Hirdetés
- Google Pixel topik
- Újra növekedést mutat az okosórák piaca
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Mégsem volt olyan ostobaság, amit bbTamas770 mondott.
Munkám során a Samsung Galaxy Pocket Neótól a Huawei P6-on át az i5S-ig rengeteg mobilt volt alkalmam kipróbálni. Bátran kijelenthetem, hogy felhasználói élményben egy Huawei Y300 alatti Androidos mobil még a jó öreg 3210 operatív sebességét is alulmúlja. A Pocket Neót pl. azért cserélte le egy nő Gal. Expressre, mert még a hívásindítás/fogadás is kínszenvedés volt vele. Közben előfizetésre váltott, amit a régi kártyával beírt kóddal tudtam neki aktiválni, és 5x kellett megpróbálnom, annyira szaggatott a billentyűzet. Félregépeltem, 3 karaktert nyomtam le egyszerre, stb. teljesen el voltam képedve. Nekem az a telefon, ahol az alapvető funkciók csak jókora késéssel, vagy ilyen hikomatosan működnek, bőven a használhatatlan kategóriába esnek. Szóval: Android van, de minek? Galaxy Ace pl. dettó ilyen volt, de én pl. a Note 2 Android 4.1-gyel nyújtott teljesítményét is a rakás szar kategóriába száműzöm, ahogy nevetséges az is, hogy 14 hónapott kellett várni a 4.3-ra Note 2 tulajként. Szóval: létezik az Android, de minek? Mert:
- az átlag felhasználó nem fogja rootolni, nem fogja optimalizálni, moddolni, azt se tudja, hol a beállítások menü.
- nem fog CM modokat tenni rá, arra a frissítési ciklusra hagyatkozik, amit a gyártó megszab, ideidézi szellemem a 2014 januárban kiszenvedett 4.3-at Note II-re. Vérlázító. Max másfél év Nexusra? Röhej.
- az bütykölje a telefonját, akinek 6 anyja van. A hülyeséget bezzeg el tudják tanulni az Apple-től, másfél éve nem láttam olyan telót, amin gyárilag beállítható a teljes körű háttértár mód. Bezzeg a filléres kínai tabletem alapból tudja. Hát fakereszt az összes "nagy" gyártónak.
- Valahol röhej, hogy egy gazdaságtalanul és csapongón, toldozva-foltozva megírt rendszer miatt 50 ezer Ft-os kategória alatt gyakorlatilag nincs élet Androidon, az egyetlen versenyképes alternatíva a Lumia 520.
- Épp ezért lehet alternatívája az Androidnak a FF, ahogy a WP is, csak rakják össze szépen.
- Engem rémesen idegesít a 26 ezer gyártó 49 ezer féle telefonja, mindegyik egy piciben jobb vagy rosszabb a másiknál, és nagyon ritka az olyan kiegyensúlyozott és egyedi darab, mint a G2, a Note-széria vagy a H P6. Galaxy S4? Ne röhögtessetek. Az Android két dologról szól jelenleg: az Apple majmolásáról és a hardverháborúról. Szerintem szánalmas mindkettő. Android fanok gyakorta szidják az Apple-t, mert túlárazott. Igen ám, de egy Apple tablettel vagy telefonnal még két termékciklust kibírsz, a Note II-esemen meg valamiért a San Andreas se jelent meg az alkalmazásboltban. Nem vagyok elég jó ember, hogy megvehessem? Miért? A telefon simán bírná. Nem gondoljátok, hogy ti vagytok a legnagyobb parasztvakítás áldozatai? Ha nem is 200-at, de 150-et kiadtok egy csúcstelefonra, aminek egy éven belül megszűnik a supportja. Egy i5 tulajdonos még 2015-16-ban is jó eséllyel ezt a telefont nyektetheti. Akkor kinek volt időtállóbb a befektetése, hm?Végül egy személyes élmény: a Note-tól megváltam, jó kamerás mobilt kerestem, amely egyszersmind méretben is kezelhetőbb. Első választásom egy Lumia 920 volt, miután az Androidnak hátat fordítottam a mérhetetlen katyvasz miatt. Tesztre kaptam meg 2 hétre, minek utána loopba került egy egyszerű rendszervisszaállítástól, és mehetett a szervízbe, mert sehogysem tudtam visszacsinálni. A BB10 lenyűgöző lett, de a gyenge kamera és a halovány szoftverbolt miatt csak iPhone lett a végén. Ez legalább nem árul zsákbamacskát, csak használom és minden oké, nem kell bütykölgetni, finomhangolni, moddolni, megy oszt' jóvan.
Ne magatokból induljatok ki, a személyre szabhatóság remek fícsör, de az emberek 90%-ának nem kell, sőt inkább hátrány, mert mindig jobbat akar majd és a végén a fél életét romok cserélgetésével tölti. Ez még a Linux flessnél is szánalmasabb geekség. Én azt mondom, egy gyártó önértékét a szoftvereik és romjaik minősége szabja meg, és a Samsung ebben pl. most súlyosan hátul kullog.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest