az X4 sem olyan gyatra, de 3.6-3.8GHz körüli tuninggal is csak 7850 mellé ajánlott, azt még "kihajcsa".
7870hez szerintem egy i5-2300 a belépő Sandy oldalon, ott is úgy, hogy legyen alatta olyan lap, amivel meg lehet pöckölni picit (P67/Z68/Z75/Z77ben lehet +5 szorzót és némi "FSB"t is piszkálni, 5-600MHz + kihúzható rizikómentesen).
CFhez aZisten procija nem elég, de azért egy 4.5 körül-felett járó Ivy/i5 megteszi..
Jelenleg szerintem a CFedet eladva egy ilyesmi 7870et beszerezve közel nullszaldóval jönnél ki, ami több, mint jó csere, tekintve, hogy félkonfigot kell alatta cserélned, ha ki akarod aknázni az erejét..vagy a jelenlegit rommáhúzni -
Speed®
titán
Bocs a szóhasználatért, de baszhatod a 2x1GB VRAMot, ha a CF működési elvéből fakadóan az marad szépen 1GB/GPU és mindkét GPUnak hozzá kell férnie a teljes adatmennyiséghez, tehát mindkét GPUhoz tartozó tárban ugyanaz szerepel..ergó ha valami 1GB feletti igényt támaszt, az bizony szembesül azzal, hogy nincs..erre válaszként látsz te microlagot/stutteringet, bezuhanó minFPS értéket és egyéb finomságokat. Frissebb címek közül nem kell messzire menni, Metro2033, BF3, stb..megeszik reggelire FullHD@Maxon a hasonló setupokat.
Most nézem az adatlapodat..X4 955? 5850CF alatt?
Nyugodtan cserélheted akár 7850/2GBra is, semmi lassulást nem fogsz tapasztalni a CPUlimited miatt, csak bő 200W fogyasztáscsökkenést..
-
Speed®
titán
Ha pusztán teljesítményt nézünk, az 5850CF/5970 nem gyenge..viszont a 7870 durván 1.5Xes tempót diktál az 5850hez mérten. Ha ehhez hozzávesszük, hogy fogyasztásban ~2/3 értéket kér, halkan/hűsen üzemel, emellett konstans teljesít (nincs driver/skálázódási gond), szerintem már csak az árakról kell beszélni..ami jó esetben 1:1 cserét jelent ugye..szerintem jó csere lenne, de pl. nagyon OCs a CF setupod és úgy használod, hogy nem limitál az 1GB VRAM, ill. nem zavarnak fentebbi szempontok..akkor kicsit feljebb kell nézelődni, 7950 pl.
Nekem nemrég van ilyen Sapphireom, 1250/5500on elég morcos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy óra, két rendszer
- Goddess of Victory: Nikke
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest