Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Osi222

tag

válasz porkey.g #255 üzenetére

Különben a töltéssel kapcsolatos dolgok nálam is előfordultak. Ezt viszont nem kell ennek a romnak a számlájára írni, mert az eddigi összes általam használtnál is teljesen beláthatatlan volt az üzemidő. Csinálhatok akármennyi wipe battery statust, soha nem fogja azt a szintet elérni, amit a gyári 2.1 elért. Pár nap után mindig teljesen kiszámíthatatlan, az újracsizma meg egy eléggé szánalmas dolog, főleg, hogy stock romnál ilyet havonta ha egyszer kellett csinálni:D
    Ugyanez igaz a különféle kifagyásokra/lassulásokra és másféle anomáliákra. Most hogy legutoljára már a navigálás/töltés is nehezére esett, csináltam egy backupot, amitől ez a gond azóta nem jött elő, de a random belassulások és fagyik maradtak.
    Összeségében elmondható, hogy tökéletes főzött romot nekem nem sikerült találnom, de az eddigiekhez képest még ez volt számomra a leginkább vállalható darab.
    Ezért külön köszönet illeti a kedves fejlesztőt :K

• Osi222

tag

válasz dnelb #233 üzenetére

Persze van cwm backupom, az utolsó gdx-es mizéria óta ez számomra már alapvető történet :D

Most tenni is fogok vele egy próbát, mert ma már többszöri próbálkozásra se kapcsolt be a bt és navi, csak egy hosszas újracsizma után.
    Meglássuk ez mit változtat ;)

• Osi222

tag

válasz dnelb #229 üzenetére

Hivatalos leírások alapján rakom fel a romokat, mint eddig mindig. Azt hiszem egy figyelmes átolvasással és alapvető odafigyeléssel ez mindenki számára eivdens dolog. Nem kókányolok, és nem telepítek semmi feleslegeset. Standard cpu beállítások mellett (smartass v2) és a navi (igo) plusz standard zenelejátszóval 60-70 mb szabad mindig.
    Az utóbbi időben ez a két funkció volt a legtöbbet használva (éljen a nyaralás), de mint fentebb írtam, sajnos már ennyitől is megadta magát.
    A romról pedig csak a saját véleményemet írtam, biztos sokan vannak, akik szerencsésen tudják használni.
    Annyi biztos, hogy ahány főzött romot használtam, annyiféle különféle hiba jött elő.
    Vicces módon szinte mindegyiknél tartósabb használat után, mindenféle hirtelen változtatás nélkül (vmi telepítés, vagy rendszermókolás kizárva) jutottam el idáig.
    Kábé egy évig használtam a gyári romot mindenféle különösebb probléma nélkül (igaz a jól ismert hiányosságokkal). Most fél év kisérletezgetés után jutottam el odáig, hogy ez a jövőben is inkább így lesz.
    Ha meg majd többre vágyom sebesség és funkciók területén, akkor inkább telcsit váltok :)

• Osi222

tag

válasz dnelb #213 üzenetére

Lehet hogy peches vagyok, vagy csak egy rossz x8-am van, de számomra ez a rom is teljességgel használhatatlanná vált.
    Elsőre minden szép és jó volt, közel 2 hétig különösebb problémák nélkül működött.
    Az utolsó héten viszont annyi váratlan kifagyás és újracsizmázás történt, mint még soha. Minden standardon volt/van, de egy szimpla navizásnál vagy zenehallgatás közben is képes eldobni a taccsot, és teljesen kifagyni. Ilyenkor csak egy elem ki-be segít rajta, ami vezetés közben nem kicsit bosszantó. Ma már odáig jutott, hogy szivargyújtós töltővel is csak 15%-ig töltött, majd utána megállt és folyamatosan merült.
    Többszöri újraindítás és a navi mellőzése után bezzeg ezt nem játszotta el, szépen kezdte újból tölteni magát és fél óra után már 40%-on volt mint korábban is mindig. Ez nagyon megnyugtató volt, de így viszont mindenféle okostelefonos funkcióját mellőzni lehetett a telcsinek.
    Sajnos ez számomra a használhatatlan kategória fogalmát teljességgel kimeríti, így szépen befejezem a főzött romos próbálkozásokat, totálisan értelmetlen minden egyes újbóli telepítés után röviddel szitkozódni és butatelefont használni. Igaz hogy a gyári rom fapados és lassú, de legalább működik. Nálam pedig ez minden extra funkció, sebesség és csicsa előtt van...

• Osi222

tag

válasz draco31 #195 üzenetére

Én még ilyet egyik romnál se láttam. Lehet vmi task killert dobtál fel, ami ilyenre is képes?

• Osi222

tag

válasz Osi222 #193 üzenetére

Headset probléma megoldva, aki szintén ilyennel szenved, alábbi linken orvosolhatja a problémát.

• Osi222

tag

válasz draco31 #190 üzenetére

Nekem is persze x8 van, és összességében ha ezek a hibák nem lennének, teljesen elégedett volnék.
    Az akksi problémákat stockon soha nem tapasztaltam, ebből adódóan az újraindításos móka is elég sufnituning megoldás...
    Kamerát meg ritkán használom, de semmiféle kifagyással ezidáig nem találkoztam. Talán itt is csak talán az újracsizma segít per pillanat:)

• Osi222

tag

Sziasztok!

Pár hetes használat után leírnám a tapasztalataim a rom és kernel párosról, remélhetőleg ez alapján is lehet majd az új verziót fejleszteni.

Eddig többféle dx-et használva mondhatom, hogy sok tekintetben a minicm-abu sokkal jobb.
    Viszont vannak olyan hibák, amik zavaróak, és a napi használatban számomra hiányoznak.

Első körben említeném meg itt a headset gomb funkció hiányát: se a hívásfelvétel, se zeneirányításra nem lehet rávenni. Eddig dx alatt ilyen problémát nem tapasztaltam, tehát ez biztos rom/kernel hiba. Nagyon jó dolog lenne ezt javítani.
    Második körben a gps-el kapcsolatos észleltem hibát: vagy egyáltalán nem lehet bekapcsolni (gps ikon nem jelenik meg a status baron) vagy pedig csigalassan talál csak jelet. Egy újracsizma az előbbi problémát meg szokta oldani, de sajnos a második konstansan fennáll. Ilyen hibát dx és stock kernel alatt se tapasztaltam eddig, itt én vmi driver problémára tippelnék.
    Harmadik dolog, amire figyelmes lettem az üzemidő: adatátvitel nálam alapból ki van kapcsolva, és csak 2G-t használok. Ennek ellenére teljesen változó eredményeket produkál az akksi. Legtöbbször előfordul, hogy egy éjcaka alatt képes 20-30%-ot merülni, anélkül, hogy bármiféle alkalmazás nyitva lenne. Mostanság 1-1,5 nap a legtöbb, ami kihozható. Stockon ez simán volt 3 nap is, ami bizony elég nagy különbség. Itt sajnos az összes eddig tesztelt romnál ezt tapasztaltam, nem tudom mit lehetne itt ezzel tenni.

A status led villogását meg már nem is említem, már volt itt róla szó.

Remélhetőleg sikerül az új verziónál ezekre a dolgokra is egy pillantást venni, mert különben az eddigi legjobb rom az összes általam tesztelt közül!
    Thumbs up az eddigi fejlesztésekért :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés