Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Köszönöm, hasznos infók!
Azt hittem, hogy azért a Banana is elég jól van optimalizálva (hiszen nagyon hasonszőrű megoldás), de a hsz-ed alapján úgy tűnik, hogy valószínűleg nem. Sajnos egyelőre nem vagyok valami tájékozott a témában, de az mindenképp bizakodásra ad okot, hogy mindkét gépben Allwinner SoC van, szóval elvileg nem lenne annyira nehéz az optimalizálást elvégezni a Bananara sem.Én amúgy jelen esetben alapjaiban véve jobban támogatnám a nyers erőt, mert azzal gyakorlatilag mindent meg lehet oldani, az optimalizálással viszont - pláne egy bizonyos szint felett - kompromisszumokat kell kötni. Félreértés ne essék, nagyon nem szeretem az optimalizálatlanságot és az erőforrások pazarlását, de ilyen szinten talán 1-2 W-ról beszélünk, ami gyakorlatilag semmi. A memóriafelhasználáshoz meg annyit, hogy ha a Raspberry Pi a lejátszáshoz mondjuk 120 MB RAM-ot használ, akkor azon felül még összesen 392 MB áll rendelkezésre. Ha azonban a Banana benyelne pl. 210 megát is (vagyis közel dupla annyit, ami azért viszonylag durva lenne), még akkor is maradna azon felül 814 MB, ami még mindig több, mint a Raspberry teljes memóriájának másfélszerese. Nem mindegy...
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 13" - M4 - 16 GB - 256 GB - 3 ÉV GARANCIA
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Strix G G531GT - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 9300H - 16GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRYTAFÜGGETLEN! ÚJ 100%-os akkumlátor! Gyönyörű!
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azt hittem, hogy azért a Banana is elég jól van optimalizálva (hiszen nagyon hasonszőrű megoldás), de a hsz-ed alapján úgy tűnik, hogy valószínűleg nem. Sajnos egyelőre nem vagyok valami tájékozott a témában, de az mindenképp bizakodásra ad okot, hogy mindkét gépben Allwinner SoC van, szóval elvileg nem lenne annyira nehéz az optimalizálást elvégezni a Bananara sem.