Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Meridian

senior tag

válasz Peak #199 üzenetére

Igen, asszem elnéztem. :)
    Bocsánat, akkor nem szólt ez senkinek sem. Mindez csak azért volt, mert rendszeresen hiszik azt hogy én taxis vagyok (és negatív felhanggal, megjegyzéssekkel - és erre szoktam ugrani), mert egy taxisnak az oldala van a weboldalamnál megadva. Pedig nem.
    Az igaz, hogy én tettem fel a weboldalacskát (nem vagyok webdezigner - de az az oldal megfelel a céljának, az eddigi eredmények alapján).
    De ez már OFF nem mennék bele.

• Meridian

senior tag

válasz Peak #197 üzenetére

Ezt nem te írtad?
    "Tengermély tisztelettel kérlek foglalkozz a saját dolgoddal. Köszönöm."

• Meridian

senior tag

Ja igen ezt elfelejtetem kicsit kiegészíteni:
    Az intel szerint:
    "Az Intel vizsgálatai szerint 5% az esélye annak, hogy átlagos használat mellett a 3 Gbps-os SATA portok működésképtelenné válnak hároméves időtartamon belül."

Na igen, 5% az esélye annak, hogy garanciaidőn belül elromlik, de ugyanakkor hozzátehetjük azt, hogy 100% az esélye annak, hogy garanciaidő lejárta után röviddel elromlik... az már ugye nem baj, a gyártó szerint...

Csak ép a vásárló elvárása nem ez.

Pl. van olyan Abit alaplapra épített gépem, ami 2001-es közepén vettem, és a mai napig működik, azaz most már lassan 10 éve hibamentes működik. AMD Athlon 1800+ van még benne... A másik, 2004 végén vett MSI alaplapom Athlon64 3000+ -el is rendben működik, anyám használja internetezésre meg filmnézésre, az is 6 éves.

Ugyanez biztosan nem lesz elmondható erre a hibás intel szériára. És nem akarják mindet visszavenni, pl a laptopok esetén.
    3 év múlva ki fog emlékezni majd erre? Majd szépen veszik meg a kispénzűek a hazsnált laptopokat, alaplapokat, és sorra szívni fognak majd vele.

• Meridian

senior tag

válasz Peak #194 üzenetére

Semmi különös, csak felháborít az Intel magatartása, amivel próbálják elkenni a probléma súlyosságát. Egyébként is a fogyasztókkal teszteltetik a termékeiket, aztán ha kiderül az a hiba amire egyébként nekik kellett volna tesztelési költséget fordítani, még próbálják elsúlytalanítani, nem komoly az mnégsem, csak 5% esély...
    Ez ugyanaz a dolog, mint amikor a tintapatront gyártó ráírja 1000 lap nyomtatható vele (5%-os laplefedettséggel)... és ehhez mérten adja méregdrágán a cuccot, még hivatkozik is arra, hogy ez nem drága, megéri hisz 1000(!) lap, ugye, az rengeteg.
    Aki meg fotót nyomtatna az meg, hmmm...

• Meridian

senior tag

válasz stevve #113 üzenetére

Személy szerint ennél sokkal többet használom a vezérlőt. Pl. egy film enkódolásánál irgalmatlan sokat ír és olvas a HDD amin a forrás van.

De az is sokat használhatja a a winyóját aki pl masszívan torrentezik. Aki meg videót, hangot editál, vagy kiadványt szerkeszt, az is. Szóval mindenki, aki nem általános irodai munkára (max.: szövegszerkesztés, táblázatkezelés, levelezés, internetezés).

Végül is ők vannak a szerencsésebb helyzetben, hisz nekik 3 éven belül a nagyobb igénybevételtől tönkremegy a vezérlő, és itt nem arról van szó, hogy bizonyos eséllyel csak, mivel az minden más nagysűrűségű integrált áramkörrel előfordulhat hogy elpukkan, hanem itt arról van szó hogy eleve nagyobb feszt kap az egyik áramkör és mineden egyes kapcsolásnál "párolog" a szigetelő vagy vezetőanyaga, míg végül szépen elpukkan. tehát biztosan elpukkan, szinte olyan módon mint amikor egy számláló visszaszámlál.

Még jó hogy nem okoz adatvesztést, de senkit nem vígasztalna az a helyzet, hogy épp az adóbevallását kellene elküldeni vagy más elég fontos dolot elvégeznie (mondjuk pénzben is kifejezve fonots), mikor megáll a szgépe, és emiatt lemarad valamiről, kár éri.

• Meridian

senior tag

válasz Peak #112 üzenetére

"Tengermély tisztelettel kérlek foglalkozz a saját dolgoddal. Köszönöm."

Ezt kifejtenéd bővebben?

Jah, hogy te is az az egybites vagy aki azt hiszi taxizok? LOL!
    Ki mondta azt neked, hogy _én_ taxizok? És egyébként is.

Gondolom te az a típus vagy, aki betelefonál egy IT szolgáltató cég supportjára, és amikor nem tetszik neki az, amit hall vagy kap segítségképpen a problémájának megoldására, kijelenti nagy garral, "márpedig ez nem így van, mert én informatikus vagyok!"

• Meridian

senior tag

válasz Peak #97 üzenetére

Akkor idéznék neked egy sort, ami szintén a cikkben volt:
    "Természetesen a probléma valós, és idővel biztosan elhasználódik a hibás vezérlő."

Tehát idővel biztosan elromlik - ez az elhibázott gyártásból adódik.
    Aki extrém módon használja (sok HDD olvasás/írás) annak előbb, mondjuk már garanciaidőn belül biztosan, aki kevesebbet használja (és éppen ezért arra számítana, hogy a laptopja vagy asztali gépe ezért tovább is bírja) annak meg majd garanciaidőn KÍVÜL fog elromlani a vezérlő, és ez utóbbi esetben már nem is cserélik ki neki, holott mindez csak azért van mert ELEVE(!) rossz, hibás terméket kapott eredetileg...

Ami meg a másik, ismerve a kereskedők mentalitását, én személy szerint 1 év évig biztos nem veszek inteles alaplapot, és valszeg mások is így gondolják, az intel hozzáállást megismerve.

Pont az Intelnek kellene legjobban forszírozni azt, hogy vissza mindennel, mert nem adunk ki hibás terméket a nevünk alatt senkinek sem, mert az presztízsveszteség, méghozzá nem 5% eséllyel, hanem majd később ennél jóval magasabb szinten, fokozódó mértékben.

Mindet vissza kellene hívnia, különben nagyon is sokan vannak azok, akiknek rövidtávon a profit mindennél többet ér.

• Meridian

senior tag

A cikk tartalmát tekintve az én olvasatom az, hogy aki most vesz ilyen lapkával alaplapot és nem cseréli ki azonnal, akkor az 3 év után szinte biztosan tönkremegy az alaplapja - ha kicsit hazsnálja is...
    Hát kösz!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés