Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Átlagfelhasználók esetén biztos, hogy sokkal többen töltik le illegálisan az anyagot, minthogy megvennék eredetiben, de ez azt hiszem, nem olyan meglepő, gondolom ezzel nem is akarsz vitatkozni..."
Pont ezzel akarok vitatkozni, mert szerintem nem feltétlen igaz. Ugyan lehetetlen felmérni ezt a terepet, de én mégis leírom a tapasztalataimat. Dolgoztam anno nyári munkában egy lemezboltban, és ha nem is rámolták ki, meglepően jól fogytak a zenei cd-k. Pedig már akkor is tele volt sírva, hogy mennyi kiesés van a warez miatt. Az idősebb, de még a 40+ korosztály sem warezol, egyszerűen nem tudják, nem is ahhoz szoktak. És hozzájuk képest az érintett 14-30 éves korúak is rengetegen vásároltak. Sokan jöttek fiatal tinédzserek is megvenni a kedvenc albumukat, filmjeiket, vagy éppen az olcsóbb akciós cd-kből vittek. Egyik lakótársam igazán csóri rokker volt, de a kedvenc lemezeit mindig megvette, még ha spórolni is kellett rá.
Tehát összegezve az a meglátásom, hogy a társadalom idősebb fele egyáltalán nem warezol, a fiatalok jelentős része pedig megveszi a kedvencei többségét. Amit pedig csak letölt, annak többségét úgysem venné meg, tehát valójában nem jelent kiesést. És ez a magyar társadalom, nyugaton méginkább hajlandóak megfizetni.
A kiadók pedig azóta siránkoznak, amióta az eszemet tudom. Régen a cd-írók bejöttével a másolások miatt volt a rinyálás.VeAr: Akkor kérdezd meg a kínaiakat, mert náluk ott a kínai nagy-tűzfal. Kíváncsi vagyok az ottani fiatalokra...
Nagy részben a nevelésen múlnak a dolgok, nem ezeken.
Új hozzászólás Aktív témák
- Meshtastic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Hobby elektronika
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Apple MacBook
- Hisense LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Dell OptiPlex GX520 SFF,Pentium D 820,512 MB DDR2 félkonfig
- Apple iPhone 16 128GB récezöld
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest