Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fkosa

csendes tag

válasz hcl #27 üzenetére

A terminált azért még ne temessük el.
    Ha valami megy automatikusan, telepítéskor (jótanács: telepítéskor érdemes internetre kapcsolni a gépet), akkor valóban egyszerű.
    Ha fent van a progi amit keresünk a repo-n, az is egyszerű.
    De ha nem... Akkor jön a guglizás meg az anyázás (felváltva)...meg a parancs-sor.

Sajnos a driver-ekkel továbbra is sok gond van. Amíg nem terjed el eléggé a linux, a hardware-gyártók nem fognak sor erőforrást pazarolni a linux driverekre (persze sok lelkes önkéntes van, aki hackel drivert, nekik köszönet, de közel sincs mindenre megoldás)

Még egy érdekes "próbálkozás" kimaradt a linux distro-k felsorolása jözben:
    sokan próbálkoznak "beágyazott" linuxxal (laptop és alaplap gyártók). Ezek fő jellemzője a gyors indulás (minimalista rendszerek, melyek akár egy alaplap bios-a mellett elférnek) és a merevség (szinte semmit sem lehet telepíteni rájuk, még drivert sem.

• fkosa

csendes tag

válasz CPT.Pirk #11 üzenetére

Nem teljesen ide vág, de örömmel láttam, hogy valaki programozik is linux alatt.
    Nem akar valaki egy cikket írni a linux alatti fejlesztésről?
    Próbálkoztam vele, de egyik fejlesztőt sem tudtam normálisan beállítani (próbálkoztam Codeblocks-sal, Qt-vel, stb).
    Eddig VB-t használtam, ami eléggé ellustított, azután elég bonyolultnak tűnnek a nyílt forráskódú IDE-k (most SharpDevelop-ot használok, de az sajnos nincs linux alá :O)

Új hozzászólás Aktív témák