- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
-
Örök flame basszus.
Kit érdekel mit mond Jobs?
Az telefonjuk és tabletjük is picsaostoba triviális dolgokat nem tud, és a fanokon kívüli igényesebb geekeknek meg nem fordulna a fejében ilyesmit venni.A neten rengeteg dolog Flash, és ha nem képesek megjeleníteni a Flash tartalmakat, akkor ne hívják a gépeiken leledző programokat internet böngészőnek.
Mert akkor ezen az elven, ne vegyünk benzines vagy dízel kocsit, mert pár év múlva úgyis az elektromos lesz a menő, nem az erőforrászabáló benzin, fuj fuj.
A baj csak az, hogy MA, jelen időben a flasht marhára nem lehet megkerülni.
Ha Steve megkerüli, akkor kukázza a web egy részét.
Én se szeretem, mert pörgeti a gépet, meg szívja az energiát, de van, és sok helyen van.És aki ehhez asszisztál neki, mert neki nem hiányzik az ultrafasza ájpedjéről, ahhoz csak őszinte gratulációt tudok nyújtani.
21. század, hihetetlen erőforrások hordozható eszközökben, végül is miért használjuk ki, nem igaz?
Komolyan egy darab kővel értelmesebb dolgokat lehet csinálni, mint egy ájpeddel. -
Integra
titán
válasz
Valentino K. #133 üzenetére
fura, hogy a hero-t ennyire elhanyagolja a htc és mai napig nem jött ki rá a 2.1-es android
-
talamasca
senior tag
válasz
Valentino K. #133 üzenetére
Na nálad is van igazság!
Számodra az a lényeg, hogy tudja a készüléked.
Akkor a HTC a hibás? Ugye, nem.Integra viszont simán leírta, hogy az Apple a hibás...
Én nem vagyok az Apple védőügyvédje, de akkor egyesek miért játsszák ezt a szerepet az Adobe helyett?
-
Valentino K.
senior tag
Ott a pont. Nem a másikra kell kenni a szart, hanem tenni kell azért, hogy egy szolgáltatás makulátlanul fusson az adott készüléken. Engem pl nap mint nap kurvára tud az zavarni, ha egy oldalon flash tartalom van, és nem játsza le a Hero-m. Erre nem az a megoldás, hogy hát bazmeg, ne nézz ilyen oldalakat, vagy nézd meg otthon, hanem igenis meg kell oldani valahogy, hogy a készüléken fusson a flash tartalom. Ennyi.
Remélem, hogy a HTC hamarosan kiad valami flash lejátszót, vagy frissítést -
Integra
titán
nem, nem a te hibád, de nem is a flash-é, hanem az apple-é.
ilyen egyszerű ez.
annyira elvakultak vagytok egyik meg másik oldal mellett, hogy még a saját felhasználói "élményeteket" (muhaha) is alárendelitek a szent keresztes háborúnak..
hát nem lenne jobb, ha simán csak működne a gépeden?
most komolyan, ki a jó büdös francot érdekel, hogy az adott oldal html5-ben fut vagy flash-ben? működjön és kész. totálisan leszarom az egészet, menjen és nem érdekel a többi.
ez kéne legyen mindenkinél a lényeg. nehogy már 2010-ben az legyen a világ legnagyobb baja, hogy egy kibaszott korszerű hardveren nem tud egyik vagy másik rendesen futni.. vicc.
és akkor jön a standard duma, hogy szar az oldal mert flash-ben van megírva, és az almás nem látja. hát sztív dzsobszot kéne a jó büdös picsába elküldeni, hogy egy dilettáns fajankó és ne büntesse már szét a júzereit és nem a flashen szitkozódni, adobe-t szapulni..
legyen már ennyi önkritikátok könyörögöm.ne érts félre, én most nem téged konkrétan támadlak, vagy almásokat, én egy folyamatot támadok, ami rengeteg helyen felbukkan más témakörben is. lassan már politikai szintre süllyed ez az egész adobe, google, ms vs apple történet flash kérdésben, holott ez egy szimpla technikai feladvány, amit megkell oldani. azt kéne már megérteni, hogy az kurvára nem megoldás, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, "aki nincsen velem, az ellenem van" mentalitás.
-
törölt tag
"jobban szeretem az olvasható, ergonomikus, statikus oldalakat" vs. mekkora királyság, hogy az ebook-okban kis mozgó-fityegő-szüttyögő animációk vannak az oldalakon, mert a papír könyvekben ezt nem lehet megoldani, és ez mennyivel jobb...
(tudom, ezt nem te mondtad, ha jól emlékszem, de akkor is...)
-
Nem, nyilván az én hibám
Érdekesmód a BMW-nek is sikerült megoldania az oldalát Flash nélkül. De komolyan, bennem van a hiba, hogy jobban szeretem az olvasható, ergonomikus, statikus oldalakat a csillivilli pörgő-mozgó lószarok helyett? Pl. az úszó felhők minek?
A konfigurátorokhoz viszont tényleg kell a Flash
-
atike
nagyúr
...a Flash teljesen zárt platform, vagyis a fejlődés irányvonalába más cégek nem szólhatnak bele...
Az iPhone OS is zárt, nem? Ok, fejlesztenek rá mint annak a rendje, de próbálják megtartani a zárt rendszer elvét - szűrik a programokat miegymás. Vagy nem?
-
talamasca
senior tag
válasz
fordfairlane #123 üzenetére
Hát akkor erre kérdezz rá az Adobenál, mert a labda ott pattog...
-
fordfairlane
veterán
válasz
talamasca #59 üzenetére
Mobilokra fejlesztünk, Iphone-ra és Androidra idéntől. Ezekben az eszközökben erősebb hardver van, mint az én 6-8 éves asztali gépemben volt anno, amikor már szintén elterjedt volt a flash. Aki azt mondja, hogy nem lehet flash plugint megírni normálisan egy pl. 1GHz-es Snapdragonra, az vagy nem ért hozzá, vagy hazudik.
-
^Clown
addikt
Stevie, azért gyúrjál még a mondvacsinált érveidre egy kicsit, mert ez így édeskevés... A júzereknek kell a flash, mert nagyon elterjedt formátum, kész, punktum.
-
válasz
#06658560 #113 üzenetére
Én is csináltam pár screenshotot a Zsíros Deszkán.
AMD főoldal, a Fusion reklámot kivéve semmi hiba.
AMD belseje, alles gut.
NVidia főoldal, NVidia belső, tökéletes.
Az Alfa Romeo tényleg halott ügy. Még egy mínusz a márkának
A BMW viszont teljesen szép belül is. -
talamasca
senior tag
válasz
Cathfaern #115 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy Windows alatt a flashtől fagy meg a gép...
Hanem, hogy MAc alatt szinte kivétel nélkül a flash az okozója a strandlabdának.A Windowsos flash sokkal jobban van megírva. Ez tény. Ezzel senki sem vitázik.
A fagyásokat (általában, tudod, amikor jön a CTRL+SHIFT+DEL, mint mentőakció) viszont Windows alatt jobban megismerheted, mint Mac alatt.
Mit nem lehet ezen érteni? Minek félremagyarázni...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Stunts666 #111 üzenetére
"Érdekes nekem nem fagy a rendszerem a flash miatt. Windows 7 + Google Chrome."
Ugyanez a felállás, ment pár órát egy flashes webcam stream, 640x480 felbontás, nem túl jó minőség, és olyan 0,2 fps... 50% CPU terhelést (3,6Ghz C2D) és 500mB memóriafoglalást hozott össze a flash. Azért ez normálisnak nem nevezhető. -
törölt tag
ezer köszönet. Fogaskereket nem is látok a rendszeren.
Nem tudtam volna megcsinálni nélküled.
Szóval alfa oldala flash használatával és nélküle.
Ezen tulmenöen a petöfi rádió playlistjéhez is flashen keresztül vezet az út, az nso-ra az alap beléptetés is flashes-pedig a másik jobb lenne, mert értelmesen van megcsinálva a flashessel szemben. -
moonman
titán
-
Stunts666
őstag
És lehet, hogy a Windowsos tulajoknak nem érdekes, mert megszokták, hogy kifagy a rendszer
Érdekes nekem nem fagy a rendszerem a flash miatt. Windows 7 + Google Chrome. Aki valószínűleg tele szemeteli a gépét az ne csodálkozzon azon, hogy fagy. Tavaly október óta használok Win7-et és még nem fagyott le. Biztosan bennem van a hiba.
Nekem ez így is teljesen szép.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem semmi igényem a pörgés-forgásra.Ti Apple rajongók, mindig azt hangoztatjátok, hogy kell a felhasználói élmény. Kiváncsi lennék mennyire lenne élmény egy olyan rendszert használni amiben nincs semmi animáció. Pl Iphone-on képernyőt léptetsz és nem animál. Egyszerüen csak egy villanás és máris a következő képernyőn vagy. Elfordítod a készüléket és semmi animáció. Villan egyet és annyit látsz, hogy elfordult a kép.
Végülis neked nem számít, mert neked nincs rá igényed.
A felhasználói élmény nem csak a reakcióidőről szól.
-
törölt tag
Nem mindegyik oldalon kötelezöen minden flash, de elég sok flash tartalmat ad.
Leginkább csak olyan apróságok, mint folyamatosan mozgó képek, stb. De az alfe oldala eg merö flash halom.moonman: tudnál lökni nekem egy screenshotot ie-ben merre van a flash blokkolás lehetösége? Német a rendszer és nem értem a beállítási lehetöségeket, a menümentes verziótól meg meghalok ie alatt.
Túl fapad a kinézet. Összevetném egyik-asik oldalt mit mutat flashsel és anélkül.
-
moonman
titán
válasz
Cathfaern #108 üzenetére
nagyon sok vállalatnál alapból tiltva van a Flash, és aki komolyan foglalkozik honlapszerkesztéssel, eddig is megoldotta, hogy Flash nélkül is működjön. a Flash ezeken az oldalakon afféle extra látványként funkcionál, szerintem is gáz, ha egy oldal Flash hiányában egyáltalán nem működik, de ettől még kétlem, hogy fogják és holnaptól kukázzák az egészet.
-
Cathfaern
nagyúr
"Ha pedig egyszer a Flash eltűnik, az sem azért lesz, mert első Steve Jobs így akarta, hanem, mert elfogyott mögüle a támogatás, jött jobb, stb."
Jogos, de azért mindenképp hatása lehet a dologra. iPhoneOS elég jelentős tényezővé vált, azaz aki komolyan gondolja a webfejlesztést (és megfelelő nagyságú honlapot készít), annak figyelnie kell rá. Innentől kezdve kénytelen lesz vagy külön mindig flash nélküli oldalt is csinálni, vagy dobja inkább az egész flasht. Persze ez nem ilyen egyszerű döntés, de egyértelműen nagyobb a kisértés az utóbbira így, mint ha iPhoneOS-en is lenne flash.Quasi_modo:
Ha olyan böngésző alól nézed, ami tudja a flasht, akkor flashes oldal jön be. Ha olyanról, ami nem tudja, akkor flash nélküli. Mi ezen a bonyolult? -
válasz
Quasi_modo #105 üzenetére
Moonman már leírta... Lescreenshotoljam?
-
törölt tag
az a baj, hogy jelenleg tényleg sok helyen bele lehet botlani. csak asztali gépen akár észre sem veszi az ember, mert ha jól írják meg, akkor beleolvasd az oldalba szépen.
a html5-tel meg az a nagyon idegesítő, hogy itt tépik a szájukat a nagy cégek, hogy hű de fasza, aztán nézd meg mit tud a youtube péládul html5-tel, pedig ők volt talán az elsők, akik nagy hanggal bevezették, hogy átállnak rá. mert az én gépemen konkrétan meg sem nyikkan egy videó sem html5-ös lejátszóval, pedig tényleg szeretném, ha menne. -
moonman
titán
az a baj, hogy nem csak kockákból áll a világ, sőt. és nekem, mint kockának is van igényem pörgés-forgásra az ésszerűség és a jóízlés határain belül, mert ilyen erővel megmaradhattunk volna a 90-es évek animált gifes szintjén. gondolom az életben nem néztél még YouTube videót, nem játszottál üres ötperceidben egyetlen netes játékkal...
-
Nekem ez így is teljesen szép.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem semmi igényem a pörgés-forgásra.Szerk.: Szerintem elég sok animált GIF is egyszerű erőforráspazarlás. Vicces nézni, ahogy a Nexus is beköhög az üzenetírás alatti smileyktól
Szerk. 2.: De, néztem YouTube-ot. Nem kell hozzá Flash. Játszottam már, de csak gépen, és már az előbb kifejtettem, miért nem kell mobilra.
-
moonman
titán
mert megvan csinálva, hogy flash hiányában is hasonlóan nézzen ki. csak nem olyan szép. de ez nem minden oldalra igaz, a legtöbb helyen szimplán kapsz egy piros x-et, legókockát és azt nézheted.
de a lényeg még mindig azon van, hogy egy személy egyetlen vállalat élén ne akarja már eldönteni a web és a szabványok jövőjét, pláne akkor ne, ha nagyon nagy jóindulattal is max 10%-os piaci részesedéssel bír világszinten. mindenki tudja, hogy a html5 a web jövője, nem véletlenül fejleszti, támogatja mindenki, de a Flash-nek is megvan a maga helye - akár mobilalkalmazásokban is. az meg a pofátlanság netovábbja, hogy fejlesztőkörnyezettől függően tiltanak le natív iPhone alkalmazásokat csak azért, mert abban szoktak Flash appokat is készíteni. ha pedig egyszer a Flash eltűnik, az sem azért lesz, mert első Steve Jobs így akarta, hanem, mert elfogyott mögüle a támogatás, jött jobb, stb.
-
törölt tag
Konrétan majd mindegyik autógyár saját, hivatalos oldala flash tartalmakkal van tele.
IT cégek oldalai, termekbemutató részek szitnén flash alapúak. Rengeteg menü flash alapú.
pár példa:
AMD
NVIDIA
Alfa Romeo
BMWEgyik sem játék, de olyanok, amelyekhez erösen kell. Konfigurátorhoz pláne.
-
Ez már megint úgy hangzik, mintha a webes tartalom egy nagy, önmagában függetlenül létező erőforrás lenne. Ott vannak a fejlesztők és a tartalomkészítők is
A tendencia meg az, hogy ahelyett, hogy lemondanának a mobileszközökről (végülis nem csak az iPhone az, amin nem lehet normális Flasht elérni), elkészítik a mobil/iPhone/iPad verziókat, és kaszálják be a pénzt tovább.
-
<NewL>
addikt
akkor az a jó ha nem fejleszt senki semmit ,meg nem tesz azért ,hogy használhatóbb,egységesen jobb legyen. hanem legyen ilyen mint pl nekem fél perc kell ,hogy bejön egy oldal,meg felugró baromsgok mindenhol,kézmelegitő cuccok stb inkább nézek két évig kék legókockákat az apple cuccaimon,neked nem kötelező használj mást,liszt
de most nemtudom mit kajabáltok ez a pali már nem 1 hete megmondta ,hogy neki nem kell flash soha
-
talamasca
senior tag
Érdekes, ha Ballmer mondta volna ki ezeket a tényeket, most neki adnék igazat.
De ismétlem, azzal sincs baj, hogy ők is a HTML5-t támogatják. Sőt!
Ez csak azt bizonyítja, hogy tényleg komoly gondok vannak az Adobe cuccával. -
talamasca
senior tag
Ez nem volt válasz a kérdésemre. De mindegy.
Tőled már megszokott ez a hozzáállás.Egyébiránt csak azt mondtam, hogy SJ mondta ki először, hogy nem kóser a flash, különösen mobil eszközökön. Nem, hogy ő találta fel.
De téged pont ez frusztrál.
De miért?
Az MSnél ez senkit nem zavar, szó nélkül állnak be a másik sorba. -
talamasca
senior tag
válasz
Quasi_modo #74 üzenetére
Igazad van Ma az asztali gépeken még szükség van rá.
Aztán a Microsoft és az Apple tesz róla, hogy holnap már ne legyen.
Azzal egyébként nincs baj, ahogy az Adobe hozzááll a témához?
Arról is írhatnátok egy kicsit...Ne menjünk már az Adobe után, mint a birkák. Azért mert ők egyedül (érthető okokból) erőltetik a platformot.
-
moonman
titán
válasz
talamasca #71 üzenetére
mi lesz veled... te komolyan ilyen korlátolt vagy? szerinted az epöl szarta a html5-öt? vagy a webet?
"csak annyi a baj, hogy ezt az Apple vezére mondta ki"
csak annyi a baj, hogy az epöl vezére lassan a világ királyának hiszi magát, és amit ő megmond, az meg van mondva. ti meg bólogattok és tapsoltok minden fingásához. -
talamasca
senior tag
válasz
Quasi_modo #72 üzenetére
Neked akkor tulajdonképpen (és moonmannek) csak annyi a baj, hogy ezt az Apple vezére mondta ki... Értem.
Ne félj, nem kell birkának lenni. Te csak netezgess és ne is húzd fel ezen magad ezen.
A tartalmat úgyse te írod. Majd megteszik mások.
Szóval, no para! -
<NewL>
addikt
válasz
Quasi_modo #72 üzenetére
miért baj az neked ,hogy egy gyorsabb,gördülékenyebb dolog felé megy a web?
-
válasz
Quasi_modo #67 üzenetére
Dehogy kivitelezhető.
Az a része a mókának, amit írtál, hogy hiánytalanul meg szeretnéd jeleníteni az oldalakat mobilon (pl. a WOW oldalon a fejléceket), megvalósítható más, nyitottabb eszközökkel (pl. PNG kép).Ami miatt sokaknak sír a szája, pl. Farmville, vagy Kongregate-en a milliárd Flash-játék (amit el kell ismernem, desktopon tényleg jó), soha a büdös életben nem fog menni mobilon. Nem kell Einsteinnek lenni hozzá. Van egér? Van billentyűzet (a QWERTY-seket leszámítva)? Van nagy képernyő, nagy felbontással? Nincs. A játékok és a Flash alkalmazások márpedig erre készültek.
Minden más csak görcsölés. Na jó, ez azért erős túlzás, eddig két olyan dolgot tudok, ami mobilon is hasznos lehet, és nem megoldható Flash nélkül: Dare2Live mondott anno valami tőzsdés-grafikonos oldalt, én meg a Unicredit webbankjának a bejelentkeződobozát tudom, hogy Flasht igényel és megkerülhetetlen (bár az utóbbi esetben elég nagy gyökérség, főleg hogy a Spectranet nem Flash-alapú szerencsére) és hasznos lehet mobileszközön is.
-
Szerintem korrektül leírta.
-
talamasca
senior tag
válasz
Quasi_modo #64 üzenetére
Akkor miért gondolod, hogy szükség van flashre mobilon?
Mi értelme, ha nem lehet maradéktalanul kivitelezni?És miért baj, ha az egyik mobil eszközöket is gyártó cég vezetője ezt nyíltan is közli?
Lehet, hogy ez sokak számára ellenszenves, de ezért csípőből fikázni nincs értelme.
-
-
talamasca
senior tag
Ja, és a kedves MS trollkodók figyelmébe:
[link] -
talamasca
senior tag
válasz
Quasi_modo #60 üzenetére
Még egy ideig...
És ez erős csúsztatás.
Olyan, mintha azt mondanád: Net=Flash. Na!...De már többször hangoztattam én is, hogy tessék velem mobileszközről pl. honfoglalót játszani.
Ha találsz ilyet... -
talamasca
senior tag
Azért a fanyalgók elolvashatnák a teljes cikket a témáról...
A lényeg: A Flash nem MOBIL eszközökre való!!!
Az itteni cikkben is említik.
Az más kérdés, hogy a Macre írt flash player még mindig fos. És lehet, hogy a Windowsos tulajoknak nem érdekes, mert megszokták, hogy kifagy a rendszer, de Macen zavaró...
Ja, és mielőtt az Apple hozzáállását szidnátok, nézzétek meg a korábban belinkelt Microsoft hozzáállást a jövőt illetően.
Persze az is lehet hogy mindkét (MS, Apple) "kis" cég hülye...
Az Adobe meg okos. -
sanp
tag
Jelenleg az iPhoneOS-szel eladott eszközök száma közelít a 100 millióhoz.
Az Apple egyfajta felhasználói élményt ad el az eszközeivel, hogy ezt fenntarthassa, tökéletes kontrollt gyakorol a platform felett. Lehet ez ellen tiltakozni azzal ha nem veszel tőlük semmit. Ha elfogadod és általuk felállított szabályok szerint játszol, akkor többnyire elégedett leszel.
Mindenesetre közeli és távoli környezetemben még senkit nem tartott vissza a Flash hiánya bármelyik iDevice vásárlásától, a pro és kontra érvek mellett a Flash csak marginális jelentőségű. -
cucka
addikt
Az iPhone zártsága valóban nem érint mindenkit, csak azt a pármillió (vagy tízmillió?) embert, aki iPhone tulajdonos.
Iphone-nál nem magának a telefon oprendszerének a zártsága a probléma, hanem hogy az Apple a teljes szoftverpiacot a legszigorúbb ellenőrzése alatt tartja. Az fejleszthet iPhone-ra, aki fizet az Apple-nek, abban a nyelvben, amit az Apple mond, csak az Apple boltjában árulhatod a szoftveredet az Apple által megszabott feltételek mellett, továbbá az Apple bármelyik szoftvernek megtagadhatja az árusítását.
A flash sem azért nem támogatott iPhone-on, mert nem lehetett volna megoldani, ha nagyon szerették volna, hanem mert sok flash alkalmazás az AppStore-os programoknak jelentene konkurenciát.
Az összes olyan nyilatkozat, miszerint a felhasználók miatt ilyen a rendszer, a felhasználók miatt nincs flash véleményem szerint porhintés. Azért zárt a rendszer, mert az Apple-nek ez így jobban megéri. Azért nincs flash, mert az Apple-nek így jobban megéri.Amúgy meg tényleg komolyan lehet venni egy olyan nyilatkozatot, miszerint a flash (vagy bármilyen más technológia) mesterségesen fenntartott korlátozása az iPhone-on (vagy bármilyen más platformon) a felhasználó érdekeit szolgálná?
-
virkir
veterán
válasz
D4rkAv3ng3r #51 üzenetére
64 bites Flash-el is sokáig szívni lehetett minden platformon, szerencsére már nincs (annyi) gond vele.
Mivel nincs így valóban nincs gond vele.
Az igaz, hogy készül valami alfa/béta verzió de még messze nem használható pl. win-enEgyébként is abban igaza SJ-nek és sok fórumozónak, hogy egy zárt megoldás sosem tesz jót semmilyen piacnak, mert Flash ugyebár zárt
Mert az iPhone szoft az annyira nyilt ugye? -
Ricardo
titán
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Lehet meg fogsz lepődni, de pont, hogy Adobe nem nagyon fejleszti a Mac OSX alá a Flash-t és emiatt a leginstabilabb Flash verzió a Mac-es. A legtöbbször a Safari is Flash miatt borul. Ezért is cseszi az Apple csőrét, mert hiába programozzák a Safarit Flash miatt instabil marad, és a looser-usert nem érdekli mi miatt fagy ki/ lassul be a Safari, az Apple-t fogja szidni, nem az Adobe-t. De erről már lehet(ett) olvasni nem egy helyen. Azóta megy a szívózás a két cég között. Win-en és Linuxon sem a legjobb a Flash, de Mac-es verzióhoz képest atomstabil.
Szóval lehet, sőt biztos, hogy a korlátozás is a háttérben van, meg az üzleti érdek, de az Adobe sem tiszta az ügyben, igazán optimalizálhatná a Flash-t már. 64 bites Flash-el is sokáig szívni lehetett minden platformon, szerencsére már nincs (annyi) gond vele.
Természetesen a fejlesztőkön is sok úlik, hogy hogyan írják meg azt a flash-t, vannak normálisan leprogramozott oldalak és gagyik, amitől hasal a böngésző.
Egyébként is abban igaza SJ-nek és sok fórumozónak, hogy egy zárt megoldás sosem tesz jót semmilyen piacnak, mert Flash ugyebár zárt, így nem tud akárki beleírni, így csak az Adobe-n múlik, hogy mi van/mi lesz vele, ha ők nem akarják optimalizálni (látszik) akkor nem fogják. A fejlesztés sem megy gőzerővel. A HTML5 és a CSS jobb lenne tényleg mindenre. Sőt videóra tényleg vannak jobb megoldások, mert azért valljuk be a Flash videók minősége elég gagyi.
Egy közösség által karbantartott és fejlesztett nyílt forráskódú megoldás gyorsabban fejlődik az is tény. -
ngabor2
nagyúr
annak ellenére, hogy nem használok Apple cuccot, én fordítva értelmezem a dolgot. valahol érthető, ha jobs bácsi azt mondja: ha nem tudhatom meg, hogy hogyan nyúl bele a rendszerbe a ti rendszeretek, akkor nem engedem hozzá az enyémhez.
sokan jönnek azzal, hogy a flash ingyenes. igen, ingyenes, de nem nyílt. nem ugyan az a kategória.
-
<NewL>
addikt
mar az Apple iPhone-iPad userek reg elfogadtsk ezt,aki meg azt gondolta es olyan szsndekkel vett ilyen cuccot ,hogy majd lesz rajta az egy barom. nem 1 hete mondja az oreg ,hogy nem lesz hanem 2 eve. akarhanyszor kerdeztek ra a valasz egy No volt,kesz ennyi.
de ezert az erdekelne az itt hozzaszolok 80%-a nem hasznalja egyik termekuket sem,nem is fogja mert kell neki a flash,megmondta mar az oreg mar regen ,h nem lesz...szval sosem lesz ilyen cuccotok akkor mit erdekel titeket?
egyebkent meg lehet kerdezni az iphone topikjaba ,h kell-e a 4-5-6G flash nelkel? siman
ami lenyeges es fontos,sokszor latogatjak oldalakat teljesen raszabjak az iphoneokra. van teljes erteku facebookunk(gepen nem is hasznalom),engadget iphonera szabott app,beatport ,itt minden van mar vagy lesz,hamarabb mint mas platformon. ezert szeretik nem a flashert.
-
Ricardo
titán
Megy a vita hogy jó a Flash, vagy nem, de a lényeg szerintem nem ez. Az Apple megint döntött a user helyett, esélyt sem adva annak , hogy esetleg ő döntse el kell e vagy nem.
A már jól ismert politika. "Te hülye vagy, majd én megmondom mi kell neked" -
plus44
veterán
Én tegnap előtt olvastam, tök véletlenül buktam fel benne az apple oldalán. Nem mondom, van benne igazság is, meg nem is, de azért ehhez kell pofa.
-
ThorsHUN
őstag
A desire topikbol loptam sry.
[link]LOLA velemenyem:
Engem spec meg az is zavar, ha a desire-on olyan flash tartalomba botlok amit nem tud lejatszani/megjeleniteni. Tudom uljek at a pcre. Nem, nem akarok kosz. Innen akarom elerni. Ja meg zavarni fognak SJ altal emlitett dolgok, nos akkor tudom mi a teendo es lekpcsolom a flash-t. De az en kezemben a dontes.
Ez kb olyan, mint a magyar politikaban amikor a politikusok megmagyarazzak, hogy az a dontes amibol ok komoly penzekkel gazdagodnak miert is jo a magyar nepnek. Koszi SJ, de asszem ezt mi itt mar tul sokszor kaaptuk az arcunkba, hogy nehany fanatiikus iPhone hivon kivul ne rohogjunk az arcodba.Szerintem.
-
Falconmaster
tag
Jó. Nyilván alkalmanként kicsit lassúcska, de teljesen használható. Ezt a flashes-böngészőt pl. röccenés nélkül, minden feature-jét kihasználva futtatja az E72-m, majd leestem a székről mikor bejött mobilon (nyilván kicsi kijelző stb stb, de attól még durva volt, nem számítottam rá hogy működni fog flash lite 3mon)
Amúgy szvsz teljesen felesleges ez a hercehurca, nem az a lényeg, hogy Steve bácsiék mit hoznak fel mentségükre - azt vagy elhiszi nekik valaki, vagy nem - a lényeg a végeredmény, ami pedig az, hogy ha valakinek kell a mobiljába flash támogatás (én például elengedhetetlennek tartom. Nem azért, mert nem tudnék létezni flashes oldalak nélkül - egyszerűen b*szná a csőrömet, hogy a százikszezer forintért vásárolt ultrabrutál hightech top telefonomon nézegetheteném a "legókockát". ebben a kategóriában szerintem már alap) - szóval hogy akinek kell, annak sincs.
Így az ilyenek szépen megvárják a flash 11-et, és vesznek egy Symbian/Android/WP7 telefont. Ennyi, kár ezt tovább ragozni.
-
Plexicushio
senior tag
Elmehetsz a 3.14csába epl...
-
madstunt
addikt
válasz
asadasad22 #12 üzenetére
+1
-
moonman
titán
szerintem az aláírásom elmondja, amit gondolok.
-
válasz
Bikerider #36 üzenetére
Mondjuk ha abban a 30-40% tényleg csak annyi (nem olvastam el a linket, sorry), hogy van rajta Flash fájl, akkor abban olyan remekművek is vannak, mint a másik Flashes topikban linkelt WOW oldal. (Jobbkatt a sárga "Cataclysm: The Echo Isles" feliratra!)
Meg Flash intrók és egyéb gyökérségek. Szerintem. -
Bikerider
aktív tag
Egy kis angol, bocsi de nem fordítom le....
[link]How many sites use flash?
We all know that Flash is installed on about 98% of all browsers, but how many web pages use Flash? Surveying more than 3.5 million pages, the Opera (browser) developer center found that somewhere between 30% and 40% of all pages tested contained Flash files. The survey also features fun statistics such as AJAX usage, the least popular HTML and CSS tags and the number of pages that validate.
MAMA (Metadata Analysis and Mining Application) is Opera's structural search engine. Whereas normal search engines return results about the content of pages, MAMA returns results about site structure, including what doctype the page uses, whether it validates, what HTML elements and CSS properties it uses, what plugins, what scriping constructs, and much more.
The survey is a goldmine for web develpers in general, but also for Flash developers. The Flash findings are truly impressive. Countries like the US, UK and Canada are at the lower end, with about 30% of all pages containing SWF files. Countries that were slower to move online has a massive distribution such as China (67%) and Turkey (60%). It should be noted that these countries also have a weaker statistical base, but the numbers are good enough to get less than 4% error margin.
One of the most facinating things to note for Flash developers is that AJAX isn't all that widely used. This was checked by looking for the XMLHttpRequest DOM object, an important part of AJAX technology. Only 3,2% of all the pages in the survey used XMLHttpRequest. This is kind of confirmed through a second source (from 2006 though) as well and it's an interesting argument to bring along to client meetings.
-
asadasad22
őstag
a 99% enyhen tulzas. az altalad latogatott oldalaknak lehet h a 99%-an nincs flash, de ez nyilvan abbol adodik, hogy steve papa hatasara te is tavoltartod magad tole mint ordog a szenteltviztol.
egyebkent az egesz vita alapvetoen ertelmetlen. aki kicsit is ert a webdesign-hoz, tudja, hogy a flash es html nem ellensegei egymasnak, mind2 a web resze, mind2nek megvan az ertelmes felhasznalasi terulete. html elsosorban egyszeru szovegalapu oldalakra van kitalalva elsosorban, flash multimediaban gazdag, interaktiv, latvanyos oldalakra. ugyanakkora faszsag egy latvanyos, interaktiv bemutatooldalt html-ben megirni, mint szovegalapu oldalt flash-ben megcsinalni.
-
asadasad22
őstag
válasz
LEFTHORSE1 #28 üzenetére
szerintem tokeletesen fogalmad sincs arrol, hogy mirol beszelsz.
-
Stunts666
őstag
Ne azt a pár Iphone tulajt nézd aki Magyarországon él és ezt az oldalt olvassa.
Vajon hány flashes oldal létezik amiről nem tudsz???
Szerintem meg van az az 1 millió. Ki tudja, hogy például hány orosz/kínai/japán/arab oldal van ahol flasht használnak és te nem nézed??? De te azt nem számolod, mert számodra lényegtelen.Vajon hány Iphone tulaj van a VILÁGON akinek hiányzik a flash???
Gondolom nem 1000 iphone van a világon és csak 100 embernek hiányzik a flash (ha csak ennyi lenne, nem is lenne gond). De meg kellene toldani ezeket az adatokat pár nullával és akkor máris rosszabb az arány. Nem mindegy, hogy 1000-ből 100 ember elégedetlen vagy 1 millióból 100 ezer.Vagy megint hülyeséget beszélek???
-
nyogo83
senior tag
Azért megnézném Jobbs bácsi fejét ha az Adobe miutan ráunt erre a mizériára, bejelentené hogy: Bocsi, Steve. De sajnos a jövőben nem áll módunkban a termékeinket OSX alá fejleszteni
Gyakorlatilag az Apple is egy egesz jelentős featuret húzott ki az Adobe CS5 Flash új verziójából, ami gyakorlatilag a flash alkalmazásból nativ kódot - iPhone appot csinál.
Főként olyan sunyi módon hogy a hivatalos megjelenés előtt pár nappal tette ezt...Szerintem elég erősen visszaesne az iMacec, Mackbook Prok eladása, mivel elég nagy százalékát melóra használják és OSX alatt nem sok versenyképes Photoshop vagy Flash szintű alklamazás van. Akik pedig ezzel meloznak, egy percig se gondolkodnának hogy platformot váltsanak...ergo Adobenak bevételkiesés nincs, de az Apple picit szopóágra kerülne.
Megjegyzem, majd 10 éve flashben fejlesztek és szánalmasak az érvek amiket felhoz, de főként azok a viták amiket a különböző fórumokon az Apple Szektások gerjesztenek(akik 99%-nak Flash = izgő mozgó bannerek+idióta flash játékok)
Egyébként nem is egy olyan nagy külföldi designstudioról tudok, ahol csak Apple cuccokon megy a fejlesztés, valamint elég megnézni pár tutorial videot flash fejlesztéssel kapcsolatban és érdekes módon OSX alatt csinálják
-
sanp
tag
Van valakinek tapasztalata első kézből hogy milyen egy mobileszközön a Flash?
Örülnék ha megosztaná a közösséggel, mert kíváncsi lennék már egy igazi véleményre a sok elméleti találgatással szemben. -
majom2
senior tag
"The future of the web is HTML5. Microsoft is deeply engaged in the HTML5 process with the W3C," ... "HTML5 will be very important in advancing rich, interactive web applications and site design. The HTML5 specification describes video support without specifying a particular video format. We think H.264 is an excellent format. In its HTML5 support, IE9 will support playback of H.264 video only."
Dean Hachamovitch
General Manager, Microsoft's Internet Explorer team
klikk -
LEFTHORSE1
őstag
Szerintem SJ-nek tökéletesen igaza van, nagyon tisztåban van a flash lejàtszòk user bosszantò mellèkhatàsaival. Ha jòl értettem az Apple szeretné megkapni az Adobe-töl a flash player forràskòdjait hogy egy olyan flash playert alkosson amelyel tudja biztositani a biztonsàgot ès az akadålymentes videòlejàtszàst
-
asadasad22
őstag
válasz
fordfairlane #19 üzenetére
egyebkent en is biztos vagyok benne, hogy ha elhagyjuk a sok bullshit-maszlagot a dolog korul az egyetlen igaz es valos, oszinte valasz arra hogy miert nincs flash az ennyi: marketing okok miatt, veszelyeztetne az appstore-t.
jobs-nak ennyi a baja, semmi tobb. az apple uzletpolitikaja pedig az egyik legundoritobb, ami a vilagon letezik, igy amig uzleti erdekuk fuzodik ahhoz hogy ne legyen flash, nem is lesz. es mindezt meg nagyon jol el is tudja magyarazni az almabuziknak, hogy tenyleg elhigyjek hogy nincs ra szukseguk, es hogy jobs jobban tudja hogy mire van szukseguk, mint ok maguk. aztan ha egy napon epp ahhoz fuzodne erdekuk, hogy legyen ra flash, egy szempillantas alatt ott lenne a telefonokban, es jobs-ot megvaltokent unnepelnek annak ellenere hogy azelott (most) meg buszkek is voltak ra, hogy nem volt flash-uk.
ahogy ez volt ez a copypaste-el, multitask-al is. a szanalomnak valami egeszen uj lepcsofoka ez az egesz mizeria. -
Shiku
aktív tag
"ha beleharapsz (gy.k.: epöl cuccot veszel),
kiűznek a paradicsomból (ahol eddig azt tehettél amit akarsz)"
Ez nagyon jóAmúgy szerintem a nagyon elvakult fanatikusokon kívül senki nem szereti, ha megmondják neki, hogy mit szeressen/gondoljon/használjon.
De attól még látható, hogy az apple-t viszi valami előre,
tehát még mindig több előnye lehet mint hátránya.De attól még nem kell azt állítani, hogy a hátrányok előnyök.
-
Bitlisz
aktív tag
Na még egy érv, hogy miért nem lesz epöl cuccom.
Régóta bennem van, hogy ennek az alma dolognak milyen bibliai párhuzama van:
ha beleharapsz (gy.k.: epöl cuccot veszel),
kiűznek a paradicsomból (ahol eddig azt tehettél amit akarsz)Pedig a dizájnt szeretem, ha nem megy a praktikum rovására (mondjuk ez náluk elég gyakori). Ahogy hallom az alma cuccok tartóssága már nem olyan mint régen volt.
Azért nincs Flash, mert tisztán szoftverből nem lehet a szifonon meg ájpeden kinyomni a flash tartalmakat, alacsony szintű hozzáférést meg nem akarja kiadni a saját kezéből.
Esetleg még az is, hogy rengeteg flash játék (flash alapú alkalmazás) elérhető ingyenesen a neten, tehát ez is visszavetné az alkalmazásboltjuk forgalmát.
-
Greg-77
aktív tag
Az lehet de tudtam nézni a Flash cuccokat! Az Opera Mini sok oldallal nem csinált semmit miközben a SkyFire vígan muzsikált, de ez nem a böngészőkről szól most! Szóval megoldható ezek szerint úgy is, hogy ne terhelje a kütyüt! De szerintem leginkább a Flash játékok miatt csinálja ezt Jobs bá! Az swf.hu-n olvastam fórumot erről, olyan emberkék írását is akik sok éve dolgoznak flash-el és HTML5-ben nagyon sok minden nem kivitelezhető vagy nem olyan szinten mint Flash-ben! Tehát az öreg akármit is mond még jó darabig marad. Közben a meg a Chrome-ba már integrálva van a flash player! Miközben sokak állítása szerint a Safari win és osx-alatt is nagyon szenved a Flash állományokkal mérések szerint 3x annyit időzik vele mint más böngészők! Lehet kicsit elkanyarodtam, sorry!
-
fordfairlane
veterán
válasz
Quasi_modo #20 üzenetére
Egyelőre a vetélytársak még nem elég erősek, üzleti szempontból, nem műszaki értelemben, és addig az Apple feji a piacot. Ha a konkurencia igazán terjedni kezd, és komolyan veszélyeztetni fogja az Iphone pozícióját, szerintem akkor fog változni az Apple hozzáállása.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
fordfairlane #19 üzenetére
Majd ha lesznek igazán erős, nyílt versenytársai az Iphonenak, és az Appstore üzletág jelentősége csökken, akkor lesz flash is.
Szerintem már vannak. Elérik azt, hogy mindenki ellenük támad, pedig ez nekik sem jó.
Szerintem. -
fordfairlane
veterán
Ebből is látszik, hogy ezek kifogások. Én biztos vagyok benne, hogy Jobsot egyáltalán nem érdekli sem a flash sebessége, sem a zártsága. A flash egyszeruen egy platform a platformban, ami lehetővé tenné, hogy ingyenes alkalmazásokat szippantson be az Iphone, csökkentve az Appstore bevételeit. Majd ha lesznek igazán erős, nyílt versenytársai az Iphonenak, és az Appstore üzletág jelentősége csökken, akkor lesz flash is.
-
Csak mondtam egy számot, teljesen mindegy, de sok helyen alkalmazzák, nem mondhatod, hogy nem.
Ez a hozzáállás meg SJ részéről.. inkább nem mondok rá semmit. Ne ő akarja már nekünk megmondani, hogy mire van szükségünk, és mire nem. Tegye meg a saját cuccaival(meg is teszi) aztán annyi, de ne haragudjon meg a világ, de azért ez már sok. Én magasról letojom, hogy ő mit tesz bele a cuccokba, és mit nem, hogy korlátozza le, vagy hogy nem, aki akarja megveszi, aki nem, meg nem. Viszont ne akarja már most megmagyarázni a világnak, hogy nekünk az kell, amit ő akar. Rakja bele ő a flash-t a cuccaiba, aztán akinek nem kell, nem használja, de ááá inkább ez.. -
válasz
Barthezz2 #16 üzenetére
Mondjuk valószínűleg az én netezési szokásaimmal van baj, de az elmúlt három hónapban kb. 2-szer engedtem ki egy Flash mókát a FlashBlockon. Hol ez a millió weboldal, amihez annyira marha fontos a Flash?
Greg-77: Azért lehet, mert nem tűnt fel, hogy a SkyFire hasonló elven működik, mint az Opera Mini: a Flash kép- és hanganyagot egy köztes proxyszerver dolgozza fel, tömöríti, és löki le a telefonodra. A telefonod attól még nem fog Flasht támogatni
-
Ez a fantasztikus hozzáállás, csak gratulálni tudok.. Ha már apple cuccokba nincs benne a flash, akkor az másba se legyen benne, mert minek, mert szar, mert nekünk(SJ-nak) nem kell.
Így a mai naptól, mivel Steve bácsi úgy döntött, hogy nem kell nekünk flash, ahelyett, hogy az alma is alkalmazná, ne alkalmazza senki, írjuk át holnapra azt a pár millió weblapot, meg mindent, ami igen, és akkor mindenki boldog.
Mintha a coca-cola írna a pepsinek, hogy ne csináljon több kólát.. Éljen május elseje -
Greg-77
aktív tag
Ez annyira gáz nekem, az öreg fószer eldönti, hogy szar és nekem esélyem sincsen megbizonyosodni róla, hogy tényleg az!
Csak azt nem értem akkor az E71 ARM 11 369 MHz procival skyfire böngészővel nem nagyon szenvedett a full flash oldalakkal sem. Amikor tönkrement a gépem yourVideo-ra föltett filmeket és sorozatokat néztem végig mindenféle fagyás vagy hangcsúszás nélkül! Persze majd kifolyt a szeme de ez más más kérdés a lényeg h működött! Steve Jobs blow job!
-
Psych0
őstag
Most már értem miért nincs szükségem rá. A bácsi jól megmondta a véleményem...
-
asadasad22
őstag
koszi steve papa, tobbre nem is szamitottunk.
az oregnek valami komoly paranoiaja lehet.
valaki emlekszik az elso apple reklamra? 1984-bol? kicsit ironikus, hogy mara pont az apple lett a kivetiton beszelo demagog turranosz, akinek nem lehet ellentmondani es mindenki azt csinalja amit mond. -
<NewL>
addikt
nekem biztos nincs. 5 hónapja használok safarit,az első héten rápróbáltam a flash player telepitésével,valami hibát írt ki,azóta rá se próbáltam. szóval tök jól megvagyok flash nélkül.
max hetente egyszer ránézek a promotions.hu-ra (mozillával)a bulifotókat megnézni,azaz oldal egy flash gyöngyszem,a kis gyenguc netem alig birja betölteni.meg mi a francnak görcsöljek,rengeteg fontosabb átáll iPhone,iPad kompatibils megjelnitésre,vagy így vagy úgy. egy példa is legyen : [link] Úgy néz ki a Facebook is beáll a sorba, az adatlapra feltöltött videók már 99%-ban támogatják a HTML5 formátumot, így közvetlen nézhetjük iPad, iPod Touch vagy iPhone-on.
jorgi22 : nem szídják elegen az iMac,MacBook felhasználók?
van lehetőséged dönteni,vegyél olyat amin van flash és neked megfelel,kész. -
jorgi22
tag
meg ,hogy a userek 60%-a rábökjön az első 10 perc használat után a settingsbe az off csuszkára?
És ha így lenne, akkor mi van?? Ez az Adobe problémája lenne, és végre jogosan lehetne szídni őket, hogy szart csináltak..
Szóval Jobs érvelése sántít.. Ha rossz, nem fogom használni, de attól még legyen meg a lehetőségem rá, és ne döntsék el helyettem!
Mellesleg, sokan például kikapcsolják a képek betöltését mobilnet közben, hogy kisebb legyen a betöltendő oldal mérete, de ha egy kép érdekli őket, visszakapcsolják!
Meg lehetne oldalni, hogy a flasht is ugyanígy ki lehessen kapcsolni, hogy stabilabb legyen a rendszer, de ha egy oldalon meg akarsz nézni egy videót, visszakapcsolhatnád és kész!! -
Reset Elek
aktív tag
7. : Az Adobe egy része Microsoft tulajdonban van.
8. :Tök ingyenes a flash. -
gerilee
aktív tag
Azonkívül, hogy rengeteg dologban igaza van, ez a mondat kiverte nálam a biztosítékot:
"A cégvezető szerint az iPhone OS által támogatott HTML5, CSS és JavaScript szabványokkal ellentétben a Flash teljesen zárt platform, vagyis a fejlődés irányvonalába más cégek nem szólhatnak bele."
Kábé mintha Sztálin megvádolná Hitlert népirtással... -
<NewL>
addikt
aki akarja használni az meg vegyen mást.
inkább ne legyen ha ettől stabilabb. sokat olvasgatok iPhoneon,de sose zavart meg nem akartam harakirit ha legókocka volt egy videó helyett.
az már inkább ha a gép elé beültem és annál a videónál nem éreztem azt ,hogy ugyanolyan gyors mint máskor vagy összeomlik,lefagy a böngészőm.azért legyen iPhoneon meg iPaden flash ,hogy beverd a kijelzőjét meg megtaposd? meg ,hogy a userek 60%-a rábökjön az első 10 perc használat után a settingsbe az off csuszkára?
-
h-yle
addikt
Lefordítom magyarra: aki nem azt használja amit én akarok az bekaphatja. Tövig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest