- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
Klupido #6472 üzenetére
Elméletileg ugyanarra az alapra épül mindkettő, csak újradolgozták a külsejét, kapott egy csendesebb ventit, valamint könnyebben építhető bele 2.5" HDD, meg van minden hdd-hez külön fogantyú (rajta a hdd kereten).
Ha nem fontos az usb3 és elég az 1.2-es proci, akkor jó választás (olcsóbb) lehet a 320.
Felső a v2, alsó a v1:
Aki tud németül (én nem tudok, csak annyit, hogy zeitungkiosk, meg hogy tiefer-tifer, ich komme, snellen-snellen.) annak itt egy összehasonlító cikk.
-
-
Tonyk
veterán
válasz
nandris #6458 üzenetére
*.*.*.* volt eredetileg. Ezt azt jelenti, hogy a világ összes ipv4 címéről engedi a belépést.
Ha mondjuk a te LAN tartományod 192.168.0.x , akkor 192.168.0.x-et írj. Ha 192.168.2.x, akkor 192.168.2.* -ot írj. Azaz ebben az esetben csak 192.168.0 vagy 192.168.2 kezdetű címekről enged be.
Privátban küldök egy settings.json-t.
-
Tonyk
veterán
válasz
nandris #6454 üzenetére
Bocsi ez lemaradt a settings.json -ból:
Kb. így kell kinéznie valahol a konfig fájl közepén:
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "JELSZÓ",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "USERNÉV",
"rpc-whitelist": "192.168.1.*", <--- Ide az ip tartomány megy, ahonnét be akarsz jelentkezni a példa szerint a 192.168.1.* -ből (* = 1-255) lehet bejelentkezni.
"rpc-whitelist-enabled": true, -
Tonyk
veterán
válasz
nandris #6454 üzenetére
Leállítod a tm-et.
slacker -r
Kiválasztod, eltávolítod.
Törölsz minden hozzá tartozó mappát (/ffp/tm) ; Konfig állományt, stb. Hogy mit hova pakolt, ellenőrizhető a /ffp/funpkg/installed/Transmission.... fájlban. Ehhez mondjuk nem árt előtte kimásolni valahová, hogy az eltávolítás után is tudd olvasni.Újratelepíted.
Fore reinstall nincs, csak reinstall funpkg -I (nagy i betű). De ez megtartja a konfig fájlokat, és ha ott van valami elsz@rva, akkor mindegy.
Félve kérdezem meg, hogy ugye az " " közé tetted a jelszavad (ami sima plain text) és a sor végén vessző van ? Méghozzá a meglévő sor végén és nem új sort kezdtél neki!
(#6452) ShadeWolf
"funpkg -i plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz ( bontsuk ki programunkat ))"
Ez nem "kibontás" , hanem a telepítés.
De összefoglalom neked mennyi egy plex telepítés (Nem használom a plex-et, azóta lehet már van frissebb a csomagok között. Ha igen, célszerű azokat feltenni):
*Telepítés*
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7
/arm/plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
funpkg -i plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
Várjuk még végez.
* Indítás *
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
Indexelni való fájlok mennyiségétől függően időbe telik amíg elkészül.
Ha minden jól ment akkor elérjük a web-ui t a nasIPcíme:32400 porton.
* Unistall *
/ffp/start/plexmediaserver.sh uninstall
funpkg -r plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz -
Tonyk
veterán
válasz
pcsabap #6389 üzenetére
1. /ffp/start alatt futtathatóvá teszed a lighttpd.sh -t
2. /ffp/etc alatt létrehozol egy lighttpd.conf-ot és beállítod a szád íze szerint (google->lighttpd.conf-ra kismillió leírás van), azért minimálisan ennyi legyen benne:
server.document-root = "/elérési/ut/ahol/vannak/az/oldalak/"
server.port = 1080
mimetype.assign = (
".html" => "text/html",
".txt" => "text/plain",
".jpg" => "image/jpeg",
".png" => "image/png"
)
index-file.names = ( "index.html" )3. /ffp/start/lighttpd.sh start
A szerver portja azért pl 1080, mert ugye a ip-cím:80 -on a nas saját webszervere megy! A routeren úgy is forwardolod majd (gondolom a publikus címen meg a router admin része érhető el).
-
Tonyk
veterán
válasz
sulu1701 #6375 üzenetére
keresőbe: megfigyelt mappa és bingó
, bár ffp nélkül nehéz lesz
, és mivel gyári tm, ezért nem is ott lesz a fájl, de egy find / -name settings.json csodákra képes
Egyébként a 310 és 320 ha jól emléxem, az admin megosztás download/torrent mappáját figyeli. (ekkor azért lődd ki a gyári letöltőt, ne kezdje el az is tőtikézni (bár lehet össze is ugranának az aznos fájlnevek miatt ...)
Egyébként tuti mennie kell a v2-vel, mert most nézem a Release notes-t és ez van benne: Recognition support for the NSA325v2
-
Tonyk
veterán
válasz
sulu1701 #6368 üzenetére
Most nézem, hogy az ftp-n 325-v2 könyvtárában is ott az ffp: ftp://ftp.zyxel-tech.de/NSA325_v2/4.70/zypkg/
A webprefix -be próbáld meg ezt beletenni és így próbáld:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/
"majd frissítettem a csomaglistát"
Ugye nem F5-el frissítettél?
-
Tonyk
veterán
így van! 310-ben 1 GHz, 256MB RAM, 1 lemez; 320-ban 512MB RAM, 1,2GHz, 2 lemez.
(#6365) sulu1701
A v2 annyira új, hogy itt még nem is volt ilyen tulaj.
web_prefix :
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/(#6366) diewelt
Telnetet itt senki nem használ (most így hirtelen az sem tudom, hogy nélküle hogy van telneted, mert szerintem sehogy).
Hogy mire kell? shh, mc, minidlna, plex, TM mélyreható konfigurtációja, különböző szoftvercsomagok, stb. Sokmindenre. -
Tonyk
veterán
"Szerintetek melyik érné meg jobban az árát"
320
"Aludni mennyire lehet mellettük?"
Engem ha a gyerekek kitúrnak az asszony mellől és a nappaliban alszom, akkor nem zavar. Egyébként minden szarra felébredek, de e mellett simán elvagyok. Picit halkabb, mint egy laptopventi alapjáraton.
"de ha hálózatba elérem a NAS-t"
Bakker ez egy NAS! Network Attached Storage : Hálózatra kötött adatattároló. Elég durva lenne, ha pont a nevében lévő funkciót (amire kitalálták) nem tudná. A többi funkció (torrent, dlna, stb) csak extra.
-
Tonyk
veterán
válasz
borrudi #6341 üzenetére
Ha pingelhető (bár ez sokat nem jelent még), esetleg ssh-n eléred? Meg kéne nézni mi fogja. Nálam szokott olyan lenni, hogy a webfelület nem lesz elérthető, ha túl gyorsan váltok a menüpontok között. Ilyenkor a zyhsclient (vagy valami hasonló a neve) ragad bele, 99%-on pörgetve a procit. De még magával visz valamit, mert ezt kilőve sem érhető el a felület csak reboot után.
Egyébként nyugpdtan lehet az efféle hibákat tolni a magyar supportnak. Felettébb kedvesek és segítőkészek voltak velem is. Mondjuk nem árt nekik részletes hibaleírással (javítási kísérletek felvázolásával) szolgálni.
"Mondjuk én már beletörődtem, hogy ilyen."
Hát nagyon nem ilyen (-nek kéne lennie)!
Én úgy emlékszem a kettővel ezelőtti frissítés után kezdte ezt a macerát.
Melyik van most fenn?
-
Tonyk
veterán
válasz
kmarci25 #6330 üzenetére
"(Legutóbb, mintha az is visszaállt volna egy korábbi verzióra.)"
Sima resettől az ki van zárva!
Passzolom (tipp: tápellátás ok?), de próbáld már ki egy másik hdd-vel is. Amikor benne van a hdd és megpróbálod megmozgatni, akár az egész házat, de akár a hdd-t, nem nyikkan meg?
-
Tonyk
veterán
válasz
kmarci25 #6308 üzenetére
Tedd fix ip-re. Hátha a dhcp szerver hülyéskedik vagy a nas agonizál a dhcp-vel és ezért nem találod meg a neten.
Nálam mostanság fordul elő olyan, hogy a gyerekeim nézik a filmet és egyszer eltűnik a nas, pár másodperc múlva megint megjelenik. Tegnap nézegettem a router logját, és ott látom, hogy a nas új címet kért, akkor amikor eltűnt a dlna szerver (persze u.a. a címet kapja). Átpakoltam fix-ip-re attól kezdve nem jött elő a bug, legalább is eddig. (ezt is lekopogom: kopp-kopp-kopp )
-
Tonyk
veterán
Én sem kötekedés képpen írtam, csak kérdezem, hogy akkor van-e egyéb ötlet arra, hogy kiszűrjük és megkönnyítsük a többiek számára a helyzetet.
(#6306) kmarci25
Nálam van egy DT01ACA200 a 320-ban HDD1-ként 11 hónapja, nincs vele gond. (kopp-kopp-kopp). HDD-nékül próbáltál resetelni? A nas fix ip-n vagy static DHCP-van?
-
Tonyk
veterán
válasz
gonorrea #6283 üzenetére
"Van egy samu d5000 led tv (usb-ről divx, xvid, mkv, srt megy) és egy tp link 10/100 router"
a többi lényegtelen
1. igen
2. nincs. Ez nem medialejátszó. A lejtászásért a tv felel, így az srt is a tv feladata kell legyen (mondjuk a dlna szervernek is tudnia kell mellé küldeni az srt-t. Pl. a minidlna tudja (külön telepítendő), a gyárit nem tudom, nem használom.Joshi!
"A Megabites Ethernet BD film lejátszás plusz torrentezésnél kevés lehet"
10/100 Megabites
És a lejtászáshoz és torrentezéshez nem ez a kevés, hanem a proci
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #6271 üzenetére
"Illetve érdemes e telepítenem ezt ( idle3-tools-0.9.1-arm-0.tx), ha nekem az FFP a Hdd-n lesz?"
Mindenképpen! Ettől még ki-ki csapja a fejet. Ma reggel abban maradtunik, hogy úgy tűnik a thaiföldiekben mindenképpen kapcsolni kell, a malaysiai gyártósorról származóban nem
Őszintén szólva költöztetést még nem csináltam, de szerintem nem úszod meg a reconfigot mivel 310-ről van szó... De úgy emléxem volt már itt valaki aki csinált ilyen cserét, hátha ő megcáfol.
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #6263 üzenetére
Már hogy ne parkolna! Az eszköz energiagazdalkodási beállításai is befolyásolják!!!!
Joshi! Mennyin van a nasban a hdd kikapcsolása? Max 300-es érték lehet, azaz 5 óra. Ha 5 óra eltelik és a kutya sem nyúl hozzá, a nas elküldi csicsikálni. (már ha nem rajta van az ffp, mert akkor nem)
-
Tonyk
veterán
Az nem Jumbo file hanem Jumbo frame
Nem mindegy! Még az is lehet, hogy rosszabb lesz tőle.
Kábelezésed milyen? Legalább Cat5e inkább Cat6 kéne. Illetve véletlen nem-e olyan kábel, amin csak 4 ér van bekötve?
szerk.:Ja, és a jumbo frame-et minden, a kommunikációban résztvevő eszköznek támogatnia kell. Méghozzá azonos frame méretben. 4k<->9K
-
-
Tonyk
veterán
Na, akkor már van is mért különbség egy 310 és 320 között.
A kérdés, hogy a fw mennyit befolyásol a routeren.
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6235 üzenetére
A próba != vásárlás ...
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6231 üzenetére
Ki kell próbálni.
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6229 üzenetére
NSA325 v2 van legújabbként.
Azt azért ne felejtsd el, hogy nálam azért >70MB/sec nem egy TP-LINK routeren keresztül megy (Jó nem is egy 50E-es routeren...). Biztos nagyon jó TP-LINK, de én be nem engedem a lakásba, melóhelyre, stb.
-
Tonyk
veterán
Fogalmam sincs, de abban meg a 320-nál van erősebb proci.
Doky1988
Nem vagy egy egyszerű eset (már nem tudom, hogy direkt nem akarod-e megérteni vagy ...)
Vedd meg a WD-t és nyugalma lesz mindenkinek, neked is, nekünk is.
Már mindent elmondtunk róla, pro-kontra. Még 50x leírhatod, hogy WD, passzív hűtés, nyáron 40 fok, akkor sem fogunk mást mondani. Ebben van venti, abban nincs, nyilván hangosabb a semminél. Abban van egy 800-as proci 256MB rammal a 320-ban 1200-as proci 512MB rammal. Hogy neked mitől erősebb a WD ??? -
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6222 üzenetére
Én meg inkább 320-at vennék a bővíthetőség miatt.
Szerk.: a válasz eggyel feljebb akaródzott.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #6180 üzenetére
De ez nem kőbevésett szám. Vagy bejön vagy nem. Előbb lesz "badsectoros", vagy csapágyas, minthogy ezt a számot elérje normál körölmények között. De, igen a greennél ezt valóban elbaltázták, rádobtak még egyet az amúgy sem fényes sorozatra. (Aztán pesze lehet, hogy a redem hamarabb döglik meg mint egy green...
)
Green-nél jött elő ez a mánia hogy majd spórólnak vele ~0.5-1W-ot.
A red szériát eleve hosszabb üzemre tervezték állítólag. Majd meglátjuk mi lesz belőle.
Egyáltalán nem voltam WD rajongó, csak a mostani szegényes kínálatban akkor már inkább ez (vagy a black, de az meg még drágább). Kár a Samsungért, nagy kár.... -
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #6156 üzenetére
wget https://www.dropbox.com/s/oshb8ndc4hsect4/idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
a letöltött fájlt átnevezed erre: idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
funpgk -i idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
utána pedig kiadod ezt a parancsot:
idle3ctl -g /dev/sdx ahol az x a wd helye a nasban (fdisk -l -el meg tudod nézni, bár 310 esetében ez csak egy lehet: sda ; nsa32x esetében sda vagy sdb)
pl.: idle3ctl -g /dev/sdb Így megmondja mennyin van jelenleg.
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #6099 üzenetére
100m után kell aktív eszköz. 15m még meg se (kéne) kottyan(nia) egy normális kábelnek. Persze szabvány szerint 12,5 cm-nek lennie kellene erősáram és utp között. vagy FTP; SFTP
(#6098) Jim74
"Egyelőre nem kapkodom el a vásárlást, lehet hogy megvárom a 325 v2 árát és kicsit spórolok még rá"
37-ről indul a v2. Ennyit szerintem nem ér. NSA320 a maga 24E forintos árával bestbuy. 325v2-nek marketingszaga van.
-
Tonyk
veterán
válasz
agyaska #6096 üzenetére
Transmissionnál (ffp alatt) a config fájlban (/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json) van egy watch-dir bejegyzés. Amit oda beírsz, azt a mappát figyeli.
pl.: ha az /i-data/md0/torrent mappát akarom figyelni, akkor:
"watch-dir": "/i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true,(A settings.json-ban minden bejegyzés után vesző van! Kivéve az utolsót, ott nincs semmi!!!!! Az egész pedig { } jelek között.)
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #6092 üzenetére
http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/
vagy
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.82-arm-1.txz
funpkg -u ~/Transmission-2.82-arm-1.txz -
Tonyk
veterán
Azért kerül többe, mert újabb, egy picit erősebb a proci, na meg az usb3, de azóta már van 325 v2 is.
. Most 25-ért van 320-as. Az elég jó ár érte.
-
Tonyk
veterán
Én nem használom, de úgy látom, másik NSA-ra tud, belső winyóra, és külső adattárra tud szinkronizálni.
Nem próbáltam, de lehet, hogy más hálózati eszközre is tud menteni (Távoli esetében 1-es link), a lényeg úgy tűnik, hogy admin nevű user tudjon a kiválasztott megosztásra írni. (Hogy ez a megosztás SMB , NFS , vagy más azt csak próba után derül ki, de lehet már valaki próbálta itt és majd megosztja.)
-
Tonyk
veterán
btsync: BitTorrent Sync. , szerintem nem erre gondoltál.
hanem a BackupPlanner-re.
De igazad van, ez egyszerűbb megoldás, mint crontabbal vacakolni.
Szóval Jim74, a BackupPlanner lesz a Te barátod, ha nem akarsz a kézzel turkálni a rendszerben.Csak a beállításnál ügyelj hogy a beállítás után (Szinkronizáció-Tükör) , az első futtatáskor a cél mappa üres legyen, mert ellenkező esetben az forrás mappádat is kigyomlája.
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #6057 üzenetére
Torrentezni elég a 310.
De mondjuk olyan összehasonlítani a 310-et meg a 320/325-öt, mint egy láda és két láda almát/két láda pirosabb almát.
Én az mondom, nem árt az a plusz bővíthetőség.
Első körbe vettem egy 2TB-os Toshibát bele, mondom elég lesz, + volt egy 250GB-os WD BLUE, az jó lesz dokumentumoknak. Most kikerült a 250-es és ment a Toshiba mellé egy WD RED 3TB
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 3
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Oppo Reno 7 5G 8/256GB 65w töltővel
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest