Hirdetés
- A Redmi K80-ról is van ám fotó!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A Honor központjában próbáltuk ki a Magic7 Prót
-
Mobilarena
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
coyote55
őstag
válasz ziarimotachi #9412 üzenetére
Hogyan tetted fel?
Írd le, hogy pontosan mit csináltál!
Egyébként addig örülj, amíg az IMEI nem változik! Az a telefon "személyi igazolványa", azzal jelentkezik fel a hálózatra.[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz ziarimotachi #9467 üzenetére
FR = Factory reset/Wipe data
A recoveryben találod.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz TomMusic #9475 üzenetére
Úgy képzeld el, mint Windows-nál a gyorsformázás, és a normál formázás közötti különbséget.
Gyorsformázásnál minden ottmarad, csak a fájlrendszert írod át, hogy a terület szabad, lehet rá írni. Amíg nem írsz semmit a lemezre, minden visszaállítható. Wipe esetén a terület a formázás során vagy csupa "0", vagy csupa "1" lesz (pontosan én sem tudom, hogy a Linux mivel írja tele).Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz bad-Mc2 #9482 üzenetére
Az extSD második (linux) partícióját is elmenti!
Híváslistában nem vagyok biztos, meg az SMS-ben. Kontaktokat elmenti, mert régebben elkövettem azt a hibát, hogy mentés visszarakása után rászinkronizáltam a gmailt
Lett is annyi telefonszámom, hogy nem győztem irtani.
Restore után pöccre indul a rendszer, tehát mindent lement.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz TomMusic #9510 üzenetére
Afelett mindenki elsiklik, hogy én 256 MB-os swap partíciót használtam hozzá. A D_kernel azért volt jó - egyebek mellett - mert engedélyezve volt benne a swap.
Nem mindegy, hogy egy pillanatnyilag inaktív alkalmazás "bevetésre készen" a swapon csücsül, vagy a rendszernek újra el kell indítania, és addig el kell futtatnia, amíg el nem éri azt az állapotot, ahol kiléptél belőle.
Másrészt a RAM használatát is lehet szabályozni a RAM gyorsító apk-val.
Kell csinálni egy "fehér listát", amibe bele kell pakolni azokat az alkalmazásokat, amiket a rendszer nem törölhet - például a telefon.apk, névjegyek, ilyesmiket. Ha odafigyelsz, hogy mi az, ami fontos, és bármikor kellhet, akkor élő widgetek mellett 180-200 MB szabad RAM-od lehet.
Egy kicsit kell vele törődni, de meghálálja!Boldog Új Évet Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz ronin79 #9530 üzenetére
Nem, most a legfrissebb Stock ROM van fent, mert a legújabb nightly kukává tette a telefonom (szó szerint megkukult , néma levente lett belőle!) és szerencsére az életmentő backup működött.
Azért a legújabb kernel ott ketyeg a ROM alatt!
A MoDaCo-n megy az anyázás (természetesen nem durván!)@nbl2: ugye nem muszáj? Kínos...
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz sebestyen93 #9534 üzenetére
Ma már nem érek rá, de holnap - ha neked is jó - megbeszéljük.
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz sebestyen93 #9545 üzenetére
Class6 alatt meg sem érdemes csinálni, mert csak visszafogja a rendszert. Ajánlott a class10.
A Swapper2 beállításai: elindítod->menü->advanced->use swap partíció.
Itt kéri a partíció nevét, és fel is kínál egyet, de nem szabad elfogadni! Ha mégis elfogadod, jöhet a repartos Odin, hogy rendbe tegye a telefont...
Azzal kellett volna kezdenem, hogy mielőtt a swapot használnád, xda-ról szedd le és telepítsd a "Modded Vfold.stab.zip" fájlt. Ezzel tulajdonképpen emulálod az extSD-t, de ez így jó!
Vigyázzatok, van ilyen CM-re is, de az a Minimal_ZERO-hoz nem jó!
Telepítés (és újraindítás) után jöhet a Swapper2.
A felkínált swap partíció neve a 0P3-ra végződik, ezt át kell javítani 1P3-ra. Ha nem javítod át, a system partíciót fogja swapként használni, és az árt az egészségnek! (próbáltam, higgyetek nekem! )
Tehát be kell jelölni a "Use swap partition"-t, a "Recreate swap file" és a "Reformat swap" pontokat. Visszalépünk.
Bejelöljük a "run swapper at startup" pontot, a "Swap size" pont alatt beállítjuk a partíció méretét (max. 256 MB lehet!) és a "Swappiness"-t. Utóbbit én 20-ra szoktam állítani.
Végeztünk a beállításokkal, kilépünk belőle.
Rábökünk az "ON"-ra. A következőt fogja kiírni:
Setting swappiness OK
Turning swap off(partition)FAIL
swapoff:/dev/block/mmcblk1p3: Invalid argumentFormatting swap partitionOK
Enabling swap(partition)OK
All done!Elkészítettük és használatba is vettük a 256 MB-os swap partíciót.
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Az a baj, hogy amikor eléri a töltöttségi szint a 100%-ot, akkor sem áll le a proci, mivel figyeli, hogy leesik-e a szint (ha jól emlékszem) 95%-ra, akkor újra rákapcsolja a töltést, és feltölti 100%-ra.
Ha még emlékszel, a gyári ROM "szólt", hogy akksi feltöltve, húzd ki a töltőt!
Akkor mehetett a proci aludni.[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz Anonymusxx #9818 üzenetére
Semmit sem kell törölni, a központ "szétválogatja" a számkupacot.
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Réges-rég... amikor belekóstoltam a mobiltelefóniába, volt két telefon, amelyeket úgy reklámoztak, hogy ha lemerül az akksi, sima ceruzaelemmel kibírja a telefon addig, amíg konnektor közelébe nem kerülsz.
Az egyik egy Alcatel volt, a másik pedig a Motorola 3888. Megvettem, és akkor derült ki, hogy valóban elmegy AA elemekkel, de akkor másik hátlap kell hozzá, ami nem tartozék, és nem is kapni!
Nem mostanában történt...Memento Mori!
-
coyote55
őstag
OK, OK, a fejemet le ne szedjétek már!
Nem azt írtam, hogy gusztustalan, hanem hogy méreteiből adódóan hihető a kapacitása.
Az viszont tény, hogy furán nézhet ki a telefon egy ilyen puttonnyal a hátán.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz Runner_fxr #9860 üzenetére
Hetente-tíznaponta indítsd újra a telefont. Milyen programok futnak rajta? Ha a FB-Viber-Skype trió, akkor ne csodálkozz!
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz Gyula196906 #9943 üzenetére
Root kell neki, arról nem írt a kolléga, hogy rootolva lenne a telefon. Ha rootolt, akkor evidens a használata, erre találták ki!
Root nélkül talán a Gmail fiókkal a szinkronizálás segíthet, de itt a hangsúly a "talán" szócskán van.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz Gyula196906 #9963 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztam: a sima TFT LCD kijelzőknél szebb, de sokkal drágább, és hamarabb döglik meg.
Nekem meg a paplan, mert öreg vagyok és fázós!Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz Gyula196906 #9965 üzenetére
Ez már nagyon OFF: bizonyos kor fölött az ember jobban értékeli a paplan nyújtotta meleget, mert kevesebb fáradtsággal jár...
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz Gyula196906 #9969 üzenetére
A fekete viszont tényleg fekete, és nem sötétszürke...
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
" Sajnalatos modon azonban a feherrol ritka esetben lehet elmondani, hogy tenyleg feher. szoval amit az egyik oldalon nyersz, a masikon elveszted. Mindegy, van ilyen is, olyan is, aztan veszi ki ki a
maganakpénztárcájának tetszot"Szerintem így korrekt a megfogalmazás.
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó bontatlan új Honor200Pro 12/512Gb készülék 1db Fehér és 1db Fekete
- Eladó egy bontatlan új független Honor Magic 6 lite 8/256Gb Narancssárga színű készülék.
- iPhone XR 64GB Független Sárga Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3870
- Honor 200 Lite 256/8GB - új
- OnePlus Nord 3 256/16GB - Garanciális
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest