Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz proci985 #22 üzenetére

Az E8400 és a 8200 nagyjából beállt egy árban, használtban 20k körülre. Azért a 8600 nagyon nem 20k. És sokkal többet nem tud, mint egy 8400. Tehát kategóriájában jobban megéri, mint egy 8600. Hiába lehet azt még nagyobb órajelre húzni, annyival a büdös életben nem fog többet tudni, mint amennyivel többe kerül. És így van ez a quadoknál is. Megnézhetünk egy Q9550-et, ami még a fájdalom küszöbön belül van. Elhiszem, hogy a 9770-et még feljebb lehet tornászni, de senki ne mondja nekem, hogy szignifikánsan feljebb, mint az ár/érték aránya. I7 9-es széria detto.

Ediie141: Quadot még mindig nem kimondottan játék miatt vesznek, ezt ugye figyelembe veszed? Nekem sem játékra kell.

• Geller72

veterán

Véleményem szerint feljebb lehetett volna rakni egy picit a lécet. Aki 40k+ pénzért hajlandó CPU-ra áldozni, az egy kis többlettől sem riad vissza. Az elmúlt időszakot is figyelembe véve maradhatnátok az 50k környéki kategóriában. (+-5k) Abban a szegmensben már igen érdekes dolgok is találhatóak. Ha "PH-s szemmel" nézzük a használt piaci árakat, már 50 alatt is van akár i7-920, vagy Q9550. Az 50-60k-s sávban Q9650. Az AMD ebben a sávban jelenleg nem sok procival képviseli magát, de ha bejönnek az alacsonyabb órajelű X6-ok a maguk 200 dodó körüli árával, akkor lesz nemulass. Ne adj isten, elkezdenekszivárogni később az X4@X6-os procik. De az i7-es tartományban több olyan proci is van, ami közel van az általam említett lélektani határhoz. Az ezt követő kategória már valóban csak keveseket érdekel. (nem beszélve róla, hogy a tapasztalatok is mutatják, mennyire felesleges, mert egy kis tuningal ugyan oda juthatunk sokkal olcsóbban. ez már valahol véleményem szerint sznobizmus.) De ismétlem, ez csak az én szerény véleményem.

Új hozzászólás Aktív témák