Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• freeknight

őstag

Nagy respect neked! :R
    Szerintem menj be személyesen érdeklődni egy közeli gimibe, ahol ezeket így elmondod, biztos vagyok benne, hogy rugalmasan fognak hozzádállni, nem lesz belőle probléma, ha nem vagy ott minden alkalmon.
    Attól meg ne félj, hogy ne tudnád letenni az érettségit, anélkül, hogy minden órára bemennél. Nagyon-nagyon könnyű a középfokú érettségi, ha az értő olvasás megy, már egy 3-ast borítékolhatsz. Gondolj bele, milyen legalja type-c emberek átmennek kettessel, pedig írni is az orkok tanították őket, és valószínűleg nappali oktatás mellett is kevesebb órát látogattak, mint te műszak mellett fogsz.
    Emelt esetleg kellhet, attól függ, mire szeretnél jelentkezni (nem vagyok nagyon képben a mostani felvételivel, én 10 éve csináltam, akkor még jogra se kellett emelt), illetve cél-e az állami ösztöndíj. Szerintem mindenképp célozd be azt, egy mérnökin nincsenek elérhetetlen ponthatárok, és nem mindegy, hogy félévenként 300k-t csengetsz ki, vagy 0 ft-ot. Diákhitel is megoldás lehet még, ha keresett szakmát választasz, nem probléma visszafizetni.

#6 Fr@nkieWilde: hagyjuk már ezt a 700k-t kereső autószerelő legendáját. Nem egy, nem kettő autószerelő barátom van, alkalmazottként összeteszik a két kezüket, ha hó végén 300k-t utal nekik a főnök, nagy többsége ennyit sem kap. Magánvállalkozóként lehetséges, HA nagyon értesz a szakmádhoz, és van már kiépült ügyfélköröd, akik hajlandóak költeni is, nem a fillért basszák. Autószerelőnek jól felszerelt műhely sem árt ezek mellé, ha versenyképes szeretne lenni. Azért a havi nettó 700k már masszívan egy senior, multinál dolgozó fehérgalléros munkatárs bére, melósként ez nem annyira elérhető.
    A plafon Magyarországon kb 500k, én villanyszerelőként most ennyit kapok, de ezért már rengeteget kell dolgoznom, hétvégén is.

A kiscsajnak meg nagyon jó az az iskolapszichológus munka. El kell kezdeni valahol, meg kell tanulni a szakmát, arra tökéletes. 5 év múlva, magán praxisban nem az lesz a kérdés, hogy eléri-e a havi nettó milliót a keresete, hanem hány millió lesz majd ;) . Első sulis barátnőm is iskolapszichológusként kezdte, egyetem után mindenki nevetett rajta, hogy éhbérért dolgozik, most meg a járvány közepén zsír új Q3-at gurított ki a szalonból. Melósként ez nagyjából elérhetetlen. Ja, és nem kell napi 10 órákat könyékig olajosan görnyedni az autók felett, megteszi a klimatizált iroda napi 4-6 órában.

Új hozzászólás Aktív témák