- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
"Melyik topicba tegyem fel a kérdést te írtad hogy ez nem nas hoz tartozik ez a kérdés."
Erre írtam, hogy "szerinted"? Szerintem egy T-home-os topicba....
A nas-ban 21-en van a port, nem pedig valami máson?
Belső hálón látszik a nas ftp-je?
A portforward szabályt elmentetted? Látszik is a listában?
A szabályban a wan start és end részt ugye NEM töltötted ki?! -
Tonyk
veterán
T-home-os routerben a dyndns be van állítva?
Simán ip-vel próbáltad (tehát nem dns címmel)?
T-home esetében kívülről próbálod vagy belülről (Külső hálózat = pl. mobilnet)"címmel simán elérem de viszont a T Homos rutettel nem.
Rádugtam direkt a T Homos ruterre de ott se jött össze."" vagy melyik topicba rakjam fel a kérdést?"
szeritned?
A sikeres külső elérésnek két feltétele van.
1. Publikus ip: Ez elvileg adott a T-nél.
2. megfelelően végrehajtott portforward.
+ opcionálisan valamilyen dinamikus dns szolgáltató, de ez nem elengedhetetlen feltétel. Az első kettő viszont igen. -
Tonyk
veterán
Ha ez a portforward (esetleg virtual server néven fut) akkor igen, de a fenti beállítás (az hogy beírod hogy ftp) nem elég. FTP portja TCP 21. Ill. ki kell tölteni a lan host részt is. Itt adod meg, hogy melyik gépre dobja tovább a router a kintről érkező kérést.
Tehát:
WAN start port : 21
WAN end port : 21
LAN host ip address: ide jön a nas statikus ip címe
LAN host start port: 21
LAN host end port : 21A statikus ip-n nagy a hangsúly. A routerben vagy beállítod a static dhcp alatt a nas mac címét, hogy állandóan u.a a címet kapja, vagy a nas-ban állítasz olyan címet kézzel, amit a router soha nem oszthat ki más eszköznek.
-
Tonyk
veterán
már megint a t-home.... és ez nem is idevágó nas-os kérdés. Egyszerűen user error
Tehát van a net -> t-home-os router -> saját router -> eszközök?
Ha igen, a t-home-os routerben portforward a saját routerre , majd ott ismét egy portforward az adott eszközre.
Ezzel csak egy gond van , a dupla natolás. Ebben a felállásban azt javasolnám, hogy a t-s routerből kijövő kábelt a saját router lan portjára dugd. (előtte megfelelő lan címet adva a saját router lan interfészének. Ha a t-s 192.168.1.1, akkor a saját router 192.168.1.2). -
Tonyk
veterán
Ezek szerint meg sem nézted az adminisztrációs felületét. Akkor, hogyan próbáltad beállítani ?
Karbantartás - Napló - Napló beállítása - Email beállítások -
Tonyk
veterán
válasz
Mazsika #6828 üzenetére
Próbáltam visszakeresni, igaz nem túl nagy intenzitással, de milyen tv-ről is van szó? Nálam három Samsunggal nincs gond (D6500, ES7000, F6400).
LG tévékkel szokott gond lenni a hálózatos lejátszással. Legalább is amikor vettem az utolsó két tévénket, az eladó külön fel is hívta a figyelmem, hogy ebben az LG gyengébbek.
Aztán mondjuk az is kiderült, hogy a három Samsung közül a legrosszabb ilyen téren (kezelhetőség) a a legújabb F szériás. A legrégebbi D sorozat veri az E-t az E pedig az F-et fényévekkel. Szó szerint visszafele fejlődtek. -
Tonyk
veterán
válasz
Mazsika #6820 üzenetére
Értem én, hogy divat azt mondani, hogy vegyünk külső lejátszót. Vesz a fene! Külön még egy cucc ami zabálja az áramot feleslegesen, külön távirányító.
Igazából mit várunk el egy tv-be épített lejátszótól? : Játssza le a filmet, tekerés ide-oda, hangsáv váltás, felirat. Mi kellhet még, amivel többet tud a medialejátszó? -
Tonyk
veterán
"Most ismerkedek ezzel a Twonky Media Server rel ebbe be lehet állítani azt hogy hol nézze a fájlokat?"
Be. Van neki böngészős kezelőfelülete. : ip:9001
"És milyen kiterjesztést játszik le?"
Nem a nas játsza le, hanem pl a tv.
"Vagy azt hogy tudom megcsinálni hogy a torrentek között tudjak keresni és onnan tudjam lejátszani?"
Be kell neki állítani a torrent mappát a Médiakiszolgáló - Megosztások közzététele alatt.
"laptopra mit rakjak fel hogy a NSA tárolt filmeket meg ilyesmiket meg tudjam nézni ?"
Semmit.
"A média szerver az fut milyen lejátszó program kell?"
Semmilyen.
Hálózati helyek között megtalálod a nas-t. Onnét simán le lehet játszani azzal amivel eddig játszottál le videókat.
-
Tonyk
veterán
Lehet én értelek félre, de ha már konvertálásról beszélünk, akkor egy filmmel kíváncsi lennék milyen hw. végez 1-2 perc alatt. Max. arra tudok gondolni, hogy te a stream alatti kódolásról beszélsz, ami ugye a film teljes hosszában jelen van, mivel on the fly módon történik. Ha 1-2 perc akkor max indexelésről beszélünk, míg a dlna összegyűjti, és előállítja a kliensek számára elérhető és lejátszható tartalmat. Az viszont sok filmenként, mert ez viszont elég gyors (pár film/másodperc).
Képek estében a szüttyögés max a méretezést jelentheti, főleg ha többféle felbontást készít a dlna szerver."Annyi ötletem van még, hogy próbáld meg PC-ről, ott mi a helyzet. Ezzel a programmal tudsz kapcsolatot csinálni a TV DLNA-ja és a PC között."
Ehhez nem kell külön sw. A Windows Media Player tud ilyet. (tán' kettőt kell benne kattintani érte: Média adatfolyam továbbítás bekapcsolása. Megnéztem közben: hármat
)
-
Tonyk
veterán
Úgy gondolom ez dlna szerver funkció. Nálam van egy Samsung D6500, ES7000, F6400 -as tévé. Ha pl elkezdem megnézni a ES7000-en a filmet, de abbahagyom és a d6500-on folytatom, akkor jelzi, hogy folytatható a film. A D sorozat pl tudja folytatni. A ES7000 és a F6400 -ból már hiányzik ez a funkció.
(#6710) btomek
DLNA-t látod a tv-n, meghajtót kizárt, hogy Samsung tv-n lásd. Amit látsz azt a dlna kiszolgáló által küldött tartalom lista. És ez így van jól. Nem lesz felülete semminek, szerver - kliens viszony van. Szabványos módon kiküldött tartalmat a kliens dolgozza fel. De minden gyártó kliense más és más. Azaz ez tv függő, hogy milyen formában látod a listát.
(#6712) Tonyk
Azt még elfelejtettem, hogy a beszállítói szervizesek sem dobták hanyatt magukat a green-től, főleg, hogy tucatjával állnak az elhullott példányok náluk cserére küldésre.
-
Tonyk
veterán
"Most azért mert a WD előjött a Red NAS-nak nevezett szériájával az még nem azt jelenti hogy csak azt lehet NAS-ba tenni."
Ilyet senki nem is állított. Kérlek mutasd meg, ahol ez mondtam!
Ha elolvasod én azt mondtam, hogy a greenek silányabb minőségűek mint a red vagy a black széria. És ezt a garanciaidőkön is érzékelni lehet. 2 , 3 és 5 év. Ha a kettőt összerakod rájössz magad is. És akkor most nem jövök azzal, hogy mivel foglalkozom, mert a kutyát nem érdekli.
Ez persze nem jelenti azt, hogy egy green nem fogja bírni öt évig, és azt sem, hogy a red vagy 3 vagy 5 évig. Csak annyit, hogy a gyártó tisztában van vele, mit termel és mennyi ideig vállal a működésére garanciát. -
Tonyk
veterán
Talán annyi a témához, hogy az előző verziós minidlna-hoz tartozó függőségeket ne szedjétek le.
-
Tonyk
veterán
válasz
kenyerr #6688 üzenetére
Vpn állítható benne? Ha igen, azt belőni. Onnatól meg gyerekjáték....
Ha nem, max elrakod őket valami külön portra, hogy kintről ne legyen olyan egyértelmű, és befelé forwardolod őket a megfelelő helyre és portra (UDP 7,9) de mindegyik eszköznek másik külső portot!Mondjuk azon sem kell majd esetleg csodálkozni, hogy hazaérve néha egyik - másik gép megy
-
Tonyk
veterán
válasz
kenyerr #6682 üzenetére
Ha normális a router, nem engedi még a szabályt sem elmenteni. Egyébként sem jó ötlet kitenni a netre a wol portokat. Routerbe kell belépni távolról és onnét ébresztgetni ami kell.
(#6685) Somatom
Erről van szó. Mondjuk eszembe nem jutott volna soha egy portot több felé szétdobni. Ezt NAT limit is lesz, nem router "képesség"/"nem képesség"
-
Tonyk
veterán
Nem is értem, akkor meg minenk szaroznak a natolással.
(#6677) Gelmi
"Azt hogy a filmekhez generálódjon bélyeg kép azt hogy lehet meg csinálni ?
Vagy túl nagyok az elvárásaim a minidlna-val kapcsolatban ?"A minidlna mindenféle sallangoktól mentes lightweight ("könnyűsúlyú") dlna szerver, kicsi erőforrásigénnyel. Ezért nincs bele implementálva ilyen feature. Ha mindenképpen bélyegképet akarsz, a film mellé kell rakni a filmmel azonos néven (pl: ez_egy_jo_film.mkv --> ez_egy_jo_film.jpg), jpg formátumban, max 160x160-as felbontásban, azt amit akarsz. Azaz magától nem fog generálni, neked kell létrehozni.
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #6660 üzenetére
Egyébként ha a nasod fix ip-n van minek van a routerben static dhcp beállítva?
-
Tonyk
veterán
Figyu, hagyd a fenébe! Én már nem tudom követni mit tettél fel és mit hagytál ki.
Távolítsd el a mostani verziót:
1.
funpkg -r csomagnév.txz (csomagnév.txz helyére azt a csomagot írd amit feltelepítettél minidlna-ból. Elérési úttal együtt. pl: funpkg -r /i-data/admin/nsa/minidlna-1.1.0_git20131116-arm-3.txz )2.
Töröld ki az /ffp/start/minidlna.sh -t és az /ffp/etc/minidlna.conf-ot3.
Tedd fel ez alapján a régebbit. A telepítés részt copy-paste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Tonyk
veterán
Egyébként a NAS-ban is van ddns kliens, ott is beállíthatod. Csak elképzelhető, hogy később fog tudomást szerezni az ip-változásról ezért később frissít (az is lehet -ha intelligensen van megcsinálva-, hogy szinte azonnal frissít.). Na ez, pl. tud no-ip -t. A routerben lévővel annyi előnyöd van, hogy ahogy változik a public-ip-d, azonnal jelenti is a ddns szolgáltató felé a változást..
(#6650) Doky1988
Nyugi! Az teljesen mindegy, hogy neked hogy van beállítva, mert nincs neki public ip-je. A jóistent is beállíthatja, úgy ahogy nálad van, akkor sem fog neki menni.
-
Tonyk
veterán
https://www.dlinkddns.com/login
Itt regisztrálj egy acc-ot. Dyndns alapokon működik. Ja, és ne foglalkozz vele, hogy dlink....
Majd ezt állítsd be a routeren dyndns alá. -
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #6642 üzenetére
Az biztos, hogy működni működik, engem pl nagyon zavart az alábbi hiba. Próbáld ki:
Egy mappába másolsz mondjuk egy filmet. Minidlna beindexeli. Látod is a tv-n. Most töröld ki a fájlt az adott mappából (üres legyen a mappa). Erre megjelenik egy null nevű könyvtár. Hiába van ott az eredeti néven a mappa. Ha visszamásolod a fájl, megjelenik dlna alatt a régi névvel a könyvtár, benne a fájl, de a null továbbra is ott van. And so on ....
Meg hát van ott még javítás más is.Én frissítettem, eddig tökéletesen(?) működik.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Bocs, de ezt nem nagyon értem:
"A routerben 10021-et forwardolod belülre a a nas ip-jére a 10021-re."Én meg azt nem értem mit nem lehet ezen érteni?!
Még egyszer megkérdezem. Kapsz Te normális publikus ip-t? A routerből másold már ki az első három számot (x.y.z.) a wan címből. A negyedik nem kell, hogy ne lehessen beazonosítani.
-
-
Tonyk
veterán
amint látod most másik függőséget hiányol:
Futtad le ezeket is:wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -i libjpeg-8c-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -i libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -i sqlite-3.7.9-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libexif-0.6.20-arm-1.txz
funpkg -i libexif-0.6.20-arm-1.txza chmod a+x .....-et nem kell minden egyes alkalommal lefuttatni. Ha egyszer megcsináltad már, az úgy marad....
-
Tonyk
veterán
"Semmit nem csillagoztam"
Akkor hajrá!
ha kész akkor:
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
Ezután lehet indítani a minidlna-t.
"A többi az amennyire értek hozzá azt mondhatom lefutott ."
A kérdés az volt, hogy hiba nélkül futott-e le. (Szerintem nem)
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Én gyűlölöm az UPNP-t. A helyedben letiltanám a routeren. (Bármilyen program, virus, stb szabadon nyitogathat magának portot befelé...)
DMZ meg nagyon csúnya volna, ha rá lenne engedve a nas-ra...Szóval egy egyszerű portforward és kész. Ha a routerben van FTP helper opció , azt még célszerű bekapcsolni.
szerk: igen, tilthat portokat. A 21-et jellemzően nem szokták. A 110, 25, 993, 465, 587 portokat igen, de ezek a nasodra nincsenek hatással.
-
Tonyk
veterán
"Ha lekapcsolják vagy kikapcsolják a nast vagy elmegy az áram akkor egy bizonyos mappát a következő bekapcsoláskor letörli azt a mappát."
pl.:
létrehozol egy fájlt: /ffp/start/torles.sh
tartalma:
!#/bin/sh
if [ -d /valahol/konyvtarnev ]; then
rm -r /valahol/konyvtarnev
fimegnézi, hogy létezik-e a könyvtár, ha igen törli. Ha nem szükséges az ellenőrzés, akkor csak az első soron kívül (!#/bin/sh) csak ez van még benne: rm -r /valahol/konyvtarnev
futtathatóvá teszed: chmod a+x /ffp/start/torles.sh
Minden induláskor lefut.
"Be tudom azt állítani hogy az egyik merevlemez tartalmát tükrözzem a másikra?
Ha igen akkor hogyan? Tudom hogy a RAID erre való"Ha tudod, akkor miért kérdezed? Erre való, ezt csinálja. Nincs mit ezen túlragozni. RAID 1, oszt jónapot..
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #6603 üzenetére
Hibajavítások vannak benne. (pl. null könyvtárak már nem jelennek meg, panasonic tv-kkel kapcsolatos optimalizációk, listázási beállítások, stb.)
10.18-i changelog, de utána már jó pár verzió megjelent:
Whats new in minidlna-1.1.0_git20131018-arm-0.txz FFP 0.7 package:
1. Corrected minidlna startup script behavior-do not change run as user home directory and user uid.
2. Improved postinstall script.
3. Minidlna is linked against new ffmpeg 2.01.
4. Updated ffmpeg dependencies.
5. Last time corrected pid file location to /ffp/var/run/minidlna/minidlna.pid instead /ffp/var/run/minidlna.pid. Seems like, it is the only one path, on which minidlna correctly removes own pidfile on exit.Nálam a tegnapi kiadású verzió (minidlna-1.1.0_git20131217-arm-5.txz) van fenn. Nincs vele gond. Nyugodtan használható.
(#6602) Gelmi
Hiányolja a hibaüzenetben megjelölt függőséget. Tedd fel az összefoglaló alapján. És próbálj ne kihagyni dolgokat belőle!
Egyébként a fenti leírás alapján itt kerül telepítésre a hiányolt függőség: slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
(#6604) btomek
Pedig az FTP-nél egyszerűbb a világon nincs. Honnét akarod elérni FTP-n?
Belülről:
Semmi dolgod nincs, bekapcsolod a nas-on az ftp szervert és pl. TC-vel a nas ip címén, megfelelő jelszóval és névvel eléred.Kívülről:
A routerben forwardolod a 21-es TCP portot a NAS LAN-os ip címére.
Majd kívülről böngészőből a ftp://publikus-ip vagy ftp://dns-név alatt éred el. TC ből: vagy publikus ip-t vagy dns-nevet állítasz be és passzív módot. -
Tonyk
veterán
Én rögtön tökön szúrom magam!
El is olvasod amit írok???????
Ezt írtam:
"
Ha beállítottad a minidlna.conf -ot az /ffp/etc/ -ben, akkor mehet az indítás:Minidlna.conf-ban lényegében csak az alábbi sorokat kell állítgatni, attól függően, hogy hol vannak a videok, zenék, képek:
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo
" -
Tonyk
veterán
Összefoglalva, hátha másoknak is hasznos lesz.
Legfrissebb (nem hivatalos, tesztverzió) minidlna telepítése (copy-paste):
"repistory" frissítése:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -UHa már volt fenn minidlna:
/ffp/start/minidlna.sh stop
slacker -r fdk minidlnawget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/testing/minidlna-1.1.0_git20131217-arm-5.txz
funpkg -i minidlna-1.1.0_git20131217-arm-5.txz
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconvBeállítani az /ffp/etc/minidlna.conf -ot ( lényegében csak a media_dir= kezdetű sorokkal kell foglalkozni : pl.: media_dir=V,/i-data/md0/video V=video, P=photo , A=audio ).
Futtathatóvá tesszük a minidlna.sh-t:
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
Elindítjuk a minidlna-t:
/ffp/start/minidlna.sh start
Status felület: http://ip:8200
Ha jön új verzió, ezzel frissíthető (előtte nyilván le kell tölteni az új csomagot pl.lsd. mint fent a wget ):
funpkg -u csomag_neve.txz
-
Tonyk
veterán
Ez csak "repo" frissítés: Írtam még egy ilyet is:
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
Ezek a függőségek.
"Közben lefutott kettő ilyen is !" És még azt is megkérdezte, hogy updatelje-e az adatbázist. Ha nem-et nyomtál, akkor a fentiek előtt add ki ezt a parancsot: slacker -U
Amikor ez mind megvan (ha nem össze vissza csináltad volna, elég lett volna egy copy-paste is), akkor futtathatóvá teszted a minidlna.sh-t :
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
(így el is indul automatikusan, bekapcsolás után).
Ha beállítottad a minidlna.conf -ot az /ffp/etc/ -ben, akkor mehet az indítás:
Minidlna.conf-ban lényegében csak az alábbi sorokat kell állítgatni, attól függően, hogy hol vannak a videok, zenék, képek:
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo/ffp/start/minidlna.sh start
http://ip:8200 -on látnod kell a statusát, ha frissítgeted, akkor látod, hogy indexeli a fájlokat azokban a mappákban amiket megadtál a minidlna.conf-ban (feltéve, hogy helyesen adtad meg a típus és az elérési utakat.)
De ez mind-mind le volt írva már korábban...
-
Tonyk
veterán
keresőbe: minidlna vagy plex ...
http://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_2575-2575.html
http://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_6456-6456.html
Egyébként minidlna-ból van újabb verzió is (mai!), mint az említett hozzászólás. De ahhoz először frissíteni kell a repistory-kat.
Utána pedig:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/testing/minidlna-1.1.0_git20131217-arm-5.txz
funpkg -i minidlna-1.1.0_git20131217-arm-5.txz
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconvNálam a ....-arm-3.txz van fenn, az tökéletes, ha ezzel az 5-össel lenne valami , akkor a 3-ast tudom ajánlani helyette
/ffp/etc/minidlna.conf beállítása
/ffp/start/minidlna.sh start
http://nasip:8200 -on van a status
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6542 üzenetére
Igen, volt itt már aki cáfolta a maláj - táfjöld közötti eltérést. Amihez csak annyi fűznék, hogy az eddigi összes thaiban bekapcsolt volt, a malájokban meg eddig egy volt olyan amiben bekapcsolt volt.
(#6543) MajaG
Nem a nohup a lényegi parancs (az csak a no hangup), hanem ami az .sh-ban van. Csak a pontosság kedvéért
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6540 üzenetére
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
"-d : disable idle3 timer < azt hittem ez azt jelenti ki van kapcsolva "
Basszus, az egy leírás, hogy hogy használd a programot.
(" Usage: ")
"Ez így akkor oké ?"
Így most ok.
"És többet nem fog változni a Load Cycle Count érték ?"
De fog! De, nem ilyen ütemben. (Amint látod 25.5 másodpercen volt)
Halkan jegyzem meg azt is, hogy a program külön felhívja a figyelmed, hogy indítsd újra a winchestert! Azaz kapcsold ki a nas-t és indítsd el újra.
-
Tonyk
veterán
Te a második képen hol látod, hogy disabled az érték? Mert én nem látom... Ugyanis ilyen parancsot nem adtál neki, hogy írja ki!
Egyébként ez fogja megmondani, hogy mennyin van jelenleg:
NSA310 esetében:
idle3ctl -g100 /dev/sda
NSA320 esetében két lehetséges verzió van:
idle3ctl -g100 /dev/sda
idle3ctl -g100 /dev/sdbKikapcsolni a fentiek szerint:
idle3ctl -d /dev/sda
vagy
idle3ctl -d /dev/sdb -
Tonyk
veterán
Ugye nem TC-vel hoztad létre és windows alól másolgattad a fájlt ide-oda?
MC-vel tessék létrehozni a nas-on belül... (A tc sorvégjeleket szúr be szerkesztéskor ezért nem lesz jó a fájl.)Vagy cat > ncore.sh parancs bepötyörészni a sorokat amiket kell, majd crtl+c -vel menteni és azt a fájlt használni.
-
Tonyk
veterán
A "repistory-k" elérése kicsit módosult. Akinek szüksége lesz rá, annak így kell eljárni:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- Béta iOS-t használók topikja
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest