- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Értem. De én azt írtam ezzel nem foglalkozik átlagember.
Az SSD azért még cserélhető kb. minden esetben, de így is szervizben fogják kicserélni a legtöbb esetben.@Duracellm
Így van. Szóba került máshol a PCIe 4.0 támogatás hiánya is. aminek ugye SSD-knél lenne értelme... már ha van.Viszont régóta írom, hogy SSD-ben notiban is tök más a helyzet mint desktopon.
Már desktop gépben sincs kegyetlen nagy 4k iops-od ha nem fullon pörög a proci mellete. Már az is limitálja ha energiatakarékosabb sémával fut. És akkor most képzeljünk el egy 15W-os, eleve így belőtt és azonnal falba ütköző cpu-t.
Aztán második körben ott egy rakás energiagazdálkodási feature magában az SSD-ben is ami alapból aktív. Így ha a cpu nem fogná meg akkor ő maga belassít. Harmadrészt jöhet a notiban jellemzőbb hűtési gond/throttling.Anno SATA SSD-vel is szenvedtem, hogy akksiról ugyan ne lassuljon már negyed-ötöd sebességre...
Ennek tükrében érdemes nézni, hogy mennyire kell NVMe, x2 helyett x4, PCIe 3 helyet 4.0 a notikba... vagy ha be is lehet hekkelni, hogy fullon menjen, akkor az akkuidő/melegedés lesz kérdéses. -
törölt tag
Az a szervizelhetőség, nem szokták ezt a userre hagyni, ezért nem is alap kritérium, hogy te otthon fél óra egy óra alatt szét tudd szedni, kitakarítani és újrapasztázni a gépet, majd összerakni. Vannak olyan gépek amik közel alkalmasak erre, de azokat meg nem veszed meg otthonra, az ágyból filmet nézni, netezgetni.
-
Kansas
addikt
Ezért terjednek el egyre jobban az m.2 SSD-k laptopokban, azoknak nem kell sok hely és cserélhetőek is.
Nekem a Legion Y540-emben van m.2 SSD meg egy extra 2,5" hely HDD-nek vagy SSD-nek és nem túl vaskos/nehéz a cuccos(360 x 267 x 26 mm, 2,3kg), bár valóban nem ultrabook...
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Intel I7-5930K
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest