Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csak itt arról van szó, hogyha optimalizált a cucc, ami jelen esetben a hardveres gyorsító használatát jelenti, akkor elfut rajta a program rendesen, ha meg nem optimalizált, hanem mindent nyers erőből akar megoldani, akkor meg nem. ahhoz kevesek ezek a procik, hogy egy combosabb videót izomból kitoljanak a tv-re, ezt csak hibátlan hardveres támogatással lehet megoldani.
(#63) Somatom: jaja, az xu3-ban van egy papíron nagyon jól mutató hardver. és itt a papíron jól mutat kifejezésen van a hangsúly.
(#65) gbors: "vélelmezem, hogy ezzel más gyártó is küzd.": más gyártó nem küzd, csak a málna.
-
én a tegnapi javaslatok alapján kicsit olvasgattam, és elég fura dolgokat találtam.
az egyik, amit érdemes tudni, hogy a Banana-ban, bár szintén Allwinner SOC van, más a GPU (Mali-400GP2). számokat tekintve ez is combosabb, mint a RPi-é, de nyilván másmilyen támogatás kell hozzá. elméletileg nem kellene gond legyen vele, mert régi és elterjedt GPU design, de a gyakorlat lehet más, főleg egy ilyen all-in-one rendszerben.
a másik az USB portok használatának optimalizálása. több helyen is olvastam, hogy a RPi sincs a betonstabilitás állapotában USB fronton - vélelmezem, hogy ezzel más gyártó is küzd. tanulási / kutatási célokra ez persze OK, sőt, médialejátszásnál sem tragédia egy-egy esetenkénti fagyás, viszont hálózat feladatok esetén nem túl szerencsés. van valakinek ilyesmivel gyakorlati tapasztalata? -
Félreértés ne essék, nagyon nem szeretem az optimalizálatlanságot és az erőforrások pazarlását, de ilyen szinten talán 1-2 W-ról beszélünk, ami gyakorlatilag semmi.
Optimalizálás itt azt jelenti, hogy CPU-ból viszi a videot (100% terhelés, minden második frame eldobva és szakad a hang 720p-n), vagy GPU-bol (10-20% CPU hanggal együtt flawless full HD)... Vagy hogy a desktop UI 5-10 fps-t tud, vagy gond nelkül 50-et.
-
törölt tag
Ha vas kell, akkor Odroid XU3. Ebben van vas. 8magos Exynos, 2GB ram, Mali T628, EMMC 5.0, USB3.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Munkanélküliség
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Sweet.tv - internetes TV
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gamer PC - R7 5800X, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer Pc - Ryzen 7 3800X, RTX 3060ti, 16gb RAM
- Acer Nitro 5 Gamer Laptop - 15,6 FHD IPS 144hz/ i7 10750H/ 32GB RAM/ RTX 3050Ti/1,5TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Samsung Odyssey G9 49" Oled 240Hz G-Sync, FreeSync VRR Gamer monitor Eladó
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- Indokolatlanul drága webkamera indokolatlanul olcsón eladó! Onlyfans, Livejasmin kezdőszett
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest