Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Be is futott a Honor GT Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
Smithy1986 #1880 üzenetére
Ne képekből döntsd el. Menj el és nézd meg élőben azokat amik képről is tetszenek.
-
zack
nagyúr
válasz
eladogeppc #1798 üzenetére
Samsung sokkal erősebb multimédiában. Nexus-hoz nincs Spen.
Viszont elsőként kap frissítést, ami nem rossz dolog.
Ettől függetlenül biztos nem cserélném el a Note 5-öt egy Nexus 6P-re.(#1797) ity
N920C-d van?
-
zack
nagyúr
válasz
b.bela1 #1755 üzenetére
Röviden és tömören elolcsózták. Házon belül létrehozták az aksi gyártó részleget, hogy még több haszon, és még kevesebb beszállító legyen. Értem én, hogy minden fillér számít, de egy 1000 dolláros telefon előállításánál nem hiszem, hogy ilyen formán 19-re lapot kellene húzni, mert ez a vége.
Nem hinném, hogy csak az aksival van gond, de persze adott, hogy mit kommunikálhatnak kifelé.
Lényegében bármit mondhatnak a valóságtól teljes mértékben elrugaszkodva, mert senki sem fogja az ellenkezőjét bebizonyítani. Lehet Type-C csatlakozó hiba is, alaplapi probléma, és persze a kommunikált aksi is. Sosem tudjuk meg a valós problémát, úgy gondolom. -
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz
tomcruise #1731 üzenetére
Köszi. Mondjuk az összes Samu-t hasonlóképpen kell, de jó, ha itt is megvan, és nem egyesével küldöd el privátban. Neked is egyszerűbb.
b.bela1
Elb@szni nem tudod, csak ha rossz mappát szedsz le, nem a telefonodnak megfelelőt.
TWRP / CWM recovery is kelleni fog root után, jó dolog. -
zack
nagyúr
válasz
b.bela1 #1727 üzenetére
Nekem kicsit bonyolultabb. Ha gond lenne vele, a Samu szervizelné, csak nem én vinném be.
Tehát nálam a Knox számít.Várok még.
Root nyugodtan jöhet ide is, ne privátban küldjétek.
Sok topikban 1-es hozzászólásban van leírva a rootolás menete.Én eddig mindig rootoltam, minden telefonomat. Szerintem ez sem fog kimaradni.
-
zack
nagyúr
válasz
b.bela1 #1695 üzenetére
Pedig megjelenés előtt sokan az egekig magasztalják, megrendelik úgy, hogy lényegében nincs infó róla a felhasználóktól, aztán persze jön a "hideg zuhany". Eleve nem ütött volna nagyot Note5 után, akkor sem ha minden porcikájában hibátlan. Így meg elég nagy blamázs lett belőle.
Akkora bukó lesz, hogy ihaj. Ha helyre is hozzák, eleve több 100 dodóval kell majd csökkenteniük a nyitó árat, és még így sem biztos, hogy kapkodni fogják. Ezért a blamáért nagy árat fognak fizetni, mert a pofátlanság teteje amit művelnek. Nem csak a Samu, az összes gyártó. A csúcsmodellek 250-280k körül nyitnak, és bár minimális fejlesztést kapsz a pénzedért, tartósságot, minőségi alkatrészeket, tesztelési metódust nem.
Itt üt vissza, hogy "fillérekből" elő kell állítani, és horrorisztikus összegekért busás haszonnal eladni.
Kíváncsi leszek mi fog kikerekedni ebből, mert ami vérszívást fognak ezért kapni..."VR szemüveg helyett ajándék poroltó" és társai. -
zack
nagyúr
Lobbanékony természetű a Note 7
Milyen jó, hogy Note5-ünk van, és nem vártunk a 7-re.
-
-
zack
nagyúr
válasz
b.bela1 #1635 üzenetére
Itt három van. 2 fekete kandúr, és egy fekete-fehér nőstény. A 2 fekete amit művel...A fekete szín tényleg az ördögtől való.
Nálunk én vagyok a fő gazdi. Páromnak nincs már a macskákhoz idegrendszere 2 gyerkőc mellett (6 hónapos, 2,5 éves). De rosszak mint a bűn. Éjjel verekszenek, a gyerekek szobáján a kilincset ki tudják nyitni, így ki-be-ki-be... Stb. -
zack
nagyúr
USB csatlakozásnál miért nem dob fel semmit?
Se a laptop, se az asztali. Csak töltik a telefont.
Beállításokban meg nem találom. Mintha lenne olyan menü, hogy kérdezzen rá, de nem találom. -
zack
nagyúr
Eddig arról szóltak a hírek mennyire jó a Note 7, de már kezdenek kiszivárogni azok az infók is, amik azért annyira nem pozitívak.
Galaxy Note 7 - Gorilla Glass 5 Scratch Test - Durability video
"A Mohs-féle keménységi skála 10 fokozatban méri az ásványok karcolási keménységét. A nagyobb sorszámú ásvány képes megkarcolni az előtte állókat. A zsírkő kapta az 1-es számot, a zafírüveg a 9-est, míg a gyémánt a 10-est. Az üveg – köztük a Gorilla Glass is – több tényezőtől függően 5 és 7 közé esik, de érdekességként a homok nagyjából 8,5-es értékkel rendelkezik. Így könnyen érthető, hogy ha a strandon homok kerül a táskánkba, miért veszélyes az a telefonunk kijelzőjére."
"A fenti videóban a Note 7 kijelzőjét már a 3-as sorszámú anyaggal meg tudták karcolni. Összehasonlításképp az iPhone 5s kijelzője 6,8-as keménységi értéket kapott, és habár az iPhone 6 és 6S széria ionizált üvegének nem tudjuk az eredményeit, de az köztudott, hogy jobban karcolódik, mint elődje."
"A videó készítője elmondja, hogy jellemzően az okostelefonok a skála 6-os értékénél kezdenek el karcolódni, ez a 3-as érték pedig alig ellenállóbb, mint az egyszerű műanyag."
"A Corning természetesen egyből interjút adott az ügyben, melyben vitatják a vizsgálati módszert, és szerintük téves következtetéseket vontak le a tesztben az okozott kár kapcsán. Jay Amin, a cég alelnöke szerint az 3-as keménységű anyag mindenképpen lágyabb, mint az ő termékük, de nem mindegy, hogy milyen terheléssel használják. Az, hogy nyomot hagyott a kijelzőn, még nem feltétlenül jelent karcot, habár a videó nézői biztosak lehetnek abban, hogy azt látják. A cég természetesen a videó készítőit hibáztatja a nem egyenletes nyomás és a nem laboratóriumi körülmények miatt. Szerintük semmi nem bizonyítja azt, hogy a kijelző megsérült, és az amit a nézők látnak, valójában csak egy nyom az üveg felületén."
"Sajnos teljesen mindegy, mit mondanak, ugyanis egyre több videó és teszt kerül fel az internetre, ami azt bizonyítja, hogy a Galaxy Note 7 kijelzője sokkal jobban szeret karcolódni, mint a korábbi Gorilla Glass termékek."
"Régebben érkeztek arról pletykák, hogy az Apple az iPhone és iPad modellek kijelzőjét is zafírüvegre cseréli, de végülis abból nem lett semmi. Jelen pillanatban a Touch ID szenzorok, az iPhone kamerák lencséi és a nem sport Apple Watch változatok készülnek zafírüveg felhasználásával. A Corning szerint igaz, hogy a zafír magasabb keménységi mutatóval rendelkezik, mint a Gorilla Glass, de attól még sokkal könnyeben törik és kevésbé tiszta, mint a Gorilla Glass."
"Az biztos, hogy ez most nagyon rosszkor jött nekik, de kiváncsian várjuk a további teszteket és híreket az ügyben."
-
zack
nagyúr
válasz
mentic18 #1598 üzenetére
Hogy sikerült?
Valószínű, hogy az alaplap is kapott a kijelző felől. Szerintem a ház kibírná, de a kijelző felől akkora lehetett a nyomás, hogy szinte kizárt, hogy nem lett kuka a fődarab. A kijelző melyik oldalon volt amikor átment rajta az autó?
Note 5 komplett kijelző 100k környéke. Ha csak ez ment el, akkor sem érdemes megcsináltatni, amikor 135k az új. Talán egyedül a ház, és a fődarab csere érheti meg. -
zack
nagyúr
válasz
b.bela1 #1588 üzenetére
Jól hangzik, de számoljunk. Tételezzük fel, 200k lesz. A mienket 100-110k-ért lehet eladni addig amíg még 135k az új ára. 90-100k nem ér a csere. Ha sokkal jobb, akkor se. Ha jól kalkulálok, 2017 Q1-ig a mienk nem fog drasztikusan esni. Meg fog állni 110-120k között az új ára. Eladni 90k környékén lehet majd. Ha Q1 végére bezuhan a Note 7 ára 150k környékére, ami sok minden függvénye, akkor "csak" 60k-t kell rádobni.
Én biztos kivárom a 60k különbözetet. Nekem többet nem ér. -
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz
szerzol #1570 üzenetére
Sokunknak volt Note4, és elégedett felhasználók voltunk. Én tettem egy kitérőt, és váltottam LG G4-re, amikor bejött, és bár nagyon jó volt, összességében más a minőségérzet mint a Note szériánál.
Ismeretlenül vágtam bele G4 után, de mivel a Note 4 is bejött, így tudtam, hogy nem lőhetek mellé.
Miután megérkezett a boltba, és kézben tartottam, jobbnak éreztem, mint amit vártam.Használatban pedig remekül teljesített. b.bela1 is nálam érdeklődött Note 4 tulajként, milyennek érzem Note 4 után, aztán a véleményezésem alapján bevállalta, és azóta sem bánta meg tudtommal. -
zack
nagyúr
válasz
b.bela1 #1563 üzenetére
Majd megnézem azért, hogy Note7-et mennyiért kapnék. Birizgálja a fantáziám.
Persze csak ázsiai 6GB fog érdekelni.
De nem kapkodok, nincs miért. Ez az írisz szkenner is tök jó, csak természetes fényben nem használható.
Még akkora ugrásnak sem érzem, mint ami 4 -> 5 között volt. Azt nem érzem fejlesztésnek, hogy nem lehet fordítva bedugni a cerkát. Napi 10x biztos használom, és még 1x sem akartam fordítva visszadugni. Ha elkúrnak valamit, és helyrehozzák, az nem fejlesztés, csak egy tervezési hibának a kijavítása.
Ettől függetlenül megvárom, amíg kiadják, meg tudom nézni milyen kézben, és meg is tudom tapicskolni.
Az elején biztos nem ugrok fejest a Note 7-be, mert az 5 ára drasztikusan már nem fog változni, ellenben a 7 ára Q1-re simán lesz a Part Nero-ban 160-170 környéke. -
zack
nagyúr
Jött frissítés. 40MB.
Gondolom security update a nagy része.
-
zack
nagyúr
Bemutakozott hivatalosan a Note 7
Marad az 5 részemről még 1 évig legalább.
-
zack
nagyúr
Note5 nem bővíthető, viszont jóval gyorsabb így, hogy zárt, és csak belső flash memória van.
32GB bőven elég, ha nem rakod tele 30db játékkal és filmekkel. Én melóra használom, zenék tárolására bőven elég. Ha több kell, akkor meg ott a 64GB.
Én ezért, amit írsz biztos nem vennék dual SIM verziót. Erre kell egy másodlagos telefon, és ennyi.
Dual SIM azoknak célszerűbb, akik a privát + céges kártyát használják napi szinten, és nem akarnak 2db telefont cipelni magukkal. -
zack
nagyúr
Nem mondtam, hogy gond van velük, de abból még kevesebb van az országban. Ha romolgatni akarsz majd egy idő után, a support is karcsúbb lesz hozzá, az elterjedt verziókhoz képest.
Ha valami nem úgy működik ami dual SIM specifikus, itt is csak 1-2 ember fog tudni érdemben válaszolni, mert mindenkinek N920 van.
Persze ha nélkülözhetetlen a 2 SIM-es verzió, akkor vedd azt. -
zack
nagyúr
válasz
Snoop27 #1491 üzenetére
G4 hardvere azért jóval gyengébb, amit nem a mindennapos használatban veszel leginkább észre, mert a szoftver profi módon van optimalizálva, hanem az erőforrás igényesebb alkalmazásokban, játékokban.
S808-nak azért 1-1 komolyabb játékkal meggyűlt a baja, és keményen melegedett.
Volt játékoptimalizáló beállítás, ami javított a helyzeten, de ilyenkor visszavette a felbontást, és jóval csúnyább lett a minőség. A Note5 meg ugye mindent fullon visz, és maximális felbontásban. -
zack
nagyúr
válasz
Depression #1483 üzenetére
Csinálj egy gyári beállítások visszaállítását. Szerintem összeakadhattak a rendszerfájlok.
-
zack
nagyúr
válasz
Luser2000 #1463 üzenetére
Gondolom az, ahol forgalmazzák őket, hiszen ott lehet reprezentatív a felmérés.
Nem itthoni a felmérés, mert itthon alig van Note5. Én még speciel senkinél sem láttam, pedig tárgyalásokra járok, sok helyen megfordulok. Csak mindenki nézi az enyémet, és azt mondja, "húúú milyen szép".Egy amerikai felmérés volt már aminek az Antutuhoz semmi köze, ahol az eladási lista élén a Note5 szerepelt, és ezzel a legnépszerűbb lett Amerikában.
-
zack
nagyúr
válasz
sharplaninac #1418 üzenetére
Minden elromlik. A csúcs telóknál talán kisebb az esélye, de ez is típus függő.
Nézd meg a Galaxy S szériát. Ahhoz képest, hogy csúcs elég sok gond volt vele. Vagy ott vannak a Sony-k.
Attól mert drága, benne van, hogy javítani kell. Nem azért zászlóshajó mert nem romlik el, hanem mert a hardver és a szoftver a legmagasabb szintet képviseli a megfelelő optimalizáltsággal. -
zack
nagyúr
válasz
sharplaninac #1413 üzenetére
Én más helyzetben vagyok a Note5-tel kapcsolatban. Én úgy vettem, hogy ha szerviz kell, 1 év a gari, bármi baja is lesz. Mivel nincs EU-s forgalmazás, 30 nap az átfutási ideje a szerviznek, de bármi baja van megcsinálják. Erre az időszakra kapok egy felső kategóriás csere telefont.
Nem turkálok senkinek a zsebében, csak úgy van beállítva, mintha nem érné meg váltani Note5-re. Holott megéri, csak annak, aki nem elmélkedik azon, hogy jobb helye is lenne, meg olcsóbb a Note 4.
Mindenkinek más ár/érték arány a kedvező.
Nem 182k volt, hanem 149k. Azért van egy kis különbség. Most Part Nero-ban 150k. -
zack
nagyúr
válasz
grabber #1402 üzenetére
Akkor mondd azt, hogy nem volt rá akkora keret, vagy meggyőztek, hogy vedd a Note4-et. Az, hogy mi minél és mennyivel ér többet, nekem hiába mondod. Volt Note4-em is, pontosan tudom, hogy ér 40k-val többet, van összehasonlítási alapom, ellentétben veled.b.bela1 is Note4-ről jött. Neki is megérte. Te viszont nem tudom honnan veszed, hogy nem éri meg, ha nem volt Note5-öd.
Nekem is van rá 1 év garancia.
A tartalék akku sem tudom, miért akkora dolog. Minek? A tartalék aksi pont arra jó, hogy tönkremenjen.
Még 1 telefonom aksiját se cseréltem, és nem pár hónapig voltak nálam. -
-
zack
nagyúr
Nem tudnak mivel sakkozni. Hardverben szinte csak "reszelgetés", "csiszolgatás, így marad a szoftver, hogy ez meg az csak az új széria kiváltsága...Szánalmas amit művelnek.
Ősszel szerintem rootolni fogom, és lesz rá új Note portolt ROM, ez biztos.
TW nem érdekel, mert Next 3D launcher-t használok, de maga az elv dühítő így is. -
zack
nagyúr
A szakmai kérdéseket ne privátban kérdezzétek, hanem ide tegyétek be. Egyrészt azért mert nem csak 1 ember fogja véleményezni, amiből jobban ki lehet szűrni a hasznos válaszokat, másrészt pedig nem felesleges köröket futni privátban u.a. a kérdésekre válaszolva, a szabadidőm rovására.
Olvassatok vissza, sok hasznos infó van itt, aki pedig nem leli a kérdéseire a választ, itt tegye fel és ne privátban.Köszönöm.
-
zack
nagyúr
válasz
grabber #1363 üzenetére
Attól mert nincs 2 év Samu gari, kihagysz egy jó telefont?
Én jó darabig nem fogom cserélni. Egyszerűen nem lesz mire. Az Spen kell, tehát ez igen leszűkíti a kínálatot.
Az új Note ha Edge lesz, én is kihagyom. Nem jön be az Edge.
Eddig a Note 5-öt tökéletesnek érzem. Semmi hiba, mindent tud, remek "társ" a mindennapokban.
A Snap 820 se mozgat, mert a Note 5 is bivaly erős. -
zack
nagyúr
válasz
Vadászmenyét #1355 üzenetére
A másik módja, hogy beszámíttatod az aprón, amin persze bukni fogsz, de tudsz választani olyan típust, amit könnyebben el fogsz tudni adni. Így összességében még mindig jobban jársz, mintha nem tudod eladni.
A másik megoldás, beviszed egy sarki GSM-be, és eladod. Ezen is buksz, de legalább eladod. -
zack
nagyúr
válasz
Vadászmenyét #1352 üzenetére
Add olcsóbban a 950-et. Inkább használni fogsz egy olyat, ami a közelében sincs a Note5-nek?
Be kell árazni 3-4-5k-val a piaci ár, illetve a legolcsóbb hasonló paraméterekkel bíró 950-hez képest, ami az aprón van.
Mindent el lehet adni, de sokszor nem annyiért amennyiért megálmodtad. -
zack
nagyúr
válasz
b.bela1 #1245 üzenetére
Én azt mondom kár mindig tiszta telepítést csinálni, ha nincs rá okod.
Nekem a 2. frissítés jött amióta megvan, és nem volt tiszta telepítés egyik sem. Nincs rá okom, hogy gyaluljak. Pont olyan gyors, és hibamentes, mint amikor először bekapcsoltam.
Fogok majd én is csinálni pucolós flash-t, de majd akkor, ha okom lesz rá, vagy ha már az 5.-6. rátelepítésnél tartok. -
-
zack
nagyúr
válasz
b.bela1 #1152 üzenetére
Jelenleg csak a gyártónál van eredeti. Viszont innen szállítással 10k.
Magyarországon sehol sem kapható Note 5-höz, pedig belföldről jóval olcsóbb lenne.Aksi? Akkor sajna szerviz. Ha ez megnyugtat, még egy telefonomnak sem volt aksi gondja, hiába volt cserélhető aksis telefonom, nem kellett cserélnem egy esetben sem. Azzal biztos növeled az élettartamot, ha a gyors töltést kikapcsolod.
-
zack
nagyúr
válasz
N.YCityBoy #1114 üzenetére
De mi történt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Fury 17 G7 - i7 I 32GB I 512SSDI RTX3000 6GB I 17,3" FHDI Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest