Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HuMarc

veterán

válasz san2000 #154 üzenetére

Ismered a marketing, a reklám, a brand, a hülye, a fogyasztó, az átverés szavak jelentését? Mert a hülye fogyasztókat át lehet verni, csak egy jó brand, ütős marketing és sok reklám kell hozzá ;)

Azért fogyott 50 000 000 db iPhone 5, mert az emberek hülyék. Nem tudják mi kell nekik, de ha alma van a hátulján, akkor az kell nekik.

Nézz meg egy SGS Advance-ot! Mi az, amit (pár kényelmi funkciót leszámítva) iPhone-on meg tudsz csinálni, SGS Advance-on pedig nem? Mert nekem pár kényelmi funkció nem ér meg 200 000 Ft-ot, viszont el tudom viselni a hiányukat, ha ezáltal spórolok 150 000 Ft-ot :U

"A sok hülyét át lehet verni. :((( "

Ó, hogyne lehetne átverni sok hülyét? :)

Na vegyük át újra: Én nem mondom az iPhone-ra, hogy szar, ha feleannyiba kerülne mint most, BestBuy teló lenne, mivel egy másik, iPhone méretű csúcskategóriás mobil sincs a piacon. Viszont nem ez a helyzet, az iPhone-t duplaannyiért adják, mint amennyit maximum érhetne. Apple-logó nélkül az eladások a jelenlegi számok töredékét nem érték volna el!

Ja, az iPhone az elitnek készül, akik jobbak a többinél. Vágom a témát. :K

• fateless

veterán

válasz san2000 #138 üzenetére

Ne kockáztass, mert veszítesz.

Mindenkinek:
    Ezek az androidos telefonok kifejezetten jó készülékek. Vannak olyan területek, amiket tudnak, míg az iPad mini nem tud (nem, nem csak az SD kártáyra gondolok).
    Ugyanakkor nem tud iOS-t futtatni. Akinek iOS kell, az ne gondolkodjon iPad klónban, mert azt egyik sem tudja megadni. Aki szeretne egy iPad mini kinézetű készüléket, de nem akar annyi pénzt kiadni érte, miközben egyébként használni is akarja, az vegyen klónt.
    Aki pedig egyik csoportba sem tartozik, próbálja ki mindkettőt, hogy eldöntse, melyik az ideálisabb számára.
    Én kipróbáltam és nekem a klón jobban bejött. Ez nem jelenti azt, hogy az a jobb.

De most már egyre megalapozatlanabbak az indoklások. Ezt ne csináljátok, mert csak hazavágjátok a topikot és ezzel párhuzamosan magatokat járatjátok le.

• Alex91

félisten

válasz san2000 #134 üzenetére

Hat de 4db-ot kapsz az iPhone araert :D. Es gondolom meg fm radio is van benne :DD! Ja, es akar felevente lesz uj telefonod, mig az iPhone-os kenytelen evekig a xar elavultjat hasznalni...

• HuMarc

veterán

válasz san2000 #100 üzenetére

Mint már leírtam, nem akarok kötözködni :) Elfogadom ezt az indoklást.

Minden Gmail-user (még csak Android sem kell hozzá, szóval egy fillért nem fizetsz érte a Google-nek, csak az AdSense-n keresztül, amikor olyan oldalra látogatsz, ahol AdSense-n keresztül megy a reklámozás, de azt sem veszed észre, és senki sem kötelez az AdSense-s oldalak használatára) 15 GB (és nem Gb, mert az a Gigabit rövidítése) szabadon felhasználható (de tényleg! Bármire felhasználható! Ezzel szemben ahogy én tudom, az iCloud erősen korlátozott)

A felsoroltak közül egyébként pont mindegyiket Androidon is át tudod vinni egyik készülékről a másikra.

Google Play-en sem kell két hw-re kétszer megvenni ugyanazt az appot, ez sem valami spéci Apple-exkluzív dolog.

Az, hogy hajnali fél négyig sátoroztál a Mammutban, számomra egyáltalán nem jelenti azt, hogy az iPhone annyira jó lenne, bizonyítja inkább a te elvetemültségedet.

@Mr. Teddy (#101):

2. bekezdéshez: Már akinek van Apple terméke. És ezt bizony nem sokan engedhetik meg maguknak. Ha egy iPhone nem 200 000 Ft lenne, hanem mondjuk feleennyi, akkor én is hirdetném Steve Jobs áldását, és téríteném a népet. Viszont nem ez a helyzet, az iPhone 200 000 Ft-ba kerül, így nem mindenki engedheti meg magának.

4. bekezdés: "azon kívül, hogy specifikációilag is több van benne"

WTF? :U Hol erősebb egy iPad a konkurens taboknál? Mondjuk a cikkben szereplő tabok specifikációját nem ismerem, de a márkásabb Androidos taboknál gyengébb. Viszont ez teljes baromság! Az iOS és az Android hardverigénye összehasonlíthatatlan, így az, hogy valamelyiknek erősebb a hardvere, csak arra jó, hogy nőjön az e-pénisz, másra nem nagyon :U Egyébként egyetértek ezzel a bekezdéssel, igazad van. :)

5. bekezdés: Az iOS-appok felülete azért egységes, mert iOS-re rohadt kötöttek a programozási feltételek. Pl. csak Webkit alapú böngészők kerülnek fel az App Store-ba, ami azt jelenti, hogy a böngészők tulajdonképpen csak a skin-ben, és 3 másik funkcióban térnek el az alap Safaritól. Kivéve persze az Opera Minit, de az más elven működik, így nem számít böngészőnek.

Egyébként olvass utána, akár csak itt a fórumon is, hogy milyen rémálom iOS-re programozni!

@Mr. Teddy (#105): És akinek nincs iCucca, azzal nem is kommunikálsz, ő nincs olyan jó, mint Te, ugye? A Skype azért jó, mert minden platformra (még Linuxra is) van, így bárki tud bárkivel beszélni Skype-on keresztül. Ehhez képest az iMessage elég korlátolt, már nem azért :U

Már mondtam, én nem akarok vitatkozni, én csak rávilágítok arra, hogy eddig nem nagyon hallottam jó érvet az Apple mellett, azon kívül, hogy az bizony prémium (de miért is?) Egyedül @Tim82 győzött meg.

• Mr. Teddy

őstag

válasz san2000 #100 üzenetére

Így van, pont most akartam hozzászólni ezzel kapcsolatban, és kb ugyanezt akartam leírni.

Illetve még ide lehetne említeni, hogy facetime, imessage. Minden eszközön megjön. Macbook, iMac, bármid van, ugyanúgy magy. Notin megkapod, elolvasod, ipaden útközben válaszolsz. Tudom, van a skype, viber, whatsapp (utóbbi kettőhöz kell sim kártya is, így nem feltétlen megy sim nélküli tableten), de ez mindenkinek fent van, kb két kattintás és elérhető az ember rajta.

Szóval ugyanazt a tartalmat több hardveren lehet elfogyasztani, amit aztán lehet fejleszteni másikra, de minden más marad.

A kínai gyártók összelökik a hardvert, ráhúznak egy aktuális androidot, esetleg tolnak rá egy custom launchert, és akkor picit egyedivé teszik. Onnanól kezdve ők végeztek, nulla plusz szolgáltatás. Gtalk, Gmail, stb, az mind már a google része, azt ő csinálja. A tab gyártók max néha csinálnak egy frissített android verziót a tabletre és kész. Egy ipadnél, azon kívül, hogy specifikációilag is több van benne, az ios-t és a köré épülő szolgáltatásrendszert "kell" megfizetni.

Illetve a másik nagyon nagy különbség, azok az appok. Nemrég óta használok (igazából nagybátyámé, én csak néha nyomkodom) androidos tabletet. Ezek az androidos appok botrányosak. Funkcióra biztos mind tudja a dolgát, de ahány app, annyi dizájn, elrendezés, gombok, kapcsolók. Az ios-nél baromi jó, hogy a fejlesztők a gyári menüelemeket felhasználva tudnak megírni egy appot. Az appon belül használt általánosabb funkciókra ismert gombokat, kapcsolókat, görgetőt tudnak tenni, így aki nem is ismeri az appot, az is ki tud rajta igazodni, mit hogyan kell. Továbbá egységessé varázsolja a felületet. Amikor átvált az ember az egyik appról a másikra, érzi, hogy azonos rendszeren maradt. Androidnál meg kb minden app egy "új világ". Szóval applenél az ilyen egy kaptafa bejáratott dizájn megdobja a használhatóságot nagyon.

Inkább offba teszem, kicsit hosszú lett :)

• HuMarc

veterán

válasz san2000 #95 üzenetére

Elnézést a dupláért!

Tényleg, ne vedd kötözködésnek, de az alább idézett mondatot én nem tudom értelmezni annak fényében amit írtál :F

"Az ilyen dolgok miatt is kell többet fizetni egy Apple termékért."

A szövegértelmezési képességeimmel nincs baj, a gondot inkább ott vélem felfedezni, hogy ezt az "Az ilyen dolgok miatt..." részt nem nagyon konkretizáltad, azon kívül, hogy az iPad-ről készült mentést áttetted az iPad Mini-re, aminek nagyon örült a feleséged. Erre szerintem Androidon is képes lettél volna, szóval ez nem olyan ULTRAMEGAEPICAPPLE képesség.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés