Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A OnePlus 11 is Android 15-re váltott
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megmutatta a OnePlus a 13-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Nokia 9 PureView Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjani1172
addikt
Igazam lett. Amikor megláttam mire készülnek már akkor írtam ez nem fog összejönni.Egy blöff az egész.
-
doooo
veterán
Nem, nem, nem. Ja, hogy 6 legyen? Akkor még nem, nem, és végül nem. Ennyit ehhez a telefonhoz, úgy en bloc.
-
turbulencia8
őstag
Engem a lassú és gagyi ujjlenyomat-olvasó nagyon zavarna. Kár érte, ezek szerint nem javított rajta az áprilisi update!
-
vilmose33
őstag
válasz Narancskoma #42 üzenetére
Köszönöm a tesztet. Jobb telefont vártam kamera terén.
A jövő most van
-
<Lacy85>
addikt
válasz Zsoleszhun #39 üzenetére
Sőt, lehetett volna helyettük akár iPhone is. Vagy LG. Meizu-val sem hasonlítanak össze soha semmit.
Eszem megáll nekem is, de tényleg.Amúgy kár a telóért. Én is nagyon vártam, de ez így szörnyű...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez a telefon ilyen kamerával szégyen gyalázat. Az esti képek egyenesen pocsékok egy ilyen árú és nevű telefonhoz képest. Sok hűhó semmiért...
(#42) Narancskoma +1, a benti portrés képen meg tényleg durván látszik, hogy milyen rosszul választotta el az arcot a háttértől a szoftver.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Narancskoma
tag
Ezek a portré módos képek borzasztóak. Ha 1.5 évvel előbb jön ki, akkor sem nagyon állná meg a helyét.
-
Vanir
veterán
Ha ilyet problémát látsz, akkor írj konkrétumot, emeld ki, hogy mit hiányolsz, mit tennél még a cikkekbe. Ezen a szinten az általad bemutatott destruktív kritikának semmi értelme nincsen.
Amúgy meg merem kockáztatni, hogy a Mi A1-em jobb képeket lő portré módban GCam-mel, mint ez a telefon...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Zsoleszhun #39 üzenetére
Sajnos hozzá kell szoknunk, hogy amíg a Xiaomi is nem áll neki reklámozni/tejelni addig ezek lesznek...
-
veterán
A Nokia az már nem az a Nokia ami anno volt... Ezért a készülékért szerintem nem szabad pénzt adni, mert amivel hirdeti magát már a nevében, nah ahhoz pont nem ért.
Sajnos erről egy idézet jut eszembe:
"- Főnök! Elkapták az egyik ügynökünket Alaszkán!
- Kár érte! Kiváló ügynök volt!" -
e-newsee
addikt
Hát én asszem előszedem a ZF2-t, és csinálok egy full éjszakai holdas képet. Ott is van egy úgynevezett "bagoly" mód, ami 4 pixel fényadataiból csinál egy képet. Persze, a kép kisebb felbontású lesz, de a módszer ugyanaz, csak ott is egy lencse van a hattal szemben. És kíváncsi vagyok, mit tud ehhez képest.
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
nicu71
addikt
hát..akárhogy is nézem ez egy csalódás.Pedig nagyon vártam ezt a tesztet.
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
hankock
tag
Nekem már az elég gyanús volt, hogy a DxOMark a mai napig nem tesztelte le.
-
joey04
titán
Na ennyit a sok kameráról. Parasztvakítás. Késett is, de egy a kamera akkor is bukta lett volna, ha a tavalyi csúcsgépek ellen érkezett volna...
-
Juhaszatti
addikt
A tavalyi proci pár évig valószínűleg még semmilyen kompromisszumot nem fog jelenteni, a kijelző pedig tényleg remek. Sajnos nálam a közepes kamera kizáró ok, és az sem túlzottan tetszik hogy az S10+ méretű házban a sima S10-nél is kisebb kijelző van.
Viszont szerintem abszolút nem csúnya, sőt. Aki egy egyedi telefonra vágyik, és megelégszik a közepes kamerával, annak tökéletes választás.[ Szerkesztve ]
-
Greentea
senior tag
Huhh ebben azért több volt.
VISZONT:
"A Lövőház utcai jelenetnél" manualban nem lehetett a Nokia-val ISO500-as képet lőni? Úgy lenne értelme az összehasonlításnak a P30-al. Nyílván ISO6400-on kicsit más minőséget produkál a kamera.. Gondolom automatan rakta 6400-be, de az meg szoftveres bug.
Állványról próbáltátok? -
Graphics
Jómunkásember
Mondjuk ez így kicsit erős kijelentés...
Nem nagyon akad jobb szakmai oldal. Én azért ismerem őket, beszélgettünk már párszor is.
Inkább akkor valamiféle érvvel támaszd alá a mondandód, de ez kicsit beszólogatás inkább...Front van ez tény, de nem kell egyből összeesküvéseket gyártani... Ha meg valami nem tetszik... Nyomás tovább... De más munkáját ekézni szerintem nem oké...
Ez a fórum, ez a MA! nem erről szól... És nem is erről kell szólnia.
Ha valakinek nincs a kiskedvence megemlítve, akkor egyből megy a nyafogás... Felesleges. Elég teszt van, mindenki meg tud nyitni egy GSMArenét, és egy összehasonlítást odatenni...
@Zsoleszhun: Ha meg túl sok a Xiaomi, az a baj... Felesleges hisztizni...
[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz Zsoleszhun #19 üzenetére
Mi9 még nem volt nálunk, itthon hivatalosan még nem kapható, ahhoz nem tudjuk hasonlítani.
Amúgy meg tényleg nettó ostobaság olyat írni, hogy "nektek tiltva van", ahol van értelme, ott mindig ott a Xiaomi is alternatíva gyanánt, ott meg azon megy a hiszti, hogy miért kell mindig ahhoz hasonlítani. Szóval üljetek össze a konteóitokkal a többi összesküvés-orientált fórumozóval és alakítsatok ki egy egységes álláspontot, köszi.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
aelod
veterán
válasz Zsoleszhun #19 üzenetére
Rég nem szakmai szemmel íródnak a cikkek...
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Crafter32
őstag
Idén, akkor mi lesz a telefon kamerák között a sorrend?
-
törölt tag
válasz Harsányi Cs #9 üzenetére
A P30-nak sem a kameramoduljával van baj, csak a Huawei sajnos nem alkalmaz lencsekorrekciót a raw fájlokon, de már több generáció óta. Anélkül más telefonok nyers képe is így nézne ki (meg néz is ki némelyik).
Ráadásul ezen a modellen a színek sem pontosak a RYYB színszűrő miatt, a legtöbben meg nem fogják tudni hogy kell ezt korrigálni, csak elkönyvelik, hogy sz.r.
[ Szerkesztve ]
-
Zsoleszhun
addikt
Nektek tiltva van, hogy xiaomi készülékhez hasonlítsatok a cikkekben? Szerintem simán befért volna most is valamelyik Samsung vagy Huawei helyett egy MI9.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
félisten
válasz Harsányi Cs #16 üzenetére
Attól ez még nem hiba, ilyen a technológia. Adobe Lightroom-ban letöltesz a lencséhez egy profilt és már nincs ott.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Fred23
nagyúr
válasz TheBikerider #10 üzenetére
Van 170-ért is, és lesz ez hamar 150 is, úgy pedig már oké. 150-nél többet szerintem nem ér, de 3-4 hónap múlva már lesz is ennyiért, szóval csak a Nokia jár majd rosszul, amiért nem tud nyerni ezen a mobilon (se).
-
Harsányi Cs
csendes újonc
válasz Plazmacucci #14 üzenetére
a samsung s meg note sorozat nem, meg az iPhone-ok sem
-
thefreeman
aktív tag
Hát ez gyenge lett. Igy nincs értelme ennyi kamerának.
-
félisten
válasz Harsányi Cs #13 üzenetére
1020 is vignettál meg rengeteg más mobil is, BUMM.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Harsányi Cs
csendes újonc
állítsd RAW-ba és csinálj egy fotót egy üres papírlapról vagy egy fehér mennyezetről / falról, akkor majd látni fogod hogy nem a megfelelő lencse van a szenzoron, vagy lehet hogy nem azt a szenzort használták ami a p20 pro-ban és a mate 20 pro-ban van, de erre nem látok túl sok esélyt, sajna P30 Pro-val készített RAW fotókat még nem találtam sehol a neten
itt egy kép erről a hibáról egy picit eltúlozva:
https://drive.google.com/file/d/1NrL09eYMvCyG7iRquGf-KdO2qyHNatmv/view
a JPG képeken ez ugye nem látszik mert a huawei is szoftveresen tódozza-fótozza a hibás szenzort hogy az átlagfelhasználónak ne tűnjön fel (ezért is ez a legjobb telefon azok számára akik nem értenek a fotózáshoz, mert az automatikája aránylag jó, de ha ki akarod belőle hozni a maximumot akkor már gondok vannak), de pl a Sony IMX586-os szenzoron már olyan mértékű ez a hiba hogy még a JPG képek szélén is látszik hogy ott sokkal zajosabb a kép, annyira kevés fény jut a szenzor szélére, és nem értem hogy a tesztekben erre miért mondják rá hogy "hát ez most a világ legjobb fotóstelefonja" -
batai15
félisten
Gagyi .a pixel mobilok a példa rá hogy jó szoftver és egy kamerával lehet az él mezőnybe lenni,ennek meg hattal nem sikerül .
-
nagyúr
válasz Harsányi Cs #9 üzenetére
P30 Pro-nak nálam nincs elkúrva a kameramodulja...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
veterán
Xiaomi Mi9 és még pénze is marad az embernek bőven.
De a frissen kihozott S10-zem is olcsóbb ennél..és szerintem jobb is...meg a Mi9 is...
Szerintem,ez így nagyon harmatos.Kezdő ár legfeljebb 170ezer forint kellene legyen.230ezer forint ezért? Ez kellemes árazás a cikk írója szerint? Hát szerintem pedig drága.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Harsányi Cs
csendes újonc
végre, vannak nyers fotók és meg is említettétek hogy a P30 Pro-val ellentétben ennek nincs elk*rva a kameramodulja (nem vignettás a képe), nem értem hogy a huawei miért nem képes jó minőségű kameramodulokat rendelni a sony-tól mint pl a samsung. Bár így hogy csak 12 megapixeles, így sajna a nokia 1020-as még mindíg jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Kinder
senior tag
Ez a fényképező rész nem lett valami fényes.
Jobb, mint az asszony 3 éves Iphone SE telefonja, de az én XS-em viszont eléggé agyonveri.
És ez szomorú, mert jobb lenne előre fejlődni. -
hemaka
nagyúr
Gagyi lett, azok a kamu mosott hátteres képek... Azzal büntetni lehet olyan szarok, mindegyik hibás több helyen is.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
aelod
veterán
Amekkora dirr-durr volt körülötte annyira nem mutatott semmi olyant ami nagyságrendekkel kiemelné a fotós képességeit a mostani mezőnyből.
Itt is jól látszik, hogy a kevesebb kamera és a jól megírt szoftver néha több mint a pókszem effektusban elrendezett mindenféle lencse."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Graphics
Jómunkásember
Pár helyen a ragok nem jók
Késve jött, nagyon késve..
-
nagyúr
Kár, hogy nem az eredeti specifikációval gyártották ezt a készüléket, pedig nagyon vártam a xenon vakut pl. Mindenesetre nagyon nem nyúltam mellé a P30 Pro-val. RIP Nokia.
Már már azt tudom leírni, hogy a P30 Pro-val kapunk egy zoomos PV 808-at.
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Politika
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán