Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szablya

aktív tag

válasz Crystalheart #29 üzenetére

Kinyitom a fülem, olvasok. Ha valamit több, hitelesnek látszó forrásból hallok, azt hajlamos vagyok elhinni. Tudom, az én hibám. Sőt... néha még tovább is adom. Így van ez most is.

A föld lapos, az égboltot a hegyek tartják, a számítógép füsttel működik, a finn iskolákban pedig továbbra is rendületlenül tanítanak minden megingott elavult lerombolt elméletet, csak a mi liberálisaink kedvéért... Sőt, ez bizonyos. Mert hiszem, ha rokonok vagyunk a finnekkel, ők is olyan ostobák lehetnek mint mi, és nekik is naplopó tolvaj csőcselék ülnek a nyakukon, és egészen biztosan a tudományos akadémiájukban is...
    Igen, csak ez lehet a világ rendje, amit nem a két szemeddel látsz, ne hidd el, sőt, még azt se, mert mindenki, még az a fránya fény is olyan galád, hogy becsap. Mennyi mindent tanultam ma tőled :R

• szablya

aktív tag

válasz CséZé #27 üzenetére

A finn iskolákban már egy ideje nem tanítják. A finnek már rég elvettették a dolgot...

• szablya

aktív tag

válasz Noddy #22 üzenetére

Azért szerintem sanszos, hogy ha nem a sivatagból jöttek, láttak már fekete földet :N Persze az új szerszámok nevét mindenképpen az ott élő népektől vették át. De a "főd" például tuti magyar szó :D . (ne menjünk bele, hogy talán mégsem voltunk annyira nomád nép, mint azt a "néphagyomány" tartja, hanem valamikor akár hatalmas birodalmunk lehetett, példának okáért Babilon (és itt most nem azt a pár törzset értem, akik bejöttek a Kárpát-medencébe, valamikor, mint népcsoport, törzsszövetség sokkal többen is élhettünk (vagyis azok, akikhez tartoztunk, akiknek maradékjai vagyunk).

• szablya

aktív tag

válasz Dr. Romano #16 üzenetére

A japán iskolákban mint lehetséges vérrokonságot "tanítják" a magyar-japán rokonságot.

Illetve számos hasonlóság megfigyelhető a japán és a magyar nyelvek logikai felépítésében, de akár a szókincsében is. Több japán nyelvész tényként tartja számon a nyelvrokonságot.

• szablya

aktív tag

válasz Noddy #18 üzenetére

Azért, amikor az őseink több-tízezres csoportokban, népként vándoroltak, és nem egyenként, hanem kisebb nagyobb tömbökben éltek, szerintem ez a hatás közel sem lehetett ilyen erős. Legalábbis nem száz évek alatt. Szerintem :U

• szablya

aktív tag

válasz narox #15 üzenetére

Szerintem ezek a 21-80-90%-ok erős túlzások. Vagy akkor mindent mástól "loptunk"?
    Nameg: Nem lehet, hogy ők is sok mindent tanultak tőlünk?

• szablya

aktív tag

válasz narox #13 üzenetére

Ataisz? ;]

Egyébként senki nem akar ebből politikai kérdést csinálni, sőt. A nemzeti identitásra viszont most igenis szükségünk van, ehhez pedig ismernünk kellene többek közt saját történelmünket.
    Nekem pedig ezen kívül is szúrja a szememet, hogy olyannak próbálnak beállítani minket, amilyenek nem vagyunk, mégpedig finnugornak, és "kiválóságaink" máig is buzgón építgetik ezt az alapjaiban szitaszerű kártyavárat.

Én szeretném tudni, honnan származom, én, és a nemzetem, akit pedig nem érdekel, hogy kik voltak és honnan jöttek az ősei, az ne jöjjön ide olyanokkal, hújj de büdös szélsőséges vagyok :(( Az őseid nélkül te sem léteznél.

Egyéb téma: a magyar a világ egyik legősibb és legösszetettebb nyelve (tudtommal a japán mellett, akikkel egyesek szerint szintén rokonságban állunk). Ehhez kapcsolódóan valamit?

• szablya

aktív tag

válasz Crystalheart #4 üzenetére

Nem, nem a finnekre céloztam. Inkább arra, hogy minket akarnak minél jelentéktelenebbnek beállítani, és azt bemutatni nekünk, mennyire egy sehonnan jött, sehonnai nemzet vagyunk. Holott az is lehet, hogy egykoron ott voltunk a világ leghatalmasabb népei között.

Ha a finnekkel lennénk rokonok, én egyáltalán nem bánnám, sőt.. De NEM vagyunk, mégis ez a lassan egyre nyilvánvalóbb fikció folyik minden csapból, és igen, ez zavaró.

Engem érdekel kik vagyunk, honnan jöttünk, kik voltak, és mit csináltak az őseink.

Vladi: Igen, azt jelenti, hogy valamikor itt voltunk. Lehet, hogy régen is itt, a "meleg vizek birodalmában" volt a hazánk, az is lehet, hogy egy nagyobb birodalomhoz tartozott, egy népközség otthona volt a Kárpát-medence. Az viszont, hogy azt a több ezer éves nyelvemléket úgymond "magyarul" írták, bizony azt valószínűsíti, hogy bizony itt voltunk.

Crystalheart: Fogadjunk, hogy nem néztél alaposabban utána? :U Én elolvastam róla ezt-azt, beleolvastam, illetve szakértőnek számító, idős és elismert történelemtanárom több órás előadást tartott róla, ez számomra elég, hogy hiteles forrásként tekintsek rá, vagy legalább lehetőségként "nyilvántartsam".
    Az, hogy a fizetett történészeink foggal körömmel harcolnak ellene, szvsz elég elszomorító dolog.
    Jó éjt :)

• szablya

aktív tag

Minden valószínűség szerint közelebb állunk a japánokhoz, mint a finnekhez. Persze a "Tudományos" Akadémia ma is foggal körömmel harcol a finnugor szar mellett, hisz amelyik népnek nincs múltja, annak nincs jövője se, és ugye sokan vannak, akik kiirtanák a magyart örökre... Finnországban már jó néhány éve nem tanítják ezt a kitalákolmányt...

A mi őseink inkább a szkíták voltak, és ezt nem csak hazai amatőr történészek, hanem külföldi elismert nevek kutatásai is alátámasztják...

Ajánlom olvasásra a Bolyki-Nemere-Türk A magyarság eredete című könyvet, három amatőr történész három oldalról világítja meg ezt a témát, más-más véleményeket formálva ebben az újrakiadásban....

Ha a hivatásos történészeink is inkább a magyar eredet kutatásával foglalkoznának a finn nyelv elemezgetése vagy a kamutanulmányok írása helyett, talán sokkal érdemesebb dolgokat is találnának...

szerk.: Ja és jó tudni, hogy itt a Kárpát medencében (már nem tudom pontosan hol, utána lehet nézni) 4000(!) éves róvásírásos nyelvemléket találtak! Ellehet gondolkozni azon, hogy kik írták. Csak mi (azaz akik akkor voltunk) írhattuk, és az ugye azt jelenti, hogy mi, vagy akikhez tartoz(t)unk, már 4000 évvel ezelőtt itt jártak/éltek. Ezen azért érdemes elgondolkozni.

Arvisúrák, ismerős valakinek?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés