Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
Új hozzászólás Aktív témák
-
SchumiBácsi
őstag
OMG ennyi nyavalygást
Ha egy kicsit is elmerülnének páran az Alien univerzumban rájönnének, hogy ha pontosan azt adják vissza amit a filmekben, akkor lényegében már az első találka után vége a játéknak. Alapjáraton a dög érzékeli az aurádat és bármilyen fura ezek mellett hallja az ember hangját és érzi a szagát. Egyértelmű hogy valamennyire butítani kell, különben senki nem tolná végig.A kódos ajtókkal kapcsolatban: ha egyszer kinyitották kóddal vagy bármivel az utána automatikusan kinyílik ha elé áll valaki/valami. Ugyan van néhány ajtó ami "emergency override"-al zárva tartható pár mp-ig ezzel nyerve némi időt az elrejtőzéshez, de könnyedén meglehet halni akkor is. A levegőt vissza lehet fogni, de úgy vettem észre csak a rejtekhelyen - szekrényekben. Ha egyszer visszafogtad levegőt és hátrahúzódtál, tartani fogja addig míg az enemy el nem megy, vagy előre nem hajolsz. Ha hamar elengeded akkor visszajön kiszed és pont.
Mozgásdetektor: érzékeli a levegő sűrűség mikrováltozásait. Jó ez így kicsit sántít, mert pl. egy szellőzőben forgó ventilátort is érzékelnie kellene (ilyen pedig nagyon sok lehet az állomáson), de logikusan egyszerűsíteni kell az ellenfelekre. Na de ha a detektor nem jelez, attól a lény/ember/droid még ott lehet akár veled egy szobában csak éppen nem mozog. Ilyenkor vagy figyeled a zenét, vagy ha a dögöt várod csináljon valamit, detektor nélkül is hallani fogod a lépteinek hangját. Ja amikor a szekrényben veszed elő, miközben 5méteren belül van a pittyegést hallani fogja, így megint kiszedhet. Ha épp a szellőzőben mászkál 5-10méteren belül, lökj fel egy széket, valószínű hogy oda fog menni még easy fokozaton is.
Android: két féle van a játékban, amelyik normálisan működik, és amelyik nem. Ami ellened van annak szinte biztos hogy vörösen világít a szeme, amelyik nem annak fehér, vagy nem is világít. Kicsit bosszantó a nagy erőfeszítés a likvidálásukkal kapcsolatban, de ha belegondolunk az Alien filmben 3ember kellett Ash legyőzéséhez, akkor örüljünk hogy Amanda ideális esetben 4ütéssel le tudja szervizelni őket.
A látványról/hangról annyit hogy pontosan adja azt amit adnia kell: ott vagy az űrállomáson, és totálisan beleéled magad és azonosulsz a karaktereddel, persze egy korrekt hang és kép társaságában nem 30 hanem 60fps-el
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A játékkal kapcsolatban pedig, sztem a legjobb Alien amivel valaha játszhattunk. A Colonial Marines nyomába se érhet. Az AVP széria meg más tészta, mert abban az univerzumban létezik a Predator is mint faj, ugyanakkor az Alien-ben nem, így azzal összehasonlítani eleve fail, sztem. Ebben a játékban az elrejtőzésen és lopakodáson van a hangsúly, de ezt mint ha előre csiripelték is volna
Természetesen mint minden más ez sem lett hibátlan, és van egy két érdekes feature: pölö ha jól leguggoltál asztal alá, akkor még a méterekre mögötted lévő tárgy is megmozdulhat amikor nézelődsz, ez kifejezetten bosszantó amikor közel a dög. Néha tényleg be kell járni a pályát párszor ha meg ez nem volna akkor: úristen 5órás a game. A befejezésről lehetne vitatkozni még, kétlem hogy ezt ép ésszel logikusan folytatni lehet, de egy honosítás után okosabb leszek. Részemről ajánlott vétel, rajongóknak meg kötelező darab. Értékelésem 85-90% -
törölt tag
Nézegettem a Gameplay videókat és egyre nyilvánvalóan állitható, hogy erősen csal az AI a játékban. A minap megtekintett videóban egy kóddal lehetett belépni egy területre, ahol a játékos egyből berohant egy szekrénybe. Az idegen nyilván ismerte a kódot (neked ezért kutakodni is kell) azt bepötyögte, mert utánament egyből és tudta melyik helyiségben, szekrényben kuporog az emberke. Megtalálta és kivégezte rövid időn belül. Az Aliens Colonial Marines nekem szórakoztató volt és a látványon is tudtam finomitgatni, hogy élvezhetőbb legyen... és hát végig is játszottam.

-
antikomcsi
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Jelenleg kapható.
Nostromo, tehát Crew Expendable DLC (letöltési kód) jár hozzá! Ez addig lesz, amíg maga a játék is.
Ez a kupon együtt van csomagolva a játék cd-vel.
A Last Survivor DLC (letöltési kód) elfogyott, ezt már én sem kaptam meg.
Aki most veszi az alapjátékot és Crew Expendable-t kap 8.990.- ért. [link]
-
Dilikutya
félisten
-
djgeg
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Ezért tettem idézőjelbe, nem vettem ténylegesen beszólásnak, de attól a steames árnak megközelítőleg 50% ka. Az megint más kérdés, hogy azt a nevetséges korszakot éljük, hogy a dobozos fizikai kópia sokszor olcsóbb mint egy elektronikus

-
djgeg
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Steamen 49 EUR g2a 36 USD(28 EUR) Ez az 50%. Az, hogy hozzájutottál 8.900 Ft ért (amit amúgy már sehol nem láttam) attól még 50% off és olcsóbb is mint az említett ár, de miután steam árakról beszéltünk nem dobozosról nem is értem a "beszólást".
-
djgeg
őstag
G2A n 50% off az Alien: Isolation !
[link] -
Dilikutya
félisten
A cikkhez: A The Creative Assemble egyik kitűzött célja az volt, hogy az egyik legélvezetesebb Alien játékot készítse el az érdeklődőknek. A feladat nem könnyű, hiszen olyan elődöt kell túlszárnyalnia, mint az Aliens: Colonial Marines, amely köztudottan problémás alkotás volt.
Pont hogy így könnyű a feladat, ha az előző is problémás.

-
Crytek
nagyúr
válasz
üzenetére
" Aztán az a hamvasztó lángszoró mire jó ebben a játékban?! Nintendo-ra megjelent ALIEN 3-ban a lángszoró hazavágta az alient, mert jó alapos harmadfokú égési sérülést okozott nekik és szétfröccsentek."
Nem is értem mit vártál már a kezdetekkor a 0. percben meg lett ugatva hogy ez a játék nem alienhentelde lesz.Ha azt akarsz akkor fordulj a korábbi részekhez.Ez egy lopókódos játék ami a magam hibáival szinte tökéletes.
A lángszóró az csak az alien "elhessegetésére" szolgál. De ha menő vagy használhatod emberek és androidok ellen is aminek nem sok értelme van mert akkor alienbratyóra nem marad nafta.
Mivel folytatásgyanús lett a vége ,várom a folytatást.(Bár előbb jöjjenek majd a számadatok sikeres-e a cucc)
-
törölt tag
Már a Gameplay csatornákon nézve felidegesitett ez a játék. A sok mászkálás és kapcsolgatás és lapulva lopakodás, bujkálás már az elején hazavágja a játékmenetet. Aztán a mozgásérzékelő ami nem jelzi az idegent a helyiségben, de a következő pillanatban le is csapott a gyanútlan játékosra. Aztán az a hamvasztó lángszoró mire jó ebben a játékban?! Nintendo-ra megjelent ALIEN 3-ban a lángszoró hazavágta az alient, mert jó alapos harmadfokú égési sérülést okozott nekik és szétfröccsentek. A lángcsován keresztűl nem férhetne hozzád az idegen, itt meg kapott egy jó adagot, erre fel az úgy átpancsol egy nagyot a lángon keresztűl, hogy padlót fogsz és mire feltápászkodsz az idegen pofája ott van az arcodban... A túlélőjáték egyik jellegzetessége, hogy ép bőrrel megúszhatod a kalandot és közben parázhatsz egy jó nagyot. Na itt inkább egy rossz kliséktől hemzsegő horrorfilmet vágnak hozzád... A főhős átvergödik egy halom rázos helyzeten, de a várt Happy End-et nem kapod meg mint néző, mert a film végén rázuhan egy Boing 747-es utasszállitógép, aminek a CGI-s megvalósitása elvitte a film kötségvetésének jelentős részét, ezért egy jó forgatókönyv írót nem tudtak megfizetni. AKTA ZÁROLVA
-
Thome
veterán
válasz
mickemoto
üzenetére
Sajna nálam Dx11 hibával megdöglik indításkor. A dedikált gpu-val (GT555M) viszont ultrán szalad. Valószínűleg a Dx11 hiánya a gond. Pedig azon is elindulna szerintem.
De majd megsufnizzák szerintem, indítottam én már el Cod4-et intel gma950-en (igaz diavetítés 0.1fps-sel), szóval biztos lesz rá valamilyen mód.(#164) dadawa: Na ennyire nem vagyok benne a steamben, megveszem ami kell aztán játszok vele, nem követem az ilyesmi dolgokat. De rossz játék akkor sem lehet, mert közel sem olyanok az első visszajelzései mint a CM-nek.

-
törölt tag
Hidd el a Steam felhasználók 95 százalékának tökmindegy , hogy milyen játékot nyomnak le a torkukon , csak überhype grafikája ,achievementje , és kártyája legyen . Ja , és ha greenlighton szereplő játékról van szó , akkor természetesen kapjon ingyenes Steam kulcsot a +1 szavazatáért .
-
Ragnar_
addikt
Steames metacritic 79/100 szerint inkább jó lett a game mint rossz. Ez persze változhat hiszen még csak tegnap - ma jelent meg a játék PC-re.
-
Crytek
nagyúr
Az élsimítást leszámítva (ez csak 2x) max grafikán is szépen fut az ezer éves gépemen.
-
CriticalHit
addikt
Az etalon Gamespot jól lehúzta. Teljesen jogosan.
-
Bad Pritt
félisten
De akkor meg most mit magyarázol, ha nem kontrázol? Nekem már nincs hova gyűjtenem a hozzászólásokat, ellentétben veled érdekes módon.

De én is elmondom még egyszer, csak hogy világos legyen: az egész a filmből indult ki, hogy az alien lazán túléli az űrben, ez ok. Utána jött valamelyik okos, hogy az ember nem, meg hogy hány másodpercig lehet kinn megmaradni, meg így-úgy robban szét vagy folyósodik el az emberi test, erre belinkeled most nekem az egyik gameplay trailer végét (ami a játékban ebben a formájában értelemszerűen nincs is benne), ahol Amanda egy szál semmiben kirepül az űrbe. Most komolyan azon képes vagy leragadni, hogy 13 vagy 90 másodperc alatt patkol el?
De akkor elárulom, mivel az olyan filmek, amik ezzel foglalkoznak jellemzően az űrben játszódnak, ezért sok esetben a NASA a szakértőjük, szóval az ottani kalkulációkat veszik figyelembe. Amit az egyik fórumtárs említett a néci Németország kutatásairól az nem mérvadó, mert egyrészt nem maradtak fenn maradéktalanul a kutatási anyagok, másrészt nem az űrben lévő környezetet szimulálták, nem úgy, mint a NASA.
Adná magát, hogy a szovjet kutatásokat is megkeresse valaki, de nem hiszem, hogy publikusak, pedig biztos foglalkoztak a témával ők is.Nekem is tetszik, de azért annyira nem, hogy 10K-t kiadjak érte, viszont erre a DLC sorozatra kíváncsi leszek, miként építik föl (lesz-e pl. valamilyen online ladder hozzá).
-
minimumgame
tag
-
parampa
aktív tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Köze nem volt az egésznek a játékhoz, az elsö filmhez ??
How Scary is Alien Isolation? 10:50 , 9:00
Sigourney Weaver InterviewAkkor még 1x én nem kontráztam semmire. Téged nem érdekel ez a téma egyáltalán
mégis kontrázol és gyüjtöd a hsz-id számát. Ha nem érdekel minek?Nekem kifejezetten tetszik az Alien Isolation.
-
parampa
aktív tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem nem feleslegesen mert az Alien: Isolation c. játék témájához hozzátartozik.
"Ráadásul ez az egész űrben való megfagyás senkit nem érdekel és nem is számít."
Ha téged nem érdekel miért offolsz bele? Már látom honnan a rang.

Túlélési esélyekröl volt szó. A megfagyást rádhagyjuk. Na jó repülést. -
VictorHUN
aktív tag
Nem egy nagy szám. Többet vártam a játéktól. kb 3 óra játék idő után bukkant fel egyszer az Alien és annyi. Utána csak sima lopakodós játék. Elég fusztráló hogy ez a játék sem arról szól amiről kéne. Ráadásul menteni csak bizonyos helyeken lehet. Egyedül a hangok nagyon jók benne. AZ IGN-es és gamespotos értékeléssel nagyon egyetértek!
-
Bad Pritt
félisten
Semennyi esélyed nincs, mivel nem jutsz ki az űrbe...
Most sem érdekel, ettől függetlenül az egy reális megközelítés volt. De amúgy elég nevetséges, hogy 30+ kommenten át egy ilyen marginális dolgon vagytok képesek vitatkozni. Bár a nagyrésze nem is erről szólt, hanem hogy kinek a forrása a hitelesebb. -
parampa
aktív tag
+(#135) djgeg Tetszik amit mindketten írtatok. Sztem djgeg leírta a lényeget.
Visszatérve az eredeti Xaels kijelentésre amiröl szó van:
(#17) Xaels
Az ember sem fagy azonnal halálra az űrben...Tehát igaz lehet-e hogy az ember mindenféle védelem nélkül nem hal meg azonnal
(1-2-3 sec belül) , illetve túlélhet egy néhány másodperces kint tartózkodást ? Igen. -
djgeg
őstag
1 Ember linkelte az általam linkelt nasa kérdés feltételere a választ. A könyvet még senki nem linkelte. Te eddig mit linkeltél? Hivatalos forrást? Nope. "Cikket", wikipédia stb linkek repkedtek itt.
Vicces, hogy pont te "szólsz be" egy NASA-as könyvre, meg olyat, hogy az van amit te (ti) megmondtál... Miközben élősszőr még total recalban szétrobbanó Arndold bácsit képzelted el "ember az úrben" címszóval."hogy miért megbízható"
Wikipedia megbízható.... Szerintem tényleg abbahagyhatjuk... Csak nekem van olyan barátom ismerősöm akinél már kibukott egyetemen, hogy a Wikipedia kapitány olyan orbitális baromságot tartalmazott, hogy a tanár rá googlyzot már és kihozta a Wikipediát a sok baromsággal? (Szerinted milyen szép dicséretet kapott az xy... a tanártól ) Vagy bármi fogalmam, hogyan működik a wikipedia szerkesztése? Kamu kígyó oldalak amit az Animal planet vagy melyik csatorna helyezett el "hivatalosan" az megvan? Vagy csillió másik eset?Szerintem most hagyjuk abba a hülyeséget.
-
Kb a 3. vagy aki ezt a linket beteszi ide, hogy baromi informáltnak meg hitelesnek tűnj, hogy a NASA-tól linkelsz. Miközben semmi kutatás nincs a dolog mögött, ugyanis ha rákeresel a témára a Google pont 1. helyen dobja ezt a cikket. Már mind láttuk és pont azt mondja, amit eddig is mondtunk. Már mindenki látta azt is, hogy ezek állatkísérlet alapján történt becslések.
A Wikipediáról már elmondtam, hogy miért megbízható. Ha megnézed a hivatkozásait egyébként azt is láthatod, hogy sokkal szélesebb körű információkra támaszkodik, nem csak a NASA-ra.
-
Razarus
tag
De, voltak szélcsatornás és vákumkamrás ember kisérletek, a náci fogolytáborokban, a 2-dik világháborúban, a nagy repülési magasságú vadászrepülőgépek okán. Ezekről pontos dokumentációk és filmfelvételek is készültek.
Amúgy ok, részemről befejeztem (ez valóban nem az a fórum) -
djgeg
őstag
A félreinformálódást, Wikipédia okosságokat és egyebeket félretéve... Nincs és nem is volt még rá példa se "emberi tesztelésre" és így pontos információink sem lehetnek.
Ha pármi pontosabb közelítő információt akarnátok prezentálni akkor talán rákeresnétek a NASA nál.
Egyetlen közelítő szakirodalom Bioastronautics Data Book: második kiadás. NASA SP-3006. 1
1 Fejezet 12 oldal: "Survival under near vacuum condition"
Csimpánz, kutya és stb tesztek voltak csak... (állatvédők még nem voltak nagyon a toppon 73 ban :|)
A Tanulmány és a kisérletek szerint. bizonyos hőmérsékleti kirülmények között 8-10 sec alatt beált a halál. Víz vér és egyéb testnedv fagyás és párolgás, szív defibrilláció stb.Az emberi szervezet alapján kalkulálva 60-90 másodperc is túlélhető, ha a kompressió vissza áll, azonban erre semmilyen teszt és bizonyíték nincs. Az állatok sokszor másodpercek alatt meghaltak... Amelyik hosszabb ideig is túlélte így is maradandó agyi és egyéb szervi károsodást szenvedett el.
Ezek alapján a "vitát" kéretik abbahagyni. Egy wikipédiás vagy cikkíró huszárnak nincs több információja mint a NASA-nak akik állati kísérleteket is végeztek.
Akit azonban érdekel olvasson csak bele 930 oldalas a könyv és nagyon sok adatot tartalmaz.
Itt még anno tettek fel kérdést a Nasanak, és olvasható a hivatalos válasz, de ő is 1963 és 1973-79 állati és egy kísérletekre, tanulmányokra hivatkozik.
[link] -
Razarus
tag
Igen és egy sor másikat is az elmúlt huszonévben.
Ahogy a wiki-s cikkből is leszűrhető, a normál légköri nyomás kb. 30%-kát viseli el károsodás nélkül az emberi szervezet és némi szoktatási idő után érdemi munkavégzés is lehetséges, de időbel ekkor is kialakul az oxigénhiányos állapot. Ezért kötelező minden pilótának dekomporesszió után minél gyorsabban kb. 5000 méter alá süllyedni. A légnyomás és egyéni alkat kérdése az, hogy mikor alakul a szédülés, émelygés, majd az ájulás. A Csomolungma megmászásának is az egyik legkomolyabb akadálya nagy magasság miatt kialakuló oxigénhiány. (Kb. 4-ből 3 ember csak oxigénpalackkal lenne képes feljutni)A galaktikás cikkíró a világűrről beszélt: ott az ember túlélési esélye nulla: megfullad vagy megfagy vagy az ereiben megfagy a vér (és minden testnedv) de valószínűleg mindhárom megtörténik egyszerre és kb. 1 percen belül lefut ez az egész. A valóságban, eddig összesen 3 ember "tapasztalta" ezt meg és mindhárom nagyon gyorsan meg is halt. (Szojuz 11, 1971)
Ez fizika és biológia és a NASA is azért költ USD milliókat(!) egy-egy nyomás- (és hőmérséklet-)tartó űrruhára, mert egyszerűen muszáj. -
Elolvastam direkt a lepontozott kritikákat.
Nem szeretnék hiába kiadni 50 eurót...
Asszem várok, míg durván leárazzák. A kritikus hangok pont azt hánytorgatják fel, amitől tartani lehet: hosszabb a játék, mint érdekes. Az unszkriptelt alien esetenként 10 percre dobozban maraszt, majd ha végre kijottél megint elokerul és megesz. 10 óra után ez elég durván frusztráló, a többi emlegetett töltelék szopással együtt.
Kíváncsi vagyok user véleményre ám
-
törölt tag
-
bit_bro
tag
A játék fórumában már jeleztem, de ide is beírom:
Aki Steam-en vette meg a progit, az ma délután 5-től már játszhat vele (forrás: Steam)
-
AxBattler
félisten
válasz
J.Hetfield
üzenetére
Nekem inkább a 2010-es AvP volt műanyag: az összes ember elmehetett volna benne viaszbábúnak, vagy androidnak.
-
J.Hetfield
aktív tag
Néztem pár videót, a hangulat egész jól adja a filmekét, a hangok néhol kitűnőek, de a graf nekem anniyra nem jött be, elég "műanyag". Az MI néhol elég bugyuta pl. az emberek pár méterre állnak stukkerrel a kézben, de nem lőnek, csak toporognak egy helyben, vagy, ha lőnek, akkor mellé. 4-5 embert szét lehet verni csavarkulccsal, nem ellenkeznek.
Az Alien is egy elég fura szerzet, szemben áll vele Ripley, de nem támad, meg lehet fordulni és séta el, nem követ, nem ugrik rád, futni se szükséges. Lehet easy fokozaton volt, vagy nem tudom, de elég röhejes volt. Survivor mód ellenkező, ha meglát a lény(vagyis érzékel, mert szeme tudtommal nincs) az halál, menekülni se lehet. Bujkálsz egy szekrény mögött a lénynek háttal, egyszer csak ott terem és annyi. Lehet túl sok zajt csapott a karakter, vagy a xeno rendelkezik valami jedi szuperérzékkel
Én max 7 pontot adnék rá, videók alapján, de ki kellene próbálni, aztán véleményt alkotni. -
Xerxész
őstag
A másik topic még nem elég pörgős, úgyhogy itt kérdezem azokat, akik már kipróbálták...
Tényleg igaz (lett) az, hogy az alien feltűnése nem scriptelt? Tehát kis túlzással 2szer ugyanott nem jelenik meg játék újrabetöltések után? -
ooooobi
őstag
-
bit_bro
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Én is így jártam, a Crew Expendable meglesz, de a Last Survivor ugrott...
Azt hiszem a játékkal kapcsolatos diskurzust ideje lenne itt folytatni:
-
antikomcsi
veterán
Nemrég hívtak a cd galaxistól, küldik a játékot, de nincs elég dlc kód, így az nekem már nem jutott.

Kicsit szomorú vagyok......
-
wolruf
őstag
Minden hozzászólást most nem olvasok végig, de az Alien (Nyócadik utas a halá') filmben is volt nagyon-nagyon közel Ripley-hez a lény (Narcissus-ba beszállás előtti folyosón), mégsem ugrott rá szétcincálni. Alapjában véve Cameron csinált belőlük rohangáló szörnyeket, ahogy mások is írták, a ,,sima'' Alien koncepció szerint voltak nyugodatbb nünük is. Pl. a Narcissuson belül is ,,aludni'' készül a lény az eredeti ötlet szerint, valamint tökéletesen tisztában van azzal, hogy Ripley ott van, csak akkor nem akarja megölni. Egyszerűen vár. Ezeket figyelembe véve pedig teljesen jó ez a megközelítés a viselkedésével kapcsolatban, amit a játékban is látni. Ha az Aliensen alapulna a játék, akkor aztán csak öldöklés lenne, más sem.
Ha picit csökken az ára, én beruházok erre, kár, hogy mindennek már csak sima DVD tokja van (nem úgy, mint régen a szép, nagy dobozok), így nem olyan látványos a polcon
-
bit_bro
tag
Ha a szekrényben elbújsz, az még nem garancia rá, hogy nem talál meg.
Van egy külön gomb a játékban, amivel visszatarthatod a lélegzeted, mikor közel van a xenomorf.
Meg érdemes a szekrény hátsó részébe behúzódni, minél távolabb.Ha nem a fentiek szerint teszel, akkor jó esély van rá, hogy észrevesz, és kitép a szekrényből a dög.
-
huszar90
aktív tag
Nekem a legérdekesebb Alien játéknak tűnik eddig

-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nagy Alien fan vagyok, de ez a játék nekem kimarad. Amikor azt láttam az előzetesekben, hogy az Alien szaglászik, mint egy kutya és el lehet előle bújni egy szekrénybe vagy egy asztal alá, akkor már tudtam, hogy ez nem az én lelkemnek való. Az Alien érzékeléséhez talán az a megközelítés áll a legközelebb, amit a 2010-es AVP-ben is láthattunk. Aura, falon keresztül is. (Megjegyzem az a játék 9.5/10-es lett volna, ha nem egy buta konzolportot csinálnak belőle, ahol ha melléütsz, akkor a játék utánakorrigál, hogy eltaláld, meg hátulról egygombos kill-ek...)
-
batai15
félisten
Jöhetne már a játék hogy kipróbáljam.egy csomag pelus bekészítve lesz.fosok a horrortól meg főleg az alienek(xenomorph_tol) de pont ezért is érdekel ennyire a téma.
-
wolruf
őstag
Kicsit tartozik a témához, de Corvinban adják a rendezői Alien-t
Én pénteken néztem meg (pedig megvan a gyűjtői Blu-ray szett is). Nagy élmény volt végre moziban is látni. -
Steve1207
veterán
Szerintem is jó, x360-on CM szintű a kinézet úgy vélem. Irányíthatóság oké, minden, ahogy elvárja az ember.
A hangulat viszont magáért beszél, igaz nekem a kedvenc részem a Nyolcadik utas, így nem meglepő. Plusz a kezdeti technikai kütyük. Szintúgy a menjünk, toljuk játékos vagyok, bár kicsit szöszölök meg szétnézek, de így is az elején járok és már van benne jó pár órám. Az viszont zavar, hogy valahol nem szedtem fel egy akkut a hülye lámpába és azóta se tudom használni, úgy kell "sötétben tapogatózni", persze így még parásabb.
A nextgen és a pc verzió klassz lehet teljesen, a régi konzolokon viszont eljárt az idő, a fejlesztők is csak az "adjuk ki, valahogy működjön és cső" elképzelést vallják.
-
bit_bro
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Érdekes, azt hittem csak letöltőkódot adnak az alapjáték mellé az előrendelői DLC-khez.
A PC-s verzió viszont nem Uplay-es, hanem Steam-es - szerencsére.
A Uplay-en nincs is fenn a játék (gyorsan megnéztem a biztonság kedvéért, hogy jól emlékeztem-e, hogy natív Steam játékról van-e szó, vagy csak megveszed Steam-en, aztán az Ubi-tól kell letölteni/aktiválni).Az 50 EUR mondjuk elég sok, én a CDGalaxis-ból rendeltem a dobozos változatot PC-re, és a 2 DLC-vel együtt (Crew Expendable, Last Survivor) is csak 9000 Ft.
-
antikomcsi
veterán
A nostromo változaton rajta van a Crew Expendable, és szeptember 28.-án kikerült a netre a PS3 kiadás, pár napra rá a 360-as box is, de azt nem tudom melyik verzió.
Mi is a nostromo-t kapjuk 2 nap múlva a uplay-en 50 euróért, tehát benne van a rész az eredeti szereplőkkel.
-
Razarus
tag
Mielőtt még valaki eltévedne... a galaktikás cikkíró sötét, mint az éjszaka. Vagy csak másolta a sok hülyeséget?
Fekete lyuk:
A Nap-al össze hasonlítani nettó hülyeség.
A fekete lyuk valóban egy sötét "lyuk" a világűr téreben és pedig azért, mert kicsi mérete ellenére is óriási a tömege (összeroskadt "Nap"-ról beszélünk) és ezért a tömegvonzása is akkora, hogy a fény sem tud belőle kiszabadulni... és igenis van olyan közelség (vagy távolság, kinek hogy tetszik) ahonnan már nincs visszaút a fekete lyuktól és az "beszippant".
Az már szinte szót sem érdemel,. hogy ha a Nap-unk helyére fekete lyuk kerülne, akkor a földi élet -fény és hőenergia hiányában- hetek alatt kihalna és a Föld felszíne egy fagyott jégtömbbé válna.
Ja igen.. Napunk melege is -a cikkíró szerint- hőt nem vezető világűrön keresztül jut el hozzánk...Légzés, tüdő:
A világűr vákumjában, a tüdőben levő igen vékony falú tüdőhólyagocskák (lényegében ezek végzik a gázcserét) azonnal szétrobbannak: a belső vérnyomás szétfeszíti ezeket, a külső légnyomás által képzett "ellentartás" hiányában. (Ez a II. világháborúban, náci haláltáborokban végzett vákumkamrás kisérletek óta ismert tény...)
A levegő tudatos "visszatartása" csak filmvásznon működik, mert a valóságban akkora erővel tódul kifelé a levegő, hogy azt bent tartani lehetetlen.
Ezzel párhuzamosan (még mindig az a rohadt vérnyomás...) előbb az összes nyálkahártyán (száj, szemhéjak belseje, stb) majd a bőrön keresztül is, tehát ezernyi helyen hajszáleres vérzések keletkeznek és a delikvens pillanatok alatt kivérezne. Ahogy csökken az emberi testben a vérnyomás nullára, úgy fel is forr a vér, már az erekben és ez az egész másodpercek kérdése csak.
Az agyvíz szintén zárt térben van a koponyában (máskülönben kifolyna onnan, ugyebár) tehát ennek a belső nyomása is szépen szétrepesztené a koponyát, majd a keletkezett résen keresztül robbanásszerűen távozna a maradék agyvíz, az illető agyszövetének nagy %-kával együtt.
A dobhártya alaphangon szétszakadna majd vérzés indulna be itt is.
Ennyi a dologról, csak dióhéjban... -
batai15
félisten
A crew játéknak mi köze van ehhez a játékhoz?
-
AxBattler
félisten
+1
Még nem próbáltam, de be fogok rá ruházni idén.
De igazából én sem értem ezt a fikázást, ez egy teljesen más jellegű játék, mint egy Dead Space, vagy akármelyik random scifi-horror-fps. Nehéz? Ez szvsz keményen hozzátartozik a paráztatáshoz, egy horror játék legyen is nehéz! Mint amikor az első két Resident Evil-ben gyakran darabra ki kellett számolni a muníciót, ma meg már...
Még végigtolom a Colonial Marines-t, hogy kicsit megedződjek, aztán jöhet ez is!

Viszont tök jó, hogy egyszerre jött az eredeti film rendezői változatával, pont a héten néztük meg egy barátommal (Crew Expendable DLC kötelező lesz). Bár voltak benne megmosolyogtató dolgok (pl. ahogy az újszülött alien eltép az ebédlőasztalról), de összességében ma is bőven fogyasztható produkció. Csak azt nem értem, hogy YT-on jóval több kihagyott jelenetet lehet fellelni, amik szintén hozzáadnának a történethez, mint Ripley és Lambert négyszemközti beszélgetése. Ezeket miért nem lehetett belerakni?
-
Crytek
nagyúr
Egyébként meg nem kell orrba szájba lövöldözni meg sprintelni akkor nem lesz zaj és az alien is alig lesz jelen.
Néha kimászik vagyis kitrappol a szellőzőből mert olyan zajt csap hogy hallani amikor meg leugrik főleg ,jár egyet azt visszamászik.A köcsög androidok sokkal szarabbak azok fogyasztják a skulot rendesen.Aki még nem tolja kár leírni sokan úgyis szeretni fogjátok.
-
bit_bro
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Ezek a DLC-k nincsenek is rajta az alapjáték lemezén...
Több mint 1/2 órát keresgéltem a youtube-on, de nem találtam ilyen jelenetet.
hege8888, ha erre jársz, lécci linkeld már be azt a gameplay-t, ahol ezt láttad. Thx
-
Bambala
csendes tag
Hát eléggé elvettétek a kedvemet a játéktól, le is mondtam az előrendelést. Mondjuk több játékidőre számítottam, de ha alig jobb mint a CM, akkor inkább gyűjtök másra.

-
djculture
félisten
Az előző részben a társak teleportáltak ebbe meg az alienek azt irják sok helyen. Lezársz egy ajtót és átteleportál rajta az alien.
-
ceia
őstag
Ugyan már, ez nem jó? Nekem a mennyei manna lenne de nincs hozzávaló gépem. Már konzolra is gondoltam, de tv-m sincs
(tv kártyám van) Áhh, jobban járok ha a PC-re költök..Az a crew dlc milyen nagy lenne! Hű, ezek engem költekezésbe fognak belevinni

-
törölt tag
Alien: Isolation's Survivor Mode is simple and scary: survive against the clock and the alien, with limited resources on each map. The first Survivor Mode map, Basement, is included with the game when it launches on October 7. Alien: Isolation is getting a Season Pass for all five of its Survivor Mode map packs, the first of which launches on October 28. Each Survivor Mode pack includes three maps.
The first map pack has its "own set objective and challenges, a new playable character and a variety of enemy types between you and your escape," Sega writes in a press release. "Over the following months, four more add-on packs will release, each featuring a new playable character, and a mix of new maps and game modes to challenge even the most proficient player."
-
Bad Pritt
félisten
Ok, az IGN teszt gáz, de a Gamespot-os nem az, tök jól leírja, mi a gond játékkal. A Jostiq is ugyanezt írja tulajdonképp, de ők többre tartják a kiemelkedő dizájnt, ezért kapott náluk jobb pontot. Azért az, hogy egy 5 órás Dead Space-nyi tartalom van 15 órára húzva minden, csak nem 9 pontos játék. Engem is bánt, mert vártam nagyon, nyitottam neki topikot is, de nem fogom szemellenzővel nézni a játékot. Ha még pénzt is adnék érte, akkor meg végképp földbe döngölném, amiért csetreszekért kell órákat osongatnom, nemár...

-
djgeg
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Azért mert 2 kedves teszter arra nem veszi a váradságot, hogy normális tesztet csináljon?
A többiek szava meg smafu... -
ForRedGlory
félisten
Érdekes lesz ez a játék... Szerintem inkább annak a pár oldalnak lesz igaza, akik lehúzták.

-
Crytek
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Xbox 360-on játszottam.
Felszedhető cuccok az id cardok és a fegyverek előállításához szükséges alapanyagok,+ flare és aksi a fejlámpába.
Mellékküldetésről fogalmam sincs.Oda mentem ahova kellett szerintem egyik se volt mellékküldetés nem is volt választás hogy mit akarok csinálni mivel mindig csak egy feladat volt. -
Bad Pritt
félisten
Na akkor mesélj, nem olvastam el minden tesztet, de vannak pl. gyűjthető cuccok? Naplók, feltörhető gépek, bármilyen elszórt kütyü? Mellékküldetések, szívességeket lehet-e csinálni bárkinek, opcionális feladatok, a feladat többféle megoldásának lehetősége stb.
Azon a gépen játszod amúgy, ami az aláírásodban van? Hogy megy? -
Bumburka
csendes tag
Most néztem youtubeon a végigjátszást.10x30-32 perc kb
Hát ezért én alien fanként csak akkor fogok pénz kiadni csak ha 1500 lesz..
Az egész játék nem más mint gugolva lépkedés és rohangálás meg kapcsolók kinyitogatása és kész.
Bebújok egy alumínium szekrénybe tőlem 2 méterre az alien és semmi.Pedig álltítólag az aurát érzékelik.
Bebújok egy kórházi ágy alá mellettem simán ellépked a dög...Rányomják a lángszórót és semmi , pedig köztudott, hogy ezek csak a tűztől félnek
A hangok jók és ennyi meg villódznak a fények.

-
Ez azért nem igaz, hogy a Wiki is csak ugyanannyira lenne hiteles, mint bármilyen random oldal. Pont azért, mert a leglátogatottabb és bárki által szerkeszthető oldal. Ez gyakorlatilag több ezer lektort jelent. Rengeteg hozzáértő látja nap, mint nap a tartalmát, ha valami hiba van, akkor pedig úgyis van köztük, aki belelnyúl. Pont ez biztosítja a megbízhatóságát.
Úgyhogy a Wiki-re azért egész jól lehet támaszkodni
-
hege8888
aktív tag
Úgy érdekességképpen:
felgrottam Youtube-ra belenézni, és az XBOX360 gameplayben a főcímnél fel van tűntetve egy hazánkfia is:Leed Tools Programmer: Karoly Farago.
A videókba belenézve azért azt nem gondoltam volna, hogy ennyire le kopizzák az első rész elejét a küldetésekben (meg kell látogatni apatkó alakú űrhajót az LV-426-on, Space Jockey a közepén, stb.)
Azért tovább nézem, mert a desing az tényleg od@basz, meg játszani vele úgyse lesz se időm, se hardverem..
Ja, meg egy későbbi videóban meg eléggé megihlette a készítőket a Gravitáció is..
-
bit_bro
tag
válasz
djculture
üzenetére
Az androidok nem feltétlenül ellenségesek.
Szituációtól függ, hogy rád támadnak-e, vagy sem. Vannak olyan részei a játéknak, ahol segítenek, pl. mikor valami alkatrészre van szükséged, megmutatja, hogy hol találod.Amúgy a játékban a nehézségi szint pont azt befolyásolja, hogy az ellenfelek milyen könnyen vesznek észre - szerintem ezért érdemes Hard-on játszani még akkor is, ha sokat szív vele az ember, mert különben kiábrándító lehet.
A nem-hardcore játékosok kedvéért szükség van az Easy módra is, de nem kötelező azon játszani. -
djculture
félisten
Hát én szeretem a lopakodást, de az hogy hitman 1 szintű az ellen alja az idegesít. Ott volt ilyen hogy volt amikor fegyverrel a kezedben se vettek észre máskor meg elrejtve mentél befelé és lelőttek. Itt is ez van van hogy kinyitod az ajtót és ott vannak ezek a vörös szemű Patrick Stewart utánzatok rá se bagóznak máskor meg egyböl rádront Olyan mintha egy random logikai kód felelne az adott szituációért. Nem egy nagy valami ez a rész se.
Pedig jó lenne a szrból kirántani a sorozatot. -
BioNiCMaN
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nekem is elment tőle a kedvem...
-
djculture
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
5 dolláros játék az előzőnél szerintem csak grafikában jobb. Ugyanúgy televan hülyeségekkel de ezt már a videókból is láthatta bárki
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Itt a videó elég jól bemutatja, már nem is akarom megvenni.

-
blaca83
őstag
Az elmúlt pár évben szinte csak multizom, de erre benevezek Én is! Remélem nem lesz csalódás.
-
haxiboy
veterán
Nagyon lehúzták, pedig szerintem hozza a hangulatot. Az AI-ról meg nem nyilatkozok addig amíg ki nem próbáltam

-
Chaser
legenda
Nem tudom melyik tesztoldal hozta ki nehézre, valszeg nem játszottak az AvP 1-gyel, igaz az 14 éves játék. Aki végigtolta cheat nélkül az tudja mi a nehéz
-
parampa
aktív tag
Arnold -al vagy nélküle lett ennyi az eredmény ?

-
Chaser
legenda
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Én se tudok ilyenről. Lehet elment tentizni éppen
vagy csak olyanja volt..egy Alien azt csinál amit akar ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bad Pritt
félisten
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Ne akarj egy 35 éves filmet mai értékrendek szerint elemezni. Az idegen kifejlett formájában végig lassú volt a filmben (nézd meg a Brett-es vagy Lambert-es jelenetet), ez volt a koncepció, sehol nem írtak arról, hogy megsérült volna.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Semmi ilyesmiről nem tudok, egyszerűen oda bújt el és a művészi gondolat az volt a lény mögött, hogy ilyen lassan és kecsesen mozog. Hivatalosan (könyv vagy film szerint) nem volt sérült.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Hát, már én sem emlékszem a részletekre. Lehet miközben beszorult sérült meg, vagy azért tudott beszorulni, mert eleve volt valami kínja. Igazából amikor olvastam erről, nagyon olyan érzésem volt, hogy a készítőknek valahogy meg kellett magyarázni, miért nem kapja el pikk-pakk a Narcissus-on Ripley-t, mért áll le a dög a csövek között piknikezni meg a kacsóját nyújtogatva ijesztgetni. Valószínűleg offscreen dologról van tehát szó.
-
AxBattler
félisten
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Azt egyébként lehet tudni, hogy mitől sérült le?
Valami kulisszatitok?
-
callmeakos
veterán
Én is belenézegettem gameplayekbe, már ami fent van jutyúbon, és nekem is feltűnt, hogy azért ez nem könnyű. A Survivor mode mog no comment. Az az igazi atom fingatás, főleg mikor a kis k*csög a felső szellőzőből a nyakadnak ugrik.
Amúgy a játék hangulata feltörölte velem a padlót, annyira ott van. Ahogy próbálsz sunyulni, miközben a rohadék ott szaglászik, nálad meg nincs semmi, na azért az már valami

A CoD meg BF huszárok persze hogy kivannak akadva, hogy nem lehet kitömni a dögöket ólommal, meg az éppen adódó "fegyvert" be kell osztani. -
[Prolixus]
addikt
Nem vitatkozni akarok mert nem vagyok szakembere egyik területnek sem, és erre vonatkozó tudományos kísérletek beszámolóit sem olvastam (ha voltak egyáltalán), de azért egy-két dologra rávilágítanék, amit ez a galaktikás cikk elfelejt említeni, és talán lehet jelentősége.
Például a hőleadás nemcsak hővezetés vagy hőáramlás segítségével történhet, hanem hősugárzással is, ami elektromágneses sugárzás, ennélfogva semmilyen levegő satöbbi részecske nem szükséges hozzá.
Vagy szerintem a cikkíró ott is hibázik, hogy pl. a bőrt egy élettelen védőmembránnak fogja fel, makroszkópikus szinten gondolkodik, holott ugyebár a bőr is sejtekből épül fel, és a sejteken belül is van egy adott nyomás. Ergo ha a bőr közel zérus nyomással rendelkező környezetbe kerül, akkor felmerül a kérdés, hogy a bőr sejtjeinek membránja kibírja-e ezt a nyomáskülönbséget? Ha nem, akkor borul az egész teória.
-
laceszgamer
addikt
Van szórás az értékelések közt de azért a pozitívak tulnyomóan vannak. Amit eddig elolvastam abbol egy nekem tetsző játék jön le, várok még egy picit, de lehet beruházok rá.
Jó lesz télire. 
-
Chaser
legenda
válasz
antikomcsi
üzenetére
Azt ám...persze akkor még nem voltak vetélytársak, hogy egy horror figurán inkább nevessünk. De az a dög már akkor tökéletes volt, nem változtattak rajta később sem. Igazi Alien. A kis nyomik is amik spórázzák az embereket. Az Alien vs Predator 1-ben az egyik alagútban csak pitty-pitty-pitty-pipipitty-pipipipitty..skubiztam én hol van az a nagy dög, aztán képembe ugrott a kis spóra féreg..akkorát ordítottam sztem egész utca hallotta
Persze sötétben játszottam egyedül este. Volt feling
A colonial marines elment, de semmi extra, felejthető. Várom ezt a játékot pedig már nem játszom régóta. -
Az ember sem fagy azonnal halálra az űrben...
Már bocsi, de az ember azonnal(!) meghal szkafander nélkül az űrben! A külső nyomás nélkül azonnal szétrobban, a belsőségei pedig egy pillanat alatt szilánkokra fagynak. Ha jól emlékszem a Schwarzenegger-es Total Recall-ban volt egy olyan jelenet, hogy kiestek a bolygó felszínére (talán a Mars volt?) és elkezdett felfújódni a fejük meg a testük. Na kb. így képzeld el, csak egy pillanat alatt játszódna le és azonnal fagyna is minden.
Amikor filmekben, játékokban azt látod, hogy ez máshogy történik, akkor az teljesen kamu és köze nincs a valósághoz.
(Két példa jut eszembe, filmről az Alien 2 (Aliens) vége, amikor a királynővel harcolnak és kinyitják a légzsilipet. Minden kirobbant volna azonnal. A másik pedig game: Dead Space 3, amikor Isaac-ék megérkeznek a Tau Volantis-re, beleszaladnak az aknamezőbe, Isaac elkezd beöltözni, majd kirobban az ajtó és kirepül még a sisak felvétele előtt. Az űrben kapja el a sisakot és ott veszi fel. Valóságban az ajtó kiszakadásának a pillanatában meghalt volna.) -
Sinesol
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az a nagy helyzet hogy most probaltam ki a Shadow of mordort és rohadt unalmas és repetitiv egy ora utan is már...sajnos...h reg lattam ennyire szajbaragott jatekot, éppen csak a gombokat kell megnyomni mindent megcsinal magatol szinte lehetetlen meghalni benne.
Legalabb graf lenne szép de még az se, még a skyrim szintet se éri el pedig az is csak közepes volt, ma meg már amugyis 2014 van. Gépigenyröl amit irtak nagy marhasag nekem rammal beallitason 1850mb Vram-ot kér közel sincs a 3Gb-hoz.Szépen látszik hová süllyedt a játékosvilág, ma már ha nem irja ki valami menü mit csinalj, meg nem kapsz ezernyi segitseget akk egy jatek mar sz@r, meg nehéz. A Mordor meg egy 5 éves szintjéhez van igazitva, hát persze hogy zöld ut a magas pontszámokhoz

-
Bad Pritt
félisten
Hát nem tudom, az általam mérvadónak tartott oldalak közül a legtöbb közepesre írták le, mindenhol kiemelve az időhúzást (Gamestar 73%, Polygon 65%, IGN 59%, Gamespot 60%). Jostiq-tól és CVG-től kapott 80%-ot, úgyhogy nem bántam meg, hogy nem lett belőle előrendelés. A Shadow of Mordornál látszott az egyöntetű pozitív visszhang, itt nem.
-
djgeg
őstag
válasz
üzenetére
Ez nem arról szól... ha nem fogod fel nincs miről beszélgetni. Amúgy ha kíváncsi vagy rá, hogy én, tudok e pártatlanul elemezni akkor nézd meg pár évvel ezelőttről a Logout blogomon a volt címlapos Wii U bemutatómat... Nintendo "fan"-ként pártatlan elemzést tudtam csinálni úgy, hogy a pozítív és negatív tulajdonságait is bemutattam, felsoroltam. Nem olyan nehéz ez.
(#36) xRagna
Valahogy 10 en x tesztelőnek nem tűnt fel, és jól felpontozta...
-
törölt tag
Tegyünk egy próbát . Írj te is egy részletes tesztet a játékról . Kíváncsian várom a végeredményt .
-
djgeg
őstag
válasz
üzenetére
ui.: Szerintem eléggé jelzi, az hogy mondjuk 10 teszterből 2-3 nyavalyog azon, hogy nehéz vagy szar az AI, mert megtalál pedig elbújtam a szekrényben, meg jaj hosszú.... Szerintem tökéletes determinálja azt a 2-3 embert ótvar hülye barommá akinek nem szabadna ezért pénzt kapni ezért.
-
djgeg
őstag
válasz
üzenetére
Nem.... de az aki nem tudja ellátni a munkáját, hogy "teszteljen le egy játékot", mondja el a pozitívumait és a negatívumait, ne 10 percig azon rinyáljon, hogy nehéz meg hosszú, az megérdemelné.
Olyan alap dolgokat meg sem említ mint a konkurencia... Leragadt azon, hogy nehéz meg még a save point előtt is meg tud halni meg, hogy bazz 12 óra hosszú.... "Nehéz hardon a játék" Ez az ember ne nevezze magát játék tesztelőnek... -
Xaels
félisten
válasz
antikomcsi
üzenetére
Azt nem mondtam, hogy most láttam először. Valamikor 90 környékén találkozhattam először a filmmel, akkor én is becsináltam tőle, de akkor még nem igazán felnőtt fejjel láttam. Azóta vagy egy tucatszor megnéztem már. Most a BR DC verzió volt soron.
-
WongFeiHong
senior tag
IGN teszt szerint, ótvar az AI. Ha ez igaz, akkor piszok frusztráló játék lesz...
-
djgeg
őstag
Egy tesztelőnek kell, hogy legyen saját véleménye, azonban az ne nevezze magát tesztelőnek aki a saját nyavalygásán nem tud felül kerekedni és nem tudja elmondani az amúgy elég sok pozitívumát a játéknak, vagy pártatlanul függetlenül elemezni egy játékot.
Az ne nevezze magát tesztelőnek aki szerint a legnagyobb negatívum egy játéknál az, hogy "nehéz" (és erről csinál egy 8 perces nyavalygós videót!!!! Amiben vagy 100x elmondja, hogy nehéz)Ez az ember nem tesztelő.... de persze saját véleménye lehet... Legyen is! Azonban, az hogy alap dolgokat nem tud elmondani a játékról(mint pl eszméletlen jó szinkron, grafika, hangulat, crafting rendszer, különböző eszközök és fegyver fajták és gyengeségek ellenségenként, nem lineáris végkifejlet... stb stb ami minden más tesztben említésre kerültek ) csak azt, hogy nem néz ki rosszul de amúgy 12-15 óra és szar mert nehéz... Az húzza le magát a WC én és ne pénzt kérje a játék "tesztelésért"
-
Crytek
nagyúr
"Ez a nyomi teszt semmi más csak egy nyavajgás, hogy jaj de nehézzz
Érdekes, hogy az átlag meg jól felpontozta, csak pár hipszter nyomi nem."
Sosem fogom megérteni az embereket.Azért van 876ezer féle teszt oldal mert mindenkinek más és más a tesztere akiknek más tetszik.
Nehogymár azért lenyomizzunk valakit mert máshogy vélekedik valamiről.
Ha hiszed ha nem nagyon sok embernek nem jön be ez a menj ide ,menj vissza majd menj vissza megint oda ahol voltál cska egy másik terembe kapcsold,be majd keress vissszafelé egy alternatív útvonalat mindezt gyök 2-vel mert mindenki minket akar kinyírni.
Az atmoszféra,hangulat,hangok és next genen + pc-n a kinézet is szép. Ezt szerintem mindenhol ugyanúgy értékelik,mert ezeket nem lehet elvenni a gametől mert itt odatették magukat.
A többi meg más kérdés kinek mennyire fog bejönni a dolog.
Volt ,hogy én is egy szaros utvonalat feladatot 1.5 óráig kerestem majd kettéfejeltem a TV-t és akkor kiderült ott volt végig előttem csak nem volt egyértelmű. -
ceia
őstag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Hogy mi történne egy hirtelen az űrbe került emberrel, nem egyszerű kérdés. Melyik végezne vele előbb: a vákuum, a hősugárzás, vagy az abszolút nulla fok?? Szerintem mindhárom egyszerre hatna, és egyetlen másodperc alatt nagyon elcsúnyulna szegény.. [link] Van itt pár mókás mondat, de érdekes elolvasni a kommenteket. Nekem az tetszett legjobban, hogy a vákuum széttépné

-
djgeg
őstag
Idézném a hozzászólások közül ami a legjobban leírja a véleményemet a kedves tesztelőről:
"Ign Reviewer: Dis gayme is tu hard fo me, is like , aliens reary smart, so i dont like it. Also this gayme is veary hard, and it's veary long gayme tu. Oh, did i mention the gayme is hard? Yes, i did......this game is hard.....5.97568/10.
Grow a pair you fucking hipster, this is not Cod, this is actually a game that requires patience and thinking. Fucking pussy....he only talks about how long the game is and how hard it is....i am playing this game and i am liking it.
Usual Ign Hipsters, always playing Cod.....what a bunch of casuals"Majd még 1
"Things that weren't mentioned in this review but mentioned in other reviews and I didn't know the game has them:1.Beautiful environment/scary atmosphere
2.Interesting characters and cutscenes/ solid voice acting (this review did not show ANY other characters, from this review I thought you were completely alone)
3.Crafting system
4.Different tools to dispose enemies
5.Multiple endings (what??? you don't mention this in a game review??)"Ez a nyomi teszt semmi más csak egy nyavajgás, hogy jaj de nehézzz
Érdekes, hogy az átlag meg jól felpontozta, csak pár hipszter nyomi nem... -
ceia
őstag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
És ne feledjük el, a kihagyott jelenetben Brett koponyáját összezúzta kézzel, az Alien 3-ban kibírta az 1000 tonna olvadt ólmot, és a fémajtókat kihorpasztotta fejeléssel
Lőfegyver nélkül tényleg legyőzhetetlen. Sok játék nagyon tetszik, (pl. Crisys 3, Colonial Marines is, mindegy milyen ha Alienes!) de kis gépem van - azt mondtam, sebaj, nekem jók a régiek is. De ez már olyan szinten nem piskóta, hogy fejleszteni fogom a gépet, hogy tudjak vele játszani! 
-
[Prolixus]
addikt
Azért az űrben szerintem számít, hogy ha nem a jó helyen küldesz egy-két golyót a dögbe, esetleg kimarja a hajó oldalát, és bumm, kiszippant a vákuum. Vagy ha éppen a közeledben sérül meg, alaposan szétmarja a te pofádat is. Lásd Aliens.
Azt, hogy egy ember mennyi idő alatt fagy meg az űrben nem tudom, de a dögök a fáma szerint túlélnek ilyen környezetben is.
-
batai15
félisten
Kis off: de alien képregényeket magyarul nem lehet a neten megtalálni?
Köszi! -
Xaels
félisten
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Az ember sem fagy azonnal halálra az űrben... A filmbeli helyzetben az ismeretlen és az attól való félelem sokkal inkább rányomta a bélyegét az eseményekre és, hogy a legénység nem tudott igazán együtt dolgozni mint, hogy a Xeno vére sav vagy a sejtjeit ki tudja cserélni szilíciumra.
-
Sinesol
veterán
Kis képzavar:
"A feladat nem könnyű, hiszen olyan elődöt kell túlszárnyalnia, mint az Aliens: Colonial Marines, amely köztudottan problémás alkotás volt"
Ez így ugy hangzik mintha oylan fantasztikusan jó lett volna az előd és nehéz lenne tulszárnyalni, pedig szerintem éppen az előd miatt nem túl magas a léc
Azt mondanám inkább hogy a feladat könnyű, hiszen csak egy trash elődöt kell tulszarnyalni

-
batai15
félisten
[link]
Akit érdekel.
No vannak benne érdekes dolgok! és annyira nem is könnyű elbujni!
-
[Prolixus]
addikt
Na, talán van még remény.

Xaels: Végülis, hogy a dög órák alatt 2+ méteresre nőtt, savas a vére, rossz körülmények között kicseréli a sejtjeit szilíciumra, nem fagy azonnal halálra a jéghideg űrben, piszok gyors, játszi könnyedséggel emel fel emberi testeket, és úgy összességében, lazán kinyírta a Nostromo legénységének felét (igaz, nem voltak katonák és nem voltak felfegyverkezve, de azért tehetetlenek sem voltak), az semmi hasonlót nem sugall.
Igazad van, nem legyőzhetetlen, de egy Amanda Ripley számára egy űrhajón gyakorlatilag az. Vedd számításba, hogy Ellen amikor már végül elbánt vele, sérült volt a dög. Nem véletlen nem kapta el azonnal, amikor a Narcissus-on összefutottak. -
Crytek
nagyúr
Nem a megszokott rövid game! 15+ óra ki hogy sunnyog és hányszor hal.
Ami idegesítő nagyon ,hogy kegyetlen sok a menj ida menj vissza ja menj vissza ,gyere vissza ,ja a kulcskártya ott van menj oda.Mindezt gyök 2-vel mert ugye mindenki ránk vadászik.
A hangulat ,létkör ,feeling az megvan bőségesen.
Amikor a bújunk és ott van felettünk az alien aki keres minket közben "hörög" rendesen átélni mintha valóban ott lennénk.
És valóban úgy van ahogy a videók mutatták nem érdemes sprintelni meg eszeveszetten lődözni ,mert jön és elkap ha nem vigyázunk.
1-2 bug van benne meg pár lol script ,de mindezt leszámítva megvan az Alien hangulat 9/10 -
Asszem ezt ps4-re behúzzuk.

-
saelin
veterán
Nem rossz.

-
davidsone
addikt
az ign meg a spot rendesen lepontozta

-
Hiftu
senior tag
Remélem az értékelést írók az eredeti játékot kapták, nem úgy mint a Colonial Marines esetében.
-
bit_bro
tag
Az IGN meg a Gamespot húzta le, a többi értékelés elég jó átlagot ad.
Az IGN cikkét végigolvasva szerintem az 5.9 kissé indokolatlanul kevésnek tűnik (Többek között arra hivatkozott a cikkíró, hogy baromi nehéz a játék Hard-on. Ez szerintem inkább előny, így legalább nagyjából megközelíti azt a kvázi legyőzhetetlenséget, amit az eredeti film is sugall.)A Gamespot-osat még most olvasom...
-
törölt tag
Tényleg rövid a játékideje ? ( 20 óra )
-
bit_bro
tag
Van egy elírás rögtön az első bekezdésben. A fejlesztő neve The Creative Assembly.
Lesz gamepod-os teszt a játékról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kutya topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14S Gen 1,AMD Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB, 512 GB, MAGYAR világítós billentyűzet
- SATA, IDE (PATA) és SAS 3,5 HDD BAZÁR
- Honor 400 Pro 12/512 GB
- Beugró Gamer PC - GTX 1650 4GB - 16GB RAM - I5 4590 -128GB SSD - 500GB HDD -
- ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE - m-ATX OC király: dobozában, tartozékokkal, tökéletes állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha egy kicsit is elmerülnének páran az Alien univerzumban rájönnének, hogy ha pontosan azt adják vissza amit a filmekben, akkor lényegében már az első találka után vége a játéknak. Alapjáraton a dög érzékeli az aurádat és bármilyen fura ezek mellett hallja az ember hangját és érzi a szagát. Egyértelmű hogy valamennyire butítani kell, különben senki nem tolná végig.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én max 7 pontot adnék rá, videók alapján, de ki kellene próbálni, aztán véleményt alkotni.