- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Nem kell letiltva lennie, hogy ne vedd hasznát...
Én desktopon hasznát vettem a 2400G/RX480 kombónak, mindegyik hajtott 1-1 monitort, így nem pörgött maxon az RX480 VRAM-ja. Laptopban nem sok hasznát látom, ha nincs több kijelző és a driveres támogatás sincs meg, hogy kiválaszd mi melyik GPU-val menjen...Az általad leírt konfig még vicces is, hisz az M440 alig erősebb az IGP-nél(kevesebb és régebbi design-jú magja van, csak magasabb órajelen), max a dedikált RAM az előnye.
Nekem is volt Dual Graphics-os Lenovo Z575-öm, de ott legalább az A6-3400 mellé tettek egy HD6650M-et, ami azért nem kicsit volt erősebb, és driverből lehetett állítani, melyik program melyiket használja.Az a HP konfig nekem kicsit dilettáns/parasztvakító setupnak tűnik. Afféle "ez van raktáron, próbáljuk eladni valahogy"- gépnek.
Lehet hogy egyszerűen lusták voltak az IGP kikapcsolásával törődni, vagy stikában az hajtja a külső kijelzőt. -
Kansas
addikt
Amíg létezett a hibrid CF(AMD Dual Graphics), addig igen. Csak épp az nem támogatott az új hardvereken, csak a régi FX és A-szériás cuccokon.
-
Kansas
addikt
válasz
Petykemano #37 üzenetére
Gizikének levelezni 3CU-val ott a 200GE-240GE, vagy az utóda, 2c4t, amire Gizikének kell, arra elég.
"hány 6-8 magos Intel cpu ketyeg pusztán igpvel" - laptopban úgy 90%-uk, desktopon talán ha 10%, ami mellé nem tesznek valamilyen VGA-t, de ez csak az én tippem 15 év enterprise IT után. DIY-ban szerintem ~0%, oda nem igazán vesznek i5-i7-et levelezni/videózni, ahhoz túl drága.
"az Intel procin miért nem csak a TDP keretet eszi" az Intel IGP-k fogyasztása kerekítési tévedés a CPU-részhez képest, lásd F-es procik...
Az AMD éveken keresztül szinte minden procijában adott IGP-t, FX kivételével, de tippem szerint azokat nem sokan vették(tán csak sokszálú melóra), annyival rosszabbak voltak az aktuális Inteleknél melón kívül bármi másra, hogy az olcsóságuk se volt mentség.
Nem jött be, most fordítanak a taktikán, ez eddig bejönni látszik. -
Kansas
addikt
Na ja - egy belépőkategóriás cikkhez behoztad a semmiből a #20-t, Cifu meg ugyanazt válaszolta rá, amit én: hogy nem középkategóriáról van itt szó, se a cikkben, se a hsz-ekben, már az egy szem ide nem illő #20 kivételével. Még jó, hogy nem a #28-at hoztad fel példának...
-
Kansas
addikt
válasz
Petykemano #30 üzenetére
Mert ezt így Intelek mellé is viszik, a Ryzenek mellett meg csak a TDP-keretet enné.
Irodába amúgy is elég a 4c4t/4c8t proci, vegyenek 3200G/GE-t vagy 3400G/GE-t, abban pont van Vega8/11. -
Kansas
addikt
És ki beszél itt "RX570/580/590"-ről? Ezek a kártyák RX550 és az alatti szintre jönnek, javarészt OEM gépekbe meg laptopokba - nem is biztos hogy valaha látod bármelyiket is kisker árlistában...
Arról meg van máshol szó, hogy jönnek kisebb Navik, bár nem biztos, hogy az RX570 szintjéig lemennek.
-
Kansas
addikt
Ja, a Radeon VII-nél is az van, hogy "Max Memory Size: 16 GB", aztán tudtommal még sincs kisebb belőle(hogy is lenne, hisz HBM-es).
Az AMD knowledge base-ében annak a cellának ez a neve, függetlenül attól, hogy variálható a RAM méret vagy nem. Attól meg pláne függetlenül, hogy a valóságban variálják-e vagy nem.No nem mintha 1-2GB ne lenne elég arra amire ezeket használják(főleg, ha esetleg HBCC-t is tudnának), de a számháború miatt aligha lesz gyártó, aki kisebb VRAM-ot tenne melléjük - kivéve tán azt az esetet, ha hozzájut jutányos áron egy nagyobb szállítmányhoz pici chipekből.
-
Kansas
addikt
Komolyabb játékra az MX150/250 ugyanúgy nem elég, koca játékhoz meg ezek is elég gyorsak. Én a Vega8-ammal(2500U notiban) simán tolom a World of Warships-et, és az hardverben az RX630 szintje, csak alacsonyabb órajelen és dedikált VRAM nélkül(tehát a gépben levő 2400MHz-s DDR4-RAM-mal).
(#13) Cifu: miért "max."? Nem mintha 2GB ne lenne ezeknek elég, de ezek dedikált kártyák, nem IGP-k, nem a system RAM-ot eszik... és a cikkben sincs sehol szó "max"-ról.
-
Kansas
addikt
Semelyikbe - kétlem, hogy ezek a GPU-k igényelnék a 36GB/s-nél nagyobb sávszélt, ez a Ryzen APU-kban levő Vega IGP-k szintje, csak dedikált VRAM-mal.
A DDR3-as RX620 viszont már valóban vicces, igaz ott csak 2GB VRAM van, de akkor is... mondjuk a csilliótól a 4GB is messze van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest