Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itt a friss Moto G Stylus
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Mikor és hol lehet kapni ezetete?
-
nbg
senior tag
válasz
szabi__memo #25 üzenetére
Akkor biza enbocs...
-
Kékes525
félisten
Ideje lenne, hogy egyre több gyártó térjen át az USB Type-C szabványra, mert egyre nagyobbak a telefonok háttértárai és nagyon lassú USB-2.
-
nemlehet
őstag
Ezt most miért mondod nekem? Csak megjegyeztem, hogy bizony az iPhone-osok sírnak eleget a gyakori kábelváltás miatt.
Részemről támogatom az új csatlakozót, mert a gyorsabb töltés és gyorsabb adatmozgatás mindig jó. Ráadásul erre rá lehet kötni mást is elvileg (álá Macbook Air) tehát talán a külső kijelzős dolgok is terjednek majd kicsit.
-
Quant89
tag
válasz
trachemysss #15 üzenetére
Mondjuk elmegyek egy ismerősömhöz, egy estére, de lemerül a teló, de fényképeket is kell feltölteni a gépére, minden házban van legalább 5 microusb-usb kábel Type-C meg még egy sem.
Persze ha minden gyártó ráállna akkor kb 1,2 év és eltűnne ez a hátrány.(#14) Shyciii Én nem vagyok gyártó.
A gyártók eldöntik,mikor mit tesznek bele, én meg majd azt veszem meg ami pont akkor a legjobban tetszik mikor vásárlok. -
strogov
senior tag
Ettől még a világ megy tovább. Aki ennyiszer elfelejti a töltőjét az tegyen egyet a kocsijába, vagy vegyen egy kulcstartós töltőt. Anno 600 HUF volt i4-hez a régi típusú, most se drágább.
Semmi sem garantálja, hogy 1-2 év múlva nem ugyanez lesz a helyzet a micro-usb töltőkkel ... illetve az, hogy senki nem tesz jobb csatit a gépekben végülis garantálja. -
trachemysss
csendes tag
Őszintén szólva nem értek egy kukkot se ebből.
Csak annyit mondtam, hogy adjanak hozzá Type-C kábelt, felesleges régi kábelt meg egy átalakítót adni, ha úgyis azt mondod hogy bárhol találsz Micro USB kábelt. Azzal meg amúgy se lesz gyorsabb, mert attól az még MicroUSB vezeték.
Ha semmi nincs nálad, akkor nyilván semmit nem tudsz csinálni. -
Shyciii
veterán
Én viszont nem Universal Serial Bus-t írtam, hanem Serial Port-ot. Nagyon nem ugyanaz.
De hogy legyen idő az elterjedéshez, hogy ha a te felfogásod szerint ne merjen belevégni senki? Ha senki nem vág bele, mert nincs elterjedve, akkor a büdös életbe nem is lesz elterjedve egy szabvány. Mindig van első, második aki meglépi. Ezek nélkül nincs elterjedés. Egyszerű fejlődési logika. Az hogy a Samsungnak nem ment, az nem jelent semmit. A Samsungnak már 2-3 éve nem megy konkrétan semmi. Van is para a részvényeseknél. -
Den Hadnagy
senior tag
Nem tökmindegy, hogy mennyi az adatátviteli tempó, ha egy átlag microSD írási sebessége a szűk kereszmetszet? Még a beépített memóriák sem elég gyorsak a telefonokban jelenleg.
Más dolog, amikor telefonról másolunk valamit.Egy ilyen adaptert meg úgyis elhagy az ember, bár a gesztus kedves. Úgy kellene megoldani, hogy a telefon testébe legyen integrálva bármikor előkaphatóan, mint egy toll.
-
strogov
senior tag
Egy normális világban aki a jövőre tervez az bevállalja az új csatlakozót, mert tudja, hogy úgyis elterjed. 1-2 év múlva amikor a type-c lesz mindenhol akkor meg keresgeted a micro-usb csatlakozós töltőt ... vagy egy felső kategóriás samsung telefont is csak 1 évre terveznek, és úgyis cserélni kell, ezért nem számít?
Hány iphone tulajt hallasz sírni mert nincs nála a töltő? Pedig ők nem csak, hogy egyedi töltőt használnak, de 3 éve azt is lecserélték. És az a töltő garantáltan nem lesz mindenhol.
-
Quant89
tag
válasz
trachemysss #5 üzenetére
A Type-C nek van egy nagyon nagy hátránya a micro usb vel szemben, mégpedig az, hogy nincs elterjedve.
Akárhol vagyok, ahol tölteni kell a telefont, egy micro usb kábel biztos akad valahol, de ha a saját töltőm nincs nálam akkor ugye az átalakító sem lesz.
Az adatátvitelnél ugyan ez a helyzet, hiába lenne gyorsabb, ha nincs sehol kábel. -
trachemysss
csendes tag
Azért az gáz lenne a MicroUSB kábelt mellékelnének hozzá. Az átalakító jó dolog, de nyilván arra kéne, hogy tudjál használni régebbi kábelt is, ha úgy adódik.
-
MeGabee
senior tag
Jóval nagyobb tempóra???Konkrétan a duplájára az USB 3.0-nak
Terjedhetne kicsit gyorsabban ez a szabvány,nem csak kényelmi szempontból,bírnam ha 1 sec alatt át tudnám másolni az SD kártyán lévő képeket/videókat,na meg a nagyobb áramerősség átvitele gyorsabb töltést is lehetővé tesz.
Time is money..... -
Segal
veterán
Már a Note 4-nél visszatért a régihez...
-
nbg
senior tag
válasz
szabi__memo #1 üzenetére
Nem sajat. Viszonylag uj, de szabvanyos usb csati. Hogy nagy szam-e, majd kiderul, de hozott par uj ficsort: "forditva" is bedughato, eleg sok ampert at lehet zavarni rajta, es az aktualisnal joval nyagyobb tempora is fel van keszitve. Fjúcsörprúf
-
szabi__memo
nagyúr
ez valami saját találmány vagy mi ebben a nagy szám?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Xiaomi mellékel egy egészen frappáns kiegészítőt jövő héten bemutatkozó készülékéhez: egy apró USB-C - microUSB adaptert.
- Eredeti játékok OFF topik
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Politika
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- Hófehér karcmentes Huawei P30 Lite 128GB független dual sim
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest