Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Oliverda #62 üzenetére

Szerintem a 45W-os Kaveri nem sok HTPC-be sem annyira. Bár tény, hogy sima HTPC/NAS-ba én is Bay Trailt és Kabinit várok. De pl. 3D-hez eddig 65W-os proci kellett. Nem tudom ezt a Kabini el fogja-e bírni.

Netezős konfignak pedig még talán kevés is a 45w-os. A 65W-os meg kb. arra jó, "általános használtra". De persze kinek mi az igénye... :)

Ill. A 4 magos Kabini, Bay Trail azért, ha 3x gyorsabb is, mint a régi Atom/Brazos és éppen elég nezetgetni, ha másra is használod kevés lehet.

Plussz mindez függ a többi versenytárstól is. Elég lehet netezni bármelyik, de ha van hasonló árban jobb akkor már kétséges mit választ az ember. Márpedig ez a szegmens most eléggé túltelített. Sok jó megoldás van hasonló 10-45W TDP-ből.

szerk: De meg is fordíthatjuk a kérdést. Talán félreértettél a "nezetős" kifejezésemmel. Egy 65W Kaveriből jó, erős általános gép lehet:
    - Cpu-ban is kellően erős (még ha az Intelhez képest nem is olyan acélos)
    - Gpu-ban is bőven elég általánosságban.

Egy ilyen, nem netezős, hanem "általános, erősebb gép" gép is simán mITX-be való már. Ehhez viszont szerintem kicsit túl vannak árban méretezve az mITX lapok.

Új hozzászólás Aktív témák