- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
julius666 #41 üzenetére
A CABAC analógiáját inkább úgy fogalmaznám meg, hogy jelentős hatása van a dekódolásra is, viszont a minőséget rontja, ha nem ezt alkalmazzuk. A te megfogalmazásod is jó, csak én máshogy írtam le.
Kódolásnál is az egyik legköltségesebb elem, viszont a CAVLC kevésbé hatékony entrópia kódolási eljárás. HD-hez azért dukál a CABAC.
-
válasz
WonderCSabo #35 üzenetére
Nem a felskálázottra gondolok, hanem arra, hogy nem egy reális 4K... ez pedig látszik az infókból is. Köszi., hogy linkelted. 19 Mbps kb. annyi egy 4K felbontásnál, mintha 250 Kbps XviDdel kódolsz egy másfél órás filmet.
A peak 60 már szebb, de az csak a max. a CABAC alap lenne jó HD-nál, a ref frames meg...
Meg kell nézni a kacsás, meg a tömeges demókat. Azok kicsinálnak egy átlag PC-t.
Mindegy, azt jól példázza, hogy lehet 4K-t nézni PC-n, csak kompromisszumokat kell vállalni cserébe.
-
válasz
WonderCSabo #31 üzenetére
Még nem néztem meg komolyabban, de azért egy MediaInfo hamar lebuktathatja, ha kamu...
-
válasz
WonderCSabo #21 üzenetére
Ja, persze... azt akartam írni, hogy a grain kiszűrése jól alkalmazható az összemosásra. Nem tudok ma fogalmazni, kösz a helyesbítést.
-
válasz
WonderCSabo #16 üzenetére
És ugye ne feledjük, eleve a tv-s adások csak interlaced módon érkeznek. Mi lenne, ha 4K-s adás jönne akár interlaced változatban is?
Azt a "sávszélpazarlást" nem engedik meg a szolgáltatók maguknak egyhamar.
A grain (szemcsés) effekt nem feltétlen csak a kamerák hibája. Sokszor a CGI és a valóság "összemosására" is jól alkalmazható. De ha az előző példátoknál maradunk, egy BD 1080p és egy 4K-s videó, ami ugyanazzal a kódolóval (nyilván más level értékkel) készült, elvben tényleg ugyanúgy látszik.
Ezekre egyelőre nincs felkészített codec és a DXVA sem ismeri, kezeli jól, így felesleges is próbálkozni PC-n 4K-s vagy nagyobb HD videókkal. 130 Mbps-t nem visz egy átlagos PC, nem hogy azt a 24 Gbps-t (még tömörítve sem)
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest