Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• CsikiRoli

tag

válasz twine #45 üzenetére

Persze, hogy láttak a netbookban is, mivel abban is van potenciál. Csak akkor még a technológia nem volt megfelelő.(SSD hiánya). Az SSD teszi ezt lehetővé. Ez miatt olyan pattogós a rendszer és van értelme használni. Ez egy netbookban nincs meg. Ha mégis találsz olyat amiben lenne, az már horribilis árakon kelne el. Az pedíg nem fér össze azzal, hogy ez egy rendes PC kiegészítés. Mert az. Akármilyen gyors marad az a netbook PC akkor is kell. És nem mindegy, hogy a kis kellékünk 40.000Ft ért kapható vagy 150.000Ft ért. Mert annyi pénzt már mindenki sajnál egy kicsi és gyenge laptoptól(netbook).
    Ez a 16Gb ssd vel szerelés netbookban megint nem jöhet össze, merrt a windows nem éri be ennyivel. Oda legalább 64 Gb kellene. Míg itt Chrome Os-en 4Gb a rendszer.

• CsikiRoli

tag

válasz sad_Vamp #42 üzenetére

Itt egy link a támofatott fileformatokról. Az alapokat tudja. Ennék különböző fajta videót nem hinném hogy elindítanál, ez madjnem mindent lefed.
    Küldő USB-s optikai meghajtóról csak olvasni tud írni nem. De azért lehet. :)
    Feliratokról pedíg annyit, hogy van egy Olyan OFFLINE alkalmazás, hogy Subtitle video player. Ezzel el tudod indítani a videót, és mellékelni tudod a feliratot. elvileg több féle feliratot is elfogad!
    Itt találsz egy videót, hogy ez hogyan néz ki.

PTE-re járog Programtervező informatikus szakra. Természetesen a chroomebook mellett ott van nekema Pc amin az erősebb dolgokat végzem, de az helyhez kötött.

Üzemidő szerintem vállaható a 6-8 óra. Szerintem egy ilyen jellegű gépet az ember egy nap úgysem használna tovább. Mai világban pedíg már megszoktuk, hogy midnen este töltjük a telefont. Ezt lehet csak minden 2 naponta kellene!

Szerk: Raknak bele, de HDD-t nem. Csak olyan modellt lehet találni amiben van 32/64 GB SSD és ugye az alap 16.
    De van pár modell, amiben hozzáférhető az SSD és ki lehet cserélni szabadon (M.2 foglalat)

• CsikiRoli

tag

válasz sad_Vamp #39 üzenetére

Erre sem lehet éppen rossz, ez igaz. Tanulónak, én ajánlanám, én tanuló vagyok, ezért mondom. :) Egyetemen nagyon jó egy ilyen!
    Hát igen. Az ár. Valakinek sok ez valakinek nem sok. Ha valaki nagyon keveset használná, akkor tényleg sok. De van olyan is akinek megéri az árát.
    Offline tudsz vele filmetnézni zenét hallgatni fájlaidat szerkeszteni táblázatot és dokumentumot írni. Mind lényeges, hogy ez vagy pendriveon kell legyen vagy a háttértáron, mert ugye offline a google driveot nem éred el. Vagy Sd kártya is játszik. Ennél többet szerintem az ember windowsos laptoppal sem csinál offline módban. Ha nincs net, úgyis 2 perc után abbahagyod a dolgodat amit elkezdtél, mert rájössz, hogy ez meg az után utána kell járni az interneten ami meg nicns ezért inkább hagyod a fenébe. Szóval Offline módban madjugyanazt csinálnád vele, mint egy windows géppel!

• CsikiRoli

tag

válasz twine #37 üzenetére

Mondandódnak telejsen igaza van. Magyarországon az emberek teljesen ilyenek. Az új teljesen megrémíti őket. És igen mindenki először csak keveset vár el egy eszközétől és utána döbben ár, hogy ez nem elég.
    Így megértem a gondolatodat, és becsülöm a rálátási szintedet is!

Véleményem szerint egy ilyen Chromebooknak CSAK és kizárólag kiegészítőként van értelme. Persze hogy kevés mindenre. Ennek úgy van értelme szerintem, ha val otthon egy erősebb PC és azon mindent meg lehet csinálni, ez lenne pedíg az olcsó kiegészítés. Például egyetembere jegyzetelni, tanulni. Emelett elmaradhatatlan kellék persze egy rendse windows-t futtató erősebb config. Ez mindíg így van. Netbook mellé is kellett. Android mellé is kell. Chromebook mellé is kell. Akárki akármit mond, hogy ő neki elég az android, soha senki enm tudja vele kiváltani a rendse PC-t. De a chromebook nem is akarja szerintem.

Így kiegészítésként sem látod még értelmét? (Kiegészítésnél pedíg fontos, hogy az ra kedvező)

• CsikiRoli

tag

válasz twine #35 üzenetére

Értem. És mégis milyen formában látnál neki jövőt? Mi az elképzelésed, hogyan lehetne életképesebb?
    A kiváncsiságom hatalmas :)

• CsikiRoli

tag

válasz azbest #33 üzenetére

Ez abból adódik, hogy magyarodszágon hivatalosan nincsen fogralmazás. Amit magyar boltban megtudsz venni, az is csak kikerülte a rendszert, azért ilyen drága. De azért amerikából is hozzá lehet jutni olcsón.
    Természetesen az amerikai árakon van létjogoyultsága egészen.

• CsikiRoli

tag

válasz twine #31 üzenetére

Köszönöm az érdeklődést! Nem veszem offenzívan :)
    Egy netbookban manapság általában nem szerelnek véleményem szerint SSD-t, ha mégis annak az ára már nagyon borsos!

Így amíg egy chromebook pattog és naprakész, addíg egy netbook drága és lassabb. Tény a chromebooknak kevés atárhelye. Ezt a google drive kiegészíti,d e ehez megint jó körülmények kellenek! Szóval nem minden embernek jó egy chromebook. Sőt magyarországon a legtöbben nem, de van akinek igen.
    Alapáron is jóval drágábbak mint a chromebookok. És valjuk be aki alapáron vesz netbookot az nem akar alkalmazásokat használni, csak netezni, mert az erővel nem rendelkezik az eszköz, hogy ténylegesen alkalmazásokat használnjunk, csak szenvedünk!
    Ezért jobba chromebook.

• CsikiRoli

tag

Most én ezt komolyan nem értem, hogy egy két ember miért nem tudja itt a fúrumon elfogadni, hogy a Chromebooknak VAN létjogosultsága.
    Legtöbb ember azzal hozakodik elő, hogy az androidos táblagép ennél sokkla többet és, és azzal mindent meg lehet csinálni, amit ezzel is. Ez azért nem igaz szerintem:
    1. TANULÁSHOZ iskolásoknak sokkal jobb. Jegyzetelni egyszer valaki próbáljon meg android tablettel órán, és majd rájön, amikor nem tudja leírni olyan gyorsan, mint az professzor mondja, és akkor rájön, hogy milyen jó is ugyanazon az áron, ha van egy billentyűzete is a dolognak.
    2. Táblázatkezelés (kezdő szinten) Nemtudom bárki találkozott-e már azzala problémával amikor az androidos tablettel nem tud rendesen táblázatban beírni függvényeket stb. Itt ezzel meglehet. De fontos hogy kezdő szinten.
    3. Megbízható. Android tablet, azért le le fagyokat, újraindul, vannak problémái. PL ez előadáson kellemetlen lehet. Ezzel ilyen probléma nincs!

Ezzel csak annyit akartam mondami, hogy ennek a dolognak van piaca. (Akárki megnézheti ezen a linken, hogy csak csak többet adtak el chromebookból amerikában, mint android tabletet.)
    Akinek pedíg nem tetszik a dolog, az kérem nem ide járjon fikázódni. Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák