Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Megjelent a OnePlus 13T
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel topik
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Frissítéseken munkálkodik a Samsung a munka ünnepe előtt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Pici telefon, óriás akksival?
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Kár nincs bővithetőség.
-
enonlui
tag
Szerintem az előd jobban néz ki.... sorry.
Ez tényleg LG felé húz nekem.... még1x sorry. -
tonerz
aktív tag
Nekem nagyon bejön és szvsz ennyi "káva" kell a kényelmes használathoz.
Ha adnék ennyi pénzt telefonra (de nem adok) akkor ezt venném az összes flagship közül. -
macskea
őstag
Abszolút egyet értek. Mi lesz a következő? S835 lesz a SoC a dobozon, belül meg egy S660, ami még mindig van annyira jó, hogy a teljesítményre még úgyse lesz panasz? Mi meg elfogadjuk, hiszen úgyis tudjuk az igazat egy third party tesztből? Ha egy gyártó szándékosan félrevezető információk tesz közzé, akkor az a vásárló megtévesztése. Innentől lényegtelen, hogy mekkora balfasznak kell ahhoz lenni, hogy be is dőljön valaki. A szándék a fontos, és aki engem be akar csapni, azzal nem kötök üzletet. Ki tudja a csúsztatások hány százaléka ennyire egyértelmű, és észrevehető.
Pedig nagyon tetszik a Mix széria, ezért is sajnálom, hogy mindent megtesz a Xiaomi, hogy távol tartson tőle (öli bennem a belé fektetett bizalmat).
-
joey04
titán
nekem az most a legnagyobb csalódás velük kapcsolatban, hogy néhány esetben elkezdték csökkenteni az akksit, az elődhöz képest. Pont a brutális, kiemelkedő üzemidő volt számomra a legnagyobb pozitívum velük kapcsolatban. És hiába mondják, hogy az új, energiatakarékosabb soc, miatt a kisebb akksival maradt az üzemidő, mert lehetne jobb.
-
SkyLine3000
addikt
Engem rohadtul nem érdekel ez a kávabuzulás. Nem tudom miért baj, ha annak a vacak telefonnak van egy egészséges kávája? Legalább normálisan meg lehet fogni. Kínjukba találták ki ezt is a mérnökök. Legalább nem maradnak munka nélkül a szervizek...
-
kop8
őstag
Nekem a régi teló jobbnak tűnik mint az új.
Hogynézmár ki hogy vastagabb a káva mint a régin, ugy néz ki mint egy gagyi doodgee mix kbKamera biztos jobb lesz de minden más rosszabb.
A xiaominál mostanában ez a rendszer hogy volt egy aránylag jó teló aztán csináljun neki rosszabb utodot -
joey04
titán
válasz
7Heads Drago #70 üzenetére
[link]
puszi pá -
Aprósólyom
addikt
Tervez ehhez hasonlóan valamelyik gyártó 4,7" max 5" körüli telót?
-
sb
veterán
És mégis hogy csinálnák meg értelmesen? Hogy "világít" fehéren/feketén és üres a sáv? Akkor meg minek kijelzőből csinálni ha nincs semmi rajta?
S7 Edge-em van.
- Nem lehet stabilan megfogni.
- Mivel az ember ujja nem egy fadarab ezért rálógna akkor is a kijelzőre ha nem lekerekített lenne csak káva nélküli.
- Következésképpen mindig elnyomsz rajta valamit ujjal, tenyérrel.
- A tartalom lelóg az oldalszélre is. A miértet lásd fentebb.
- Jó esetben csak nem látod normálisan Vagy torz.
- Rossz esetben csinálni is kéne ott valamit, gördítősáv, stb... virtuális billen a két szélső gombot se egyszerű eltalálni.
- Lekerekítésnél bónusz, hogy az ív miatt bárhogy tartod, fényben mindig van olyan része ami becsillan és semmit nem látsz tőle.Röviden kb. ennyi a kávanélküliség és mellé az esetleges lekerekítés hendikepje. Cserébe jól néz ki 2 méterről.
-
-
Akkor feloldom a "korlátozást", ne fogd vissza magad.
A felesleges flame és trollkodást ez után is kerülhető lenne, egy kis átgondolással, és ha nem az lenne néhanapján a hozzászólásaid tartalma, hogy kinek hogy lehet odaszúrni egy fél mondattal..
De szeretnék pozitívan csalódni, hátha tévedtem Veled kapcsolatban.Remélem.
-
törölt tag
válasz
Pete55555 #60 üzenetére
"de annyira a használhatóság rovására megy, hogy nem "éri meg" annyira vékony keretet csinálni egy telefonnak, mert csak egy szép techdemó lesz belőle."
Mesélj meddig használtad az elődöt? Speciel van az asztalomon egy mix 1 kíváncsi lennék a lapát kezemet hogy tegyem hogy gond legyen? Ha megfogom nem érek bele semmibe. Ha gépelek nem érek bele semmibe. Ha videózok nem érek bele semmibe. Pár hónapja nyúzom, fura hogy egyszer nem találkoztam ilyen hibával
Szerintem is vicc lett az új, egyáltalán nem fog meg, a legkevésbé se kéne.
-
Fall-N
veterán
Nekem ez a régi CRT TV-kre hajazó lekerekített kijelző mánia nem teszik nagyon. Ott is örült mindenki, hogy lapos lett és "szupersarkított".
-
tibaimp
nagyúr
Nekem nem tetszik, ez sem. És ellentétben a reklámfotóval, sokkal nagyobb a valódi káva.
Én személy szerint, nem engedélyezném az ilyen jellegű félreinformálós reklámokat.
(mondjuk ezen az alapon az összes reklámot be lehetne tiltani....) Na de mindegy is, aki ma még hisz a reklámoknak az meg is érdemli.... -
Pete55555
addikt
válasz
szupermacs #1 üzenetére
Most ezt így mire? Vagy mi? Vagy WTF?
Kiadták a tavalyit, és tanultak belőle. Nem jó a túl keskeny káva, mert nem lehet használni. Persze, képen, meg pláne sajtófotón jól néz ki, de annyira a használhatóság rovására megy, hogy nem "éri meg" annyira vékony keretet csinálni egy telefonnak, mert csak egy szép techdemó lesz belőle.
És lásd, a xiaomi tanult a "hibából" és a mostani kicsit vastagabb plusz a felső részre raktak egy normális beszédhangszórót, amivel ugye a tavalyinál voltak gondok.Ez most akkor miért is vicc?
-
enginev3.0
félisten
Ez visszalépés a tavalyihoz képest, ebben a tekintetben
-
joey04
titán
válasz
7Heads Drago #53 üzenetére
Nem a topik témája és közöd sincs hozzá, de tessék: Vele tavaly decemberben volt egy megállapodás, hogy nem reagálunk egymásra. Vagyis ő kijelentette egy vitánk alkalmával, hogy nem fog többet velem beszélni. Kicsivel később egy újabb vita során mondtam, hogy igaza volt, hanyagoljuk egymást, én tartani fogom magam ahhoz, hogy nem reagálok a kommentjeire. Ő nem tartotta magát ehhez, válaszolgatott, ezután még egyszer válaszoltam neki, ahol leírtam azt, amit most neked, azóta totális ignore. Fórumon és privátban is. És mindezt az ő kezdeményezésére, ezért sem értem miért írkál, de ez legyen az ő gondja.
-
.Szaki.
addikt
válasz
7Heads Drago #32 üzenetére
Ki, mivel verte eddig át a vásárlókat? Tényleg érdekel.
A Xiaomi bemutató fotóin rendszerint jóval kisebb a káva, mint amennyi a valóságban. Ez pedig minden csak nem korrekt. Ettől függetlenül semmi baj a Mi Mix 2-vel, pont ezért nem is feltétlen szorulna arra rá, hogy kamuzzanak a kínaiak, mert így csak csalódást kelt utána a késztermék.
-
iDi00da
újonc
Nem látok sokkal kevesebb keretet 3 oldalon mint a Maze Alpha-mon (az alsó rész más tészta
).
Méretben számomra az új erős visszalépés, ami miatt nem érzem, hogy "Igen, kell! Most!" -
Jhonny06
veterán
Engem a kijelző bosszant, ilyen árkategóriába férjen már bele valami nagyobb felbontás. Ez minimális különbséggel full hd.
-
7Heads Drago
veterán
addig ameddig elhangzik olyan amire reagálni szeretnék.
Érdekes, hogy a 16. hsz kimaradt ebből.
Ezek szerint akkor trollkodni maradsz. Persze ha ugyanez apple, vagy samu topikban volna....Kár ezért a pici akkuért. Pedig vannak nagy akkus teloik is. Nem vágom ez miért nem lehetett nagyobb.
-
joey04
titán
válasz
7Heads Drago #50 üzenetére
A topikban addig ameddig elhangzik olyan amire reagálni szeretnék.
51: szerintem is tökön lőtték magukat vele. Megcsinálták minden szempontból bugosan, azóta meg jönnek a normális verziók a többiektől.
-
tipuka
addikt
tavaly kellett volna a Mi Mix 1-gyel robbantani( akarom mondani hibák nélkül kiadni), idén már a G6, S8 stb... is van ilyen vékony mondhatni, mint a Mi Mix 2
nincs már benne olyan, amitől annyira egyedivé válna.
-
7Heads Drago
veterán
Hihetetlen.... Ebbe így bele se gondoltam.
Ezek után gondolom, már nincs is miért maradnotok a topikban.
Na még szerencse, hogy a koreaiak és az amcsik mindig full gerincesek és nekik alapból ilyen sose jutna eszükbe. De hogy korrekt legyek: sztem minden gyártó szeret túlozni és nagyítani. Valahogy muszáj eladni a cuccot.
Én csak azt nem értem, hogy ezen mit kell csodálkozni. A telefon gyártókon kívül sincs ez másképp a világban. A piacon se az első árusnál veszed meg a zöldséget, hanem szét nézzel. Nyilvánvaló hogy a legszebbek vannak ott is felül.
Aki meg nekiesik bárminek-bárhol az meg ne csodálkozzon ha sűrűn átverik. -
janeszgol
félisten
Phu mekora kávák. Még a végén érdemben használható lesz.
-
csongi
veterán
#18): azért ez nem volt mindig így
"de ennyire hamis sajtófotókat csak a nagyon alja kínai márkák szoktak bevetni."
A 12hsz kiegészítése is egyben
.
Az MS nem volt alja, mikor tövig sz@@@@a a vevőket, a mobilos ígéreteikkel?
Szerintem a végtelenségig mehetne ez. Ettől függetlenül ez sem szép dolog, ilyen marketing képekkel, reklámmal jönni ki, miközben a valóság némileg más. -
-
Mint minden, ez is nézőpont kérdése.
Én azon a véleményen vagyonk, ha simán elfogadjuk, hogy tegyenek csak bátran ilyesmit a gyártók (tök mindegy, hogy a Nokia hazudik a Lumia 920 kamerás képességeiről, vagy a Xiaomi a Mi Mix 2 káváinak vastagságáról), akkor ez bevett szokássá fog válni.
-
prolad
addikt
Nagyon félrecsúszott ez a mix. Tavalyiban ott voltak a "saját" megoldások (kerámia ház, spéci hangszóró, tényleg vékony kávák, használható képarányú kijelző), ez meg egy tucat lett, pedig lenne előrelépés (pl. B20, javított kamera).
-
Cathulhu
addikt
-
-
válasz
Senki sem mondta, hogy más nem csinálta. De ettől még ez is elítélendő, és nem negálja a Xiaomi hazugságát.
Plusz azért a promóciós fotók ilyen szinten való editálása ingerküszöb feletti...
-
Én nem bánom, hogy ilyen. A telefon kényelmes és biztonságos fogásához ekkora kávákra szükség van. A kávátlanság miatt csak bénázva lehetne megfogni, aztán az ujjhegyekkel való telefon-egyensúlyozásnak csak leejtés a vége.
-
joey04
titán
válasz
de ennyire hamis sajtófotókat csak a nagyon alja kínai márkák szoktak bevetni.
-
joey04
titán
válasz
babosmiki #28 üzenetére
A gondolat így indult: Úgy tűnik tehát, még mindig várni kell a három oldalon teljesen kávamentes megoldásra
Erre írtam, hogy ennek hiába lennének hátrányai, a xiaomi ha elérhető lenne a technológia, meglépte volna. De legalább van használható hangszóró nem úgy, mint az elődben.
-
-
hpeti3
tag
Személyes tapasztalat. Nem magamra gondolok, mert én azért igyekszem utána járni a dolgoknak, de csak ha a családomat nézem is, van pár ilyen családtagom
Nem beszélve például az ebay-es, és egyéb webshop-os rendelésekről (pl.: ruhák, kiegészítők) amelyekből már rengeteg meme is született, hogy a képeken hogy néznek ki, és a valóságban
Biztos vagyok abban, hogy nagyjából az összes webshop képein ezek a manipulált képek lesznek a telefonról
Azt, hogy ez hány százaléka az összes vevőnek, nem tudom megmondani, de szerintem azért nem elhanyagolható hányad.
Drenadar: Igen, van egy kis fogalmam róla. Amit leírtál, az is marketing, de azért nem mondanám, hogy ez a lényege.
-
Drenadar
veterán
Kedves fórumtárs... Tisztában vagy-e hogy mit jelent az a szó hogy marketing? Az egész egy nagy manipulációt, mesterségesen keltett igényt valami szarra ami nem kell nekünk, de ők el akarják adni. Mindegy milyen márka McDonald's, AMD, Samsung stb, a marketing fogalmát nem ok találták ki.
Szóval ne aggódj!
-
-
-
Kasya
nagyúr
S8, G6, V30 mellett rossz dontes ezt valasztani itthon.
-
Kismillió valódi kép van a neten ,tehát feltehetőleg nem egy manipulált fotó alapján fog bárki is vásárolni.
joey04: Jól megmondtad, szerencsére.
Van még pár tucatkínai márka? Írd már le, mert akkor bizony óvatosabb lesznek a fórumozók.
Kiforrottságról beszélgethetünk napokig. Tudjuk, hogy élből jársz be minden Xiaomi topicba ekézni. Ez tény, kérdés ez meddig fog nálad tartani...
-
hpeti3
tag
És szerinted miért akarják marketing célból azt, hogy "úgy tűnjön", hogy nincs káva?
Konkértan leírtad, hogy marketing miatt, aminek fontos célja ugye a vevők igényeinek kielégítése. Ezt azzal is érik el, hogy a képeket manipulálva elhitetik a fogyasztóval, hogy ennek bizony gyakorlatilag nincs kávája..
Ezt pedig a mobilpiaci trendek diktálják, amit a felhasználók változó igényei alakítanak.
-
Juhaszatti
addikt
Amúgy ez kb úgy néz ki mint a G6, csak felül kisebb a káva. Ami nem lenne baj, ha nem hiányozna a LED onnét. Nem tudom AOD van-e, de ha se LED se AOD, már csak ezért is kiesne nálam
-
-
joey04
titán
A Xiaomi tehát inkább a vastagabb, de még így sem vészes három káva és valamivel íveltebb négy sarok mellett döntött.
Nem a Xiaomi döntött így, ennyit tud a technológia.
-
csongi
veterán
Ennel vekonyabb kavat hova?
Siman latszik a kepeken, egy husosabb kezzel megaldott ember, mindig hozza fog erni a kijelzohoz.
Teljesen rendben van igy. A lekerekitett Samu kijelzo sem ad tobbet vissza.
Es jo IPS megjelenitovel is lehet elni, bar egy leddel kecsegtetobb lenne. Nekem igy is tetszik nagyon. -
aelod
veterán
Úgy tűnik tehát, még mindig várni kell a három oldalon teljesen kávamentes megoldásra
Káva így káva úgy. Nem írok erre semmit mert nem tűrné meg a moderálást.
Erre úgy mégis ki vár? Egy rossz mozdulat és kampec a drága kijelzőnek...
A telefon viszont elképesztően jól néz ki. Elfogadnám szívesen -
szupermacs
veterán
A tavalyihoz képest vicc a kávája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A tavalyi Mi Mix mellett és önállóan is pózol a kamerának a némi fogyáson átesett, ám továbbra sem tökéletesen kávamentes csúcsmobil.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPad topik
- Micro Four Thirds
- Mozilla Firefox
- Megjelent a OnePlus 13T
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Robogó, kismotor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest