Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Bennem is már évek óta jelen van, hogy átállni linuxra, jobban érteni hozzá stb, és már többször nekifutottam, de mindig volt valami. Ubuntu, xubuntu, lubuntu, puppy linux, linux mint..és már nézegettem az LFS-t is
Arra jutottam, hogy erőforrás kihasználtságban 512 MB operatív memóriától felfelé a windowsnál nem lehet gyorsabb és stabilabb rendszert összerakni (1 GB alatt XP, attól és fölött 7-es). Sőt, az LFS pont egy 256 mb-al meg valami 1 magos Athlon XP-vel megáldott laptop kapcsán került elő, de butított XP és butított programokkal még mindig praktikusabb és gyorsabb, mint bármelyik egyénileg tákolt disztró.
Azért a fentiek még annyira nem keserítettek el, mert gondoltam majd fejlődik minden, de tegnap jöttem rá, hogy nincs igazam két dolog miatt:
1. minden fejlődik, és lassan már a legótvarabb gépben is minimum 1 gb memó van.
2. tegnap olvastam PH-s cikket a Win8 újításairól. Ha tényleg ilyen lesz (és a win7-nél már látszik, hogy jó irányba mennek), akkor egyszerűen nem lesz értelme váltani linuxra, mert még jobban ki fogja használni az erőforrásokat, és jelenleg egy alsó kategóriás 2 magos, 1 GB memmel szerelt gépnél jobban teljesít egy alap 7-es, mint egy alap XP (hónapokig teszteltem sokféleképpen, szóval tudom mit beszélek).
Más, de nagyon is ide kapcsolódik: mondtak már nekem olyat, hogy jójó, de mondjuk egy izmosabb gépnél xy disztró jobban teljesít, mint mondjuk a 7-es. Ez részben igaz, csak arról feledkeznek meg, hogy MIÉRT. Pl: ubuntuban van firefox, openoffice meg miegymás. Amiket ajánlottak, azokban meg ezek lightweight variációjuk volt. Könyörgöm, ezt a 7-essel is meg lehet csinálni. Mondjuk firefox helyett k-meleont használok, vagy winamp helyett foobart.
Részemről ennyi, de azért picit nyitott maradtam, szóval ha valakinek van ellenérve, azt is szívesen várom

Új hozzászólás Aktív témák
- A Ubisoft lerántja a leplet az Assassin’s Creed IV: Black Flag remake-ről
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mesterséges intelligencia topik
- E-book olvasók
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest