- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KillerATi #9387 üzenetére
Alapból a linux által is támogatott fájlrendszereket szereti, pl. Fat32, ExFat, de elvileg az ntfs-t is támogatja. Talán dirty a lemez állapota, vagyis hibák lehetnek rajta, azért nem hajlandó írni. Vizsgáld át számítógépen a hibák miatt és mindig biztonságosan távolítsd el, mielőtt kirántod a kábelt.
Vagy az is lehet, hogy szimplán túl nagy neki egy ekkora lemez.
-
válasz
capriTomi #9329 üzenetére
Szívesen.
Akkor ez nem jött be. Esetleg egy olyan szabály kellene, hogy bontsa a Bluetooth kapcsolatot, mielőtt a füledhez emeled a készüléket. Annak a körülményeit viszont neked kell kitalálni, hogy mi alapján tudná a telefon megkülönböztetni, hogy most a készülékkel vagy az órával szeretnél telefonálni.
Esetleg végső esetben hívás indításkor levenni 0-ra a beszéd hangerőt 2mp-re?Bár lehet ez sem befolyásolná. Azért próbáld ki úgy is.
-
válasz
capriTomi #9325 üzenetére
Hát akkor meg kell barátkoznod sajnos a dologgal. Hacsak nincs hozzá valami beállítás valahol. Esetleg egy Bixby rutint ki lehetne találni rá. Mondjuk bejövő híváskor kikapcsolni a rendszerhangokat? Próbáld már ki, hogy kikapcsolt rendszerhangok mellett vagy néma üzemmódban is hallatszik-e ez a jelzőhang!
-
telefonálás közben elsötétedik, és csak bekapcs gomra tér észhez a kijelzője
Többször írtam, hogy telefonálás közben tartsd vízszintesen a készüléket (az alja az orrod felé mutasson), a fülhallgató részét pedig szorítsd a füledhez. Többet nem lesz problémád a kijelzővel.
Egyébként teljesen egyetértek, mi a sz*rért kellett ezen spórolni...
-
Akkumulátor -> háttérbeli használat korlátai -> soha nem alvó alkalmazások
Ez a nem túl intuitív nevű menü egyáltalán nem azt teszi, amit a neve sugall, hanem azt, hogy a rendszer mennyire legyen hajlandó a RAM-ban tartani az appot, amikor a háttérbe teszed. Ide felvettem a Chrome böngészőt, mivel engem is bosszantott, hogy mindig újratölt. Azóta addig van a RAM-ban, amíg én kézzel ki nem lököm, vagy például a kamera app használata után szokott újratölteni, valószínű az az átlagnál több memóriát használ. Ezzel párhuzamosan az alkalmazásinfo-ban az akkumulátor beállításnál az optimalizálás van bejelölve, tehát a RAM-ban marad, de nem fut (például az oldalon lévő javascript-ek futása a háttérben leáll, ezt ilyen visszaszámlálós oldalakon lehet tesztelni), így nem lassítja a telefont.
A legtöbb app a "mindig alvó" kategóriában van, ezeket nem is engedi a rendszer a háttérben elindulni, így értesítéseket sem tudnak küldeni (amúgy sem engedem az értesítések küldését például egyik játéknak sem).
-
4,1-ről visszaesik 3,4-re a memória. Nem egy nagy was-ist-das.
Nem a memória foglaltsága lassítja a telefont, hanem egy beragadt/rosszul megírt app, ami a háttérbe téve is pörgeti a processzort.
Próbáld már ki, hogy a böngésző akkumulátor optimalizálását korlátozottra állítod! -
Igen, szokott ilyet csinálni, főleg, ha sokmindent hagyok a háttérben futni (ami amúgy nem szokásom).
A böngésző (Chrome) nálam igényli néha, hogy kilőjem és újraindítsam, de nálam zömmel ez az egy app, ami 24 órában meg van nyitva. Szerintem ez nem kimondottan a készülék frissítése miatt lehet, inkább a Chrome egyre nagyobb lomhább (bár nem írtad melyik böngészőről van szó).Keret alatt az értesítés hátterét érted? Frissült a Galaxy themes vagy micsoda, azóta nálam is vannak furcsaságok, egyik app ikonja helyett fehér kör van például, pedig eddig nem volt vele gond. Esetleg próbáld meg az aktív témát újra beállítani.
-
válasz
vodrosjozsi #9279 üzenetére
Azt csak te gondolod, hogy nem mozog benne.
-
válasz
victorhun7 #9191 üzenetére
Nem a formázás itt a gond
-
válasz
hamikike #9179 üzenetére
Amim jelenleg van a csatoláshoz:
pendrive >> usb a anya-usb mikro apa otg kábel >> usb mikro-ucb c átalakító >> telefon vagy tabNekem is hasonló konfigurációval működik. Az usb mikro-ucb c átalakító lehet, hogy csak egy irányban működik, próbáltad már fordítva is bedugni? Vagy egyáltalán nincs bekötve benne az a szál, ami biztosítja a külső otg eszköz felismerését. Nekem is van egy ilyen átalakítóm, sajnos csak töltésre alkalmas.
-
válasz
gerner1 #9166 üzenetére
Egy fenét pontosítottam utólag. Én nem állítottam, hogy mindenkinél ennyinek kell lenni, csak annyit, hogy nálam ennyit bír. Mivel trükk nincs, például energiatakarékos mód, vagy hasonlók, feleslegesnek gondoltam megemlíteni, ráadásul aki követi a topikot, az rendszeresen olvashatja, hogy mit és mit nem csinálok rajta. A hangsúly azon van, hogy ennyire képes.
Sőt, teljesen átlagos beállítások, semmi tweak: AOD 06:00-00:30-ig folyamatosan aktív, 2 SIM, mobilnet és wifi bekapcsolva, Bluetooth folyamatosan bekapcsolva (NFC nincs), fényerő automatikusra állítva, szinkronizálás bekapcsolva, 4 Google fiók, egy rakás banki app, Messenger szinkronizál. Még csak gyári appokat se tiltottam le vagy töröltem egyáltalán. És még a 120Hz is rontja a dolgot, igaz, ebben már van trükk, mert nem állandóan van bekapcsolva (MaxHz).Na, most pontosítottam.
-
válasz
gerner1 #9163 üzenetére
Igen, így.
Azért volt benne kis utcán sétálva nyomogatás is.
Ráadásul most végig be volt kapcsolva a Galaxy MaxHz adaptív 120Hz frissítése, ami augusztusban még nem volt a telefonon. Anélkül talán még 1 órával tovább is bírta volna.
Sajnos, a többség, az ilyesmikből gyakran következtet arra, hogy [...] valamit rosszul csinál, vagy plö: "elcsesztek valamit" az éppen aktuális update -ben/I]
Jogosan következtet rá. Rendszeresen leírom, hogy (I) én(/I) mit teszek és mit nem teszek, hogy a telefon ilyen eredményeket hozzon.
-
-
Bocs, tudom, már mindenki unja a témát
csak érdekességképpen: ez a februári frissítés elég jól sikerült (legalábbis az én szemszögemből):
Utoljára tavaly nyár végén volt ilyen jó az üzemidő.
Ha a OneUI 5.1 tényleg üzemidő csökkentést hoz, nem tartom kizártnak, hogy ez volt az utolsó frissítésem ezen a telefonon. 🤔 -
válasz
Sztyepadzso #9099 üzenetére
-
válasz
gerner1 #9086 üzenetére
Nem, dehogy, ezt csak azért szúrtam be, hogy ennyire volt stabil a decemberi frissítés, hogy ~karácsony óta egyszer sem kellett újraindítani.
Bocs, ha félrevezető volt. Ez inkább az uptime.
Ami az üzemidőt illeti, tegnap ~9 óra SOT után dugtam töltőre, ~10%-al, egy óra még simán volt benne.
-
-
válasz
DrKapocs #9075 üzenetére
A Samsung jegyzete fényévekkel jobb a keep-nél, csak az új háttértár policy meg a lassú emmc flash miatt rettentően belassult az utóbbi időben, pontosabban az előző (A41) telefonomon, a hajamat kitéptem, amikor gyorsan le akartam valamit jegyezni, de nem indult el az app. Telerakták (amúgy jobbnál jobb) feature-ökkel, cserébe egy behemót lett.
Az A52s-en már sokkal gyorsabb, látszik, hogy más a háttértár sebessége, de sajnos mostanra átszoktam a keep-re. -
válasz
hamikike #9064 üzenetére
Én arra sem emlékszem, hogy létezett volna bármikor is kívülről elérhető mappája a beépített kliensnek.
Nyilván ha exportáltad a leveleket, akkor nincs értelme titkosítani, hiszen valamilyen okból exportáltad a leveleket.
*.eml kiterjesztéssel én még az Outlook Express-ben találkoztam, asztali gépen.
-
válasz
StaChys #9049 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy mi a gond a stílussal és hol volt a kritika.
Egyszerűen kíváncsi vagyok, szeretem érteni a dolgokat, meg bővíteni a látóteremet, ennyi az egész.
Tudom, hogy van olyan biztonsági protokoll, hogy valahová csak kikapcsolt állapotban lehet telefont bevinni, de oda jellemzően nem aludni jár az ember.
Ahol a rádiósugárzás tiltott (repülő, stúdió), oda a repülő mód tökéletes választás.
-
-
válasz
.zSoLTi. #9033 üzenetére
Ja hogy ja...
De minek ehhez ilyen adapter, amikor1. lehet kapni natív Bluetooth billentyűzetet és egeret, ami saját jogon is tud a telefonra kapcsolódni
2. OTG kábellel tetszőleges USB hub-ot is rá tudsz dugni a telefonra, amibe aztán azt dugsz, amit csak jól esik?
Ez kicsit ilyen fából vaskarika.
-
válasz
StaChys #9008 üzenetére
A nem akarom részletezni milyen szempotból nem elegendő válasz?
Mert el nem tudom képzelni azt az élethelyzetet, amit csak a kikapcsolt telefon tud megoldani. Sokan írták már ezt, de eddig mindenki meggyőzhető volt, hogy az airplane/néma/ne zavarj mód kiváltja a kikapcsolt telefont.
Két okot tudok elképzelni, amiért nem árulod el:
1. szerződés tiltja, hogy elmondd (ez esetben nyilván nem akarom mindenáron tudni)
2. szégyelled. -
válasz
StaChys #8996 üzenetére
Légyszi, írd meg, hogy mi az az ok, ami miatt a kikapcsolást nem lehet offline+ne zavarj móddal helyettesíteni! Nemzetbiztonság? Nem kötekedés, őszintén érdekel.
Egy telefon hiába van kikapcsolva, amíg az akku benne van, nem tekinthető kikapcsoltnak. Az általad eddig használt telefonok sosem voltak teljesen kikapcsolva, egy standby áramkör biztosítja az ébresztés előtti bekapcsolás lehetőségét. Ilyen a Samsungban nincs.Tudom mire gondolsz a némított módban rezgés alatt: amikor ki van kapcsolva a rezgés, a telefon némán van, de ha hív valaki, amikor leteszi, a telefon egyet rezdül. Én kifejezetten imádom ezt a funkciót, mert ugyan utálom, ha rezeg a telefonom, mindenütt ki is van kapcsolva rajta, de így mégis értesülök. Ezt ki tudod kapcsolni, ha néma mód helyett/mellett a ne zavarj módot kapcsolod be. Legalábbis azt hiszem...
Bixby elvileg törölhető ADB-n keresztül, kérdés, hogy milyen kényelmetlenséget okoz neked, mert helyet és erőforrást nem használ, ha egyébként nem állítod be. Samsung health meg szerintem letiltható a menüből (nem tudom kipróbálni, mert használom).
-
válasz
csucsu21 #8976 üzenetére
Pont az a lényeg, hogy a telepített appok nem használhatóak, kb. olyan, mintha factory reset után lennél, csak nem kell hozzá törölni semmit. Ki tudod vele zárni a külső appok, frissítések okozta hibákat. Netet kapcsolj, persze, ha tudsz. Ha ezzel nem jön elő a hiba, próbálkozz egy tényleges FR-el, hátha rendbe is hozza.
-
Kösz, hogy velem játszottatok.
-
válasz
laaceee98 #8893 üzenetére
Áh... Ennek a közelében sincs az A52s makró kamerája. 😅 Bár ilyet tudna...
Képzelj el egy pár évvel ezelőtti, fix fókuszos 5MPixeles alsó kategóriás telefont, aminél pontosan 5cm a fókusztávolság, és csak az lesz viszonylag éles, ami pont ebben a távolságban van.
Egy gyors makró fotó egy szaloncukor papírról (ez volt éppen kéznél), bekapcsolt LED-del: -
Én is így vagyok vele, a play-en is le van tiltva az automatikus frissítés, csak azt frissítem, amivel gond van/új funkciót kap, vagy biztonsági szempontból fontos a frissen tartása (banki és hasonló appok).
A legrégebbi appom 12 éve frissült utoljára és már nincs is fent az áruházban -
Az van, hogyha egy szabály éppen érvényben van, aminek az a vége, hogy ha befejezte, vonja vissza amit bekapcsolt, és közben érvénybe lép még egy szabály, az elsőt néha elfelejti visszavonni. Legalábbis ezt figyeltem meg. Nem mindig és nem is mindent. Figyeld meg legközelebb, hogy nálad is ilyenkor csinálja-e!
-
válasz
dragon1993 #8763 üzenetére
Ilyet még nem hallottam
Nem sérült a készülék (leesés, ráülés stb)? -
válasz
Rocker1 #8734 üzenetére
Én értettem, és ezért linkeltem azt a hozzászólást, amiben - bár nem ezekkel a szavakkal, de - leírtam, hogy ha be van kapcsolva az NFC és elhagyod a telefont, feloldás nélkül is tudnak vele fizetni 15e Ft alatti összeget.
Nem tudom ezen miért kell értetlenkedni (nem te), akit ez nem zavar, vagy szereti, hogy az amúgy 3 antennából sugárzó telefon egy negyedikből is sugározzon / merítse az akksit, az csinálja nyugodtan, szíve joga, én csak leírtam, hátha valaki nem tudja.
-
válasz
DrKapocs #8725 üzenetére
Nálam az NFC ott van az első 6 ikon közt az értesítési sávon, hogy gyorsan megtaláljam. Két mozdulat bekapcsolni miután feloldottam a telefont, 3mp, mire feléled, összesen 5mp, míg állok sorba a pénztárnál, 50x is van időm megcsinálni.
Ha el is felejtem, és csak fizetéskor jut eszembe, akkor is gyorsabban megvan, mint benyúlni a pénztárcámba a kártyát kivenni, ad abszurdum kiszámolni a készpénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged