Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Engem ebben a cikkben a legjobban a home mini fogott meg
A HTC Google vásárlás így eltörpül a vártak mellett
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
vodrosjozsi
őstag
Akkor mégsincs vége a HTC-nek csak tulajdonképpen tőkét adtak az emberekért cserébe ha jól értem.
Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
Cathulhu
addikt
Azert tobb mint 1 mrd dollar eleg nagy penz, foleg ilyen erosen leszallo agban levo vallalat eseten, igy nekem most nem teljesen tiszta, hogy miert is kap ennyi penzt a HTC? Mert eladott par munkatarsat? Vagy egy nagy halom szabadalomert? Vagy csak egy uzletnek alcazott mentoov?
#2 de pont ez a bajom, ha csak emberek kellettek volna, akkor ennel joval olcsobban lehetett volna szakembert talalani a piacon. Akar elcsabitani a HTC-tol oket fejenkent mondjuk 10 millio dollarert, ki az aki nem ment volna bele?
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
CptAdamica
veterán
Jól járt a HTC, ideje újra felvirágoztatni a márkanevet!
Megyen!
-
BenHans
addikt
Szerintem ez burkoltan az utóbbi, azaz mentőöv ami a Google-nek is kapóra jön.
Nem lepne meg, ha ez az együttműködés a háttérben igazából többről szólna csak hagynak önállóságot a HTC-nek, hogy a saját brand alatt tovább működhessenek segítséggel. Ez a társulás szerintem pont jókor jött mindkét fél számára.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Cathulhu
addikt
válasz Juhaszatti #4 üzenetére
Igen, gyakorlatilag hasznalati jogot vettek a szabadalmakhoz es nem magukat a szabadalmakat. Nekem az jon le, hogy a google adott 1 mrd-ot a HTCnek, hogy HTC mernokok HTC telefonokat gyartsanak google markanev alatt. Es igy annyira nem tunik az evszazad bizniszenek a dolog.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
aprokaroka87
nagyúr
Na akkor mostmár nyugodtan eszek.
Csak aztán nehogy az legyen mint az MS-Nokia esetén.
-
Arcképgyáros
válasz vodrosjozsi #2 üzenetére
Emberekért és a szabadalmakért cserébe
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
nagyúr
Szokatlan húzás, marad a cég, a Google szinte csak mazsolázott.
Mondhatni, csak desszertet kért a svédasztalról.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
törölt tag
Gyanús ez nekem, ilyen pénzmosás szaga van elsőre. Ennyit kiadni egy látszólag nem nagy haszonért... Biztos a G-nél jól zsonglőrködnek a könyveléssel, és elkerülnek valami adózást ezzel, vagy nem tudom.
-
batai15
félisten
válasz CptAdamica #5 üzenetére
Úgy legyen.
-
twollah1976
őstag
Már kezdtem örülni, hogy vége a HTC-nek és a túlárazott telefonjainak.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
CptAdamica
veterán
válasz twollah1976 #13 üzenetére
Miért, muszáj mindent megvenned és ezzel sok pénzt vesztesz?
Megyen!
-
joey04
titán
fizet a HTC-nek azért, hogy jó pár szakembere (akik közül sokan eddig is besegítettek a Pixel telefonok megalkotásában) a keresőóriáshoz szegődjön
Most lett egy kis pénz, de kérdés, mennyire fognak hiányozni ezek a szakemberek...
-
Dare2Live
félisten
Tehát adott 1miliárd $árt szakemberekért. WUT???
0 $ba került volna 2* akkora fizurta felvenni ezen embereket....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
macskea
őstag
Nekem is ez jutott az eszembe. Ha elviszik a legjobb fejlesztőket - akár hardver, akár szoftver - ki marad, aki okosan felhasználja majd ezt a pénzt?
Még mindig úgy érzem, hogy a HTC előbb-utóbb a google privát bérgyártója lesz, nem csak mobil, de minden téren.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
-FreaK-
veterán
Pont ezt nem értem én sem. Az oké, hogy ez nagyon jó a Google-nek, de miért jó a HTC-nek? Igaz, hogy most lett pénzük, de egy csomó embert (ez által tudást, tapasztalatot) vesztenek, kereshetnek új embereket. Ez számukra most elég rossz lépésnek tűnik. Bár biztos ők tudják jobban..
-
joey04
titán
válasz Dare2Live #16 üzenetére
Tehát nem.
Emellett a Google olyan licenc keretszerződést kötött, melynek keretében hozzáférhetnek a HTC szellemi tulajdonához, szabadalmaihoz és formatervezési mintáihoz, ami ugyancsak jót tehet a saját eszközök jövőjének.
Így nem is olyan sok az a pénz...
[ Szerkesztve ]
-
Little Hulk
tag
Szerintem megvették, de a HTC név marad, mert értéke van, és így publikálják, mert jobban hangzik mint egy csőd előtt álló cég felvásárlása....
-
joelke HU
senior tag
Lehet kivár a Google. Nem veszi meg egészben most, majd amikor már teljesen lepusztul és gombokért megkapja a Vivével együtt. Nem kapkodja el, mint a Motoval.
Végülis az MS is tyúklépésben darálta be a Nokiát...iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
B-Clone
aktív tag
Kicsit azért elég beszűkülten látjátok a helyzetet....
Ezt a deal-t valószínűleg nem tegnap este találták ki, hanem valószínűleg már hónapokkal ezelőtt. A HTC-nél aminek tényleges értéke van, az a gyártósor, valamint a szabadalmi portfólió (utóbbinak nem is kicsi). Nyilván egyszerűbb átvenni a Google-nek embereket akik alkalmazni is tudják az adott technológiákat mint a világ túlfelén betanítani rá embereket.Attól meg nem kell félni, hogy úgy enged át embereket a HTC, hogy nincs a helyükre pótlás.
Kaptak egy valag lóvét, a cég autonómiája megmaradt, és most jó ideig biztosítva van a szoros összedolgozás a gúgüllel.
[ Szerkesztve ]
-
mackoman
tag
Ha sikerül a Google - HTC-nek hardware-ileg és szoftverileg olyan mobilokat alkotni mint az Apple,és évente max egy csúcs mobilt kiadni,akkor fel fog tudni zárkózni az Apple szintjére.Kivánom,hogy sikerüljön nekik.Ha így lesz akkor váltok almáról,de addig a droid csak droid marad.
-
Chevalier
tag
Lehet hogy ez kicsit off de a Pixel 2-ket is a HTC gyártja ?
einhorn az finkle
-
enginev3.0
félisten
-
Wesder
félisten
válasz enginev3.0 #28 üzenetére
Ez de gonosz
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Graphics
Jómunkásember
Sose tudjuk meg, hogy valójában mi van a háttérben
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Chevalier
tag
válasz Juhaszatti #26 üzenetére
Thx man.
Szerintem ez a kis tranzakció nagyon hamar el fog sikkadni, a HTC kapott egy kis médiafigyelmet, de ha valahol le is csapódik ez a bevétel az talán az U12 t sem érintieinhorn az finkle
-
vodrosjozsi
őstag
-
weberzolee
aktív tag
Nyilván egyszerűbb átvenni a Google-nek embereket akik alkalmazni is tudják az adott technológiákat mint a világ túlfelén betanítani rá embereket.
...
Attól meg nem kell félni, hogy úgy enged át embereket a HTC, hogy nincs a helyükre pótlás.Tehát a Google nyert mert készen kapja a melósokat/terméket, a HTC meg megszívta mert kereshet/taníthat az elvitt munkaerő helyére. Így mire talál és betanít egyrészt csúszik időben, másrészt meg elmegy a kapott pénz egy része. Aztán kijönnek a 2019 -es Pixelek HTC formatervre mivel hozzáfér a Google, a HTC meg csúszva az emberhiány miatt kiadja ugyanazt a tervet HTC logóval ugyanazon az áron, vagy tervez másikat ami meg pénz és idő. Hol van itt az előny a HTC számára ebben a bizniszben?
-
0P1
aktív tag
A másik HTC topicban pont le akartam írni, mielőtt jött a hír, hogy valszleg nem teljes felvásárlás lesz, hanem gyakorlatilag a HTC telefontervezését / szervíz- és értékesítési hálózatát vásárolja meg a Google, a gyártókapacitás marad a HTC-nél, aki gyakorlatilag így visszatér a régi kaptafához, és ismét bérgyártóként fog működni, ami ugyan kisebb, de sokkal biztosabb profitot ígér, mint a saját brand alatt gyártás (csak a Pixelek gyártása elég stabil jövedelemhez juttatja őket, akárcsak a Foxconnt az iPhone-ok)
Persze mivel a HTC brand-re nincs szüksége a Google-nek, ezért az is marad a HTC-nél, így akár piacra is dobhat saját brand alatt is telefonokat, vagy bérbeadhatja például a TCL-nek, ők már úgyis begyűjtöttek
És hát, a sorok között olvasva alóban valami ilyesmi történt ... Szóval, ha látunk is még HTC brand alatt telefonokat, azok egyre kisebbb részt fognak kitenni a HTC árbevételében, és amennyiben továbbra sem tud profitot produkálni a saját értékesítés, megszabadulnak végleg az üzletágtól.
A HTC , csakúgy mint a többi nagy taiwai gyártó, EMS-ként kezdte, főleg laptopokat bérgyártott a nagy PC brandeknek a 90-es évek második felének notebook boom-jának idejében, csak gyorsan más utat választott, először ODM-mé lépett elő (akárcsak a Compal) , és elkezdett bértervezni a Palmnek, a Compaq-nak / HP-nak és a mobilszolgáltatóknak handheld PC-ket és okostelefonokat, végül a saját brand alatt történő értékesítés mellett döntött.
A sors fura fintora, hogy most, hogy a HTC lassan visszaevez a régi vizekre, egy másik nagy öreg taiwani EMS, a Foxconn ellenkező ívet ír le, nemrég lépett elő ODM-mé (lásd Nokiák bértervezése a HMD-nek) , és a pletykák szerint kacsintgatnak a saját brand alatt történő értékesítés felé is.
-
Cypresss
senior tag
válasz twollah1976 #13 üzenetére
Helyes, te ne vegyél tőlük semmit, neked ott a "jóárasított" iPhone X 440k-ért.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
janeszgol
félisten
De ez csak a telefonokra vonatkozik? Mert szerintem a google-nek tervei vannak az okosotthonnal is, ahova kell a hang és a VR is.
-
Arcképgyáros
válasz janeszgol #37 üzenetére
A cikkben én nem látom sehol, hogy csak az okostelefonokra érvényes a dolog.
Szerintem jó pár ágazatot érinti a mostani megállapodásXperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Márko88
aktív tag
...Szeretett gyártóm, de rengeteg problémájuk volt az új telefonok megbízhatóságával, ahogy a külföldi fórumokat olvastam.
2017.05.25 Galaxy S8..nincsenek szavak
-
marlboromen
aktív tag
Ez egy mentoov. A guglinak nem erdeke hogy eltunjon az a gyarto amelyik a legminosegibb androidos telokat gyartja. Aki hasznalt mar htc-t(felsokategoriasat, a tobbit tenyleg hagyjuk) tudja mirol beszelek.
Johet a kopkodes.
-
janeszgol
félisten
válasz marlboromen #40 üzenetére
Nyilván mindegyiket használtad, hogy ilyeneket jelentesz ki.
-
nordo
tag
"A HTC-nek múltja van a Google referenciakészülékeivel, ezt a részleget vásárolta meg a Google. Ez a megállapodás nem befolyásolja a HTC márkajelzésű mobilokat, mindösssze a jövőbeni Pixel mobilok gyártását veszi így át a Google tőlük.
Így, hogy a Pixel csapat távozott a HTC-től, a vállalat szóvivője elmondta, sokkal jobban tudnak fókuszálni a saját márkás készülékekre. A mérnökök tovább dolgoznak a mobilok fejlesztésén, ráadásul most van egy kis plusz aprópénz is erre a Google-től. A mobilokon kívül a Vive biznisz is profitálhat az extra pénzből."
[ Szerkesztve ]
-
marlboromen
aktív tag
válasz janeszgol #41 üzenetére
Hero, desire z, one mini 2(ezt egyszeruen imadtam hibatlan volt, pont jo a meret) m8. A paromnak volt one mini 1 most iphone hetest hasznal mert a mini sorozatbol nem jott ujabb es nem akart tepsi telefont de a htc-t jobban szerette, a mai napig emlegeti. Volt kozben egy samu galaxy nexusom, az hiba volt. Van a csaladban ketto darab s7 edge, meg egy p9 lite egyik sem rossz telo de valamiert megsem htc. Nem tudom megmagyarazni. Ha nem lesz droidos htc kenytelen leszek atmenni en is iphonra. Bar jo lenne ha kijonnenek egy max 5 colos normalis hardveres modellel. Egyebkent mindenki azt vesz amit akar, minel tobb gyarto van annal jobb szerintem.
-
janeszgol
félisten
válasz marlboromen #43 üzenetére
Ez így korrektebb.
Én is írhatnám (szoktam is és az öcsémnek mindig mondom), hogy kétféle okostelefon van. Galaxy Note és a többi. De ettől még nem csak a Note-ok a legjobbak szerintem, mert van kedvencem más márkától is. Elég ovis dolog lenne, ha mindent degradálnék, mert nem Note. -
zozzo72
aktív tag
Az a helyzet, felsőkategoriás telóval már két - három éve már nem nagyon lehet mellényúlni.
Mind teljesítményben mind minőségben megfelelőt nyújtanak.
-
0P1
aktív tag
Mentőöv valóban. Kell egy stabil szerződéses bérgyártó a Pixeleknek, ezzel kipipálva, (HTC nem csődöl be) és kellett saját tervezőgárda, hogy ne ODM szerződéssel kelljen gyártatni, hanem hagyományos EMS-sel (alias ECM) , ez is kipipálva (HTC-től átvéve a fejlesztőcsapat) . A többi mind mellébeszélés. A gyártó (htc) előbb-utóbb el fog tűnni a saját brand-jével, hacsak valami csoda nem történik.
-
Youri
veterán
A HTC-nek micsoda megvaltas, hogy a szellemi leepul a szakember garda
RTX ON
-
sz.balazs.95
veterán
válasz aprokaroka87 #8 üzenetére
Az sosem lesz, mint a Nokia esetében, mert annyira nem
balf...barom a Google, mint az MS.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook E752, 15,6" HD Kijelző, i5-3210M CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Apple iPhone 12 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest