Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #81 üzenetére
magyarul azt tervezték alul, sehol se írtam még csak azt sem, hogy nvidia hiba lenne, azt se, hogy gpu, a szerintem lehetséges okokról írtam.
-
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #78 üzenetére
senki se támadta az nvidiát, miért akarsz ebből nv vs amdt? pont ezt írtam, hogy nekem amdből volt ilyen bugos szériám.
magyarul pontosan ugyanott vagyunk, tervezési hiba van -
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #75 üzenetére
már miért okozna? a kártyáknak a hűtése alapvetően mindegy. Ha nincs rajta hűtő, akkor se csinálhatná ezt, pont erről szól az okfejtésem. Hibás tervezés vagy a kártyában, vagy a GPU-ban, nem működik a hővédelem. Nem az a kérdés, hogy ki tudnád e hűteni a hibát, hanem az, hogy miért van olyan hiba, amit nem vesz észre a rendszer, és nem kapcsol le/nem veszi vissza a teljesítményt. Volt olyan teszt(vagy linus vagy a GN csinálta asszem), hogy simán bebootltak egy hűtés nélküli ryzen procival, pont azt demonstrálták, hogy jó hőmonitorozással megoldható bármi és elkerülhető a baj.
Bármitől lehet rossz hűtésed, de az nem kell, hogy magával vigye HW-esen a gépet vagy annak részegységét. -
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #73 üzenetére
nemkell, a válaszom a #70-es, amit .b írt, és amivel egyetértek
-
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #67 üzenetére
?? mert miről van szó? a HW semmi esetre sem mehetne tönkre attól, hogy meghajtod, ez nem a 90-es évek, hogy elfőzi minden magát, amint egy kis meleget kap.
-
válasz
Dragon3000 #69 üzenetére
teljesen igazad van.- csak arra írtam amit makkmarce is írt, hogy lehet hogy a szenzorok pont azt nem érzékelték ami a legforróbb pont volt így. Azért is nyomoz most Nvidia is az ügyben hogy melyik gyártó használ még hasonló megoldást.
-
válasz
Dragon3000 #67 üzenetére
Az EVGA felülbírálta a GPU saját szenzor rendszerét és a sajtját használta, ICX3.Ezt írtam pont a #30 ban.
-
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #65 üzenetére
nem terheli jobban, nem ez a baj.
A gond az, hogy a videokártyának vagy gpu chipnek egy bizonyos pontja melegszik el.
Képzeld el a chip-et, ami millió dolgot tud csinálni, de mikor nyélgázon rendereli a semmit (menüt), akkor bizonyos részegységek nem dolgoznak, mások meg izzadnak. Namost az a gond, ha oda nem tettek hőszenzort ami jelzi a hibát, akkor simán hiheti a rendszer, hogy nincs itt semmi gond, a chip nagy része hideg, de egy ponton izzad az egész. (ugyanez az elv vonatkozik magára a kártyára is). Tehát hiába látod te, hogy 50 fokos a GPU, közben meg valamelyik pontja lehet, hogy már túl van a 100-on. Ha nem tudja leadni a meleget, akkor vége a dalnak és elég a cucc. -
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #63 üzenetére
Semmire se jó, a fejlesztő elfelejtett limitet tenni itt az FPS-re.
Arra még jó, hogy jobban merüljön a laptop
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest