- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Yettel topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
-
törölt tag
Na végre kapisgálod.
Termelésnél bármilyen más területen is sosem fizetnek előre, mindig utólag van számlázás és fizetés is, szállítás után, 30-60-90 napos határidővel.
De itt a hangsúly egyrészt azon van, hogy te árrésről beszélsz, mi meg költségről, amit állítólag a bejelentés pillanatáig nem tud senki. -
warcat
veterán
Pedig pontosan így van, már Evgá-s cikk előtt elmondták Gamersnexuson, hogy az AiB partnerekkel beszélve, természetesen név nélkül, ők sem tudják a kártyák árait addig míg Jensen be nem jelenti például: itt a 3080, ezt és ezt tudja, msrp ára: 699 dollár.
Ez halálkomoly, nem én hűztam elő a hátsómból. -
fLeSs
nagyúr
Az EVGA CEO-ja akár meg is szüntethetné a céget mert az ő cége, az ő dolga hogy mit csinál vele. Az is lehet, hogy ezt fogja tenni.
Egyébként az EVGA nem egy szent, a korábbi kriptós megemelkedett kereslet miatt most a 30xx-ekből is nagyon beraktároztak mint anno 20xx-ekből és most megint az a gondjuk, hogy a kártyák ára megy lefelé ezért csökken a profit, illetve GN azt mondta, hogy a 3090-en már párszáz $-t buknak is. F@sznak kellett felvásárolni annyi GPU-t? Egy ilyen cégnek illene ismernie a piaci folyamatokat és monitoroznia hogy mire számíthatnak a jövőben. A merge már hónapok óta tudva levő volt, az ETH árfolyam pedig tavaly november óta esik. Annyira csak nem hülyék, hogy saját maguknak is bemesélték hogy a gamerek veszik a kártyákat...
Szal ha a profit a gondjuk, akkor arra azt lehet mondani, hogy az ő bénázásuk miatt van.
Ha elfáradt a CEO, akkor menjen el pihizni.
Az NV meg csak szimplán monopolisztikus mivel szinte monopolhelyzetben vannak ráadásul Jensen szeretné ha hosszútávon végül csak ők gyártanák a saját kártyáikat. -
törölt tag
Azt nem tudom mit osztottak meg velük még vagy mit nem, de pont az is lényeg, hogy még nagyon sok oldala van ennek az egésznek és éppen ezért is várom, hogy mi derül még ki és mi sül ki ebből az egészből.
Az infók alapján ez már eldőlt áprilisban, a tárgyalások is megtörténtek addig, az én értelmezésemben a sok elhangzott infó alapján ez már eldőlt, hogy nem lesz több EVGA kártya.
A 30xx sorozat egy részét kiszórják, másik felét megtartják a garanciális esetekhez, a 40xx meg egyszerűen nem kerül piacra, már az sem, amit eddig megterveztek, esetleg legyártottak.
-
1dude
senior tag
A bányászoknak kb mindegy volt, mivel visszahozták az árukat. Játékosként meg 100x meggondolom, hogy adjak-e 300€ -nál többet egy dVGA -ért.
A legjobb az lenne, ha valami chiplet formában gyártanák a GPU -kat. Alsó szintre menne 1, középre 2 a felső kategóriába meg mondjuk 4. Jobb lenne a wafer kihasználtság is, meg menet közben alkalmazkodnának, melyikből mennyi kell, annyi készül.
De SW oldalról az sem állapot, hogy minél gyorsabb egy kártya, annál több teljesitmény vész el. -
törölt tag
Nincs itt semmilyen meggyőződés, de az elmúlt évekből nem tudom neked visszakeresni ezeket a videókat és cikkeket meg a sok infót, amit összeolvastam / néztem, viszont bármikor gyártok neked 3 perc alatt egy hasonló táblát.
De rendben, maradjunk a tényeknél.
EVGA fejese meghívott 2 youtubert zárt ajtó mögé, akik felfedték ezeket az infókat.
Egyik Gamer Nexus Steve, másik JayzTwoCents
LTT is kitárgyalta ez a stream első 30-40 percében.
Innen indulunk, ezekben a tények vannak, nem lesz több EVGA kártya.
Kérdés a többi infó, ami elhangzik a videókban más gyártókat is arra sarkall-e, hogy előjöjjenek, mert akkor megszorongathatják az Nvidiát, miközben pont egy mélyrepülésben van a bányászok miatt (is). -
személyes bánásmódbeli eltérések miatt
Vszleg ez egy régóta fájdalmas pont volt, és ha önmagában nem is vezetett oda, hogy szakítsanak, több egyéb faktorral együtt lehetett kiváltó ok. Ezek a cégvezetők azért elég érzékeny / büszke arcok, Jensentől meg nem idegen az erőből tárgyalás.
-
törölt tag
Az az alapvető helyzet a közleményük alapján, hogy megszűnnek az EVGA kártyák, nem lesznek többet. Legalábbis jelenleg egy bizonyos ideig tuti nem. A jövő meg a kristálygömbben van.
De itt nem csak a profitról volt szó, hanem az Nvidia lehetetlen feltételeiről is és hogy mennyire kontrollban tartják nem csak a gyártókat, de az eseményeket is.
És ha több partner is megerősíti ezt vagy kiderülnek ezek az infók, az már nagyon negatív az Nvidiára nézve, aki már most sem a videokártyákból szerzi a profitot, mert az az üzletág éppen veszteséges, csak betömik a lyukat a sok nullával, amit AI-jal keresnek.
Szóval nekem az a kérdés, hogy előjön-e a többi gyártó részletekkel? Mert nyilván üzletet nem akarnak veszélyeztetni, de média oldalon meg sok oknyomozó van, bármit kiáshatnak.
Egyébként nem bánnám már ha a háromszínű VGA piacot kicsit árnyalnák mondjuk egy negyedikkel. Annak ellenére, hogy egyelőre még zöld oldalon állok, mert szerintem náluk vannak a legjobb kártyák, de az innováció mindenképpen.Köszi a linket, nem is tudtam, hogy van ilyen topik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest