- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dunbar
senior tag
-
Tomy Yayo
senior tag
Nem zavar senkit!
Egyik se szűnt meg, saját néven gyártanak ugyanolyan termékeket, mint régen, ugyanazt a tevékenységet folytatják. Én ezt nem nevezném megszűnésnek, csak egy nagyobb cégcsoporthoz kerültek. A Motorola nagyon úgy néz ki, hogy a Google-é lesz (lett?), de saját név alatt gyártja ugyanazt, ugyanott, ugyanazokkal az emberekkel. Szerinted a Motorola megszűnt?
De azt hiszem ezzel be is fejeztem a trolletetést
-
Tomy Yayo
senior tag
-
gabancs
addikt
Én vagyok a beteg? Biztos. akkor csak néhány igazán nagy magyar!!! márka, aminek az eltűnése még csak fodrozódást sem tett a világban.
Mirelite
Az 1896-ban alakult Magyar Élelmiszerszállító és Áruforgalmi Rt. 1906-ban építette fel első hűtőházát Budapesten. A cég nem csak Magyarországon, hanem Európában is az első volt, sőt a világon is az úttörők között szerepelt. A gyorsan terjeszkedő és az 1930-as évektől Georgia néven szereplő cég szintén bekapcsolódott a mélyhűtött áruk készítésébe
Tungsram
Az 1874-ban Egger Bernát távírógépgyártó műhelyéből kifejlődött, s 1896-ban alakult Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt. szinte kezdettől Újpesten működött. 1911-ben készült el az első gáztöltésű wolframszálas izzólámpa, amelynek sikere a termelés további fellendülését hozta. 1912-től használták a Tungsram márkanevet. A társaság kutatólaboratóriumában dolgozott Bródy Imre fizikus is, akinek alapkutatásai eredményezték a lámpabúra kriptonnal történő megtöltését 1931-ben, s ez forradalmasította az izzólámpagyártást. A cég 1925-től Tungsram márkanévvel rádiókat is készített.
Ganz
A Ganz céget öntödeként 1845-ben alapította Ganz Ábrahám, aki hamarosan a Lánchíd beszállítója is lett. Az 1850-es években Ganz szabadalma alapján kezdték el a vasúti kerekek kéregöntését.
1867-es halála után Ganz Ábrahám családja 1869-ben eladta a gyárat, amelyből megalakult a Ganz és Társa Vasöntő és Gépgyár Rt. Ezt Mechwart András irányította 1899-ig. 1874-től kezdték el gyártani a világhírű Mechwart-féle gabonaőrlő hengerszéket. Közben a villamos gépgyártás is elindult: az elektrotechnikai műhelyt 1878-ban alapították, ebből nőtt ki 1906-ban a Ganz Villamossági Rt.
MOM
1884-ben Budapestre hívták a német származású, a kolozsvári egyetemen mechanikusként dolgozó Ferdinand Süsst, hogy alapítson egy tanműhelyt magyar (finom)mechanikusok képzésére. Amikor 1900-ban az állami támogatás megszűnt és a tanműhely feloszlott, "Süss Nándor Féle Praecisios Mechanikai Intézet" néven finommechanikai vállalatot alapított Budán az Alkotás u. 9. szám alatt. Süss 1905-ben átköltöztette vállalatát egy Csörsz utcai új telephelyre, ahol 1918-ig vezette az intézetet. 1921-ben a cég megvette a Goerz vállalattól az optikaiüveg-csiszolás licencét, 1939-ben pedig felvette a Magyar Optikai Művek Rt. elnevezést. A második világháború kirobbanása előtt lépésről-lépésre haditermelésre specializálták a vállalatot.
Orion
Az úgynevezett néprádiók gyártását 1939-ben kezdték és 1954-ig folytatták, amely a gyár legnagyobb szériában készített rádiótípusa volt. 1942-ben az egész világ rádióexportjának mintegy 25-30 százalékát az Orion bonyolította le, és a világ sok országában gyártottak Orion licenc alapján rádiókat.
-
=Mentor=
őstag
Te beteg vagy! Nem tudom észrevetted e hogy az utóbbi 15 évet a Nokia uralta, az innováció élharcosa volt számtalan mobilkommunikáció alapját jelentő szabadalom, slágerkészülékek tucatjainak megalkotója, éppen ezért kicsit több tiszteletet érdemelne! A Siemens tényleg nem nagy vérveszteség, de az Alcatelről egy tulajdonosváltás miatt balgaság múltidőben beszélni, hiszen azt a szintet ami régen képviseltek ma is hozzák. ZTE, Huawei? Mit is tettek le az asztalra eddig? Meglovagolva az Android sikerét összeraknak telefonokat, a nagyok alá árazva eladják, semmi innováció/egyediség... Igazából persze a mai piacon abszolút nem szükséges túl nagyot alkotni, ha egy készülék jól össze van rakva, stabilan működik és követi az aktuális trendeket már félsiker, ha ehhez hozzá teszi a Nokia azt (egyedi innovációk/formaterv/megoldások), amire valójában képes, akkor lesznek ők még újra "sztár gyártó"!
-
=Mentor=
őstag
Ugyan már valakinek hiába minden beszéd... Az persze nem jut eszükbe egyeseknek, hogy a Nokia olyan áron adja a készülékeit amin tud némi nyereségre (megjegyzem ez nálunk talán az egyik legalacsonyabb) is szert tenni , a Samsung jóval nagyobb profitot tud termelni, egészen egyszerűen azért mert házon belül gyárthat többek között memóriát, kijelzőt stb ami óriási előny pénzben és kapacitásban egyaránt...
-
DummyBoy
senior tag
Istenem ...
Imádom amikor ilyen magas szakmai szinten megy a "beszélgetés" ...
Szeretném ha linkelnél minimum egy videót, ahol a 2-4 magos procival telepakolt mobilok "porrá alázzák" a vérgagyi 900-ast ...
Mert ugyebár itt-ott eldugva azért olvassa az ember a Galaxy S3 tulajok laggoló kezelőfelületről szóló postjait ... Meg az almaventillátorok Iphone4-es összehasonlító tesztjei után a mindkét mobillal rendelkező tulajok méltatlankodó hozzászólásait.
Lehet utálni a WP7-et (Sőt a Nokiát is ...) de a WP7 jelenleg az egyik ha nem a leg"szmútabb" mobilos Oprendszer, ezt bizony elég sok helyen megemlítik ... (Függetlenül a hiányosságaitól ...)
Nem kell alá 4 mag. Ez nem a kólofduti ... Aki egy picit képben van az adott témával, az tudja ezt, aki minimálisan képben van, az pedig hallott már róla ...
Látszólag te egyik sem vagy ...
-
neooen
aktív tag
Nagyon hiányzik egy "trolljelző" ikon, vagy valami, hogy lehessen szűrni az ilyeneket, ha valakinek az életben nem akarom látni egy hozzászólását sem.
-
joey04
titán
Várjuk szeretettel a rendszert, és azon belül leginkább a Lumia modelleket. WP vonalon jelenleg biztos a Nokiát választanám.
-
R081
tag
Még ennyit szájkaratézni...
Én nagyon várom az Apollót.Volt már egy Omnia 7-esem, messze minőségibb érzést nyújtott, mint akármelyik másik droidos Galaxy stuff.Anyagminőségben főleg, de a rendszer stabilitását nézve is, de a Metro miatt is.
Azóta persze visszatértem a droidra, de lassan megint kezd elegem lenni belőle, mert sehogy sem jó.
Kíváncsian várom, hogy mik fognak kijönni WP8-cal.A Huawei megoldására kíváncsi leszek, nem egy felfutott márka még most sem, így nem is tudnak x%-ot rádobni az árra, azért mert nagy név lenne.
Hajrá WP8. -
erdoke
titán
A WP7 kvázi becsíkozza egyetlen tárterületté a ROM szabadon levő részét és a flash háttértárat. Emiatt kártya cseréjéhez HR kell. Ha nem akarsz eltérő felhasználói élményt attól függően, hogy a többnyire láma júzer milyen kártyát vesz, akkor egyszerűbb bezárni ezt a kaput. Vérpistike szája habzana a legjobban, ha az ő noname kártyájáról lassabban indulnának dolgok, mint a szomszéd Class 10-es, Ultra VIII SanDiskjéről...
-
r3dsnake
nagyúr
Akkor meg nem érted miről írok. Hülyén van kitalálva az egész. Alapvető dolog lenne hogy egy eltávolítható kártyán lévő cuccokat a belső tárra másolja át (pl csengőhangok, stb), vagy miután kivetted a kártyát és visszaraktad visszaálljon az eredeti állapot, és ne neked kelljen manuálisan mindent.
-
gabancs
addikt
Mert nem értettem, hogy mit akarsz mondani. Ha kivesszük a kártyát logikus, hogy amit azon tároltunk nem lesz. Ehhez csak nem kell doktori, vagy még is?
De ha már baromságokat írunk, tessék. Ha valamiért megáll az SD kártya, kidobom, és teszek bele egy másikat. Ha megáll az integrált háttértár, mit is csinálok? -
-
r3dsnake
nagyúr
Látszik, hogy fingod sincs az egészről. Nem CE kernelen fog mostmár futni a WP8, hanem NT kernelt használ. Átjárhatóság lesz a Win8 és a WP8 metro felülete közt bizonyos appokkal. De eddig a WP7ről volt szó, és amilyen hardver van alatta, az elég MINDENRE. Nem fogsz olyan appot találni rá, ami nem fog futni tökéletesen.
SD kártya bővítés? Létezik ilyen WP7 telefon, az égvilágon semmi akadálya nincs a használatának, csupán a gyártók kihagyták.
De amúgy nagyszerű az sd kártya támogatás androidnál, amikor kiveszed és széthányja az ikonjaidat a rendszer, eltűnik a csengőhangod és egyéb nyalánkságok. Tényleg szuper dolog a cserélhető sd.
Látszik, hogy csak a levegőbe beszélsz, bármiféle ismeret nélkül.
-
gabancs
addikt
Senki nem utálja a Nokiát. Hiszen nincs is miért! De az árképzését már csak bírálhatjuk, nem? Azért a pénzért gyakorlatilag semmit nem adott.
De már ezt is belinkeltem már, maguk a forgalmazók jelentették ki, hogy irreálisan drága.
Miért is veszekszem? Le van írva feketén-fehéren! -
Ricardo
titán
Egyre nagyobb figyelemmel kísérem a wp vonalat. remélem kihoznak valami jó kütyüt, és a wp8 is megugorja a szintet amit elvárok.
-
gabancs
addikt
Értem! Tehát csak szórakozásból fejlesztették a wp8-at a több magos procikra. Hiszen felesleges, mert a WP tökéletesen elfut (ami igaz is!!!) egy magos procikon is.
Talán a világ ezt másképp látja, és be kellett látni az MS fejlesztőinél, ha nem teszik meg ezt a lépést, akár ki se adják a wp8-ast.De mondjuk egy izmosabb játék alatt biztos megfekszik a vas, már ha egyáltalán elindul rajta. És ugye mondanom sem kell, hogy az Xbox integráció csak elmozdítja ezt a platformot is a játékok felé is. Tehát hiába fut el az alaprendszer, ha a vásárlók balga mód még játszani is szeretnének. Óriási öngól lett volna, ha nem követik a több magos divatot.
Csak köztünk szólva. Ki volt az az elborult elme, aki kitalálta, hogy a wp7-be nem teszünk SD kártya bővítést? Mert hiszen a 6.5-ben is ott figyelt az SD kártya, lásd pl. Omnia 2. Az Android vonalon szerintem az összes telefonban van lehetőség.
-
.LnB
titán
-
gabancs
addikt
-
.LnB
titán
Ez a legrosszabb példa amit felhozhattál, de teljesen jogos.
Itt a Microsoft szívatta meg a Finneket, mert ennyit nem ér így hogy nem lesz frissíthető. De nézd egy átlag, gazdag felhasználó szemével, aki a mindennapokra vesz telefont, nem akar romot cserélni, buherálni a telefont. Ő megveszi mert 1. tetszetős külsőre. 2. Nokia az csak a hozzá értőbbek szerint van bajba, aki nem ért hozzá még mindig a legjobb mobilgyártóként tekint rá. És ugyanúgy ki fogja szolgálni a mindennapokban, mint a másik két említett modell. Egy szó mint száz a 900-at a hozzá nem értők fogják megvásárolni, de ők vannak többen.
-
gabancs
addikt
Már miért ne nézhetném azt? Én náluk vagyok, tehát kézenfekvő, hogy egy telefoncserénél náluk nézek új készüléket a kedvezmények, aranypontok miatt.
De alapvetően teljesen mindegy! Egy meglehetősen (ma már alsó közép vagy alap szintű) vas egy kijelző és a wp. Semmi nem indokolja ezt az árazást. -
gabancs
addikt
Na akkor nézzünk lista árakat (T-mobile)
LG Optimus 4X - 166600 Ft
Samsung Galaxy S III - 201600 Ft
Nokia Lumia 900 - 155400 Ft.Tényleg ingyenes a navigáció? Vagy talán olyan brutális vas van alatta? Tudom, annyira szuper programokat adnak hozzá. De könyörgöm! Gyakorlatilag egy árban van az Optimus 4x-el? Miért?
-
.LnB
titán
Hát senki (vagyis én biztos nem) montam, hogy a Nokia előnyben lenne. Az én szemszögemből annyi a dolog, hogy bejön a Lumia széria. Volt a kezembe sok telefon, és ezek közül a HTC One X-az amire azt mondom, hogy külsőre és belsőre is frankó. Ha letennének elém most mondjuk egy S3-at, és egy Lumia 900-at azt mondanám a Lumia kéne. Jó persze ez teljesen szubjektív, és mivel pont most jön a WP8-így butaság is lenne, de a dizájn az magával ragadó szerintem. Tudom, hogy technikailag az S3 mennyivel jobb, de ha nem most lenne a váltás WP téren, nem haboznék. De így persze egy forintot sem ér
A Nokia most kecmereg ki a gödörből, igaz most ezzel a frissítés dologgal megint mellé nyúltak kicsit, de ott áll mögötte az Ms-és ez elegendő biztosítéknak kéne hogy legyen a sikerhez a 8.0-val.
-
gabancs
addikt
Hát erről van szó! Az áruk indokolatlanul magas. És pofátlanul azt mondják, hogy ingyenes a navigáció. Ja persze, mert eleve kifizetettik az alapárral. Se a HTC se a Samsung nem gyárt rosszabb telefont, ha most hozzátesszük a navigáció árát, amit persze nem tudok mennyi, de kiderülne, hogy egálban vannak. Megint megkérdezem. Hol a Nokia előnye?
-
.LnB
titán
Én ha a megjelenésig kibírom és nem veszek egy Lumia 710-et vagy esetleg egy OmniaM-et. Akkor boldogan várom a Nokia+WP8-as telefonokat. Hónapokkal ezelőtt bárki ha megkérdezett, csak az Andorid+ Samsung duó-t mondtam volna, semmi mást. De bíztató amerre a Nokia és a WP halad, engem megvettek. Csak sajnos félek, hogy nagyon drágák lesznek az első készülékek, és nem tudom majd kifizetni
Elegem lett az Androidból.. és szerintem lassan el is fog múlni, ez a nagy Android láz, és ebből a Windows ha ügyes elég jól fog kijönni. -
gabancs
addikt
Okos telefonokról beszélünk. Nehogy már valaki a navigáció miatt vegyen okos telefont! Jobban jár, ha vesz egy nagyon butát, ami akár 2 hétig sem kér töltést, és mellé vesz egy célhardware-t, ami kimondottan navigálni tud csak. Lehet, hogy még a pénztárcája is jobban jár. Egyébként meg, miután okos telefon, le lehet tölteni más, programot. De maga a telefon akkor is ugyan az marad, leszámítva néhány spec programot.
-
a gyártó által hozzáadott pluszok miatt? Attól, hogy te még nem láttál csak youtubeon wp7et, még nem lesz minden telefon ugyanolyan
szerk:
De maga a telefon akkor is ugyan az marad, leszámítva néhány spec programot. - ha ezek a spec programok nem érhetőek el mindegyik gyártó modelljein, akkor hol egyformák
célhardverjeim:
-butatelefon,
-mp3 lejátszó,
- egy kis gagyi kompakt fényképező,
- GPS,
- notebook,
- egyéb specifikus hardverek,
- Utazótáska, hogy mindent magamnál tarthassak -
gabancs
addikt
válasz
FRENK1988 #18 üzenetére
Tényleg azt hiszed, hogy a HTC silányabb telefont gyárt mint a Nokia? Vagy a Sansung egy fémházas mobillal? Ugyan már! Azt csinál amit akar, a mindenkori üzletpolitikája szerint. A Samsungnak az Android fut nagyon, ezért nem is töri magát, hogy a wp vonalon versenyezzen. De ha az élet úgy hozza, partiban lesz akárkivel. És mindezt úgy, hogy mindent házon belül gyárt hozzá. Hol itt a Nokia előnye?
-
FRENK1988
veterán
válasz
Psychonaut #9 üzenetére
" bejött a WP7 is" Örülök neki
-
gabancs
addikt
Nem akarok rossz indulatú lenni! De alapvetően mi is történne a világgal, ha a Nokia eltűnne a sűllyesztőbe? Alapvetően semmi, hiszen gyakorlatilag ma sincs jelen. Ahogy eltűnt az Alcatel(eredeti nem a kínai) a Siemens telefon, a világ észre sem vette. Ha eltűnik a Nokia, ugyan ez fog történni, hiszen mindig jön új név. Ilyen a ZTE a Huawei és ki tudja mik lesznek még.
Semmi bajom a Nokiával, sőt, nekem is volt nem is egy. De sokan akkora tragédiaként élik meg, hogy nem értem. Évek óta haldoklik, de a piacot nagyon nem rengette meg. Az Apple és a Samsung az ügyeletes sztár gyártó. Ez az élet rendje. -
socialkiller
tag
Az lenne jó (a nokiának),hogy ha a windows phone 8 a nokiákon debütálna.
Akkor talán csökkenne a veszteség, sőt talán elérnék a 0-t.
-
Blindmouse
senior tag
válasz
Psychonaut #9 üzenetére
OMG LOL XD Miezmár!
-
Beri78
őstag
remélem ez most végre bejön nekik
-
Tomy Yayo
senior tag
Nem akarok kötekedni, de biztos, hogy ezt ide akartad írni? Vagy ugyanazt a képet nézzük? Vagy poénnak szántad? Nem védeni akarom vagy ilyesmi, de szerintem tény, hogy ha van olyan telefon(sorozat), amelynek egyedi a formaterve, és abszolút nem összetéveszthető más gyártókéval, akkor az a Lumia 8-900, meg az N9...
Karácsony környékén/jövő év elején esedékes egy WP8-as Lumia, ha továbbviszik a formatervet is.
-
Psychonaut
veterán
Azt tudod te is, hogy a fehér keret is a telefon része, nem pedig azért van ott, mert a Nokiánál nem tudnak egy képet körbevágni...
Helyes, helyes, jövő év elejére talán már elérhető árúak is lesznek a WP8-as készülékek, biztos vevő leszek egyre, bejött a WP7 is, és jó az irány, amit elkezdett a Microsoft.
-
Csepy
őstag
Az a kép egy igen komoly Galaxy S2 hasonmá
Regards: Csepy
-
Apika
addikt
Remélem, hogy a Nokia tud majd belőle profitálni...
-
Maxentius
addikt
Ebből következhet akár az is, hogy Q3-ban $0 felé tart az okostelefonos bevétele a Nokiának.
-
Quarell
tag
Régóta kacsintgatok a WP7 rendszer felé és a hétvégén közel fél órát nyomkodtam egy Lumia 800-at, gördülékeny ez kétségtelen, de valahogy még mindig nem győzött meg ez a rendszer. A "must have" érzés újból elmaradt.
-
lócz
csendes tag
Mindent bele!
-
FRENK1988
veterán
Reméljük lesznek is telefonok már
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest