Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fecdzo

    senior tag

    Sziasztok!

    Használja valaki az órát aktív vérnyomás mérésre?Nektek milyen tapasztalataitok vannak vele?

    Én legfőképp emiatt vettem meg. Tisztásban vagyok vele, hogy nem orvostechnikai eszköz, de van rendes vérnyomás mérőm és kellően sok adat után megtudom becsülni a tényleges vérnyomás várható értékét.

    El is kezdtem gyűjteni az adatokat és készítek rá egy modellt.

    Eddig az látszik az adatokból, hogy a felsőbb tartományokban többet téved (jellemzően felülbecsül), míg alacsonyabb tartományokban egész pontosnak mondható (nálam ez a 140 alatt/feletti szisztolés illetve 90 alatt feletti diasztolés érték). Úgyhogy majd a regressziós becslést is két tartományra fogom elkészíteni. Eddig 26 mérést végeztem, melyet ellenőriztem rendes mérővel. Az első releváns konklúziókat majd 100 ellenőrzött adat után kezdem majd levonni és gondoltam megosztom majd veletek.

    Alapfelvetés. Minden mérés hibás/zajos! Ez igaz ám a rendes vérnyomásmérőre is, de ott a hiba jóval kisebb, ezért ezt tekintem a függő változónak, ezt akarom előrejelezni az óra méréseivel.

    További érdekesség még, hogy az óra a szisztolés és diasztolés mérései között szoros a kapcsolat, kb 90%-ban mozognak együtt. Tehát ha az egyik magas a másik is és vica versa. Míg a rendes vérnyomásmérőnél gyakorlatilag nincs kapcsolat 4%-ban mozognak együtt (nagyon helyesen, hiszen eltérő konklúzió vonandó le a kapott értékekből). Éppen ezért külön modellel becsülöm a szisztolés és külön modellel a disztolés értéket és tartományonként is külön-külön.

    Amúgy olyat tud az óra, hogy automatikusan mérje a vérnyomást? Vagy van külön app rá?

    Tudom, tudom, van bajom :) , de egyszerűen szeretek ilyenekkel vacakolni.

    fulekitrading.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák