- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Akciófigyelő: 120 wattos hangprojektort kínál olcsón a Banggood
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
NetheЯRealm #137 üzenetére
@NetheЯRealm:
ez már az
csak az ára lett véletlenül felső kategóriás@Taci:
Köszi
Akkor még várokSzerk: Látom már 218 ezer
Csak türelmesnek kell lenni[ Szerkesztve ]
-
NetheЯRealm
újonc
Majd lesz középkategóriás mobilja is a Google-nek... Ezeket viszik mint a cukrot.
-
Taci
addikt
Türelem, és lassan bemegy 150e Ft alá...
-
Taci
addikt
válasz
Dr.Anonymus #134 üzenetére
Szolgáltatói kínálatban szerintem nagy eséllyel nem lesz, Google Store az országból nem elérhető - így maradnak a GSM boltok, ott viszont már kaphatóak egy ideje:
Google Pixel 234eFt -
Dr.Anonymus
addikt
nem tudja valaki, hogy Magyarországon mikortól lehet kapni?
Köszi! -
BusyChild
tag
http://www.androidpolice.com/2016/10/26/google-acknowledges-pixel-camera-lens-flare-issue-will-use-magical-mathematics-fix/
-
Akula
őstag
Jó kis írás!
Sajnos a Nexus tulajok le vannak sz@..@ a google szerint. Csúnya egy üzletpolitika, de ez van! Pöretni kell a gazdaságot kérem szépen! Évente lehet lecserélni a mobilt, tabletet, kocsit, asszonyt, akármit. Jaaa, hogy sokba kerül? Hát kéremszépen dubai sejknek kellett volna születni. Akinek havonta egy adott összegből kell gazdálkodnia az mérje már fel, hogy mire telik és mire nem!"Akula Sub, ready for the deep!"
-
A Xiaomi készülékeknek egész jó a támogatása + a körülöttük kialakult közösség.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Ricardo
titán
válasz
sz.balazs.95 #124 üzenetére
Úgy néz ki jó a fogadtatás.
-
Leelou
tag
válasz
freeknight #109 üzenetére
Én se hekkerkedtem a Nexus 5-ösömön sose. Azt a korszakot magam mögött hagytam a Motorola Defyvel és az Atrix 2-mmel. Amit a tiszta, gyári android adott, az nekem, mint átlag, mobilos játékokkal is alig játszó felhasználónak bőven elegendő volt.
Idestova 2 éve nyúzom már az N5-öt és nagyon megszerettem. Semmi baja, csak, egy reset ráférne, de mint minden telefonnál, az akksi üzemideje kezd romlani. Nem számít, mert a töltőt meg powerbankokat erre találták ki. De ha most hirtelen végérvényesen kipurcanna, bajban lennék, mit is vegyek. És nem csak a pénzügyi okokból, mert a legdrágábbra is futná.
Egyszerűen azonban sajnálok kiadni egy telefonért egyben is, meg részletekben is 200-300 ezer forintot. Mert egyik se ér annyit. Mivel N5-ről N5x-re, de még N6-ra se érdemes különösebben váltani, mert nincsenek hatalmas, teljesítménybeli különbségek, vártam. Hogy hátha hoz majd valami újat idővel a Google. Samsung, Apple kizárt, LG még talán, bár az is kezd túlárazott f.s irányba elmenni. Olcsóbb, ázsiai telefonokkal (Honor, Xiaomi, és társai) nem nagyon mernék próbálkozni.
Erre kiadják a Pixeleket. Azon túl, hogy drága, még ocsmány is. Tudom, hogy sekélyes dolog, de nekem a telefonbelső és tudás mellett azért fontos, hogy a készülék, amit a kezemben tartok, az mutasson is valahogy. De ezeket a kezembe nem venném. A hátulja egy förmedvény, az eleje teljesen gagyi, mint valami nevenincs klóntelefon előlapja.
Nem hiszem el, hogy kénytelen leszek visszapártolni a Motorolához...
Google Nexus 5 32GB White
-
Chrys_
addikt
Szerintem felesleges az SD, ha a 128GB-s verzióról van szó. Nekem a Note 3-ban van kártya, de csak ritkán szedtem ki belőle, hogy PC-n másoljak rá valamit.
Ahol előnye van a kártyának, az pl. app-k backup-ból visszaállítása Titanium Backup-pal. Nem kell a forrást is rámásolni a telefonra. -
sz.balazs.95
veterán
Nekem sem igazán tetszik ez az új irány.
A Nexusban épp az volt a jó, hogy nem volt kommersz valami, mint egy Samu, iPhone, stb.
Most már tényleg nagyon remélem, hogy a Canonical mielőbb összekapja magát az Ubuntu Touch-csal, mert jó lenne, ha legalább a legszükségesebb appok és funkciók benne lennének, hogy elsődleges platformként is tudjam használni.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
gixxer-tomee
aktív tag
Azért egy "legjobb" android:
-Nézzen már ki csúcsnak! Mert ez így ultra gáz..
-Legyen már benne microSD
-Ha már ilyen randa, legalább legyen már kapható mindenhol, hogy minél nagyobb esély legyen az eladásokra
-Legyen már benne minden lehetséges extra, ami a többieknek is van, minimum.
-Ne legyen már egy másik készülék másolata
-stbItt egyedül az árazás, ami csúcs!
De már így is túl sokat gondoltam rá.. Elment az étvágyam..tacstacstacstacsveddveddveddveddbebebebe
-
atike
nagyúr
válasz
gixxer-tomee #120 üzenetére
....lemaradtam... Miért "de ez tuti nem"? Használtad már...? Olvastál róla teszteket...? Vagy mi?
-
WildBoarTeam
senior tag
Nosztalgiáznom kellene, elő kéne kotornom a fiókból a régi nexusomat....
blabla
-
válasz
gixxer-tomee #116 üzenetére
Miért rossz? Ha feleennyibe kerülne, már mindenki nyálcsorgatva figyelné, hogy honnan tudná megrendelni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
joey04
titán
válasz
gixxer-tomee #116 üzenetére
Miért is akkora idiótaság ez?
-
gixxer-tomee
aktív tag
Az egyik külföldi tesztelő egyenesen a "legjobb androidos készülék"nek nevezte.. Hát takarítanom kellett utána az asztalomat..
Mennyi idióta van a földön..
tacstacstacstacsveddveddveddveddbebebebe
-
hallerlaller
addikt
Valahol olvastam a Pixel telefonokat már úgy emlegetik hogy 'Nexus killer' .. haha, elég találó.
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
kovsol
titán
válasz
somogyib #108 üzenetére
Meg majd egész nap hallgatózik a lakásban a kis mikrofonjával.
Egyébként felénk nem igazán elterjedtek az okos háztartási gépek, világítás stb, szóval nem mi leszünk a célközönség úgy érzem.De régen is volt már mikor még a Nexus 4 + 7 kombót használtam. Akkor imádtam őket, de ha már ennyire növelték az árakat, és a kijelző méretet átpártoltam az apple termékekre. Most legalább a kijelző méretben van két választás.
May the Force be with you!
-
atike
nagyúr
Kár, hogy átálltak a kinézetben (mert, hogy az ilyen kinézetű az megy) és árban (mert, hogy ez másnak is nagyon megy - mondjuk az, hogy az almánál így van, oké, na de a HTC-nél....?
) a felső kategória majmolására a régi "normális áron adunk felső kategóriás hardverrel a legfrissebb szoftverrel garantált frissítéssel" telefonokról....
Mondjuk ha bejön, így lesz durván jó a profit.... Az tény.
-
pete_21
addikt
A mosogepeken általában van "késleltetett indítás" funkció, tehát ha nagyon akarnám, én is be tudnám úgy állítani és időzíteni, hogy mire hazaerek, járjon le a mosás. De egyszerűbb akkor mosni, amikor otthon vagyok.
Ez az "önállósuljon minden körülöttem" dolog egyelőre nem hiányzik nekem.
-
válasz
AxBattler #107 üzenetére
Még 1x elolvasva a cikket azért nem olyan súlyos a helyzet, de az Android One-t még mindig sajnálom.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
freeknight
őstag
Csúnya telefonok, a legtöbb vásárlónak pedig sokat számít a dizájn. Nem lesz valami sikeres termékcsalád.
Azt mondjuk nem értem, mitől voltak developer telefonok a nexusok. Van pár androidos fejlesztő ismerősöm, még véletlenül sem nexuson fejlesztettek, hanem az éppen aktuális flagshipen, amelyik a legnépszerűbb volt android fronton.
-
Feketében jól néz ki, de... 250k HUF? Mi ez, egy iPhone?
Úgy, hogy most rakták zárójelbe a Nexus-ok egyik legfőbb vonzerejét, a hosszú távú támogatást?
Ja, hogy ez van, ezt kell szeretni, vegyé' új Chromebook-ot is, most fog jönni?
Az Android One vonal meg már szóba sem kerül, pedig a világ csóróbb felének az valódi opció lenne?Hát... eléggé lehúzta magát most a szememben a Google.
-
Mercel
senior tag
Igazság szerint a pixel mint telefon abszolút hidegen hagy, pláne ennyiért.
Ami aggasztó, hogy ipari szinten kezdik kihasználni az emberi lustaságot és butaságot..
Ma ott tartunk, hogy a legtöbb ember egyszerűen képtelen logikusan gondolkodni és erre nincs is rákényszerítve.
Asszisztens mindenre?
Félelmetes és nagyon nagyon rossz irány.Az meg a szokásos "vesszőparipám", hogy az adatbiztonság mint olyan, lassan már a kanyarban sincs.
Persze kössünk össze mindent mindennel miközben szinte hetente jönnek ki hírek arról, hogy a csatlakoztatott eszközök közötti kommunikáció szinte egy postai képeslap adatbiztonságával vetekszik.
Ez az egész koncepció úgy Agyrém ahogy van.Profitéhség + emberi hülyeség / lustaság = katasztrófa.
[ Szerkesztve ]
Marcel
-
macskea
őstag
Ebben biztos lehetsz. Ugyan úgy vissza fogják tartani a főverzió frissítéseket, mint ahogy most visszatartják a 7.1-et még a Nexusoktól is. Eddig is egy rakás sz@rt ért az androidos frissítési stratégia, csak eddig nem egyértelműen a Google-ön múlt, hanem a gyártókon (mondjuk az Android is olyan, amilyen, és ezért olyan nehéz rá frissítéseket kiadni, amennyire). Egyik oldalon arról mennek a cikkek, hogy lassan végre terjed a 6.0, közben meg itt vannak a saját telefonok 7.1-gyel? És ez csak rosszabb lesz...
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
törölt tag
Igen, megvan a recept. :
Az amúgy széleskörben érintetlenül hagyott, tehát sikertelen Nexusok át kell nevezni pixelre, elhagyni a vásárló közönségét(híveit) és jól meg kell emelni az árát. Értem bravo
Meg sem kérdezték a felhasználót, hogy mit akar, kitalálták helyette, még a számlát is odatették. Ezek nem tudják, hogy androidon van konkurencia, lehet válogatni? Ez az út még akkor sem lenne járható, ha a Google házon belül tartaná az androidot. -
A kijelzőidőben egyetértek, az tényleg vacak, de a többi dologban nagyon elégedett vagy az 5X-el...
Szerintem abszolút nem melegszik! Konkrétan volt nálam az LG G5 is Snapdragon 820-al, s az sokkal jobban melegedett! Az volt az egyik ok, amiért visszaküldtem...
Én nem tudom mit csináltok vele akiknek melegszik, de én még navigáció használata közben sem tapasztaltam, hogy kellemetlenül meleg lenne(Google Maps, Here We Go).A Pixelhez: ha választanom kéne, hogy melyiket emeljem le a polcról, biztos hogy az 5X-hez vagy a 6P-hez nyúlnék. Sokkal szebb telefonok. Sőt, az 5X szerintem az egyik legszebb telefon, amit eddig láttam(élőben jobban néz ki, mint képen).
A Google meg elmehet a fenébe az árazásával követve a többieket
Mondjuk nem értem, miért nem lehetett volna meghagyni a Nexus vonalat középkategóriás hardverrel és olcsó áron...ja, hogy akkor a Pixelekből nem vettek volna annyit és kevesebb lett volna a zseton, már értem...Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Valaki1234
tag
Sokan írjátok hogy ezeknél a telefonoknál a G tartja kézben a hardvert is, és egy iPhone vetélytársat akár kreálni ezzel. Kérdezném, hogy miben nyilvánul meg hogy a G tartja kézben a hardvert? Ugyanazokat a külsős cégek által gyártott komponenseket használja, mint bármelyik másik telefon gyártó. Az iPhone-ban legalább a processzor is belső fejlesztésű, a Pixelnél meg össze vannak legózva az elemek. Majd ha a G egy olyan Android verziót ad ki, ami titkosított és csak az ő általuk fejlesztett procin fut, szerintem akkor lehet arról beszélni hogy 1 kézben tartják a HW-SW párost.
Szerintem ameddig a G nem fed le annyi országot hivatalosan a termékeivel mint a Samu, Apple, és nem nyomatnak egy nagyon durva marketing kampányt minden országban, addig kétes ennek a termék családnak a jövője.
Ráadásul most olvastam, hogy érkezni fog egy új Chromebook amit a Samsung gyárt. Ott miért nem Google márkás laptopokat adnak ki, legalább egységes legyen a termék paletta. Ki érti ezt...
[ Szerkesztve ]
-
Ádám16
addikt
The Nexus 6P original cost of $500 for 32GB, $550 for 64GB, or $650 for 128GB
Google Pixel XL 32GB $769
Google Pixel XL 128GB$869Tavalyhoz kepest mintha kicsit valtoztak volna az arak. Nyilvan a 6Pt sem ugy dobtak poacra, hogy bukjanak rajta, akkora rohadt nagy dolgot nem fejlesztettek, ami indokolna az arnovekedest. Ebbol szamoltam ki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha ötszáz jevróért adnék a kisebbet, és legalább Ausztriában lehetne hivatalosan kapni (+ az asszisztenst lehet valahogy deaktiválni
) akkor én lehet h vennék egyet. Márha a kamera tényleg olyan jó mint amilyennek marketingelik, jól optimalizált a SW, nem melegszik túl, akku nem robban
stb.
Azt nem tartom rossz ötletnek, h 4,5-5" körül is legyen jó paraméterű hardver droidos vonalon is (sony csinálta egy időben, de azt nem tudom SW szinten mennyire voltak optimalizáltak a .... Compact jelű telefonjaik), de amennyiért most adják, annyit nekem nem ér, a két fő SW-es funkció amit selling pointnak kijelöltek (daydream vr, assistant) pedig engem fullra hidegen hagy.PS. nem volt nexusom soha, csak a 6P tetszett de a képernyője túl nagy volt nekem
Rootolni, romolni is csak akkor szoktam ha a telefon amúgy nem használható normálisan[ Szerkesztve ]
-
Ádám16
addikt
Elmentek a legrosszabb irányba.
Ha nem 275ért adnák a nagyobbik Pixelt is lenne hasznuk rajta bőven, de legalább vennék is. A dizájn hulladék. Az extra kiegészítőkre nem hiszem, hogy sokan vágynak. Szerintem jönni kellett volna idén egy új Nexusnak más dizájnnal, ezzel a SoC-cal, 180-200k kezdőáron, hangoztatva, hogy 3 évig támogatják, és dollármilliókat ölnek a promóba, hogy ne csak a geek-ek lássák.
Ezt a Nexus tulajok nem hiszem, hogy sokan venni fogják, Google fanok pedig nem hiszem, hogy 20 millióan lennének. -
törölt tag
Miután az angol androidos oldalakon elolvastam pár ezer pikszelkommentet az elmúlt két hétben leírnám a saját két centemet is:
1./ Teljesen hidegen hagy az egész Nexus mizéria, a "szemen köpték a deveket" meg hasonló szövegek, az viszont nem kis prosztóság a G-től, hogy ha nem tartja be az előző Nexus generáció eladásakor tett ígéretét hogy x évig az "elsők között" jutnak a legújabb OS frissítéshez
2./ Ahogy itt is leírták, a G régóta össze vissza variál a projektjeivel (Hangouts, Allo, Duo variálások, korábban nagy csinnadrattával elindított de aztán elfelejtett, leépített SW projektek tömege, stb. stb.), és semmi garancia nincs rá, hogy a Pixel 1 után lesz Pixel 2, 3, ... és nem jutnak ezek a cuccok mondjuk a Google Wave sorsára (vagy a Nexus Q médialejátszó sorsára ami bemutatás után forgalomba se hoztak, csak osztogatott repi darabok léteznek belőle "in the wild")
Na mármost egy iphone árban adott telefonnál ez nem mindegy.3./ Kérdéses, h a saját VR platform és az AI alapú asszisztens elég differenciáló erő e h a vásárlókat rávegyék h a hasonló árú alternatívák helyett (Samsung S7, iphone 7, etc.) ezt vásárolják
A google mint brand ereje nem vagyok meggyőződve róla h elég ehhez (v.ö. Samsung, Apple megint - még úgy is h a Samsung brand most csúnyán megpörkölődött)
És oké h az átlag vásárlók nagy részét hidegen hagyja, de nem felejtsük el, h itt a Nagy Adatgyűjtőről van szó. Az egész projekt nyilván arra is szolgál, h telefon használók az Assistant használatával tökéletesítsék annak AI-ját, de ezért iphone árban venni egy segédeszközt a G-től, h segítsek nekik ebben, hát nem tudom mennyire bölcs dolog
Persze ez saját vélemény, mondom ezt úgy h az Assistant és a daydream VR is totál hidegen hagy, a Google mint brand percepciója számomra pedig inkább negatív mint pozitív (ellentétben az Apple, Microsoft, stb. bár fan-ja egyiknek se vagyok)4./ Az Apple és a Samsung a világ legtöbb országában árulja hivatalosan a cuccait, és a legtöbb szolgáltatásuk elérhető ami a készülékekhez kapcsolódik (nem minden)
Ezzel szemben a G egy klasszikusan USA-only cég, ha mobil HWról van szó.
Írták h még a UK-ban se érhetők el a gyártótól való kamatmentes részletfizetési lehetőségek, amik a Samsung és Apple esetében ott ugyanúgy működnek mint az USA-ban. Plusz a bejelentett plusz cuccok közül mindegyik még ott se elérhető ahol magát a pixelt forgalmazzák az első körben.
Szerintem az se véletlen, hogy az angol nyelvű országok és Néo mellett India került be az első körbe:
(Mivel az Assistant a fő selling point, gondolom jelenleg angolul és németül van meg, legalábbis abban a formában ami a pixelbe kéne.)
India egyik hivatalos nyelve az angol, és a képzett, jómódú középosztálybeli vagy e feletti fogyasztók, akik a tel fő célcsoportjai, gyakorlatilag anyanyelvként beszélik az angolt (igaz h sz*r akcentussal), úgyhogy nem kell hindi nyelvű Assistant, elég az angol. Közben viszont marketingelhetik h "már a világ több kontinensén kapható az új pixel, phone by google"
Az viszont evidens, h az almával és a S-el nem lehet úgy versenyezni, h a legtöbb országban nem is kapható hivatalosan a terméked, ill. a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokból semmit nem tudsz használni.
Számomra nekem az az üzenete, h "minimális költséggel nézzük meg van e értelme ennek a márkatermék projektnek, aztán ha nem megy, könnyen beszánthatjuk, mint bármelyik eddigi forradalmi megoldásunkat, aminél elmaradt a forradalom"Önmagában a koncepció nem lenne hülyeség (legyen egy olyan flagship kategóriás androidfon is ahol a HW-t és a SW-t is ugyanaz a gyártó tartja a kezében), de a leírták miatt nem tudom h bejön e ez nekik.
Túl sok ismeretlenes az egyenlet ehhez (mekkorát szól az assistant, a daydream vr, megtudják e győzni az eddig iphone-t és felsőkategóriás samsungot vevő fogyasztót h érdemes e helyette ezt venni, stb. stb.)[ Szerkesztve ]
-
Nem vagyok ez az a minden régen jobb volttípus, de hogy én visszasírom a Nexusokat ezek a Pixelek láttán az id biztos. Az lehet minden csiricsáré izét beletesznek amitől az álla leesik az embernek, de ha egyszerűen nem lehet ránézni a telefonra, azzal nem lehet mit tenni.
All→M8
-
Az új Xl egyedül feketében tudnám elképzelni. a Neve pedig mai napig nem értem hogy tudtak erre asszociálni. A marketing majd meg kialakul.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
somogyib
őstag
A 6P nagyon jól néz ki, de még mai szemmel a One is! Ez a pixel olyan semmilyen...
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Én is imádtam a galaxy nexusom ,vissza is sirom
-
CB
senior tag
Óóóóó! Az a Nexus One. Mennyire meg tudott hülyíteni a villogó trackball.
Csak egy telefonnál tetszett jobban az értesítő led, a Nokia E72-nél. Talán a telefonjaim közül ezekhez kötődtem a legjobban.
A Galaxy Nexus pedig a dokkolójával hülyített meg, és az éjszakai órájával.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
DaveJr
őstag
Hát elképzelhető, de szerintem Samsung és Google esetében inkább az a helyzet áll fenn, hogy ne harapj az ételt adó kézbe. Ha akarja nagyon meg tudja szivatni Samut Gogli az Androiddal. Licensz díj emelés, késve kapják a forrást, Samsung készüléken nem elérhető valamelyik Google szolgáltatás....stb.
Példának ott a Waze esete. Megvette a Google és rögtön meg is szüntette a WP támogatást, pedig elég sokan használták/használnák.
[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
nyisziati
veterán
Azért én a marketingeseket megkérdezném, ki a célcsoport.
Ilyen árral, kinézettel és fícsörökkel ez nagyon nem egyértelmű.Szerintem szépen, lassan fog kimúlni ez a projekt.
-
SkyLine3000
addikt
Nekem inkább a Nexus név sugall vmi különleges dolgot, mint ez a nyamvadt pixel név, amiből a G3 telómon is van pár millió...
Inkább a Nexusról jut eszembe egy komoly teló, mint a Pixelről. Utóbbinál inkább egy műanyag játékra asszociálok... Mondjuk kinézete alapján elég gagyinak is tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Remélem azért nem kell kitenni a fekete zászlót.
-
joey04
titán
Ha teljes bukás nem is lesz, de hatalmas siker sem, az tuti. Hiába vannak Pixel exkluzív cuccok benne (ideig-óráig), ha a többi droidos gyártó is telepakolja a saját extráit a készülékeibe.
Mennyi az esély arra, hogy egy iPhone 6 tulajdonos besétál a boltba, és leemeli az ipari dizájnú Nexus 5X-et? És mennyi arra, hogy meglátja az ismerős küllemű Pixelt, kipróbálja a hozzákötött Daydream View-t, elbeszélget az Assistanttel és hazaviszi az egészet? Na ugye.
Kb semmi, eszébe nem jut az átlagos vásárlónak váltani, de nem csak iPhone-ról. Előbb veszik meg a Samsungot, LG-t, de talán még a Sonyt is, mint egy Google Pixelt, ugyanis még az is csak most kezd tudatosan az emberek fejébe égni, hogy az android is a Google nevéhez köthető. Az átlagnak még ma is csak egy kereső. Nem egy komoly telefongyártó ugrik be róluk és ez nem fog attól megváltozni, hogy kiadnak 2 drága iPhone klónt, amik rövid ideig rendelkeznek pár szoftveres extrával. A friss droid verzió meg az átlagnak eddig sem volt csábító.
[ Szerkesztve ]
-
balgab84
aktív tag
Nagyon drága lesz. Nem lesz tömegtermėk.
-
batai15
félisten
Szomorú hogy kinyírták a nexusok az, ugyanakkor nekem a pixel eladhatobbnak tűnik .
Viszont az android one vonal meg lehetne a kvazi nexus vonal. -
orbit76
tag
Ahogy én látom: az android zárt rendszer lesz, a forráskód nem lesz elérhető csak a Google számára. Aki megveszi a licenszét, használhatja, aki nem, nem. Nagyon ebbe az irányba halad a cég. Saját ökoszisztéma megteremtése, amin belül minden mindennel együttműködik és az egészet a mesterséges intelligencia koordinálja.
Szerintem ez a cél. És igazuk van. Szerintem. -
-
Shyciii
veterán
válasz
Just_Reboot #66 üzenetére
Köszönjük az "értékes" észrevételedet. Ezzel elérhetővé tetted az önelemzésedet, melyben látható szellemi színvonalad, és hitelességed.
[ Szerkesztve ]
-
Pavlo
aktív tag
A mai napig megvan a Google Nexus One-om, gyári dokkolóval. Android 2.2-t futtat. Hogy elszaladt az idő...
-
Shyciii
veterán
válasz
Just_Reboot #62 üzenetére
Bocs, de a szememnek hiszek, amit két kollégám is látott velem együtt (5X új tulaja, és akinek a sima 5-öse van). Amúgy meg ha értenél kicsit a Snapdragon családhoz, akkor tudnád, hogy közel sem olyan hülyeség. Egyik leggyatrább proci család lett a 808 és 810. Ugyanazon gondokkal küszködve, és igen a 808 is melegszik nem kicsit. Amúgy ami szerinted hülyeség, azt elég sok XDA-s (is) felhasználó is tapasztalta már, ergo őket is kvázi hülyének nevezed (emlékszem még a Nexus 5X fórumban is volt pár panasz rajtam kívűl, vajh akkor merre jártál?), dehát ez a szép a mobilarénás fórumokban...
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Az android azért jó, mert olcsó. Ugyan abba az utcába sétálnak bele, mint az MS és BB.
-
w333
félisten
+1 de ilyen áron azért illene azt a 2 év supportot kitolni legalább 3 évre !
Ez akkor lenne népszerű ha az almától olcsóbb lenne, nem azt mondom hogy fél áron adják de ez egy kutyaközönséges telefon ami se nem vízálló, se nem 3D touch és még egy nyamvadt OIS sincs benne, szóval ez itthon 200 alatt kellett volna kezdjen, akkor talán sikeres lehetne
A tegnap pont néztem ... és a Gsmarena oldal szerint eléggé zuhan a népszerűsége, 0 marketingel én nem is értem hogy mire számít a Google !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
m_makai
tag
Az új név kellett mert, ezzel az árral nem lehet Nexust kiadni. kíváncsi vagyok majd a tesztekre, hogy milyen működés közben a 7.1 és mit tud a hardware, ami papíron jónak néz ki. Elsőre drága, majd az első hype utáni ár érdekel.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Nem maradhatott Nexus a neve.
A Nexushoz még a tavalyi árak ellenére is a (relatíve) olcsó referenciakészülék asszociáció tartozik. A Pixel nem egy referenciakészülék, hanem egy márkatermék. Ma történetesen az egyetlen (vagyis az a kettő), amelyik mobilként integrálja az amúgy sem minden partner felé nyitott Google Assistantet, egyedüliként támogatja még a Daydream VR-t, így egyedüliként kompatibilis a View-val, és egyelőre csak feltételezzük, de a Home-mal való teljes együttműködés is a Pixelekre korlátozódhat, legalábbis egy ideig. Van pár saját funkció és app is, az új HDR+ algoritmus is maradhat Pixel-feature, tehát beletolt a Google olyan gyártói sajátosságokat, amelyek korábban csak más márkatermékekre voltak jellemzők, és a Nexus vonalból hiányoztak.
Ha Nexus néven kerül forgalomba az XL, 275 rugóért, teljesen jogos a kritika, mert nem ezt szoktuk meg a sorozattól. A Pixel viszont a Chromebook Pixel óta vállaltan egy drága márkacsalád, és a Pixel telefonokkal a Google az Apple, a Samsung és a többiek babérjaira kíván törni. Ehhez muszáj a Google márkás mobilokat új brand névvel népszerűsíteni, amihez (majd) a prémium jelzőt kapcsolják a vásárolók. Az árba pedig az ehhez szükséges reklámköltségek, a disztribúció, az üzletek, a szerviz, a fejlesztések és a készlethalmozás is bele lett kalkulálva.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
hallerlaller #44 üzenetére
Ez természetesen jogos, sok millió alatt egy igazán kövér számot értettem, a 3 pedig nem az. Kicsit nyomatékosítom a sokat, thx.
[ Szerkesztve ]
-
Ironizer
tag
Egyébként teljesen érthető amit a google csinál. Az elején jól jött nekik a sok gyártó, sőt, kellett is nekik az elterjedéshez, nélkülük nem tartanának ma ott, ahol. Viszont manapság egyre inkább nyűg nekik, mint előny, és próbálnak ebből kitörni. Továbbá a moddolhatóság is csak az elején volt inkább előny, ahogy egyre többen használják a droidot, egyre konzumeresedik, úgy lesz egyre inkább kívánság a zárt, nem módosítható rendszer. Én úgy látom, hogy ebbe az irányba haladunk.
-
A Samsung most nagyon csunyan befurodhet a Note7 fiaskojaval. Egyes elemzesek azt josoljak, hogy az Apple lehet a nagy nyertese, de a Pixelekkel a Google is csunyan odacsaphat.
Kivancsi leszek, mikor indulnak el a perek a Samsung es a Google kozott.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
janeszgol
félisten
válasz
hallerlaller #44 üzenetére
Itt egy jó összefoglaló cikk: link
Azt írják, hogy nem tudni, mennyi ment el a Nexus 5-ből. Nem adtak volna el annyit, mint a négyesből? Pedig az öt minden tekintetben überelte az elődjét. Mondjuk a cikk 3 éves, amit linkeltél, ez meg másfél. Szóval ez is régi már.
Bár most már a lényeg az lesz, mennyit adnak el a Pixelből.[ Szerkesztve ]
-
A cikk jó lett nagyon, és kiderül, hogy a Google valamelyest ésszel dobta piacra a Pixeleket.
Az már más kérdés, hogy volt-e értelme...
(Bár nekem tetszenek az új telók, igaz, kegyetlenül drágák.)
Mindenesetre kár, hogy a Nexusokat elsöpörték...[ Szerkesztve ]
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
kengyel
nagyúr
Hülyén hangzik a neve, drága a készülék, maradt volna Nexus
kengyel
-
arn
félisten
Ennyi penzert nagy fail lesz. Teli van hibas elkepzelessel a strategia.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
TheSaint
aktív tag
Rossz a cikk felépítése, mert az árakkal kellett volna kezdeni és máris nem kellett volna annyit írni, meg eleve épeszű ember lapozott is volna tovább...
-
hallerlaller
addikt
Van egy tárgyi tévedés a cikkben:
"Sokunk kedvence, az elől-hátul üveg, oldalt plasztik Nexus 4.. messze nem volt hibátlan .. így nem kelt el belőle sok millió darab."
3 milliós eladott darabszámmal máig a legnépszerűbb nexus. [link]
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
rhonin
senior tag
Nagyon szép és jó ígéret volt ez , hogy megkapod a készülékre mindig a legfrissebb szoftvert ( vagy legalábbis 2 évig minimum támogatják ), de mikor a gyári frissítés tönkrevágja az egész készüléket (lsd.: nexus 7 2013 ) az azért nem gyenge. A google meg felteszi a kezét, hogy gari időn kívül történt.
Több 10k, ha nem 100k nagyságról beszélünk akinek az 5.0-ra frissítésnél behalt.Az árazás volt az egyetlen pozitívum, de azt is tönkrevágták ezzel a pixel családdal.
-
Straw
senior tag
"Nyilván a Google Assistant sem fejlesztette ki önmagát (legalábbis reméljük)" ezen jó nevettem
[ Szerkesztve ]
42
-
SkyLine3000: Root (1 perc), oszt törölsz, amit akarsz. Minden telón ez az első dolgom.
Aham. Roothoz a legtöbb esetben először is a bootloadert kell felnyitni, ez például az LG G5-ön (csak a H850-et és H830-at) ADB-vel lehet, és azért egy percnél egy picit több. Sajnos még most is sok telefon jön zárt bootloaderrel, és könnyű rootolási lehetőség nélkül...
Shyciii: Funkciókban még mindig szegények egy része, de ugye xposed-el kibővíthető (és persze ezzel tovább terhelhető a rendszer, hogy még jobban laggoljon...).
Dunno, amit én láttam 5X-et, ott xposed-el minden elérhető volt. Oké, azt nem tudom, hogy a kijelzőidőt ez mennyiben csökkentette...
Root-tal eltávolítható, de az meg minden más brandnél is megvalósítható, ergo megint nincsen előrébba Google saját rendszere
Már ahol eltávolítható... Mert ugye sok telónál zárt bootloaderbe botlasz...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Muerte68
addikt
Tiszta Apple-dizájn üzletpolitika stb..legközelebb már adnak ők is papírtáskát-guglibag néven
Az is nevetséges hogy a droid 6-os frissítései sem érkeztek meg még mindenhova a 7-ről ne is beszéljünk-ha saját telójuk lesz onnantól még jobban letojják a többit főleg hogy ezzel saját maguk felé terelhetik a vásárlókatLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Quqesz
nagyúr
Köszönöm, nem! Kinézat hagyjuk, tudás ok, rendszer...ki nem tojja le mi van a hűttőben ha minden sarkon bolt van. A mosógépen meg már feltalálták régóta az időzítést, köszi jól működik! Villanyszerelők meg imádni fogják az ilyen kapcsolókat(mert olyan kva nehéz odanyúlni). Kb az ilyen meg se mozdulj miatt olyan vékony az amerikai társadalom...
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Örni
senior tag
Ha valaki látta már ezt a filmet, akkor tudja, hogy mire gondolok most...
There's too many men, too many people, making too many problems!
-
Shyciii
veterán
Nexus 5-ös konkrétan gyorsabb használatra, mint a Nexus 5X-em volt, vagy a 6P. Kolléga Nexus 5-ösén néztem is, hogy ezeréves proci és a lollipop konkrétan rommá alázza az 5X-et és a 6P-t
Ezért mondtam, hogy az 5X-től kezdve a Google a saját telefonjaival elásta magát nálam.
-
DaveJr
őstag
Én arra leszek kíváncsi, hogy lesznek-e olyan Android funkciók amik csak Pixelre lesznek elérhetőek. Hiszen innentől kezdve a saját mobilok nyereséges értékesítése lesz a cél, a jelenlegi árazást nézve pedig azért található hasonló vagy jobb ár/érték arányú készülék.
Viszont ha ebbe az irányba tart majd, akkor szerintem elég sok gyártó, vásárló lesz csalódott.[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Shyciii
veterán
Rosszul látod. Én eddig minden telefonomra custom romot raktam (Motorola Defy, Moto X, Xiaomi Mi4, Oneplus One, Oneplus 2, Nexus 5X) Egyedül a Honor 8-asra nem raktam, mert jelenleg nincsen, meg tud minden funkciót ami kell (még többet is), és már a gyári rendszerrel jól működnek a dolgok, és a kijelzőidő is bőven jó.
Azt írod testre szabhatom a Nexus 5X-et. Meg is tettem. Fent volt a CM13-as (abból a jgcaap által optimalizált változat is), Pure Nexus, Nitrogen OS, és a 7.0-es óta a Debloated változat is. Funkciókban még mindig szegények egy része, de ugye xposed-el kibővíthető (és persze ezzel tovább terhelhető a rendszer, hogy még jobban laggoljon...). Titanium Backup-al persze a felesleget mindig eltávolítottam. Jah és kipróbáltam Franco, ElemntalX, Racer kernelét. Teljesen felesleges volt. A lagok megmaradtak, sőt Franco kernele kivételéve több lett, viszont a kijelzőidő a fogyasztás semmivel sem lett jobb, tehát mókolhattam akármit, a gyengeségek megmaradtak. Egyedül jgcaap féle CM13 tudott kijelzőidőben kicsit fejlődni. Jó esetben +30 perccel, jó esetben."Azoknál én meg attól megyek a falnak, egy nagy csomó, számomra felesleges program van feltelepítve, levakarhatatlanul..."
Mert a Google stock rendszerében nincsenek felesleges cuccok? Mert a Google nem erőszakol ránk felesleges appokat? Jó vicc. Lássuk csak:
a sokszorosan bugos Hangouts, Google Books, Google Music, Holospiral, Black Holes és egyébb ilyen 50 éves cucc, ami már a Jelly Bean-ben is benne volt, Google Now (legenergiazabálóbb program a világon), Google Sound Search, Google+ (ami egy kihalt város....-) stb , és persze ezek sem távolíthatóak el, csak fagyaszthatóak. Root-tal eltávolítható, de az meg minden más brandnél is megvalósítható, ergo megint nincsen előrébba Google saját rendszere -
-
Balzak83
senior tag
Ez az új termékcsalád nagyon béta állapotúnak tűnik még. És csak amiatt egy iphone tulaj nem fog bemenni a Google-be, hogy vegyen egy hasonlóan kinéző, ismeretlen márkát, és egy jót dumáljon az asszisztensével.
[ Szerkesztve ]
-
tothmaxy182
őstag
Hasonló (vagy még olcsóbb) árért egy Galaxy S7-től sokkal-sokkal többet kap az ember... Nem stock droid? Talán nem is baj!
Minden szavam magánvélemény!
-
m_makai
tag
Az 5x-el nincs tapasztatom. De az N5 stabil és gyors. Még olyan terhelés közben is amikor autóval megyek BT kapcsolat zene és navi. Közben hívnak, kihangosítva beszélek. Mivel a fenti terhelés szerintem semmi nem bírja töltés nélkül, ezért ilyenkor töltőn van, tehát nem érzékelem a merülést. Amikor nem kap ilyen terhelés nincs gond az akku idővel. Elhiszem ha van nála jobb, de nekem nem ez a szűk keresztmetszet. A hangkezelése valóban puritán, nekem nem hiányzott, ahogy az elfordítva némítás sem. Kb havonta kell újraindítani, 3 év alatt 36szor nem hiányzik ez a funkció. HTC ons s-em volt előtte na az szívás volt ehhez képest, amíg rá nem raktam egy stock romot.
Játékra nem használom, nekem nem arra kell. -
janes1976
őstag
Ezek után normális ember nem vesz Google telefont. Felháborító ez a hozzáállás, azokat köpik arcon, akik hittek bennük/nekik. Sajnálatos, ez a pökhendi, köcsög magatartás, egyáltalán nem várta ezt senki a Googlétól. Azért sztem most mindenki meglepődött kicsit. A Pixel meg kurvára nem ér annyit, mint ahogy egyik telefon se.
Sztem rohadt sokan fognak emiatt elfordulni tőlük, kurva nagy öngólt lőttek, mert ugye most megveszed a Pixelt horror áron, majd ennyi erővel 1 év múlva közölhetik, hogy buktad kis csillag, mert jön ki az új teló, az előzőt tőből leszarjuk. 1 szó mint 100: szavahihetetlen cég lett a Google, ezek után azt se hiszi el az ember nekik, amit kérdeznek.
Legjobban azon lepődtem meg, hogy a 6p-t is kukázták. Mennyiért is árulták? Vicc. Ezzel rommá szopattak mindenkit, akik ilyen telókat vettek.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
fornettisuti
veterán
Valamit nagyon beneznek guglieknak, ugyanis, ha jol ertem, sajatkezukbe akarjak venni a frissites terjesztesenek dolgat.
Akkor viszont nem ertem hogy akarjak terjeszteni a legujabb rendszeruket, ha a dizajn ennyire velemenyes es az arazas aranytalanul magas.
Az alma azert teheti meg azt az arazasi po litikajat, mert megvan hozza a megfelelo mennyisegu vasarloereje. De a guglinak nincs, ergo csak lassitani fogja a frissites terjedeset es konkurenciakent fognak tekinteni a tobbi androidos keszulek gyarto, ezzel nemhogy nemnfogja osztonozni oket, hanem megjobban lassitanin es fregmentalni fogja piacot. Most drukkolok, hogy ezt lassak be es olcsositsanak a terjedes erdekeben, ellenkezo esetben megerdemlik a pixel sikertelenseget es vele a buktat.iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Aspire Huracan - Voopoo Argus Pod
-
t72killer
titán
Pont a címlapon említett Nexus One-ban még volt.
(én elég ritkán cserélem a telóimat, az előző kör 2011-ben volt - akkor ez még játszott)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Stock rendszerből alapvető funkciók hiányoznak, mint pl csengés elnémítása lefeléfordítással, hogy a csengetés hangerejét külön lehessen állítani a notification hangerejétől(2016-ban még mindig képtelen beletenni!!!!), kicseszett restart lehetősége nincsen (pedig nem olyan stabil az a stock rendszer, hogy ne kellene), rezegjen a telefon ha felveszik túloldalt a telefont stb stb.
A Nexus annak jó, aki szereti a telefonját mókolni. Az XDA fórumán annyi különféle ROM van, hogy felsorolni is nehéz. Pár perc alatt találsz olyan ROM-ot, ami pont a saját szájad ízlése alapján készült. Plusz olyan GAPPS-ot raksz fel mellé, amilyet szeretnél.
Tehát nagyon tág határok között lehet személyre szabni.
A hsz.-ed alapján neked nem Nexus kellett volna, hanem valami Sony vagy LG telefon. Azoknál én meg attól megyek a falnak, egy nagy csomó, számomra felesleges program van feltelepítve, levakarhatatlanul...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
válasz
trachemysss #11 üzenetére
Miért ne legyen sikeres? Te így se, úgy se veszel belőle, szóval neked nem mindegy? Minél többfajta termék van a piacon, az annál jobb a fogyasztónak. Most egyértelműen a csúcskategóriát célozta meg a Google, ez azért jó, mert talán kimozdítja egy kicsit a Samsungot a helyéről, így még inkább fognak versenyezni a vásárlókért, ami csak jó nekünk.
(#17) t72killer: Nem vették ki az SD-t, mert nem is volt Nexusokban.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Just_Reboot
addikt
Szar a cím!
-
Scholes9
nagyúr
Tetszik a cikk
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14” M4 Space Black
-
t72killer
titán
Érdekes telók, de amiért az Apple-t is gyalázni szoktam, ők is megkapják: mi az életnek kellett kivenni belőle a microSD foglalatot?!?!
Másik "apróság" meg az ár: ránézésre az XL egy S7 edge kategóriájú teló, ugyanolyan erősségű hardverrel, képernyővel, de kisebb akksival és nem vízálló kivitelben, microSD-opció nélkül. Akkor mi is kerül ezen még 100EUR-val többe?!?!
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Shyciii
veterán
Miért baj? Soroljak pár dolgot, mint ex Nexus 5X-es?
Stock rendszerből alapvető funkciók hiányoznak, mint pl csengés elnémítása lefeléfordítással, hogy a csengetés hangerejét külön lehessen állítani a notification hangerejétől(2016-ban még mindig képtelen beletenni!!!!), kicseszett restart lehetősége nincsen (pedig nem olyan stabil az a stock rendszer, hogy ne kellene), rezegjen a telefon ha felveszik túloldalt a telefont stb stb.
A másik, hogy a stock android is egyre lassabb. Konkrétan ha 2 ujjamat bekonfigoltam a fingerprintbe, és belaktam a rendszert, akkor már voltak lagok a kezelésben, pedig nincs tele cuccolva a stock android, vagy tele témázva, mégis olyan lassú, hogy egy Oneplus One, vagy a mostani Honor 8-am körbeveri vajsima működésben. De a leggyatrább, hogy bár teljesen csupasz rendszer, mégis brutálisan xar kijelzőidőt produkál, míg pl az EMUI-s átalakított, bloatwares rendszer csak 300mAh-val nagyobb akksival majdnem kétszer annyi kijelzőidő hozható létre ugyanolyan használattal. Az pedig nem csekély. Nálam teljesen lejáratta magát a Google a saját telefonjaival, és csupasz rendszereivel.[ Szerkesztve ]
-
metalstorm
aktív tag
Beteg ez a világ. Minden fejlődik de a mobilok egyre nagyobbak. Mintha nem dolgozni járnának az emberek ahol azért kell mobil hogy elérhető legyen, hanem filmeket bámuljon!... Vannak klassz rendszerek amit elkaszálnak, BB10. Van alternatíva akinek nemkell a giccshalmaz.. Win10 mobil ( bár a gyári facebook újítása hogy 2gb ram kell hozzá, igy a 735 ösöm már arra sem elég!(?).. A lényeg, mindegy melyik platform,rengeteg pénzt kihuznak a zsebünkbőlaztán beintenek... Ja igen van a apple is ami drága, de legalább 2016 ra rájöttek kell megfelelö tár! Persze még mindig bövithetetlen....
-
NumberGuy
tag
A Deutsche Telekom oldalán teljes áron 760 euróért kínálják a Google Pixel kisebb tárhelyű, 32 GB-os verzióját, míg a 128 GB-os változatot 870 euróért adják. Ez forintban, magyar áfával korrigálva 250-290 ezer forint körüli árat jelent majd, és akkor még nem számoltunk az artisjus-adóval sem.
-
janeszgol
félisten
Ez a Nexus vásárlók leköpése. Grat Google.
Viszont ez egy jól megírt cikk lett.[ Szerkesztve ]
-
trachemysss
csendes tag
Ennyire undorító marketingszöveget még nem hallottam, sík hülyének néznek mindenkit és még jobban azzá akarnak tenni. Nem foglalkozok az Apple, Google, Samsung meg hasonló cégek erkölcsi kritizálásával, de most kivételesen kifejezetten drukkolok, hogy ez a Pixel sorozat ne legyen sikeres. Szerintem megfelelően ízléstelen a kinézete ahhoz, hogy ne is legyen az.
-
m_makai
tag
"átlagfelhasználónak továbbra is idegen volt a csupasz Android az egyedi megoldásokkal operáló riválisok mellett" Ezt a rész soha nem értettem, miért baj. Pont a csupaszság miatt, szerettem meg (nexus 5). Azokat alkalmazásokat használom rajta amit szeretek, a legtöbb nem ingyenes verzió. A kijövetel után eddig még 2. db főverzió számot megkapott, ezt kevés más gyártó kevés készüléken produkálta. A nexusok mindig remek alapot adtak arra, hogy stabilan és éveken keresztül kiszolgálják a munkaigényeket.
-
Shyciii
veterán
válasz
rosszfiu18 #8 üzenetére
A Nexus 5X-re már rég elérhető a 7.0. Google nyáron még azt kommunikálta, hogy 2 évig fogja kapni a frissítése az 5X és 6P. Ami azért vicces, mert ilyen nagyságú támogatást a Honor 8 is megkapja, és megkapta pl a Oneplus One is, szal én nem látom már értelmét a Nexus 5X óta a Google telefonjainak.
[ Szerkesztve ]
-
rosszfiu18
tag
Meg tudná mondani valaki, hogy a Nexus 5x még/már frissíthető Android 7-re? Tényleg megszűnik ennek is a támogatása? Ez a Pixel sorozat egyáltalán nem tetszik... kár volt ezt a vonalat bántani.
A kihívások elkerülhetetlenek, de a vereség nem kötelező!
-
embe
nagyúr
Itt nagyon arról szól a dolog, hogy ez a Pixel család kerül fejlesztésre.
Vajon a többi brand androidos telóival mi lesz? Azokra lesz majd egy "kódusdroid edison" verzió? -
Norb€€€
aktív tag
Mindig amikor meglátom, próbálok neki adni egy esélyt, hogy szépnek lássam, de ez minden egyes alkalommal csak rondább a szememben.
Persze rohadt közhelyes minden telefont az iphonehoz hasonlítani, aztán meg visszavágni hogy "hát de minden telefon csak egy téglalap kijelzővel", de ez baromi egy alma majmolás. Csak ronda. Nem is értemAz a random üvegdarab a hátuljára minek kellett? Baromi nem esztétikus. Az antennák miatt? De akkor minek van még alul-felül is antennacsík? Google pls.
[ Szerkesztve ]
-
Richie86
senior tag
Kíváncsi leszek, bejön-e nekik ez az új irányzat.
-
Magnat
veterán
Egyébként a példák tényleg nem túl jók, ok, van az a helyzet, amikor belepakolsz a mosógépbe mindent mikor elmész és jó lenne úgy beindítani távolról, hogy kimosson mire hazaérsz, de nekem ez még az életben nem hiányzott... A ruhát úgysem tudja belerakni a Gugli, ha meg bár én belerakom,a mosást is elindítom.
Erre a mi van a hűtőben fícsörre is kíváncsi leszek, hogy működne... Megnézi azt is, mennyi tej van a dobozban meg mennyi van még a hűtő mellett, meg belenézeget a nejlonzacsiba rakott felvágottakhoz, h miből hány szelet van még? A kimosott tejfölösvödörbe rakott savanyúuborkát nem nézi majd mindig tejfölnek? És ha igen, teli vagy megkezdett doboznak?[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
Első? Számomra méltatlan a Google-től, ahogy a tablet vonalat kezeli... Több, mint 3 éves a leghasználhatóbb tabletjük, a 7 2013 és már nem is supportált... A 9-et meg hagyjuk is. Az ő helyzetükben illene ezt a vonalat is normálisan életben tartani még akkor is, ha nem ez az évszázad biznisze önmagában.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
stewe780
őstag
"lehet a mosás vagy a sütő indítását kérni"
Persze, már a note7 is gyújtogatni próbált, ebbe meg majd direkt beépítik? Csak én érzek ellenszenvet az ilyenek iránt?
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
cyberkind
félisten
Ha a Google-nak ez kell akkor csinálja, én pont azért vettem a Nexus 6-ot illetve szerettem a Nexus szériát mert nem majmolta az Apple-t amiből meg már elegem van, ennek is vége, gyakorlatilag a 6-ról nem is tudom hova meg mire lesz érte váltanom, de az biztos, hogy nem Pixel-re.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A 16 nm-es node alatt korlátozza a kínai rendeléseket a TSMC
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még mindig rengeteg Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok