Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kHARTA
csendes tag
Sziasztok ! samsung i900 omnia igo 8 navigációját lehet e frissíteni. és ha lehet hol ? Köszi a segítséget előre is ! Nem értek hozzá. műkedvelő vagyok, de szeretném megcsinálni !
-
outsiders
aktív tag
válasz
northbr!ght
üzenetére
felmegy rá minden, régebbieknél általában meg amelyikek nem támogatják a 240x400at azoknál van fekete csík alul/felül vagy mindkettőnél. Amugy ez a topic "halott", kéretik a szakmai topikot használni

-
northbr!ght
csendes tag
sziasztok!
Legyen szives valaki azt mondja meg, hogy az i900-ban a nem normal kijelzo felbontasa miatt, nem lehet normal pocketpc szoftvereket telepiteni ra? Az nem volna valami jo dolog...:S
Vagy minden progi siman felmegy, es kicsit furcsan fog megjelenni a kijelzon?
-
gyuzso
tag
Üdv mindenkinek!
A segitségeteket kérném a névjegyzék menü milyen? most f480-as samsungom van és nem tudom használni rendesen, nekem nem jön be, és gondoltam lecserélem i900-ra csak sehol nem találok a névjegyzék menüről semmit a neten, ha esetleg van link ahól megtudom nézni azt megköszönném.
Sziasztok
-
erdoke
titán
Nem, csak nem akarok ítélkezni, amíg ki nem próbáltam a kütyüt, és meg nem szoktam a tapiegeret. Amíg van rá esély, hogy az új beviteli felületek használatával teljesen el tudjam hagyni a stylust, minek szidnám a gyártót? Talán csak egy extra lehetőség a stylus, ha valaki mégse tudja kiváltani taperolással és tapiegerezéssel, és a nagy többségnek nem is fog kelleni.

-
Enjoy
addikt
-
deoswift
csendes tag
Wizard, ezek szerint megvetted a diamondot?
ÉS hol a 8. rész???
Oalexhez csatlakozom (a stylus miért nem a gépen belül van
, illetve miért nem lehetett elcsusztatható ajtoval fedni a csatlakozot
-a lefentyűs idegesitő-(jó jó elismerem nem tört még le...de akkor is.. (zm60- töltö,g800) és miért nincs az oldalán az a mikrosd nyilás
-és miért nem Hot
...mint pl a ZM60on -memokártya... )ezen problémák megitélésében...
ettől még várom a készüléket mint a megváltót....
-
WiZARD
veterán
ez is vicces, amikor azt szajkózzák sokan, hogy de bezzeg az i900nak mennyivel nagyobb a kijelzője.
pontosan annyival, hogy a diamon kijelzője szélesebb 1-2 mm-rel, és az omniáé 1.5 centivel hosszabb.
nem szimplán 2.8" vs 3.2" a különbség. az egyik 4:3 arányú, a másik meg közel 16:10persze jól hangzik, hogy fúú sokkal nagyobb. de akkor nézz meg egy vga kijelzőt, és ámulj

ha már csatlakozót szídjátok, akkor elmondom hogy a htc-nek is ritka buzi egyéni csatlakozója van a fülhallgató számára
persze lehet venni átalakítót. -
oalex
senior tag
-
erdoke
titán
Természetesen nem vagyunk egyformák, és minden termék valamilyen kompromisszum mix is egyben. Viszont mindketten úgy látjuk, hogy az i900 egy jó kompromisszum lehet, és ez volt a Samsung szándéka, ami a névből is látszik ("omnia" görög szó, ha minden igaz, jelentése kb. "minden", angolul talán "overall").
A 3,5" VGA egyelőre megzabálná az akkumulátort, nekem az utóbbi fontosabb. Rövidesen eljön az az idő, hogy VGA vagy WVGA készülékekkel is eljátszunk 2-3 napig, talán már a következő generációnál.
Multitouch-nak alig van előnye, néhány csili-vili bűvészkedés a képernyőn. Hátránya is van ám, pl. kesztyűben vagy körömmel nem kezelhető. Neadjisten mocskos-véres kézzel, amikor az ember éppen segélyhívást próbálna...
Kezelőfelület kinézete egyébként is gusztus kérdése, ráadásul pár nap/hét után már érdektelen. Praktikusságban én nem látok lényeges különbséget a TouchFlo és a TouchWiz között.
Kb. 9 %-ban én is angolul gépelek emailt, de a maradék 10 %-nak és az ehhez hasonló fórum postoknak jól jön a lokalizáció, különösen ha szinte ingyen van. Jelenlegi i600-amban (BlackJack) is angol szoftver van.
Én se használtam kamerát, amedig vacak volt (régebben és most, a D600-zal sikerült néhány tűrhető képet csinálni), de ha elfogadható képeket tudna, fényképező mentes napokon jól jönne.
Telefon vastagsága és tömege számomra nagyon fontos, de ez már ezen a fórumon gyakaran vicc tárgya is.
Utálom, ha húzza az ingzsebem egy féltégla, tokot pedig nem szeretem.A GSM Arena némelyik negatívuma egyszerűen nem is igazi probléma, pl. ha a stylus-ra 90 %-ban nincs szükség, akkor jobb a táskában mint a készülékben cipelni. A kijelző felbontása standard, a WinMobile támogatja, és ahogy láthatjuk, az alkalmazások többsége is. Mivel egy népszerű készüléknek ígérkezik, ill. más gyártók/modellek is kaphatnak hasonló kijelzőt, rohamosan bővülni fog a WQVGA támogatottsága.
A legtöbb mobil böngédző híján van még a Flash supportnak, amit én igazából nem is bánok, a legtöbbet le szoktam tiltani az asztali Operámban is...
A memóriakártya lényegében a GPS-nek van fenntartva, más Samsung modelleken évek óta a készülék oldalán kap helyet. Mivel van 8-16 GB viszonylag gyors belső memória, ez szintén nem okoz gondot, különösen ha a Diamondhoz vagy az iPhone-hoz viszonyítjuk. -
oalex
senior tag
Ha az i900-at mindketten várjuk, annyira mégsem mások az igényeink. Talán abban, hogy nálam 14 mm és 130-140 g fölött labdába sem rúg készülék, így az E90 is azonnal kiesett a böszmesége miatt.
Nem akarlak meg gyözni rolla, de hidd el hogy mások.
példál volt D900 amit emlitettél és most is ép az van átmenetileg és rohaadtul idegesit a csatlakozó:
1. hogy oldalt van (nem lehetséges az aktív autós töltö, ami nekem kritikus) és 2. hogy még le is van fedve azzal a müanyag szarral, amit mindig ki kell kapargatnom.Egyébként már irtam, hogy minek örülnék nagyon (gyakorlatilag egy iphone, diamon, i900 clone):
3.5" VGA és ráadásul standard arányban (hogy ne legyenk azok a felesleges csikok a 3rd party progikon)
Samsung erös procija és anyag minösége
Iphone válasz idő/érzékenység/multi touch tipus
Diamond kezölő felület/animáció (tovább fejlesztett Touch flo, mondjuk 6.0)
Kiváló bluetooth (autos kihangosító és egyebekhez)
Kiváló 3G, nálam ez egésznap megy a bluetoothal együt.Ami teljesen hidegen hagy és számomra tök felesleges:
Vastagség (5mm ide vagy oda) nekem nem lényeg lehet 20mm is.
Camera (akkár ki is hagyhatnák, még léletembe nem photoztam telefonnal) legyen a helye más hasznosra foditva.
Localizáció (minden készüléket Angolul használok, mivel az ez anyanyelvem, ez szerintem a helyes írásombol is kitünik) (itt pontosítanék, hogy az ékezetes virtual bill azért kell, de azt nem nagy szám meg csinálni).
stb.Szóval nem hinnám, hogy azonossak az elvárásaink, bár részben biztos fedik egymást.
Ez meg a GSM arean véleménye:
[I]Main disadvantages:
* No stylus slot
* Poor sunlight legibility
* Memory card not hot-swappable
* Non-standard display resolution
* No dedicated 3D accelerator
* Non-standard USB port
* Web browser lacks real Flash support
[/I]Ezért voltam kiváncsi a véleményére. Mit látod izlásek és pofonok. Csak a csatlakozó szerepel mind két listába.
De nekem azért jó minnél több ilyen lista, mert tudok szemezgetni.
-
oalex
senior tag
-
erdoke
titán
Most látom, hogy a benne lévő proci tulajdonképpen még szinte egészében az Intel XScale fejlesztése (nemrég adták el az üzletágat a Marvellnek), hozzálapátolva némi hardveres VGA videó gyorsítással/felvétellel és digitális TV támogatással. Ez teszi lehetővé az 5 MP-es kamerát is, és ezért nem tud hasonlót eddigi HTC gép (Qualcommnak nincs ilyen chipje). Valószínűleg foghíjas ezekben az a Samsung chip is, ami az iPhone-ban dübürüg. Kis rafinált Samsung.

-
erdoke
titán
Ha az i900-at mindketten várjuk, annyira mégsem mások az igényeink. Talán abban, hogy nálam 14 mm és 130-140 g fölött labdába sem rúg készülék, így az E90 is azonnal kiesett a böszmesége miatt.

Most felsorolta a negatívumokat, de mind vicces:
A kis fülecske nem fog letörni, nekem 13 hónapja bírja a zsebemben. Sőt, ha a pár hónap D900 használatot is hozzáveszem, akkor már másfél éve.
Az egyedi csatlakozó gyakorlatilag minden Samsungon megvan, de mivel töltőt és adatkábelt kap hozzá az ember, autóba meg érdemes átalakítós töltőt venni, így ez nem okoz gondot. Adatátvitelre kábel híján ott egy sereg lehetőség, végszükség esetére a memóriakártya kiberhelése.
Videókábel csak az opcionális csomag része, magyar retail vagy szolgáltatós verzióban akár lehet is. Venni a vagy csinálni pár száz Ft.
Fóliát én nem használom egyik készüléken se, de itt bizonyára jó oka van, miért nem rajta hagyahatósat adnak hozzá. Jó eséllyel a z ujjra optimalizált touchscreen érzékenyégét pont annyira cseszné el, hogy zavaró legyen.
Videó minőségét talán majd javítják, de az is lehet, hogy meghagyják az utódnak.
Egyelőre a várakozásoknál jóval több alkalmazás fut problémamentesen a szokatlan felbontású kijelzőn, úgyhogy nekem ez is pozitív csalódás.
-
erdoke
titán
Számomra eléggé meggyőző volt az, amikor arról írt, hogy az iGO8 futása közben sztereó BT fülessel mp3-at hallgatott, aztán bejövő hívása volt, és meg se röccent a rendszer, simán váltott a taskok között, a másik meg ment tovább a háttérben, majd vissza. A Diamondon ugyanez totál akadozott neki. Ez gyakorlati példa a sebességre, nem benchmark vagy benyomás.
-
joey04
titán
válasz
babosmiki
üzenetére
Jeleztem hogy tud VGA felbontást is de még nem lett javítva.
Egyébként mint írta neki jóval korábbi rom van mint Bocha féle verzión, szóval annyira már nem gyászos.Egyébként azért hatalmas dicséret hogy már ezzel is villámgyors nagyon nem is lehet gyorsítani ez látszik az itteni videókon is hiszen úgy reagál mint egy mezei mobil.
Nekem csak olyan gondjaim vannak vele amit szoftveresen nem lehet javítani.
Bog: köszönet érte!
Egyébként mint írtam tényleg nem türelmetlenségből kérdeztem, csak tényleg fura hogy ekkora csönd volt egy ilyen fontos készüléknél, és nem volt indok. -
babosmiki
addikt
Sajnos a videó felvétel is benne van!

-
oalex
senior tag
Elég sokat visszaolvastam, és valóban úgy tűnt, hogy az elején szkeptikus volt a készülékkel kapcsolatban. Nem azt írta most sem, hogy nincs negítívum, hanem azt, hogy kevés. Később még ki is fejtette, hogy az olyan negatívumokból van különösen kevés, ami nem orvosolható szoftveresen. Sőt, fel is fogja sorolni a kedvezőtlen tulajdonságokat. Szerintem nem minden pozitív vélemény jelent automatikusan elfogultságot. Ha jól értettem, se a Samsungot, se a billentyűk nélküli taperolós készülékeket nem igazán komálta az i900 tesztelése előtt.
Egyszerüen mások az igényink (itt nem a készülékre gondolok).
Részben igen, másrészt az E90 egy igazi zsákutca, és nyilván nem az előnyök miatt. Arra akartam rámutatni, hogy ha valamit nagyon vársz, akkor biztosan nem azt fogod kapni.
Én a megjelenése után több mint 1 ével vettem meg. Szoval semmi kép sem vártam nagyon. De ismétlem, meg volt az oka.
A i900 viszont nagyon várom és így az elméleted szerint is épp, hogy szörszál hasogatonak kell lenni, hogy ne legyenek irálisak az elvárások, hogy el kerölhető legyen "a nem azt kapod" efektus.
-
erdoke
titán
Elég sokat visszaolvastam, és valóban úgy tűnt, hogy az elején szkeptikus volt a készülékkel kapcsolatban. Nem azt írta most sem, hogy nincs negítívum, hanem azt, hogy kevés. Később még ki is fejtette, hogy az olyan negatívumokból van különösen kevés, ami nem orvosolható szoftveresen. Sőt, fel is fogja sorolni a kedvezőtlen tulajdonságokat. Szerintem nem minden pozitív vélemény jelent automatikusan elfogultságot. Ha jól értettem, se a Samsungot, se a billentyűk nélküli taperolós készülékeket nem igazán komálta az i900 tesztelése előtt.
"Ez valami gyerekes guny akart lenni?"
Részben igen, másrészt az E90 egy igazi zsákutca, és nyilván nem az előnyök miatt. Arra akartam rámutatni, hogy ha valamit nagyon vársz, akkor biztosan nem azt fogod kapni. -
oalex
senior tag
Bocha pedig nyilvan v.mi nagy dobasra keszul vagy elment nyaralni. O is ember dolgozk (gondolom nem keveset) ha lesz ideje majd irja a Blogot ill a tesztet ha meg nem reszemrol az sem olyan nagy baj inkabb segitsen csak a Samsungnak tokeletesiteni a dolgokat azzal ugyis tobbre megyunk
Ezzel egyet értük, de szerintem nem irális elvárás, ha egy be ígért idöpontott nem tud tartani, akkor jelzi hogy xy-ra lesz csak, vagy nem lesz vagy határozatlan idöig nem lesz.
Egyébként meg mit magyarázkodz helyette?
Egyébként ha itt vagy akkor te is folyamatosan nézegeted a forumot, azaz várod az új infókat. -
joey04
titán
na itt is van érdekes dolog.
Az Omnia vs Diamond összehasonlítás azért fontos mert nagyon sok embernek nagyon nehéz eldönteni melyiket vegye mert mind a 2 nagyon jó készülék.Viszont jól meg kell fontolni melyiket vegye az ember mert nem mindenki áll úgy anyagilag hogy ha nem tetszik eladom, bukok x ezer forintot és megveszem a másikat.A bloghoz: természetes hogy mindenkinek van más dolga engem az sem zavarna ha szeptemberben jönne a 8. rész csak az ígéret más volt a sokszori kérdezés ellenére senki sem válaszol hogy miért nincs?!Írja be valaki hogy magánügy vagy a Samsung kérése vagy akármi...
a másik bloghoz: igen, szerintem is egy kicsit megszépíti az igazságot az író, de ha konkrét kérdéseket teszel fel megkapod a választ amiből le tudod szűrni megfelel-e vagy sem.
kicsit tényleg lehetne több dolgot írni a hibákról de ahogy nekiesnek szegény embernek nem csodálom hogy így reagál.Úgy kell olvasni azt a blogot hogy olvasol a sorok között!

-
oalex
senior tag
Én inkább úgy láttam, hogy neked vannak erősen elfogult elvárásaid... Miért baj, ha nem "nem bőven van kontrája", vagy ha valaki, aki saját állítása szerint nem várta a készüléket, és az iPhone szerű ketyeréket utálja, megkedveli használat közben?
Milyen irányba elfogult az elvárásobb, nagyon várom a i900-t. pont most adtam el az elöző telomat. A mellé beszéléást nem szertem, egyik mondatba azt irja, hogy nincs nagyon neki kontrája a masikba meg hogy jocskán van.
Az E90 kontra listája jó hosszú, látszik, hogy számodra ez fontos vásárlási paraméter volt.
Ez valami gyerekes guny akart lenni? Fogalmad sincs, hogy milyen megfontolásbol volt ilyen készülékem a multba és ha valaki meg kérdi, annyi jót fel tudok sorolni mint rosszat.
pont ezt hinyányolom az írásaiban. Minden készüléknek van ilyen. És igen a vásárló útána el dönti hogy azok amik a contrában szerepelnek azok mennyire fontosak számára, ha nem akkor meg veszi a készüléket (feltéve ha pro-k inyére vannak)
-
No.01
addikt
H oszinte legyek nekem mar ez a Diamond vs Omnia osszehasonlitas megy nagyon az agyamra!
Diamondnak nagyobb a felbontasa, de az Omianak megiscsak nagyobb a kijelzoje... mennyivel gyorsabb az Omnia??? De igy, de ugy... baromira faraszto! Persze a 2 telefon(PDA) egymas konkurenseinek tekinthetoek, de nekem ez mar akkoris sok!Bocha pedig nyilvan v.mi nagy dobasra keszul vagy elment nyaralni. O is ember dolgozk (gondolom nem keveset) ha lesz ideje majd irja a Blogot ill a tesztet ha meg nem reszemrol az sem olyan nagy baj inkabb segitsen csak a Samsungnak tokeletesiteni a dolgokat azzal ugyis tobbre megyunk

Aki meg nem tud varni az vegyen Diamondot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hajra Bocha!!

-
erdoke
titán
Én inkább úgy láttam, hogy neked vannak erősen elfogult elvárásaid... Miért baj, ha nem "nem bőven van kontrája", vagy ha valaki, aki saját állítása szerint nem várta a készüléket, és az iPhone szerű ketyeréket utálja, megkedveli használat közben?
Az E90 kontra listája jó hosszú, látszik, hogy számodra ez fontos vásárlási paraméter volt.
-
James Bond™
tag
Én nem sok értelmét látom ennek az egész blognak. Elég lenne egy normális teszt, valami olyasmi amilyen a külföldi oldalakon van. Működne a blog is, de nem úgy, hogy hetente egy funkció... Amit a fórumozók akartak tudni, azt már megtudták máshonnan. Elszállt ennek a blognak a "varázsa".
-
nVIPER
senior tag
Ez a forum meg review is meghalt úgy látom. A másik blogban Lifeforce nagyon bepörgött a sok tesztel meg review-al. Ő is nagyon vágja a pda-s dolgokat

-
a.t.t.i.
senior tag
Én is annyira várom már ezt a telefont,naponta többszőr nézem itt,hátha felmerült valami ujdonság,a teszt uj részét is vártam...de már inkább a teló jelenne meg

-
oalex
senior tag
Egyetértek.
Az ígéret (ami úgye multhét elejére szólt) szép szó, ha nem tartják be, akkor elnézést kérünk. Ha szabadságra megyünk akkor pedig nem ígérgetünk. Ha meg betegszünk akkor a koléga magyarázkodik helyetünk. De ezek közül egyiket sem láttam.
Most már amugy is mindegy, több helyen sokkal komolyabb reviewk vannak és nem tartot nekik 1 hónapig kivesézni. Itt meg két hetente kapunk 1 oldalni infó-t és még azért is könyörögni kell.
Azért összeségében a PH jó, de hát mindenkinek van min javítai....
-
madeec
csendes tag
Szinte már sosem lesz nyolcadik rész...
Ennyire még a messiást sem várták soha... 
-
rankesz
veterán
Cótolyom, a nyócadik részt azt, azt mikor lehet óvasni?
-
oalex
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Elég szerencsétlen a srác aki készitette a videot.
-
Avicularia
veterán
válasz
babosmiki
üzenetére
Akkor már inkább az angol nyelvűt linkeld ,olaszul kevesen beszélnek szvsz .
HTC Diamond VS Samsung Omnia -
babosmiki
addikt
Nem rossz kis összehasonlítás!
[link] -
rankesz
veterán
válasz
neemtudomka
üzenetére
Kíváncsiságból beütöttem google-nak a vcard meg outlook szavakat és vcard converter progik egész sorát dobta ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest