- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A 3D klasszikusan ilyen feladat: amikor magán a jeleneten dolgozol, akkor jól jön a nagy órajel, mert nem minden szoftver van 100%-osan többszálasítva, amikor renderelni kell, akkor meg a minél több szál a lényeg, akár az órajel rovására is.
Ezen kívül a több gép is előny, mert amíg az egyik jelenetet rendereled, addig dolgozhatsz a következőn.Abban persze egyetértek, hogy ilyen célra hülyeség ablakos, ledes design házat venni, hacsak nem a reklámpiacra dolgozol és az ügyfeleknek kell parasztvakítani, hogy milyen komoly technikát vetsz be az érdekükben.
Azt hinnéd hogy ez vicc, de a 2000-es évek elején pl. a Focus Foxnál az Inferno bérleti díja 50ezer forint volt óránként (miközben 25ezer volt a havi minimálbér), a szerverszobát meg egy üvegfal választotta el az operátortól, hogy az ügyfél lássa a villogó ledeket, amiért kifizette a valag pénzt. -
törölt tag
Nálam az volt a gond az X9-el, hogy hiába volt a két xeonon vízhűtés, a ramok és az alaplapi chipset körül semmi légáramlás nem volt, így a 128gb ecc szerver ram - amit folyamatos légáramlatra terveztek - idővel túlforrósodott. Raktam a ramokra batár nagy hűtőbordákat, ami segített is, úgy 50-60 foknál nem melegedtek túl, de végül a zaj miatt eladtam a házat.
Az XL R2-ben aztán megtapasztaltam mit jelent a korrekt légáramlás: a ramok sosem melegednek túl 35 foknál, mert folyamatosan jár körülöttük a levegő.
A prohardveres ház topikban láttam megoldásokat X9-re: telepakolták ventikkel és hangszigetelő szivaccsal, tehát házi barkáccsal a nagy ház is kezelhető, de nekem egyszerűbb volt eladni az X9-et és venni egy a céljaimnak jobban megfelelő házat. -
törölt tag
Hát ha a pénz nem számít, akkor az egyik gépet kihegyezheted single core feladatokra, azaz kevés mag nagy órajelen, a másikba meg rakhatsz sok magos, de alacsonyabb órajelű cpu(ka)t.
Így bármilyen feladat adódik, mindig maximum teljesítménnyel tudsz dolgozni. Nyilván réteg igény, de attól még lehet értelmes felhasználási területe. -
törölt tag
Nekem az a bajom az ilyen látvány házakkal, hogy akármit csinálnak, a sok nyílás és plexi miatt nem tudják rendesen visszafogni a zajt.
Amikor beruháztam a dual xeonos gépemre vettem egy Thermaltake X9-et, hogy elférjen benne a két aio vízhűtés (épített vízzel nem akartam vergődni). Baromi zajos volt és rossz volt a légáramlás benne, akárhogy pakoltam a ventiket.
Aztán lecseréltem egy ablaktalan fractal design define xl r2-re és ha nem megy százon a két proci, akkor alig hallani a hűtést, ráadásul a kisebb háznak köszönhetően jobb a légáramlás, így cpu-kat, a memóriákat és a hdd-ket is jobban hűti. 55-60 foknál magasabb cpu hőmérsékletet még nem tapasztaltam fél napos render után sem (igaz húzva sincsenek).
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest