- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aftereffect
tag
Nem csak fém és polikarbonát van, hanem ott az ÜVEG, mint az iPhone-nál, az nem zavarja a rádiót, én de megkérdeztem volna!
Meg azt is, hogy ezek a Win négyzetek jelenteik a Nokia szerint a csúcs designt??
-
MR007RM
addikt
Anyaghasználat terén lehetne olyan elképzelés is, mint az N8-nál fém és müanyag is. Az antenna részénél nyilván nem fém lenne. Egyébként nálam most már komoly szempont, hogy ne egybeöntött legyen, vagyis könnyen cserélhessem az aksit,(amit akár a zsibiről is beszerezhetek, igaz gyengébb hamisítványt) ha rákényszerülök. A Nokia 808 ebből a szempontból is jó választás. És végre nem uncsi vékony deszka, hanem egyedi design.
-
economist85
csendes tag
"Valahogy össze is kellett rakni és gondolhatod hogy nem a kész teló köré öntötték a műanyagot Kikapják a kijelzőt és ott a masina lelke ":
Ezt sejtettem, bár a diplomáim nem műszaki területen születtek. Egyébként szétszedni bármit szét lehet. A kérdés arra vonatkozott, ha eddig gond volt, egy pöcök félrehúzásával lejött a hátlap, utána két csavar, és az előlap is lent volt. Amióta ezek a kipattintom - bepattintom, ragasztom típusú készülékházak vannak fröccsöntött műanyagból, azóta nem túl hatékony az újra összeszerelés."Azért jó lenne tudni miért jó ha fémből van egy telefon..."
Ezt magad megválaszoltad:
"Tény hogy ellenállóbb és minőségibb benyomást kelt...""Édesanyámon kívül senkit se ismerek aki 8évig használna egy telefont"
Én sem, sőt, én még anyukádat sem ismerem!
Én egyébként már annak is tudnék örülni, ha telefonom kibírni a kétéves garanciaidőt, ami szerintem nem nagy elvárás egy bizonyos árszint felett. Tény, hogy nem vagyok átlag user, több, mint 800ó beszélgetés van a kétéves Nokiámban, és nem kevés wifi, bluetooth és gps használat. -
Blyan
félisten
Nem nem, az eddig borítások nem tiszta polikarbonátok voltak. Akrilnitril butadién sztirol és polikarbonát keveréke (PC/ABS) volt elsősorban az elektronikai kütyük borítása.
Tiszta polikarbonátot nem igen használtak, mert elég drága, és úgy ítélték meg, hogy felesleges.Persze, olyan szinten parasztvakítás, hogy nem lesz tőle pehely könnyű svédacél, de azért tartósabb így, mint a korábbi borítások.
Ami igazából az újítás, hogy itt egyben van kiöntve a ház, és nem oldallap, meg hátlap, meg izé. -
Dogmatix
tag
De az is polikarbonát. De ugyan úgy polikarbonát a CD, buszmegálló vagy reklámtábla. De polikarbonátból vannak a kisebb repülők/helikopterek burkolata. A mobiloknál is régóta használják, csak eddig műanyagnak hívták a Nokia meg gondolom nem azt akarja mondani, hogy 150k ért kapsz egy full műanyag házas csúcskészüléket, hanem azt, hogy 150k ért kapsz egy polikarbonát házas csúcskészüléket. Mennyivel jobban hangzik
-
Abysmal
aktív tag
Na akkor ez lehet, hogy fail lett, akkor a k800i-nek nem az az anyaga? Tapintásra puha - passzol, anyagában van festve (ránézésre, a karcoknál eléggé úgy tűnik) - passzol, viszonylag könnyen karcolódik puhasága révén - passzol. A PC nem a Polikarbonát jelölése ebben az esetben? Ha nem, akkor mi akarna lenni az a PC felirat rajta?
-
Blyan
félisten
Mondom, szerintem nincs ezzel baj, megérteted magad, a szókincs is megvan, hiszen technikai részletekről elég nehéz enélkül csevegni.
Az valóban nyelvi környezet hiánya,hogy úgy hangzik az ahogy beszélsz, mintha magyarul beszélnél érthetetlen szavakat.
De ez nem magyar tulajdonság, az olaszok spanyolok, stb latinok beszédéből szinte egyből ki lehet találni, hogy honnan származnak, a japók és kínaiak meg énekelnek és rengetegen selypítenek (a szlávokról meg már nem is szólok).
Nekem mindig azt tanították, hogy ne arra törekedjek, hogy úgy ejtsem a szavakat, mint egy angol vagy amerikai, hanem minél érthetőbben beszéljek, nem gond, ha nem rólam mintázzák a nagykönyvet.
És a riportban hallottak alapján nem volt ezzel Nálad gond.A th sziszegése meg.. hát nos, nem Te vagy az egyetlen a világon - nagykaland.
'you can change to metro line szri" -
Abysmal
aktív tag
Jó ez a polikarbonát, de nem kell tőle hasra esni. Ez is csak egy műanyag, ráadásul nem is új, az iparágon belül is használják évek óta. A k800i-m hátlapjának a belső oldalán is ott virít a >PC< jelzés. Nem rossz anyag, de azért a több, mint 4,5 éve alatt került rá jó néhány karcolás.
Az LG Miracle-ről nincs valami hír? Reménykedek benne, hogy hátha felbukkan az MWC-n, de eddig nem találtam semmi
Jó lenne egy specifikáció és egy megjelenési időpont hozzá -
peugeotmate
őstag
Köszönjük, hogy értelmes kérdéseket raktatok fel! Így tetszett az interjú!
-
Bavid
senior tag
Szerintem is szépek az új nokiák, csak az összes úgyanúgy néz ki.
-
nebulo
tag
A többi gyártó is jöhetne színes termékekkel, és itt nem a fehérre gondolok. Baromira unom már, hogy bármit akarok venni minden fekete-szürke, meg persze fehér (végre, bár itt is csak az Apple "úttörése" mutatkozik meg). Értem én, hogy nem adnak el annyi magenta színű akármit mint feketét, de ha az elmúlt 20 évben a műszaki cuccok színe nem ég össze az ember agyában a fekete/szürke színekkel lehet nem lenne ekkora ódzkodás a júzerekben.
-
anyagában színezett müanyagokat használtak kb 10 éve már mobiloknál 1-2 sonyericsson és nokia telefonban biztos (pl nokia 3310 meg ericson 2618 vagy mi volt ...), aztán jött a hülyeség a festett szarokkal ...
-
Blyan
félisten
válasz
Arthuro_Adam #28 üzenetére
Én meg egyetértettem.. vagy mi.
-
-
Dogmatix
tag
válasz
economist85 #16 üzenetére
Valahogy össze is kellett rakni és gondolhatod hogy nem a kész teló köré öntötték a műanyagot
Kikapják a kijelzőt és ott a masina lelke
Az, hogy a szervizelés után ugyan olyan lesz e a készülék egyszerű a válasz. 99%, hogy nem. Amit megbontasz, utána már sose lesz olyan mint az előtt (nem csak a telefonokra igaz), de ha ügyes szerelő csinálja akkor igazából nem fogod észre venni, csak az idő múlásával. Pl. gyári állapotában bír 10évet, ha bontva volt akkor 8at... De mint írtam, sok minden múlik a szerelőn
Azért jó lenne tudni miért jó ha fémből van egy telefon :S Nehéz, horpad és sok esetben lefogja a jelet. Tény hogy ellenállóbb és minőségibb benyomást kelt, de egy telefonról beszélünkÉdesanyámon kívül senkit se ismerek aki 8évig használna egy telefont. Nincs ideje elkopni
-
=Mentor=
őstag
Nekem a Nokia 808-ból is a piros tetszik legjobban
Kicsit talán lehetne vékonyabb és könnyebb, de hát valamit valamiért.
-
kazie
tag
Azért jó lett volna, ha érkezett volna válasz arra a kérdésre, hogy várhatóak-e fém borítású telefonok, mert csak annyit válaszolt, hogy van most is valamelyik Asha készülék. Én pont a felső kategóriába várnék, egy fém WP7-es telefont. De legjobban egy N97 mini kialakítású qwerty gombsoros, fém WP7-es telefonra várok, arra azonnal vevő lennék. De hát nagyon ritka manapság a qwerty billentyűzetes mobil.
-
dreedd
csendes tag
Sztm meg igaza van Misály fórumtársnak. Ez nem vájtfülű okoskodás, hanem alapszintű kiejtési szabály. Nem kérdés, nem vita tárgya. Építő jellegű kritika, illik megköszönni.
-
csab2
veterán
Bocs az OFF-ért, de azt akkor lehet már tudni, hogy a Lumia 900 mikor jön Európába?
-
Blyan
félisten
válasz
Arthuro_Adam #20 üzenetére
Nem volt semmi baj Bocha kiejtésével, kicsit magyaros volt a hanglejtése, istenem a th meg sz lett - bár ez lenne a legnagyobb probléma a magyar emberek angoltudásával, és nem az ,hogy leginkább nincs is ilyen (behelyettesíthető bármilyen más nyelv).
-
zsigus
őstag
Ezt úgy írod mintha csak a Nokiánál lennének ilyen telefonok. Nekem volt olyan samsung-om amiről a króm utánzat festés fél év! alatt elkezdett darabokban hullani, és érdekes módon az E51-em már 3,5 éves, de még karc sincs rajta sok, csak a kijelzőn egy-kettő, ami alig látható.
Nem fikázni akarom a samut, nem is vitatkozni akarok, de egy készülék alapján nem ítélj meg egy ekkora gyártót.
-
gzbotii
nagyúr
Szepek ezek a Nokiak, az mar biztos
Es nekem speciel ez a cyan szin nagyon tetszik
Meg amugy szerintem a Nokia keszulekek kinezetevel soha nem voltak gondok ( SW mar igen..neha) -
economist85
csendes tag
A legfőbb szempont az anyagválasztásnál a költséghatékonyság. Úgy spórolnak rajt sokat, hogy közben a minőségérzet sem rossz, ez okos húzás! Szubjektív, de nekem a fémes élmény nagyon bejön. Egy szálcsiszolt alumínium tömb telefon valószínűleg strapabíróbb is, de tény, hogy nagyon drága. A gond csak az, hogy a Nokia készülék az olcsóbb polikarbonát házzal, és a jobban optimalizált szoftver miatt ugyan elegendő, de gyengébb és olcsóbb hardverral sem lettek olcsóbbak a konkurenseknél.
Egy biztos, Lumia 800 sosem fog úgy szétesni mint az E52 fémutánzat gányul összebuherált műanyagháza, de az E51, E72 fémes fogását sem hozza.
Praktikum szintjén még egy érdekes kérdés, egy ilyen monobody kialakítás során mi van, ha szervizelni kell, mennyire lehet praktikusan szétszedni-összerakni, úgy hogy utána ugyanazt az élményt hozza? (E52 egy időben többet volt nekem szervizben, mint nálam! Kollégák E72 telói szintén!)
-
Alexios
veterán
válasz
kiskaktusz #4 üzenetére
izé, a polikarbonát is műanyag, pl. ez az üveg is abból van: [link]
-
Dogmatix
tag
válasz
kiskaktusz #9 üzenetére
ja jó
Csak mert írtad, hogy nem találkoztál polikarbonáttal. Gondoltam elmondom, hogy nem akkora csoda, csak túl van hypeolva. Ez a marketing
Egy átlag ember nem tudja mi az a polikarbonát, csak annyit hogy valami műanyag fajta és biztos nagyon penge. Közben meg a buszmegállók is ebből készülnek
-
Zoz
őstag
Tyűha! Végre eljutottak az anyagában színezett műanyaghoz? Kár, hogy a 9500-asnál még nem tartottak itt! Tök ocsmányul nézett ki, amikor az ezüst festék lepattogott a sötétszürke műanyagról
-
hallerlaller
addikt
Egész profi interjú lett!
-
arn
félisten
szvsz szinugyileg es formailag is a win hatott a nokia designra. nekem nagyon bejonnek ezek a monobody cuccok, egyedul a kijelzo felso retege hat kicsit olcson. jobban jartak volna egy tok sik uveges erzetu lappal. ettol fuggetlenul kene
-
Misály
addikt
Bocha egy apro eszrevetel, nem baszogatas: Thinking nem szinking, thin nem szin, posze hatast keltesz vagy neha azt hiszik sullyedsz.
- We are sinking!
- What are you thinking about!Az interju jo volt, igazgatosagi taghoz kepest egesz keves volt a bullshit
Jut eszembe meg mindig hianyolom a 808-at a cimlaprol. Vagy direkt nincs fent?
-
Dogmatix
tag
válasz
kiskaktusz #4 üzenetére
a polikarbonát egy egyszerű szerves műanyag. Olcsó, könnyű, puha(könnyen karcolódik) és rugalmas. Ha jól emlékszem azért jó választás mert hidegen is jól alakítható és viszonylag tartós. Egyébként nagyon kellemes tapintású, tényleg minőségi benyomást kelt. Okos és kézenfekvő ötlet volt anyagában színezni a házat és nem lefesteni. Így a karcolások tényleg nem feltűnőek
-
Alwares
aktív tag
Jó kis interjú, bár engem fém készüléknél azt se zavar ha megkopik, azok valahogy nem keltik karcosan se a gagyi látszatot, sőt még keményebb-komolyabb néha
Amúgy ez a kijelző-keret arányokat a Nokiánál már szerintem eltúlozzák. A Lumia 800 is majdnem akkora mint egy 4.3-as telefon, a maga fél collal kisebb kijelzőjével együtt. Emiatt nem is tűnik sokkal kisebbnek a kijelző sem, de ha ugyanezeket az arányokat követik, bele se merek gondolni mekkora lesz a Lumia 900. És nagyon remélem, hogy ők nem kezdik meg az őrült rohamot az 5 coll felé mint a többi gyártó (4.6-4.7 coll wtf?). -
feliks
senior tag
csak én érzem úgy, hogy egy értelmes mondata nem,volt ennek a figurának? Mintha egy élő reklámot hallgattam volna.. egy valósnak is tartható indokot nem találtam a kérdésekre adott válaszaiban
.. -
kiskaktusz
addikt
Sosem kellettek a fém telók, inkább a jó minőségű műanyag házakat szeretem. Polikarbonáttal még nem találkoztam, de biztos tartósabb a műanyagnál..
-
Psytech
őstag
Érdekes interjú volt, bár szerintem a kérdésekre adott válaszai eléggé általánosnak mondhatóak.. A fém használatával kapcsolatban is úgy éreztem, hogy ha valaki csak kicsit is gondolkodik a témán akkor ugyanerre lyukad ki.. Egy Lumia 800-ban nem lehet fém, mert ha végül ne adj isten zavarja az antennákat, akkor a zászlóshajó leszerepel.. Ezt meg egyértelműen nem engedhetik meg maguknak. Személy szerint nekem mondjuk nincs is bajom a polikarbonát házakkal
. Amit az elején mondott a készülék kinézetéről meg a bekapcsolás utáni elményről az viszont nagy igazság
-
Dogmatix
tag
magák a nokiák szépek
Nincsenek túl csicsázva. Igaza van amúgy, mert engem nem az érdekel, hogy milyen gyönyörű fém berakások vannak egy telefon hátlapjában (amit úgy se fogok nézegetni soha az életben), hanem hogy élhető legyen.
-
defymoto
senior tag
Szépek, a WP7-es készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
ma Interjút készítettünk Stefan Pannenbeckerrel, a Nokia Industrial Design vezérigazgatójával, akit anyaghasználatról és formavilágról faggattunk.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest